m_friedlova m_friedlova komentáře u knih

☰ menu

Agátina cesta k dokonalé postavě Agátina cesta k dokonalé postavě Jana Krátká

Kniha se ke mě dostala jako dárek k objednávce, sama bych po ní nesáhla. Čte se snadno a rychle. Žádné převratné informace v ní nejsou, základ je postavený na stravování ve smyslu sacharidových vln a tréninku v posilovně a kardioaktivitách. Nezklame (očekávání jsem od knihy žádná neměla), ale ani nenadchne (nic nového mi nepřinesla).

18.11.2020 2 z 5


Najdu odvahu: 770 km po trase hrdinů SNP Najdu odvahu: 770 km po trase hrdinů SNP Lenka Vacvalová

Lenku s nadšením sleduji již několik let na jejím IG profilu. Její kniha byla pro mě jasnou volbou. Čte se snadno, rychle, s lehkostí. Oceňuji, že do knihy zařadila i negativa, která nejen k běhu patří (únavu, vyčerpání, špatnou náladu, bolest, myšlenky, že něco nezvládne, že už nemůže apod.). Díky tomu mi přijde její profil reálnější (bližší/osobnější), než jen pohled jak vše dokonale zvládá.

01.11.2020 5 z 5


Velmi osobní kniha o zdraví Velmi osobní kniha o zdraví Margit Slimáková

Knihu jsem četla na 2x, ne však proto, že by pro mě byla nezajímavá, jen na ni nebyly příhodné podmínky (běhala jsem kolem miminka a bylo málo času na čtení a soustředění se na čtený text). Na druhý pokus mě kniha naprosto nadchla. Je plná zajímavých a jednoduchých rad a informací, vše srozumitelně napsané, spoustu osobních zkušeností, což mě osobně se líbilo. Nemůžu tvrdit, že se ztotožňuji se vším na 100 %, nicméně množství informací mě inspirovalo a jsem ráda, že jsem si knihu koupila a mohu se k ní kdykoli vracet.

25.10.2020 5 z 5


Bohyně nestárnou Bohyně nestárnou Christiane Northrup

Kniha se mi líbila, určitě si ji přečtu ještě jednou (možná vícekrát), abych si udělala poznámky a vytáhla si z ní to, co bych ráda přenesla do svého života, do praxe (vše to určitě nebude, nebo alespoň ne v nejbližší době). Na knihu chce mít čas, moci se na ni soustředit, číst pomalu a dělat si poznámky rovnou (což já aktuálně s malým dítětem za zadkem jsem nezvládla).

05.04.2020 4 z 5


Italské dvojhubky Italské dvojhubky Marta Kučíková

Dvojhubky jsem dostala jako dárek a jsem naprosto nadšená! (Jednohubky jsem zatím nečetla.)

30.01.2020 5 z 5


Zbožňuju Paříž Zbožňuju Paříž Lindsey Kelk

Jako oddechovka dobré, ale žádné nadšení z příběhu nepociťuji.

26.10.2019 3 z 5


Poslední nádech Poslední nádech Lucy Clarke

Kniha u mě něla náročný start, protože jsem před ní dočetla sérii o Harrym Potterovi, která mě nadchla. Měla jsem jasno,že dojmy z Harryho žádná kniha nepřekoná. Postupně jsem příběhu přišla na chuť. Autorka dávkuje zvraty postupně, paráda. Občas jsem však něco předvídala. Každopádně příjemné rychlé a napínavé čtení.

21.09.2019 3 z 5


Harry Potter a relikvie smrti Harry Potter a relikvie smrti J. K. Rowling (p)

Pro mě ze všech dílů nejčtenější. Hltala jsem každou stránku. Naprostá paráda! Než začnu číst něco nového, musím nejdříve vše vstřebat.

25.08.2019 5 z 5


Harry Potter a Ohnivý pohár Harry Potter a Ohnivý pohár J. K. Rowling (p)

Parádně napsaný díl nabitý informacemi, díky kterým začíná příběh zapadat do sebe. Poslední kapitoly jsem doslova hltala.

29.05.2019 5 z 5


Manželky Manželky Táňa Keleová-Vasilková

Chvilku mi trvalo, než jsem se do příběhů 4 kamarádek (manželek/maminek) začetla. Postupně jsem se v postavách a jejich popisech viděla (máma na mateřské, žijící mezi pokaděnými plinami a poblitým oblečením, neustále sama se svými negativními pocity a obavami, zatímco manžel je neustále v práci, na stavbě baráku nebo za svými zájmy). Závěr příběhů mi ale přišel jako pohádka.

09.12.2018 3 z 5


Postav si svou postavu Postav si svou postavu Nikola Bartáková

Nikol sleduji na Instagramu, přes který jsem se o knize dozvěděla. Chvíli jsem s koupí vahala, ale nakonec jsem si ji objednala. Nelituji. Jasný, stručný návod, jak zdravě a správně jíst. Líbí se mi, že neuvádí konkrétní množství surovin/jídel. Nejedná se o konkrétní sestavený jídelníček, ale rady, jak si jej sestavit + pár receptů jako inspirace. Cvičební plán je složen z běžných známých cviků bez pomůcek, což je také plus. Chvilku jsem akorát hledala, kolikrát týdně by se měl trénink cvičit, nakonec jsem asi našla. Za knihu děkuji :o)

19.11.2018 4 z 5


Ve jménu Gucci Ve jménu Gucci Patricia Gucci

Velmi čtivě napsaná kniha. Neskutečný příběh. O historii či existenci značky jsem se nikdy nezajímala, nicméně kniha mě zaujala. Tak silný příběh jsem nečekala.

07.11.2018 5 z 5


Africká zima: V Jižním Súdánu s Lékaři bez hranic Africká zima: V Jižním Súdánu s Lékaři bez hranic Tomáš Šebek

Má první kniha od Tomáše Šebka. Pár kapitol mi trvalo, než jsem se sžila se stylem jeho zápisků (strohé, jednoduché, občas bych potřebovala významový slovník). Následně jsem hltala jednu kapitolku za druhou. Pěkná kniha o ne zrovna pozitivní africké realitě, o které se nám ani nezdá (žijeme si své životy bohaté na vše a stěžujeme si, jak nejsme spokojeni).

29.10.2018 4 z 5


Vaříme pro miminka Vaříme pro miminka Dagmar von Cramm

Pro mě coby mámu prvního dítěte dobrá volba, kniha obsahuje praktické rady. Recepty jsou reálné i pro naši českou kuchyni. Asi se na to miminkovské jídlo a vaření těším víc jak synek. :o)

22.10.2018 4 z 5


Velká kočičí láska Velká kočičí láska Marty Becker

Kniha je plná krátkých milých kočičích příběhů a zajímavých rad. Milovníkům koček doporučuji. Příběhy pohladí po duši a rady vás obohatí.

13.10.2018 4 z 5


Poprvé mámou - Základy péče o dítě Poprvé mámou - Základy péče o dítě Olivia Toja

Knihu jsem si chtěla přečíst v těhotenství, ale odradil mě úvodní dotazník/test, který ve mě vzbudil dojem, že kniha je vhodná až pro mateřství. I tak se mi kniha líbila, je plná užitečných informací. Každá maminka si z nich může vybrat to svoje. Nastávajícím maminkám k přečtení doporučuji.

11.10.2018 5 z 5


Běh života s úsměvem Běh života s úsměvem Zuzana Součková

Velmi sympatická kniha plná krátkých humorných příběhů. Četla se mi velmi snadno, lehce, v mnoha příbězích jsem viděla každodenní situace vlastního života.

06.10.2018 5 z 5


Audrey Hepburn: intimní životopis Audrey Hepburn: intimní životopis Diana Maychick

Dlouho jsem přemýšlela, jakou knihu zařadím do tématu výzvy 2018 s žánrem, který běžně nečtu. V knihovně jsem narazila na životopis Audrey a měla jsem jasno. Krásný, místy velmi smutný životní příběh nádherné (po všech stránkách) osobnosti. Nedokážu najít slova k pocitům, které ve mě tato kniha zanechala.

01.10.2018 4 z 5


Harry Potter a vězeň z Azkabanu Harry Potter a vězeň z Azkabanu J. K. Rowling (p)

Pro mě pomalejší start, ale napínavější spád na závěr. Hlavní zápletku a rozuzlení jsem hltala jednu stánku za druhou. Velmi příjemná čtivá forma. Byť jsem nejdříve viděla filmové zpracování, již jsem si podrobnosti nepamatovala, takže i tak byl pro mě příběh napínavý až do konce. Těším se na další díl.

12.09.2018 5 z 5


Jednoduché rodičovství Jednoduché rodičovství Lisa M. Ross

Kniha plná pravdy, zajímavých a podnětných nápadů/informací. Namotivovala mě zjednodušit své okolí (bydlení), protože je pravda, že v dnešní době jsme zahlceni přebytkem a jsem často nešťastná, když vidím tu záplavu věcí kolem sebe, kvůli kterým se člověk nemůžu hnout. Jsem zvědavá, zda se mi podaří aplikovat zjednodušení i ve výchově synka. Snad ano.

03.09.2018 5 z 5