Boss Babiš diskuze

Boss Babiš https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356510/bmid_boss-babis-6Yo-356510.jpg 4 999 236

Boss Babiš je reportážní kniha o temném světe miliardáře a politika Andreje Babiše. Shrnuje, v čem je oligarcha Babiš nebezpečný, jak zbohatl, s kým se zapletl a co všechno ještě tají. Popisuje nejen jeho skutečný podnikatelský zrod a nemilosrdné praktiky v byznysu, ale přibližuje i jeho roli ve polosvětě kolem kmotrů Františka Mrázka, Tomáše Pitra či Radovana Krejčíře. Kniha je zčásti postavená na reportážích časopisu Reportér. Přináší však celou řadu novinek a dosud nepublikovaných informací, které tvoří zatím nejucelenější obraz oligarchy Babiše.... celý text

Diskuze o knize (23)

Nedflanders165
Nedflanders165
26.01.2023

Škoda, že v osobních profilech není jako povinný údaj i věk majitele profilu. Hned by se totiž vidělo, odkud daný názor na dílo pramení.
Babiš je ryzí kapitalista a my všichni, co je nám více jak 40, jsme si přece ten kapitalismus přáli, tak ho tedy máme. Tak tedy nepomlouvejme osobu, která je plodem převratu v 89. Aneb: Do not cry over spilt milk.... Což platí pro všechny, autorem počínaje a posledním čtenářem konče.

siena
siena
11.11.2020

braunerova, má společného s tím, jakým způsobem je řízen, tedy spíše neřízen, stát. Jsou jisté okolnosti, z kterých se nejde vylhat, které nelze pořešit nějakým PR... I když teď jsem se dočetla, že statistiky jsou depresivní, tak se mají, dle poslanců ANO, přestat zveřejňovat. No, mnohem depresivnější je sledovat ten přímý přenos vládnutí neschopných, a přitom všeho schopných.

A jako kdyby nestačila zkušenost ze srpna, kdy se opatření rušila během několika hodin. Dočetla jsem se, že opět PR tým rozesílá svým "volitelům" dotazníky, kde se jich ptají i na to, kdy mají být otevřené školy. Je opravdu fajn vědět, že jsme v rukou asi 46.000 voličů, respondentů. Opravdu ukázka schopnosti efektivně řídit stát.


braunerova
braunerova
11.11.2020

Pane a dámo, Covid je neřád a perou se s ním politici celého světa. Úvahy o tom, co by kdyby, bych přenechal koňovi, ten má větší hlavu. A jak píše jaradr, diskuze o covidu nemá s Kmentovou knihou nic společného.

siena
siena
11.11.2020

Pánové, neb dámou jsem tu jen já, a určitě ne všichni zdejší uživatelé, by s Vaším oslovením směrem k mé osobě, souhlasili:) Ono by bylo dobré, podívat se kdy to pan předseda řekl, a co bylo řečeno předtím. Ony pak ty jeho výroky vyznívají poněkud jinak. Ale to je tak se vším, nakonec i já sama pouze nadhodila.
No, smích mne už dávno přešel...

jardadr
jardadr
11.11.2020

braunerová: Ano v tomto máte pravdu, s tím, co tvrdil Petr Fiala vůbec nesouhlasím, byl mimo. Ale ODS není (na rozdíl od ANO) jen hnutí jednoho člověka. A opozice není přece jen Petr FIala, nebo ODS. Mimochodem k ODS mám z celé opozice nejmenší důvěru.
Takže situace je u nás strašlivá, to je fakt. Vy tvrdíte, že by byla horší, to je hypotéza. Já bohužel nevím, co by bylo kdyby.
Jinak mám dámy trochu obavy, jestli jsme na správném místě pro vedení diskuze o politice. Měl by to zde být spíše prostor pro debatování o knize. Třeba pan Kmenta jednou napíše pokračování Bosse Babiše a dozvíme se víc ze zákulisí této tragikomedie.

siena
siena
11.11.2020

braunerova, vidíte, stejně se dá dohledat i následující, včetně ukázek, jakým to "lídrem" je A. Babiš.

1) 28. ledna 2020
Bohuslav Svoboda: Od vlády chceme slyšet, jak je připravená na koronavirus
„Navrhuji zařazení bodu Informace Vlády ČR k opatřením souvisejícím s šířením koronaviru. Sněmovna i lidé v ČR by měli dostat ujištění, že je vláda schopna reagovat.
Zajímá mě několik věcí: Jaké lůžkové kapacity má ČR připravené pro případ většího počtu pacientů s podezřením na infekci koronavirem? Máme nachystán dostatečný počet zdravotních pomůcek – ochranné oděvy, dezinfekce atd.? Máme dostatek personálu, který je připraven na možné nenadálé situace? Jaký bude postup v případě rozšíření viru do okolních zemí? A jaký v případě rozšíření do ČR? Nechceme vyvolávat paniku, ale informace o tom, jak jsme připraveni na různé druhy vývoje, bychom dostat měli,“ uvedl místopředseda zdravotního výboru za ODS Bohuslav Svoboda.
https://zpravy.aktualne.cz/domaci/nemam-radost-ze-jsem-byl-prvni-rika-poslanec-ods/r~fbf5831c654011eaaabd0cc47ab5f122/

2) Poslanec MUDr. Vlastimil Válek – březen 2020
https://echo24.cz/a/SjpxQ/boj-vlady-s-koronavirem-stejne-jako-nasadit-prezervativ-po-styku-kritizuje-poslanec-top-09
https://ct24.ceskatelevize.cz/specialy/koronavirus/3137390-virus-neustupuje-ohniska-tu-budou-pripousti-vojtech-proto-je-treba

3) Andrej Babiš – 17.9.2020
https://neovlivni.cz/babis-nereste-covid-radsi-schvalte-zahradkarsky-zakon/
21.8. 2020
https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/koronavirus-babis-vojtech-rousky-opatreni-belorusko_2008212149_onz
+ legendární "Kdo měl přijít a nepřišel..."

Nakonec ani nejde o to, co kdo, kdy říkal, ale jaká byla, je, realita. A bohužel, ta je více než tristní. Nejviditelněji to lze doložit, jak se nyní postupuje v testování Domovů pro seniory a v Sociálních ústavech. Troufám si tvrdit, že horší už by žádná strana nebyla, než je vládnutí našeho oligarchy. Ale samozřejmě vám neberu vaší víru, že je všechno v pořádku, a že kritika je jen kampáň...

braunerova
braunerova
11.11.2020

Jardadr: Co by dělala opozice ohledně Covidu se dá snadno dohledat.
Petr Fiala, Forum24, 21.srpna 2020:
Opatření jsou nesmyslná a zbytečná ... Není žádný důvod pro to, aby se plošně zaváděly roušky. Toto říká řada odborníků. Čísla jsou pozitivní.

Petr Fiala, Partie Terezie Tománové, 20. září 2020:
Takže pokud se situace zhoršovala, tak se měl svolat krizový štáb, my jsme to navrhovali už začátkem srpna.

Petr Fiala, facebook, 21. září 2020:
Stále slyšíme úvahy o zavedení nouzového stavu. K tomu ale v tuto chvíli není důvod, proto odmítáme, aby vláda znovu dostala takovou moc a uzavírala ekonomiku. ODMÍTÁME ZAVEDENÍ NOUZOVÉHO STAVU

siena
siena
11.11.2020

jardadr, ano," výmluva" jak malého Jardy (omlouvám se, ale beru to jako terminus technicus)
Jen bych si dovolila namítnout, že přeci jen došlo k velkému posunu, že to nebylo děláno v takové míře a oficiálně. A hlavně, kontrolní mechanismy uvnitř stran fungovaly, fungovala média... Samozřejmě, ne všechno bylo odhaleno, natož potrestáno. Vzpomínám ale, za "co" se v minulosti skládaly funkce. V těch ošklivých tradičních stranách...

A dovolila bych si ještě poznámku k "BestCovid". Je dobré si připomenout, co se dělo v poslanecké sněmovně na konci ledna, jak se lhalo v přímém přenosu i v době už propuknuté první vlny. A jak jsme dnes opět svědky "řízení", jak jsme připraveni na tu vlnu současnou. A to už nemluvím o těch skandálních projevech premiéra a členů vlády, a bohužel i některých europoslanců, jak jsou okolní vlády neschopné, a že pomoc jim, má své limity. Dnes jsme na tom, bohužel, nejhůře ze zemí Unie, a ti nám dnes pomáhají, seč jim síly stačí... Bez ohledu na zdejší křiklouny, že to dělají jen z vlastního prospěchu, že nás tím snad chtějí okupovat!

jardadr
jardadr
11.11.2020

Siena: Někdo to asi ale za normální považuje, bohužel. Anebo to omlouvá tím, že ti před ním to dělali také. V tom mají tihle lidé sice často pravdu, ale jak dospěli k názoru, že když to prošlo tamtěm je v pořádku aby to procházelo i těmto?

siena
siena
11.11.2020

morte, prosím, jaký program má pan Babiš?
A to stále omílané "antibabiš"... To je vyjádření vztahu ke správě věcí veřejných, k tomu, jakým způsobem má být řízena státní správa, jak má fungovat právní stát. Není normální, aby byl premiérem člověk, který je trestně stíhaný, který zneužívá unijní peníze, který je ve střetu zájmů (kdy si jako premiér dohazuje státní zakázky za miliardy, zákony jsou psané na míru). To všechno je antibabiš... a dost těžko, kdo výše zmíněné nepovažuje za normální, bude mlčet, či dokonce říkat, no, to je zkrátka politický program...

jardadr
jardadr
11.11.2020

Nesouhlasím s příspěvkem níže a musím se ohradit. Blekotat tak jako pan Babiš neumí na naší politické scéně lépe nikdo. Myslet si to, znamená znevažovat jeho silné lídrovství. A fakt, také bych rád viděl v alternativní historii, co vše by ostatní strany udělaly lépe. Fakt by mě zajímalo, jestli by také dokázaly být best in Covid, ačkoliv nemají žádný vlastní program, jen antiBabiš. Ale to se naštěstí nikdy nedozvíme, protože mnoha lidem situace v naší zemi nedává jinak, než znovu a stále dokola volit ANO.

Kaneda
Kaneda
27.06.2019 odpad!

Dost osobních antipatií a spekulací za ůčelem přesvědčit. Je to docela škoda. Kniha obsahuje dost informací, u kterých by mohlo být fajn je mít pohromadě,pokud je neznáte, ikdyž jsou veřejně dostupné. Bohužel jsou "zneuctěny" autorovými antipatiemi. Bylo by asi lepší klást otázky, nenaznačovat a nechat myslet čtěnáře.

standa1405
standa1405
07.12.2018 5 z 5

Boss Babiš je i online jako kniha k poslechu v Audiotéce (třeba v autě cestou do práce a z práce)... https://audioteka.com/cz/audiobook/boss-babis

siena
siena
20.09.2018

gladya, on nevyužil "pasáků", když už jste tento expresivní výraz použila, on sám jím byl. Samozřejmě, že naštvání a rozčarování mezi voliči je, ovšem řešit tyto deziluze volbou člověka, který se té korupce sám velmi aktivně účastnil, a dále v ní pokračuje, v ní žádnou logiku nevidím. Ačkoliv tomuto stále nerozumím, po přečtení knihy Co je to populismus (https://www.databazeknih.cz/knihy/co-je-to-populismus-3630), seznávám, že žádnou logiku, racio, nemám hledat. Bohužel...

Anawak
Anawak
03.04.2018 odpad!

Od koho Kmenta asi dostal peníze...??

Ben Nevis
Ben Nevis
21.02.2018 3 z 5

Nedozvěděla jsem se, proč je Babiš ohrožení demokracie. Všichni to papouškují, ale nikdo není schopen sesmolit pár vět pro "kobliháře" a pro babičky, které hladí politika po hlavě, až z toho pana Kmentu mrazí.
- Koupením pár tiskovin a jednoho rádia si nekoupil celý mainstream a hlásnou troubu na pravdu.
- Možná bral peníze od grázla, který financoval i kampaň Hilary Clinton - ochránkyně před Trumpem.
- Ovlivňoval státní orgány, aby dostal nějaké podniky. Evidentně nebyl jediný.
- Šel do politiky, aby zakryl minulost. Nějak se mu to nepovedlo.
- Možná si objednal vraždu mafiána možná ne. Možná se narodil na měsíci.

liskulka.lida
liskulka.lida
26.01.2018 5 z 5

Kdybyste tu knihu četl, znal byste odpověď na svoji otázku. Ano, "podnikavců" je opravdu hodně. Ale nikdo z nich nevlastní MAFRU, nemá tak obrovskou politickou moc a nedostává informace z tajných služeb. A o premiérovi této země bychom toho měli vědět co nejvíce, když mu dáváme do rukou takovou moc. Nebo se snad před tím chcete schovávat? Zavírat oči? Raději to nevidět, abyste pak neměl špatné svědomí, že jste ho volil?

Rania
Rania
16.01.2018

Boss Babiš - navrhuji přejmenovat na Kmotr Babiš. Kdo četl Kmotra od Puza, pochopí společné rysy :-D

Armin1984
Armin1984
12.12.2017

Další kniha napsaná na politickou objednávku, nic víc... Kmenta se tímto sám stává Babišem ve svém oboru. Takových "podnikavců" typu Babiš nám devadesátá léta nadělila desítky. Kde jsou knihy o nich, pane Kmento? Nebo si takovou knihu zaslouží jen ten grázl, který vystoupí ze stínu? Odporná je dnešní doba a prospěchářští pisálkové s ní musí držet krok, bohužel...

maphiosso
maphiosso
20.10.2017 4 z 5

Já zase nesnáším, když někdo hodnotí knihu, aniž by ji četl. O odlišných názorech se přece vůbec nebavím, ať si každý volí a uznává koho chce.. Jen mi vadí, když vidím hodnocení odpad a podle komentáře je jasné, že hodnotící knihu nečetl.

knihomolka525
knihomolka525
20.10.2017 odpad!

pokud mám jiný názor není třeba mě opravovat apod anebo ještě lépe směrovat jinam.nesnáším to.Za socíku jsem si toho užila až až.Buď to někdo stráví nebo ne.Za svým si stojím!

maphiosso
maphiosso
20.10.2017 4 z 5

knihomolka525: Četla jsi knihu a opravdu se ti tak nelíbí, že ji hodnotíš jako "odpad" nebo se ti jen nelíbí datum jejího vydání, případně jsi volička hnutí ANO, a nemáš vůbec páru o čem se v ní píše? V takovém případě mi připadá tvoje hodnocení vůči autorovi nefér.

knihomolka525
knihomolka525
19.10.2017 odpad!

tak honem vydat knihu před volbami = všichni na Babišovi vydělávají.To je hukot :-))) Na to má pan Kmenta nos.