Máša10 Máša10 komentáře u knih

☰ menu

Bandita pro brněnskou baladu Bandita pro brněnskou baladu Jiří Kamen

Tleskám!!!!

06.03.2024 5 z 5


Potrhaná křídla Potrhaná křídla Ruta Sepetys

Tak zase jedna pohádka. Čekala jsem něco úplně jiného, ne takový "románek". Hlavní hrdinka má sice dost velké problémy, ale má kolem sebe tolik lidí, kteří jí pomáhají, že by nemusela být tak zoufalá a nešťastná. Ale knížka se dobře četla, chvilkama byla i napínavá

02.03.2024 3 z 5


... a bude hůř ... a bude hůř Jan Pelc

Na knížku jsem byla hodně zvědavá, ale trochu mě překvapilo, jaká to byla "síla". Nevím, jestli bych dala 5 hvězdiček, ale díky poslední části rozhodně nemůžu, to už mě vůbec nebavilo a nezajímalo, hodně jsem přeskakovala. Dala bych 3 a půl, kdyby to šlo

03.02.2024 3 z 5


Na cestě Na cestě Jack Kerouac

Knížku jsem četla někdy v osmdesátých letech (samozřejmě jiné vydání) a překvapilo mě špatné hodnocení některých čtenářů. Já mám z ní teda spíš dobrý pocit. Asi zkusím podruhé

08.12.2023


Zabiják Zabiják Émile Zola

Knížka až děsivá, i když tak do půlky to ještě byla docela pohoděnka, o to horší byl konec. Ale hlavně se mi líbil styl psaní, všechno do detailu popsané a rozebrané, jenom příprava na hostinu byla asi na třiceti stranách. A to je asi rozdíl mezi "klasikou" a současnou literaturou. Jsem moc ráda, že jsem se ke klasice aspoň jednou zase vrátila. Jinak o tématu asi nemá cenu nic psát...

06.09.2023 5 z 5


Knihovna malých zázraků Knihovna malých zázraků Sara Nisha Adams

No, taková pohádka Abych řekla pravdu, tak za půlkou už jsem se začala těšit, až bude "hotovo". Ale přiznávám, že určitě sáhnu ještě po nějaké knížce, která se nevešla do seznamu a je zmíněna až v doslovu

17.07.2023 3 z 5


Velká samota Velká samota Kristin Hannah

Jsem vždycky ráda, když se něco i z "beletrie" dozvím. Což se v tomto případě povedlo. O Aljašce jsem jaksi nikdy nepřemýšlela, jako o kraji, kde se taky dá žít. Příběh byl zajímavý a napínavý, trochu to (pro mě) pokazil konec, toho jsem se bála, nemám jaksi ráda happy endy. Ale četlo se to krásně a popisy přírody byly úžasné. Dala bych 4 a půl hvězdičky. A půl hvězdičky dolů za chyby v překladu (nebo v tisku?)

08.01.2023 4 z 5


Pod sněhem Pod sněhem Petra Soukupová

Příjemné čtení, i když postavy nezažívají nic 2x pozitivního… Ale vyprávění je uvěřitelné, doopravdy "ze života". Moc jsem si to užila

16.10.2022 4 z 5


Nový život Nový život Katharina Fuchs

Dávám tak průměr... Hodně jsem se ztrácela v postavách, bylo jich na mně a jednu rodinu trochu moc. Až skoro na konci knížky jsem zjistila, tady v komentářích, že je to vlastně druhý díl, to mě mrzí, protože věřím, že jinak bych se líp orientovala. Ale jinak zajímavý pohled do rodin v Německu, jsem ráda, že jsem se o tomto taky něco víc dozvěděla. Trošku jsem už alergická na kapitoly s názvy podle postav, ale to je možná jenom můj problém.

24.09.2022 3 z 5


Trhlina Trhlina Jozef Karika

Dala bych asi 3 a půl hvězdičky, kdyby to šlo. Ale pokud šlo autorovi o to, aby se knížka nedala odložit, tak to se mu teda povedlo! Ani jsem neměla pocit, jako většina ostatních, že by to ze začátku byla nějaká nuda. Sice jsem si myslela, ze se budu víc bát, ale své přání, udělat si výlet na Tribeč, jsem přece jenom trochu přehodnotila. A vulgarismy přece k životu patří, obzvlášť v takových situacích.

06.09.2022 4 z 5


Winterbergova poslední cesta Winterbergova poslední cesta Jaroslav Rudiš

Hodně zvláštní, ale krásná kniha. Čím víc jsem se blížila ke konci, tím víc jsem nechtěla, aby vůbec skončila, byla to moc příjemná, i když ne moc veselá cesta. Díky! (autorovi , určitě, ale i překladatelce)

19.08.2022 5 z 5


Až uvidíš moře Až uvidíš moře Scarlett Wilková

Po knížce jsem se nadšeně vrhla, Scarlett Wilkovou mám jako novinářku z Mladé Fronty moc ráda a Řecko miluji. Ale byla jsem hodně zklamaná, styl psaní se mi nelíbil, trochu to bylo jakoby opsané od současných úspěšných českých autorek. Některé věty byly dost "šroubovaně" psané a děj nakonec taky nic moc. O řecké občanské válce minimum, zato o hrozné době v komunistickém Československu půl knížky. A dost nesnáším ty přeslazené konce… Ale vidím, že jsem asi jediná, tak se omlouvám za snížení hodnocení.

12.06.2022 2 z 5


Ptáci se zlomenými křídly Ptáci se zlomenými křídly Ayşe Kulin

Mám ráda knížky, ze kterých se něco dozvím, obzvlášť, jako v této, prostřednictvím krásného příběhu několika generací. Moc doporučuji!

22.05.2022 5 z 5


Horkou jehlou Horkou jehlou Rudolf Havlík

Zajímavá, i když těžko uvěřitelná knížka (hlavně teda ten konec). Ale ráda jsem se jejím prostřednictvím podívala do zemí, kam se osobně asi nedostanu a abych řekla pravdu, ani po tom netoužím

02.05.2022 4 z 5


Andělé nad Teheránem Andělé nad Teheránem Gina Nahai

Zvláštní, krásná kniha. A zároveň se i dobře čte, i když asi není pro každého, není to rozhodně "oddychovka".

16.04.2022 5 z 5


Teplé škvarky Teplé škvarky Marian Palla

Teď jsem dočetla podruhé a znovu jsem se úžasně pobavila :-) . I když to asi není čtení pro každého, tak já si u této knížečky úžasně odpočinu :-)

31.03.2022 5 z 5


Strážce nádrže Strážce nádrže Zdeněk Svěrák

Moc milá knížka, všechno už tady bylo řečeno, jenom mě moc mrzí, že mě nenapadlo pídit se po audioverzi. To bych si ji asi užila dvojnásob. Možná to za nějakou dobu vyzkouším.

23.01.2022 4 z 5


Kavárnička v Kábulu Kavárnička v Kábulu Deborah Rodriguez

Krásně čtivá a zajímavá kniha, ale jak hodně čtenářů přede mnou píše, taky trochu červená knihovna. Celou dobu jsem se chystala dát čtyři hvězdičky, ale za ten přeslazený konec jsem jednu ubrala, to už jsem dost trpěla. I když musím přiznat, že díky komentářům jsem o něm věděla a trochu mě to uklidňovalo.

05.12.2021 3 z 5


Řecký sen Řecký sen Samantha Tonge

Knihu jsem četla jenom kvůli místu, kde se odehrává, ostrov Kos mám moc ráda. Dál nebudu komentovat, prostě to není čtení pro mě, a to ani jako "oddechovka".

17.10.2021 odpad!


Zběsilost Zběsilost Karin Slaughter

Někdy přemýšlím, když čtu podobnou knihu, kde jsou líčena do podrobností taková zvěrstva, jestli je autor zcela normální. Ale asi to bude tím, jak už tady někdo psal, že nemá nic jiného, čím by čtenáře zaujal. Další knížky této autorky si rozhodně ráda nechám ujít.

27.03.2021 2 z 5