Ve jménu Gucci

Ve jménu Gucci https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/314383/mid_ve-jmenu-gucci-k29-314383.jpg 4 31 10

Patricia Gucci se narodila v Itálii v roce 1963, sice z láskyplného vztahu, nicméně v době, kdy zplodit nemanželské dítě bylo ilegální. Její narození mohlo stát Alda Gucciho kariéru. Rozhodl se proto, že nebude riskovat skandál, a ač Patriciinu matku Brunu velmi miloval, ihned po otěhotnění ji poslal do Londýna. Zpět do Itálie se vrátila až po porodu a podařilo se jí tak uniknout nejen zájmu médií, ale i rodiny. Kniha Ve jménu Gucci mapuje hluboký milostný příběh Patriciiných rodičů, opírá se o autorčiny vzpomínky, milostné dopisy, rozhovory s matkou a nikdy nepublikované fotografie. Je to zároveň i příběh Patricie, která se ze zcela izolované a před světem tajené malé holčičky stala oficiální mluvčí značky Gucci a univerzální dědičkou otcova impéria. Fascinující rodinné drama. Příběh vzestupu a pádu Alda Gucciho, muže, který stál za rozvojem jedné z nejslavnějších módních značek vůbec, vyprávěný jeho dcerou.... celý text

Žánr:
Literatura faktu , Biografie a memoáry

Vydáno: , Jota
Originální název:

In the Name of Gucci , 2014


více info...

Přidat komentář

lucifess
20.10.2023 3 z 5

Rozhodně zajímavá kniha, kterou stojí za to přečíst. Bohužel jsem se v průběhu ale často dost nudila a do čtení se nutila, ale nechtěla jsem ji odložit jako nedočtenou. Není to psáno ani příliš poutavě. Proložila jsem to i několika jinými knihami a pak si dávala za cíl přečíst denně alespoň pár stránek, ať se hnu z místa a uvolní se mi noční stolek pro další knihy.
Co si ale odnáším je, že je potřeba jít za svým snem, že pracovitost může být i dnešní době tím, co mě dostane k cíli a Italské rodina je základ - z pohledu Alda. Tak to mám i já, má rodina je pro mě všechno.

Meginho
15.10.2022 4 z 5

Moc hezky a v úctě sepsané vzpomínky na Alda Gucciho! Ta knížka je krásná, je vidět, že autorka svého slavného tatínka opravdu milovala, poslední kapitola mě upřímně dojala.
Jediné, co knížku kazí, je ten strašný překlad do češtiny ( jak už je zmíněno níže), proto dávám o jednu hvězdičku méně.

Pozn.: V Itálii už vyšla kniha Allegry Gucci ( dcera zavražděného Maurizia a Patrizie Reggiani). Přemýšlela jsem, že si ji koupím, ať mám jiný pohled na tuto rodinu. No a nekoupím. Měla jsem ji v ruce, přečetla jsem si útržky a působí jaksi bulvárně, anotace mi přišla až pasivně agresivní. To jen tak pro zajímavost :)


LaCucaracha
11.03.2022 2 z 5

Zaprvé: hrozně odfláknuté české vydání. Plno chyb, překlepů, špatných čárek, zaměněných slov a jmen. Místo "zdědila" se z nějakého záhadného důvodu používá "sdělila", a "statut" opravdu není to samé co "status". A libra není lira. To dnes vážně někdo vydá knížku bez toho, aby ji někdo odpovědný pořádně přečetl? Protože tohle nebylo jen o neznalosti gramatiky.
Zadruhé: je vidět, že to nepsala spisovatelka, není to prostě dobré. Celkově neobratné, čtenáře neumí vtáhnout, rozbředlé, pořád se opakuje. Ale na konci si popláčete, to zase ano, patos tomu nechybí, ale tak to se dá od milující dcery pochopit. Celkově se tam nic moc neděje, a čím víc jsem četla, tím to bylo nudnější.
Zatřetí: o firmě Gucci nebo módě se moc nedozvíte, je to opravdu hlavně o rodinných peripetiích. Akorát že ten kýžený obraz příběhu velké lásky se moc nepovedl. Ať se Patricia snažila sebevíc, mně z toho vylezl spíš smutný příběh o tom, jak 50letý chlípný milionář dost tvrdě uhnal 18letou nezkušenou dívku, pak ji s dítětem odklidil stranou, uplácel penězi a navštěvoval je jednou do měsíce na víkend – pokud zrovna chtěl. Do toho měl samozřejmě další vydržované milenky. Tak nevím, já si takhle osudovou lásku nepředstavuju. Teprve na konci života začali fungovat jako rodina, ale co už taky nemocnému starci zbývalo, že, takže tedy prozřel. No a Patriciina matka, tak z té jde taky úzko, jak lhostejný vztah k dceři měla. Možná že kdyby se o ni trochu starala, nebyla by tak znuděná a netrpěla by depresemi.
No prostě dobrý pocit jsem při čtení z mnoha důvodů neměla.

0323
21.02.2022 3 z 5

Tvrdá dřina, velká píle, vytrvalost a pak také další ukázka toho, co se stane, když je v rodině nějaké jmění. Vztah Alda a s matkou Patricie byl obdivuhodný. Gucci byla pro mě do přečtení této knihy jen další módní značka. Doporučuji.

KatkaK13
01.12.2021 4 z 5

Určitě příště neprojdu kolem výlohy Gucci bez povšimnutí. Zajímavé a podrobné líčení dcery zakladatele značky Gucci. Jedná se o jeho dceru Patricii, kterou měl Aldo Gucci se svou milenkou a dlouhá léta je obě tajil i když opravdu miloval. Z tohoto důvodu je příběh chvílemi za mě trochu ufňukaný, ale určitě pravdivý. Utajovaná milenka, která trpí depresemi, a levoboček, které pořád čekají až si na ně Aldo najde čas a navštíví je. Nutno zmínit, že je opravdu miloval a dožil život s nimi.
Rozhodně se dozvíte spoustu informací o založení značky, houževnatosti zakladatele, velké autority a naprosto schopného muže. Pro mě naprosto překvapivé informace o rodinných vztazích, rozepřích a konce Alda Gucciho.

Péťa1950
14.08.2021 5 z 5

Vzestup a pád módního impéria pohledem autorky, dcery Alda Gucciho. Vzpomínky na život s matkou a návštěvami otce. Ohromná vůle a pracovitost, láska, závist, nenávist. Italský temperament v různých formách. Ohromná vůle otce k překonání všech překážek. A hlavní láska otce, dcery a matky. Doporučuji.

AyaEssa
19.05.2019 4 z 5

Velmi dobre napsana kniha; sleduje zajimavy zivotni pribeh autorky i vyvoj cele znacky Gucci. Svet pozlatka, o kterem mame my, bezni smrtelnici, zkreslene predstavy, ukazuje i z trochu odlisneho uhlu

m_friedlova
07.11.2018 5 z 5

Velmi čtivě napsaná kniha. Neskutečný příběh. O historii či existenci značky jsem se nikdy nezajímala, nicméně kniha mě zaujala. Tak silný příběh jsem nečekala.

simbda
17.03.2018 4 z 5

Když jsem se rozhodla, že si knihu v rámci letošní výzvy přečtu, vůbec se mi do ní nechtělo. O značku Gucci se nijak nezajímám, takže jsem ani nečekala, že by mě kniha mohla bavit. Jediným důvodem, proč jsem se na ni aspoň trošku těšila, bylo to, že jsem si chtěla připomenout mou každodenní cestu do práce, kdy jsem jezdila kolem firmy Gucci ve Scandicci. No, moc jsem si Florencii a Scandicci nepřipomněla, ale za to jsem objevila poutavou knížku. Kniha mě neskutečně bavila a jelikož jsem se o značku Gucci nikdy nezajímala, tak pro mě bylo všechno nové. A zajímavé.
Knihu můžu doporučit jak těm, kteří se o tuto značku zajímají, tak lidem, kteří se o ni nezajímají. Určitě se jí nebojte a zkuste ji. :)

banánovépyré
16.05.2017 5 z 5

Zajímavá kniha. Asi by mě nikdy nenapadlo, jak zajímavá pro mě nakonec bude a jak moc mi toho dá. Všechny tyhle luxusní značky vnímáme jako něco, co tu je, něco, co je šíleně drahé a vlastně celé tak nějak šílené a podivné a jenom pro ty nejbohatší a nejpozérštější a tak dál. Ale za vším jsou vždycky lidi a lidi, ti s sebou nesou velkou sílu a hrozně zajímavé osudy. A tady, v knize Ve jménu Gucci, se před námi otevírá příběh za značkou Gucci, vyprávění o lidech, kteří od nuly vybudovali jedno z největších módních impérií století, příběh o tom, jak se jim to povedlo, jak se jim to dařilo, co všechno je to stálo.. a jak to s nimi vlastně nakonec dopadlo. Myslím si, že tahle knížka bude zajímavá a čtivá nejen pro ty, kteří touží po kabelce Gucci :-)

Štítky knihy

móda

Autorovy knížky

Patricia Gucci
italská, 1963
2016  74%Ve jménu Gucci

Kniha Ve jménu Gucci je v

Právě čtených1x
Přečtených49x
Čtenářské výzvě11x
Doporučených1x
Knihotéce26x
Chystám se číst33x
Chci si koupit14x
dalších seznamech1x