Madlenka_Knihy Madlenka_Knihy komentáře u knih

☰ menu

Beatles skrz naskrz - unikátní fotografie z archívu The Beatles Book Beatles skrz naskrz - unikátní fotografie z archívu The Beatles Book Tom Adams

Miluju tuhle knihu. Sice nepřinesla velké množství nových informací a najdou se tam i chyby, ale je to především o fotografiích. A ty jsou krásné.

29.08.2017 5 z 5


Ronja, dcera loupežníka Ronja, dcera loupežníka Astrid Lindgren

Je to krásná kniha. Je napínavá, čtivá, místy strašidelná.. kouzelná!

08.06.2017 5 z 5


Pět dětí a skřítek Pět dětí a skřítek Edith Nesbit

V této knize jde vycítit, jakou lásku měla paní spisovatelka k dětem. Je skvělé, že ji Albatros opět vydal. Jinak bych se k této knížce nedostala. Nádherná kniha.

29.05.2017 5 z 5


Anička v zahradě Anička v zahradě Ivana Peroutková

Ach, prosím, že to není pravda! Miluju knížky o Aničce. Doslova jsem na nich vyrostla. A když jsem se dozvěděla, že to je poslední díl, byla jsem smutná. Nebudu se už moci těšit až vyjde další kniha plná krásných dobrodružství o Aničce Válové, hodné holčičce. Myslím, že kdo přečetl tyto knížky také chce aby se Anička stálá jeho kamarádkou. Tyto knížky jsem si moc zamilovala. Nejvíce však díl Ve městě. Děkuju za tyto krásné knihy.

23.05.2017 5 z 5


Rychlé šípy ve Stínadlech Rychlé šípy ve Stínadlech Jaroslav Foglar

Co když Vontové opravdu existovali? Já si myslím, že ano... Však o tom pár důkazů svědčí!
Mám ráda jaká atmosféra touto knihou prochází - a k tomu úžasné ilustrace.. povedená kniha. Při čtení si vybavím tajemný nápěv Vontů, který zazněl v seriálu Záhada hlavolamu.

13.01.2017 5 z 5


Oliver Twist Oliver Twist Charles Dickens

Kniha byla pro mne krutá, a tak jsem ve třičtvrtině přestala. Možná se k ní vrátím. Vyčetl jsem, že to s Oliverem dobře dopadne a to je dobře.

07.01.2017 2 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Myslím si, že se tato kniha líbí všem, kteří jsou citově založeni a rozumějí té pravé literatuře. Každý den se podívám na nebe, a říkám si: Kde je ta planetka, kde bydlel Malý princ? A co květina, snědl ji ten beránek?

30.12.2016 5 z 5


Patnáctiletý kapitán Patnáctiletý kapitán Jules Verne

V první polovině knihy jsem byla nadšená, že jsem po této knize sáhla, opravdu byla napínavá a moc mne bavila. (myslím do části, než zjistili, že jsou v Angole) Poté se ta kniha pro mně zvrhla.. Knihu čtu před spaním a možná, že je to moje chyba, že mne moc zaskočily ty ruce na zemi, které objevili Dick Sand s Tomem, ale potom jsem už nechtěla pokračovat dál... (než v té čtivé stránce mne zaskočil obrázek, kde byly nakresleny...)

22.12.2016


Tajemství Velkého Vonta Tajemství Velkého Vonta Jaroslav Foglar

Tato kniha mne vůbec nezklamala, ale více mne zaujaly předešlé díly.

17.11.2016 4 z 5


Stínadla se bouří Stínadla se bouří Jaroslav Foglar

Ani nemůžu uvěřit, že taková knižní dokonalost může existovat! ♥

17.11.2016 5 z 5


Záhada hlavolamu Záhada hlavolamu Jaroslav Foglar

Je to ta nejlepší kniha, kterou jsem kdy četla a budu číst společně s knihou Stínadla se bouří a Tajemství Velkého Vonta!!!

17.11.2016 5 z 5


Kluci, hurá za ním! Kluci, hurá za ním! Václav Řezáč (p)

Tato knížka mne nezaujala. Musím napsat, že Poplach v Kovářské uličce se s touto knihou nedá měřit. Ale na druhou stranu je to kniha se skvělým námětem.

17.11.2016 3 z 5


Robinson Crusoe (převyprávění) Robinson Crusoe (převyprávění) Josef Věromír Pleva

Robinson Crusoe mne nadchl. Očekávala jsem něco jiného a byla jsem nadšená. Myslím si, že na tom má i velkou zásluhu J.V. Pleva, který ji takto výborně převyprávěl. Podle mně nejlepší převyprávění.

12.11.2016 5 z 5


Malý Bobeš Malý Bobeš Josef Věromír Pleva

Tato kniha je jedna z těch, na které nikdy nezapomenu. Úžasné je, že je tam vloženo i něco ze života autora. Místy mi bylo malého Bobše moc líto. Je to skvěle napsáno → obdivuju!

12.11.2016 5 z 5


Bylo nás pět Bylo nás pět Karel Poláček

Srdcová záležitost tato kniha ♥♥♥♥♥

12.11.2016 5 z 5


Poplach v Kovářské uličce Poplach v Kovářské uličce Václav Řezáč (p)

Tato kniha mne moc bavila. Je to taková ta dětská "detektivka", kterých se moc nevidí. Nadchlo mně, že František nevystupuje jako velice správný klučina, který chce za každou cenu odtrhnout zlo od dobra, ale také, že má i své chyby. (např., že vzal lusk, sice vrátil, ale...) Kniha se velmi dobře čte!

12.11.2016 5 z 5


Gabra a Málinka 5. a 6. díl Gabra a Málinka 5. a 6. díl Amálie Kutinová

5. díl
Už to nejsou takové ty holčičky bez starostí. Tento díl nemá takovou podle mne dětskou duši, ale přesto se mi líbil, ovšem ne jako ty předešlé.

6.díl
Postava Václava Kováře mi byla velice nesympatická :D Líbí se mi jak tam autorka krásně popisuje naši matičku - Prahu.
Dojalo mne, jak Málinka viděla v kostele klečícího valacha.

02.09.2016 4 z 5


Gabra a Málinka v Praze Gabra a Málinka v Praze Amálie Kutinová

Postava Václava Kováře mi byla velice nesympatická :D Líbí se mi jak tam autorka krásně popisuje naši matičku - Prahu.
Dojalo mne, jak Málinka viděla v kostele klečícího valacha.

02.09.2016 4 z 5


Gabra a Málinka: Galánečky Gabra a Málinka: Galánečky Amálie Kutinová

Už to nejsou takové ty holčičky bez starostí. Tento díl nemá takovou podle mne dětskou duši, ale přesto se mi líbil, ovšem ne jako ty předešlé.

02.09.2016 4 z 5


Birlibán Birlibán Eduard Petiška

Tato kniha patří k mým nejoblíbenějším knihám. I když jsem teď větší, občas si Birlibána přečtu, už jen kvůli těm nádherným názvům (Bonbónovice, Neposluchy...) Tato kniha má také nádherné ilustrace. Babička, která mi tuto knihu poprvé četla mi neukazovala ilustrace, abych si prý představila tyto vesničky a všechno sama. Jak jsem se po přečtení na ně podívala, zjistila jsem, že jsem si to představovala docela úplně stejně. :) V této knize je ponaučení, možná, že si pak děti budou více dbát na své hračky :)))
Nejkrásnější kniha mého dětství!

29.08.2016 5 z 5