Citlivka

Citlivka https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516546/bmid_citlivka-6515e67057c5c.jpg 4 48 8

Jako citlivka, tedy jako člověk s tzv. vysoce citlivou nervovou soustavou, se narodí skoro každý pátý z nás. Citlivky vnímají spoustu podmětů a souvislostí najednou a dokáží tento příval informací velice komplexně zpracovávat. Snadno se tím však zahltí a unaví, takže občas mohou mít problém fungovat v běžném provozu. S vysokou citlivostí se nicméně pojí taky řada talentů, které jsou přínosné jak pro samotné citlivky, tak pro jejich okolí. Tato knížka je o tom, jak se s darem vysoké citlivosti co nejlépe sladit a využít jej pro šťastnější a naplněnější život.... celý text

Přidat komentář

Gejitka
13.04.2024 5 z 5

Kniha Citlivka mi pomohla se zorientovat ve svých pocitech a prožitcích. Konečně!!! jsem přišla na to, že patřím mezi 15-20 % osůbek s citlivější nervovou soustavou. Zjistila jsem příčinu odchodu z minulého zaměstnání... Díky této knize si začínám uvědomovat kdo jsem, své potřeby, limity, co mi vysává energii... Děkuji paní Aleno Wehle za otevření očí.

path.the
14.01.2024 5 z 5

Tak já tu trošku nabourám tu rozpačitost z téhle knihy. Pro mě je zásadní rozdíl, jestli se chce člověk dozvědět vědecká fakta o vysoké citlivosti - pak je asi vhodná spíš nějaká "učebnicová" kniha. Takhle knížka je ale podle mého velmi skromného názoru ale věnována především citlivkám samotným a to za účelem vynahradit jim ta minulá léta jejich životů, kdy se cítili jako totální outsideři k ničemu. U mě splněno! Rozmazleno, pohlazeno, přenálepkováno. Knížka je nádherná graficky i obsahově. Otvírá dveře k novým pohledům a sebepřijetí. Naznačuje i cesty možného pokračování. Pro lecjakou citlivku je to krásný vykročení novými směry.


Maki21
09.01.2024 5 z 5

Kniha mě zaujala už v knihkupectví. Věděla jsem že jsem trošku citlivější než ostatní ale tato kniha mi ukázala že to není špatně, a jak s tím zacházet. Moc příjemné čtení, občas náročné ale opět mi prohloubilo pohled do mé citlivé duše.

Peace
26.12.2023 5 z 5

"Dotknout se kapky deště na jehličí, pohladit kůru stromu a poslouchat šumění listí - všichni to potřebujeme. Tak často, jak to jenom jde."

Jsem moc ráda, že jsem si knihu přečela a paní autorce děkuji - člověk si najednou připadá tak nějak normálněji :))

Tritvaetna
06.10.2023 3 z 5

Upřímně řečeno, na to, že jsem za knihu dala pět stovek jsem trochu zklamaná. Byl to moc hezký osobní deníček, opravdu moc hezký, osobní příběhy krása, po grafické stránce pohlazení pro oko, ale co do obsahu to bylo poněkud povrchní. Jako první seznámení s tématikou asi ne špatné, ale žádné hlubší vědomosti ani porozumnění člověk nezíská a informace jsou vůbec ředěné v homeopatických dávkách.
Nevím, co přesně jsem čekala, ale tohle mě prostě zklamalo, ačkoliv články Aleny Wehle mám moc ráda. Vlastně možná proto. Na druhou stranu, knihu jsem si koupila hlavně jako vyjádření podpory a z této stránky toho nelituji.

JHoralka
11.08.2023 5 z 5

Dotknout se kapky deště na jehličí, pohladit kůru stromu a poslouchat šumění listí - všichni to potřebujeme.


Krásná, jemná a obohacující kniha, která je plná myšlenek, ke kterým se chci časem zase vrátit (mám v knize dost lepíků).

Doporučuji!


Poznání nespočívá jen na pravdě, nýbrž i na omylu. - C. G. Jung

Katelineth
26.07.2023 4 z 5

Kniha se příjemně četla. Je krátká, tudíž když chcete, tak ji máte přečtenou hned, ale já se ji snažila číst pomaličku, aby se myšlenky hezky vsákly. Sice to může vypadat, že se v krátkých kapitolách toho moc nedozvíte, ale někdy množství není to podstatné.

Nejvíce si na knize cením toho, že autorka dokáže popsat pocity, které zažívám a situace, v kterých se vidím. Tím si citlivá osoba jako já nepřipadá na světě sama a dokáže tento svůj dar přijmout, o což se autorka právě snaží. Kdo v knize hledá vědecké podklady, studie, tak je nenajde. Jde spíše o knihu ukazující vlastní zkušenosti autorky a záleží na Vás, co si z toho vezmete. Totiž například rada neignorovat své pocity nebo vnímat signály těla se může zdát moc banální, ale na druhou stranu to není tak snadné, chce to trénink a je to opravdu užitečné. Nehledejte v knize rychlý návod jak žít s citlivostí. Spíše tam najdete rady jak začít svoji citlivost vnímat, všímat si ji a v návaznosti na to s ní umět pracovat a respektovat svoje hranice. Já knihu určitě ještě někdy otevřu. Pro mě byla kniha přínosem i když už jsem sama něco o vysoké citlivosti věděla.

pahorkatina
17.07.2023 2 z 5

Knihu bylo příjemné nejen číst, ale také je jedinečná ze senzorického hlediska - je velmi příjemné dotýkat se jejího přebalu a její stránky mají netypickou papírovou vůni.

Obsah se mi ale těžko hodnotí: někoho možná Citlivka může nasměrovat k lepšímu pochopení sebe sama, ale mě osobně tato kniha podněty k osobnímu rozvoji nepřinesla. Autorka v problematice nejde moc do hloubky, je to spíš takové intuitivně laděné "povídání" o vysoce citlivých lidech. Nejslabší jsou určitě fragmenty textu věnované léčivým kamenům, silovým zvířatům a kolu roku, které se nacházejí v kapitole "Síla citlivosti", přičemž zařazení těchto témat do knihy z mého pohledu postrádá smysl, neboť nemají logickou návaznost k tématu knihy. I za předpokladu, že knihu drží v ruce čtenář, který má o tato témata zájem, informace jsou velmi povrchní (což je v konečném důsledku možná dobře, ale ještě lépe by bylo tato témata do knihy vůbec nezařazovat).

Na Citlivku tedy pohlížím jako na příjemnou oddechovou knihu, ale potenciál k seberozvoji jsem v ní hledala marně. Kniha je stejná jako oblaky na jejím obalu: relaxujete při pozorování toho, jak se ty mráčky textu vznáší nad Vaší hlavou, ale když se jich pokusíte dotknout a odnést si z nich nějaké poznání, zjistíte, že je to jen prázdno, co se Vám rozplývá pod rukama.

Autorovy knížky

2023  83%Citlivka

Kniha Citlivka je v

Právě čtených9x
Přečtených72x
Čtenářské výzvě14x
Doporučených3x
Knihotéce29x
Chystám se číst60x
Chci si koupit33x
dalších seznamech1x