Maki21 Maki21 komentáře u knih

☰ menu

Měsíční zahrady Měsíční zahrady Steven Erikson (p)

Tahle kniha pro mě byla opravdová výzva, upřímně fantasy téma není mou nejoblíbenější kategorií ale jelikož v mých kamarádských kruzích tato kniha "frčí" říkala jsem si že jí musím taky přečíst. Jsem příjemně překvapená, čekala jsem složitou literaturu která mě nebude bavit (což některé části splňovaly), ale většinou to byl zajímavý děj, celkem pochopitelný a závěr propojil všechny dějové linky. Zároveň je v knize načrtnuto pokračování. Jediné co musím vytknout je přemíra postav (všechny si zapamatovat je vážně nadlidský úkol) a moc mi nedává smysl slovníček na konci knihy. Mě nic nevysvětlil takže jsem ho nakonec ani nepoužila.

20.04.2024 4 z 5


Kudy kráčel zločin Kudy kráčel zločin Hana Hlušičková

Jsem velkým milovníkem těchto témat jako jsou zločiny v 90. letech a kmotři z podsvětí a proto jsem velice ráda že jeden z nejslavnějších českých detektivů vydal tuto knihu. Krásně čtivé a rozdělené do ucelených kapitol které nakonec dodají rámcový obraz toho jak to ve skutečnosti bylo. A fotodokumentace na konci knihy je jenom třešnička na dortu.

08.04.2024 5 z 5


Outsider Outsider Stephen King

Jelikož je King můj nejoblíbenější mužský autor, tak opět trefa do černého. Sice ne úplně klasický horor ale detektivka kde se děj neustále vyvíjí a mění a vy do poslední chvíle nevíte kdo je vrah.

08.04.2024 4 z 5


Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Knihu jsem nalezla díky čtenářské výzvě ale jsem za ní ráda. Téma je velice složité a o to více obdivuji autorku jak krásně příběhově toto období našich dějin zpracovala. Krásně zpracované, čtivé a rozšiřující obzory.

13.02.2024 5 z 5


Kniha pro ženy Kniha pro ženy Olga Studničková Šípková

Knihu jsem zhltla za dva dny, krásně napsaná. Spoustu příběhů a rad do života které dávají smysl a přitom jsou relativně jednoduché. Určitě si z knihy vezmu poučení.

01.02.2024 5 z 5


Kočka na cestách Kočka na cestách Hiro Arikawa

Kniha je příjemné lehké čtení ale nijak mě nenadchla. Začátek velice zajímavý, i samotné putování ale následně se celé téma neustále opakuje a nevidím zde žádný dynamický vývoj. Ke konci mě kniha opravdu nebavila, přišlo mi to spíše jako dětské čtení.

25.01.2024 3 z 5


Škvíra Škvíra C. J. Tudor

Nádherná kniha, jako vždy. Příjemné až děsivé povídky. Každá jiná ale každá dokonalá. A obálka taky výjimečná.

11.01.2024 5 z 5


Citlivka Citlivka Alena Wehle

Kniha mě zaujala už v knihkupectví. Věděla jsem že jsem trošku citlivější než ostatní ale tato kniha mi ukázala že to není špatně, a jak s tím zacházet. Moc příjemné čtení, občas náročné ale opět mi prohloubilo pohled do mé citlivé duše.

09.01.2024 5 z 5


Občan 865 Občan 865 Debbie Cenziper

Na knihu jsem se velice těšila jelikož vypadala velice zajímavě co se týče tématu. Bohužel její zpracování mě nebavilo, autorka často přeskakovala v ději do minulosti a zase zpět ale za mě nelogicky. V některých pasážích byla pro mě kniha velice těžce čitelná.

12.12.2023 2 z 5


Josef Mareš - Moje případy z 1. oddělení Josef Mareš - Moje případy z 1. oddělení Martin Moravec

Knihu jsem si poslechla v audio verzi a byla jsem nadšená. Knihu vypráví Miroslav Hanuš který pracoval jako šéf 1.oddělení ve stejnojmenném seriálu. Při poslechu jsem si ihned vybavovala jednotlivé případy které v seriálu byly ztvárněny. Moc hezký poslech a byla jsem z toho opravdu nadšená.

30.11.2023 5 z 5


Zlatíčka Zlatíčka Melanie Golding

Za mě kniha byla velice dobrá, zajímavý námět celkem silná psychologie okolo hlavní postavy. Velice se mi líbilo že autorka zapojila i prvky pověstí a starobylých příběhů. Knihu jsem přečetla jedním dechem během dvou dnů.

30.11.2023 4 z 5


Lolita Lolita Vladimir Nabokov

Knihu jsem přečetla po druhé. Poprvé jsem jí četla zhruba před deseti lety a jediné co jsem si pamatovala byla silná erotika. Dnes jsem jí vnímala jako krásnou klasickou literaturu plnou slovních obratů a literárních narážek které tomu dávají punc mistrovského díla. Ačkoliv může být kniha považována i dnes za kontroverzní, rozhodně stojí za to si jí přečíst.

19.11.2023 4 z 5


Osvícení Osvícení Stephen King

Opět to dokázal, další mistrovské dílo z pera tohoto autora. Ačkoliv upřímně začátek mi přišel nudný a až moc popisný, nicméně na konci knihy jsem pochopila že to vše dávalo smysl. Celý příběh do sebe zapadl jako puzzle.

28.10.2023 5 z 5


Boss Babiš Boss Babiš Jaroslav Kmenta

Knihu jsem si zakoupila v audio verzi a nelituji toho. Znovu bych si jí neposlechla ale upřímně doteď jsem měla tušení jak Babiš prohnaný ale tahle kniha mě utvrdila v tom že je to ještě horší. Obecně knihy od pana Kmenty mám moc ráda takže za mě zase krásně objektivní pohled do útrob jednoho politika.

28.10.2023 4 z 5


Malý princ: Velká obrazová kniha Malý princ: Velká obrazová kniha Antoine de Saint-Exupéry

Knihu jsem si poslechla ve formě audioknihy a velice příjemně se to poslouchalo. Pro mě kniha byla velice příjemný odpočinek, zároveň tam bylo spoustu bodů k zamyšlení ale upřímně si nemyslím si že by se tato kniha měla řadit do kategorie pro děti.

14.10.2023 4 z 5


Proč Alláh stvořil kalašnikov Proč Alláh stvořil kalašnikov Pavel Pawluscha Novotný (p)

Mě se kniha líbila nejen tématem kterým se zabývá ale i formou. Autor rozdělil jednotlivé sekce dle zemí které navštívil jako reportér. Zároveň zde nalezneme spoustu rozhovorů se zajímavými osobnostmi. Četla jsem i zajímamavější knihy na toto téma ale ani tahle nebyla vůbec špatná.

14.10.2023 4 z 5


Seznam hostů Seznam hostů Sanne Averbeck

Příjemná oddechová kniha, začátek se vleče ale poté se kniha čte na jeden nádech. Příjemně mě překvapil závěr který jsem opravdu neočekávala, a byla zde pěkně popsaná psychologie postav zejména u dvou hlavních hrdinek.

08.10.2023 4 z 5


Mrazivé echo Mrazivé echo C. J. Carver

(SPOILER) Kniha byla velice zajímavá, napínavá akorát občas mi dějově přišla chaotická. Velice se mi líbila hlavní postava jelikož je příjemné když s vyšetřováním vraždy pomáhá psycholog a je tu tedy jiný náhled na věc. Odhalení vraha a celkový závěr byl překvapivý a milý. Žádná velká nesmyslná dramata ale příjemný závěr který dává smysl.

12.09.2023 3 z 5


Harry Potter a relikvie smrti Harry Potter a relikvie smrti J. K. Rowling (p)

Velice mile mě překvapilo jak se film podobá knižní předloze. Kniha samozřejmě úžasná, vše dopodrobna vysvětleno a veškeré otázky které se v předchozích dílech objevily zde byly odpovězeny. Jsem ráda že jsem dočetla celou sérii a můžu si jí tzv. odškrtnout ze seznamu.

12.09.2023 5 z 5


Jeho banán Jeho banán Penelope Bloom

(SPOILER) Chtěla jsem knihu která bude erotická a zároveň odlehčená tematicky na léto. Obojího se mi dostalo ale osobně by mi nevadilo kdyby tam bylo více sexuálních scén. "Vtipná pointa" že jeho banán je opravdu míněné jako to ovoce mi moc vtipná nepřišla. Občas padly zajímavé dialogy ale byly hrozně předvídatelné stejně jako závěr celé knihy. Rozhodně nemám v plánu číst pokračování.

15.08.2023 3 z 5