Boss Babiš

Boss Babiš https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356510/bmid_boss-babis-6Yo-356510.jpg 4 999 236

Boss Babiš je reportážní kniha o temném světe miliardáře a politika Andreje Babiše. Shrnuje, v čem je oligarcha Babiš nebezpečný, jak zbohatl, s kým se zapletl a co všechno ještě tají. Popisuje nejen jeho skutečný podnikatelský zrod a nemilosrdné praktiky v byznysu, ale přibližuje i jeho roli ve polosvětě kolem kmotrů Františka Mrázka, Tomáše Pitra či Radovana Krejčíře. Kniha je zčásti postavená na reportážích časopisu Reportér. Přináší však celou řadu novinek a dosud nepublikovaných informací, které tvoří zatím nejucelenější obraz oligarchy Babiše.... celý text

JanaHB061
JanaHB061
22.01.2024

Doporučuji k přečtení. Obdivuji pana Kmentu, jak se může takovou špínou zabývat. Zároveň nepochopím, že někdo si dobrovolně vybere takový život plný intrik a špinavostí jako pan Babiš. Takhle žít snad jen rok by mě určitě zabilo. Jsem asi naivní, ale nechápu, jak se dá takhle proplouvat mezi zákony. Politická špína, řekne snad někdo, ale snad nějaké hranice by to mít mělo.

Olous1
Olous1
28.12.2023 5 z 5

Tak jsem si řekla, že na závěr roku už si dám pohov od knih. Ale nějak jsem to nevydržela a sáhla po knize zapůjčené z knihovny. Byla jsem tak trochu zvědavá,na základě velkých recenzí jaká bude. Jako ženská moc na politiku nejsem,ale musím říct... tohle byla fakt síla. Jak zde pan autor napsal ..pan Babiš je lotr,tak to fakt sedí. Tuto knihu doporučuji opravdu všem. No udělejte si sami názor. Řekla bych, opravdu moc zajímavé čtení.


IXOXI
IXOXI
02.12.2023 5 z 5

Boss Babiš je pěkný přehled špinavostí, které se povedlo na Andreje najít, za to si kniha zaslouží největší hodnocení, protože je postupně předkládá a spojuje do větších celků. Dojem mírně kazí mezioborová interpretace výsledků. Například snaha Andreje o zabránění sektorového zdanění bank, protože mu půjčují peníze se zdá extrémně nerealistická – každý kdo rozumí ekonomice ví, jaká je role bank a nerad by je dostal do problémů (např. jako v devadesátých letech, které Andrej zažil jako aktivní podnikatel).

azzies
azzies
29.11.2023 5 z 5

Dělá se vám někdy nevolno a rozčiluje vás sledování zpráv z politiky?
Pak čtení této knihy bude taková sebemrskačská záležitost...

lukas5373
lukas5373
04.11.2023 5 z 5

Výborná kniha o Babišovi, jeho podnikání, vývoji a byznys vztazích a jeho provázanosti s garniturami. Akorát trochu náročné, si pamatovat různé propletence jmen a firem.

Na závěr chci říct, že Babiš mi nepřijde jako zločinec, jen byl ve správný čas na správném místě a šel si neúprosně za svým cílem. Podle mě ti, kdo jej považují za zločince, by se měli zamyslet, zdali to náhodou není produkt Sametu. Nevyužíval náhodou jenom legislativních mezer a nedostatků?

Maki21
Maki21
28.10.2023 4 z 5

Knihu jsem si zakoupila v audio verzi a nelituji toho. Znovu bych si jí neposlechla ale upřímně doteď jsem měla tušení jak Babiš prohnaný ale tahle kniha mě utvrdila v tom že je to ještě horší. Obecně knihy od pana Kmenty mám moc ráda takže za mě zase krásně objektivní pohled do útrob jednoho politika.

Garzhvog
Garzhvog
19.09.2023 5 z 5

Doporučuju, ale není to pro mě, v polovině už mi bylo nevolno a zabalil jsem to... snad se k tomu někdy vrátím

vlkodlaq
vlkodlaq
21.08.2023 5 z 5

Proč Babiš Kmentu nežaloval? Pokud se v knize autor nedopustil žádné lži a jedná se o holá fakta, žaloba nenaplňuje skutkovou podstatu, jinými slovy Babiš Kmentu nemůže žalovat za pravdu.

hana.hanigerova
hana.hanigerova
04.06.2023 4 z 5

Skvělá kniha. Očekávala jsem, že bude trochu více šokující, ale vlastně nakonec oceňuji autora, že se opravdu držel pouze faktů, zkušeností a reality. Jistě by se dalo k Andreji Babišovi říci více, ale pravdou je, že někdy jsou fakta těžce dohledatelná, či dobře uklizená, a tak by se autor pohyboval více na hraně domněnek. Což by účelu moc nepomohlo.

Doporučuji tuto knihu všem, kdo si chtějí udělat větší obrázek o životě Andreje Babiše a o tom, jak se z něj stal právě takový člověk, jakým je. Kniha není útlá, proto počítejte s tím, že se vám bude trošku hůře číst. A samozřejmě také o to hůř díky tomu, jaký obsah skrývá. Pana Kmentu jako autora obdivuji a děkuji za jeho práci. Těším se na další knihy.

Loxias
Loxias
29.03.2023 5 z 5

Obrovsky respekt panu Kmentovi za to, ze ma nervy, odvahu a zaludek tohle klubko hnusu rozpletat. Musim rict, ze i kdyz clovek tusi a citi, ze tady je vse spatne, tak realita popisovana v knize posunuje hranici za ta nejhorsi ocekavani. Diky za odvahu a preju mnoho uspechu v dalsi praci

Kabuky
Kabuky
12.03.2023 5 z 5

Velmi zajímavé čtení.

Peslik
Peslik
03.02.2023 5 z 5

Tuto knihu jsem měla v hledáčku od jejího vydání. Pak upadla v zapomnění, ale bohužel AB ne :D. Přiznám se bez obalu, že po prvním kole voleb, jsem neváhala ani vteřinu a pustila se do čtení s vizi pochopit ty dva milióny lidí co za ním stojí. Nepochopila jsem, zato mi do sebe zapadlo spoustu dílků skládačky a pochopila jsem najednou víc věcí, které mi unikaly nebo v době aktuálního dění byly pro mě ještě nepochopitelné.
P.S. Vyvíjím teorii o tom, kdo nechal oddělat Mrázka :D :D

Cojekomupotom
Cojekomupotom
28.01.2023 5 z 5

Normálně mi z toho bylo fyzicky špatně. A je vlastně pořád. Super kniha, která vám připomene, že být člověk je samo o sobě obrovská ostuda, o bytí čechem ani nemluvě. Někdo by Bureše měl vážně zastřelit. A všechny fízly spolu s ním. Když už bude v tom, rovnou i voliče populistického Ano. A SPD. A ODS. A ČSSD. A vlastně všechny, kteří stále naivně věří, že volby můžou cokoliv změnit (k lepšímu). Takhle se nikdy nikam nehneme. Tohle přece není demokracie. Leda že... By demokracie byla diktaturou debílků. Tomu i výjimečně věřím. No nic, doporučuji xD
P.s. Je vtipné, jak se tu zjevní Andyho voliči ohání tím, že si Kmenta své nepodložené dohady vycucal z prstu. Mimochodem... Netajím se názorem, že každý, kdo se nechal očkovat proti cowidu propadl v největším inteligenčním testu historie, prokázal nedostatek charakteru, za nepřítele naší demokracie nemůže být považován jen proto, že žijeme v oligarchické fízlokracii a měl by být utracen na náklady pozůstalých, nebo minimálně prohlášen nesvéprávným. Jenže vysvětlit to naočkovaným je jako vysvětlit voličům ANO, že jejich Vůdce je prostě jen mr*ka. Navzdory do očí bijícím důkazům nemožné! Life! It's a shame!)

Phyl
Phyl
25.01.2023 5 z 5

Zlaté devadesátých hrabaly fšichni, já fše poctivo zarobil jsem. Nikdá som někradl a pokud ANO, tak jesť to lež. Šel jsem dělat politiku pro lidi ne pro ty mafiány co byly napojený na Kalouska a ODS a ČSSD (tam jsem napojil svou hamižnost taky). Zacpat všem huby koblihu a nalít do nich posvátnou lásku k vůdci pomocí vlastnoručně nakejdnutého gůláše. O čem v noci sním, když náhodou spím je fůra peněz a stíny minulosti, kterésť mne dohání. Proto kňučím jak píchlé prase pokaždé, když na mnje někdo tahá nějaké falešné nahrávky a to STB, se kterým mám společného každý rok míň a míň, až jednou nebudu mít nikdy víc. Sorry jako, ale vy jste mě stvořili!

tittanie
tittanie
20.01.2023

Procházela jsem regály v knihovně a narazila na tuto knížku už loni v prosinci, ale odhodlala jsem se až letos. Začátek se četl velice dobře, ale jak se začaly nabalovat další svinstva, které chemický Ali dělal, tak se mi začalo dělat více a více zle. A trvalo mi více než týden než jsem knížku dočetla.
Vzhledem k tomu, co všechno mu už prošlo a ještě projde se obávám, že se ho jenom tak nezbavíme, snad aspoň nebude na hradě.

iam.sokol
iam.sokol
18.01.2023 5 z 5

Kmentu jako novináře sleduji už mnoho let, a když máme teď ty prezidentské volby, řekl jsem si, že se konečně pustím do této křiklavě žluté knížky, kterou jsem hodně dlouho odkládal. Co se týče stylu psaní, Kmenta zvolil krátké kapitoly, takže sází dynamicky jednu informaci za druhou. Aby se v těch všech jménech a společnostech člověk neztratil, jednou či dvěma větami je vždy připomenuto kdy, kde, kdo, co a jak. Co se však moc dobře nečte, je samotný obsah těchto kapitol. Je až děsivé, kam mohou zasahovat chapadla tehdejšího premiéra, o kterém je všeobecně známo, že nás všechny bere pouze jako prostředek k udržení si svého impéria. Bože nedej, aby se stal prezidentem.

kokrokr
kokrokr
17.01.2023 3 z 5

Po literární stránce průměrný text, ale zatraceně zajímavé informace. To, jak si AB ochočil socdem je opravdu působivé.

GeRaltzRiVie01
GeRaltzRiVie01
24.12.2022 5 z 5

Přehledně a logicky se zde rozkrývají největší kauzy a klíčové postavy spojené (byť i vzdáleně) s AB. Je neuvěřitelné na co všechno byl napojený a i když se z toho člověku dělá špatně, tak už jen pro ten rozsah musí mít k této postavě i trochu obdiv. Klidně bych nechal zfilmovat.

radusak9806
radusak9806
07.12.2022 4 z 5

Pachuť zůstává, člověk je v současnosti připravený na hodně a stejně ho tu minimálně překvapí, že to co si myslel je ještě soft verze. Jedeme dál do Palerma :)

n.ezn.amy
n.ezn.amy
11.10.2022 5 z 5

Tak tohle byla velká síla dočíst tuto knihu. Jaroslav Kmenta zde rozkryl profil Andreje Babiše, jeho působení v obchodě i politice, způsob převzetí klíčových firem ať to byla chemička Lovosice, Kostelecké uzeniny, Synthesia a dalších. Naprosto přesně a logicky zde vysvětlil důvody působení AB v politice, kdy jako ministr financí dělal zákony přesně pro své firmy a hlavně sebe, čerpání evropských dotací pro své firmy a veškerý přehled o svých konkurentech. Jeho sponzoring ĆSSD, obchody se svým velkým přítelem Milošem Zemanem a se Stanislavem Grossem. Nebýt Andreje Babiše, tak tehdy ČSSD zkrachovala. Pokud si chcete zachovat alespoň trochu ideálu o politice v České republice, tak tuto knihu nečtěte. Ale pokud k tomu získáte odvahu, tak vás čeká skvělá kniha, ze které vám nakonec zbyde prázdnota a smutno.