Magie233 Magie233 komentáře u knih

☰ menu

Ohnivé kimono Ohnivé kimono Laura Joh Rowland

Sano je moje oblíbená postava a krimi příběhy ze starého Japonska jsou velmi zajímavé. Autorka píše velice poutavě a knihy jsou velmi čtivé. Za mě nejlepší kniha. Krásně jsem si četbu užila a těšila na další na stránky.

17.03.2024 5 z 5


Polibek šarlatu Polibek šarlatu Lara Adrian (p)

Pěkný příběh pro relax a odpočinek. Moc se mi do tohoto žánru nechtělo, nikdy bych nevěřila, že budu číst o upírech, ale nelituji, kniha se mi líbila.

17.03.2024 4 z 5


Bodyguard Bodyguard Suzanne Brockmann

Pěkné a pohodové čtení s akčním příběhem podbarvené romantikou. Skvělá oddychovka.

16.08.2023 4 z 5


Hovor se smrtí Hovor se smrtí Chris Carter

Carter nesmírně nadaný spisovatel, dokáže mě vždy od první stránky vtáhnout do napínavého a drsného děje. Ve všech knihách jsou vraždy velice detailně popsány, jsou šílené, brutální a nad fantazií možnosti působit utrpení a bolest zůstává rozum stát. Detektivové Hunter a Garcia jsou velmi sympatické a zajímavé postavy. Hunterovy vlastnosti Supermana mi vůbec nevadí, nepůsobí to uměle, velmi jsem si ho oblíbila, líbí se mi jeho chytrost, inteligence a myšlenkové pochody. I tento příběh je velice vydařený a nabízí skvělý zážitek. Carterovy knihy čtu různě na přeskáčku, vůbec to nevadí, nijak zvlášť nenavazují a životní střípky osudu Huntera nebo další linie příběhu si postupně spojuji.

15.08.2023 5 z 5


Bundori Bundori Laura Joh Rowland

Má druhá kniha od autory a líbí se mi tento styl dedektivek. Obdivuji ctnost, čestnost a oddanost samurajů, učení záhadných nidžů, ráda poznávám historické Japonsko, zvyky a tradice císařského paláce. Oproti Tetované konkkubíny byl příběh mírně táhlejší, některé pasáše zdlouhavé, ale závěr gradoval a měl spád. Pohodvá četba.

12.04.2023 4 z 5


Mrazivý ráj Mrazivý ráj Jana Frey

Velice dobře napsaná, poutavě, zajímavě, jednoduše, tak aby oslovila hlavně mladé čtenáře. Čte se opravdu skvěle a rychle, žádné nudné a popisné pasáže. Smutný a dojemný příběh podle pravdivé události.

12.04.2023 4 z 5


Noc nad oceánem Noc nad oceánem Ken Follett

Follett patří mé oblíbené autory a Pilíře země považuji za jednu z nejlepších knih. Měla jsem trochu obavy z tohoto díla, kvůli nižšímu hodnocení a tématu, ovšem hned při prvních větách románu mi bylo jasné, že je to stále ten skvělý Follett, jehož literární jazyk je mistrovský, příběh rozvinutý s mnoha postavami a opět se čtenář dozví něco zajímavého z historie, v tomto případě o letounu Clipper. Měla jsem ráda všechny pasažéry letadla, každý byl jiný a svými rozdílnými povahami a minulostí pěkně dotvářeli linku příběhu. Oddechové a pohodové čtení s dobrodružstvím okořeněné milostnými scénkami na palubě luxusního letadla Pan Amerika.

02.03.2023 5 z 5


Zabijáci Zabijáci Jussi Adler-Olsen

Skvělé čtení.
Zajímavý příběh, čtivé, sympatický a vtipný Carl. V závěru napínavé i přesto, že čtenář ví, jak vše skončí a přesto ho to baví.

07.02.2023 4 z 5


Hra o přežití Hra o přežití Hector Macdonald

Skvělý příběh, dobrodružství, napětí, zvraty. Zajímavé, nevšední a originální. Stálo za přečtení.

10.01.2023 4 z 5


Epidemie Epidemie Robin Cook

Poutavé čtení, kde jednotlivé příběhy literárních postav postupně do sebe zapadají a vytvářejí ucelený atraktivní příběh. I když dílo bylo napsáno před 28 léty, celý příběh na mě působil velmi reálně, z důvodu prožité covidové doby a nového kmenu zabijácké chřipky, která primárně postihovala plíce.

10.01.2023 4 z 5


V Afghánistánu Bůh už jen pláče V Afghánistánu Bůh už jen pláče Síba Shakib

Kniha, kde nám autorka ukazuje krutý život v Afghanistanu za různých politických režimů v období 70. - 90 let. 20. st. Deprimující je, že současná situace je stále stejná nebo horší. Příběh Šírín Gol je plný utrpení, bolesti a smutku. Styl vyprávění na mě působí jako syrový výčet válečného utrpení a strádání, dávám přednost propracovanému, poutavému zpracování příběhu. Např. skvělým vypravěčem je Khaleda Hosseini (zabývá se problematiku Afghanistanu), jeho Lovec draků patří mezi nejlepší knihy s tímto tématem. Třeba to byl záměr dokumentaristky Síba Shakib, aby ve čtenáři zůstala fakta a realita.

19.12.2022 4 z 5


Anna a král Anna a král Elizabeth Hand

Kniha je pohodová, dobře se mi četla. Tím, že jsem viděla film, který byl velice dobře zpracovaný s vynikajícím hereckým obsazením, byla pro mě kniha jen malým připomenutím filmu. Knihy jsou většinou lepší, najdeme v nich více, co se do filmu už nevešlo, ale bohužel v tomto případě mě kniha tolik neoslovila .

19.10.2022 3 z 5


Spirála zločinu Spirála zločinu James Patterson

Skvělé pohodové čtení se zajímavým příběhem. Detektiv Alex mi sedí, je to sympaťák. Konec je opravdu velmi nečekaný a určitě se pustím do dalšího dílu. Patterson je kvalitní spisovatel, jeho knihy jsou čtivé a mají spád a napětí.

19.10.2022 4 z 5


Tetovaná konkubína Tetovaná konkubína Laura Joh Rowland

Je to první kniha, kterou jsem z této série přečetla a libila se mi. Je to něco jiného a zajimavého, historické Japonsko, netypické postavy, samurajové, zvyky a tradice. Sano je velice sympatickým hrdinou, ale také jsou dobře vykresleny postavy Hirata a Janagisawa. Autorčin vypravěčský styl je poutavý a čtivý, nabízí čtenářům očima vyšetřovatele všechny podezřelé a společně tak můžete pátrat po vrahovi. Určitě se v nějakém díle k Sanovi ráda vrátím.

06.02.2022 4 z 5


Sochař smrti Sochař smrti Chris Carter

Opět další vydařená krimi s překvapivým závěrem. Brutalita, napětí, zajímavý příběh, nejchytřejší Hunter, sympaťák Garcia a navíc velmi čtivé. Carter patří mezi top spisovatele tohoto žánru. Díl, který je absolutní špičkou je Zloba.

30.01.2022 4 z 5


Byla jsem otrokyní Byla jsem otrokyní Mende Nazer

Šokující příběh nubijské dívky nejen tím, jaké hrůzy prožila, ale také tím, že to není historie, ale stále tyto krutosti přetrvávají dodnes. Kniha je vyprávěna poutavě, srozumitelně a čte se na jeden zátah. Některé scény jsou velmi přesně a detailně popsány, až jde mráz po zádech, např. ženská obřízka nebo únos dětí nájezdníky.

13.01.2022 4 z 5


Kavárna v Kodani Kavárna v Kodani Julie Caplin

Za pěknou obálkou najdete pohodové čtení, kde stránky rychle ubíhají. Jednoduchý, romantický příběh s vtipnými komentáři, kde nejvíce zaujmou setkání, myšlenkové pochody a dialogy mezi Kate a Benem. Nejzajímavější postavy jsou Eva a Ben. Charaktery postav novinářů nejsou moc rozvinuté a působí dětinsky. Autorka nabízí čtenářům nejen hezký příběh, ale seznamuje čtenáře s životním stylem hygge a jeho základními principy. Proč dánové patří mezi nejšťastnější národy na světě? A to je hlubší význam knihy, zamyslet se a zkusit být hygge. Navíc J. Caplin skvěle vystihla atmosféru Kodaně, že máte chuť sednout na první letadlo a zažít to na vlastní kůži.

08.01.2022


Dítě jitra Dítě jitra Pauline Gedge

Autorčin styl psaní je poutavý a čtivý, dobře navodila atmosféru starého Egypta a vystihla skvěle charaktery postav. Příběh je dobře stavěný, působí autenticky a nabízí spoustu zajímavostí z říše faraónů. Velká láska, čest, přátelství, oddanost závist, zrada, smrt - nit vyprávění. Překlad knihy kvalitní, obálka hezká.

03.01.2022 4 z 5


Infekce Infekce Robin Cook

Kniha se mi dobře četla, Jack je mi sympatický, příběh se pěkně rozvíjí, nechybí napětí a zvraty. Pěkné a pohodové čtení.

03.01.2022 4 z 5


Knihárna Knihárna Jane Green

Pěkné, čtivé a pohodové.

07.12.2021 3 z 5