Bohyně nestárnou

Bohyně nestárnou https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/284859/bmid_bohyne-nestarnou-yi5-284859.jpg 4 25 5

Tajný recept na zářivou vitalitu a zdraví, inspirace pro ženy všeho věku. Od autorky světoznámého bestselleru ŽENA: TĚLO A DUŠE Kolik vám je? Přece tolik, na kolik se cítíte. To jsme určitě slyšeli už mnohokrát, jenže si možná myslíme, že je to jenom taková planá útěcha. Stárnout člověk přece musí. Jsme naprogramovaní tak, abychom počítali s tím, že přijdou nemoci, pokles výkonnosti a pozvolna nás opustí veškerá radost ze života. Jenže tak tomu vůbec není! Naopak! Autorka je přesvědčená, že nic takového si nemáme nechat vnutit. A naše duše i těla mohou místo úpadku vesele rozkvétat. Máte moc stát se nestárnoucí bohyní a živoucím ztělesněním radostného a bezvěkého života. Získáte vynikající zdraví, plnohodnotné sexuální potěšení. pružné a rozhýbané tělo... Začít je dobré už v mládí. Ale kdo to nestihl, nemusí věšet hlavu. Víte, kdy je nejlepší chvíle začít s čímkoli? No přece právě teď!... celý text

Literatura světová Pro ženy
Vydáno: , Metafora
Originální název:

Goddesses Never Age , 2015


více info...

Přidat komentář

Dámaskloboukem
28.11.2022 3 z 5

Když jsem si knihu půjčovala v knihovně, tak jsem v regále hledala první díl - Jak se stát bohyní.
Při čtení jsem zjistila, ze autorka to pojala opravdu ze široka a tak žádný první díl není potřeba.
Dozvíte se spoustu věcí, třeba proč ženy čtou erotické romány a muži radši sledují porno. Jak příznivý vliv má tanec - tango na organismus…

Po stránce odborné je to ukázkový paskvil. Autorka každý svůj názor opře o medicínské dogma, biochemickou reakci nebo vědeckou studii. Fakt si upraví jak potřebuje a stvrdí nějakým vlastním názorem.

Knížku ale hodnotím jako společensky velmi přínosnou, i když odborně za moc nestojí.
Názory zde zachycené jsou velmi pozitivní a inspirující.
Která z nás se někdy necítila: nedostatečně, málo obdivovaná, příliš tlustá nebo hubena, neschopna ( teď si lze doplnit od hraní tenisu až po obstání vedle spolužačky ze třídy nebo partnerovy milenky).
Bohyně nestarnou je v podobnych situacích tím nejlepším záchranným lanem!

m_friedlova
05.04.2020 4 z 5

Kniha se mi líbila, určitě si ji přečtu ještě jednou (možná vícekrát), abych si udělala poznámky a vytáhla si z ní to, co bych ráda přenesla do svého života, do praxe (vše to určitě nebude, nebo alespoň ne v nejbližší době). Na knihu chce mít čas, moci se na ni soustředit, číst pomalu a dělat si poznámky rovnou (což já aktuálně s malým dítětem za zadkem jsem nezvládla).


mariva
18.06.2019 3 z 5

Knížka se ke mně asi nedostala v tu správnou dobu - neměla jsem na ni dost času a častými pauzami jsem trochu ztrácela souvislosti. Myslím, že v jiné situaci by mě oslovila víc. I tak považuji knihu za velmi přínosnou a řídit se autorčinými radami a přístupem k životu může být hodně prospěšné. Možná se k ní někdy časem vrátím, až se na ni budu více soustředit.

Jelitovna
30.12.2017 4 z 5

Odvěká Stařena si přečetla návod, jak se stát Bezvěkou Bohyní, a pro Přechodnice se jí zdál nejlepší z těch, co se jí dostal do rukou. I když ne všechno bylo fajn, některé rady jsou poněkud přitažené za vlasy a například cvičení "Vdechování Afrodity" působí jako krádež, tedy by samo stačilo na snížené hodnocení. Pokud jako ateistka nebo věřící znáte Boha jen v podobě fousatého dědka sedícího na obláčku, budete mít asi větší potíže s obsahem, protože autorka označení Bůh používá a spojuje s jinou představou. Nic to nemění na tom, že podstatnější část rad je výborná, prakticky využitelná a autorkou prožitá. Je zajímavé, že kniha vyšla v době, v níž se sama ocitá na symbolickém přechodu - než ženy, kterým je určena, najdou chuť či odvahu ji důkladněji prolistovat, budeme již možná žít v bezpohlavní společnosti.

Phewell
07.02.2017 4 z 5

Doktorka Northrup pro mě představuje světovou špičku na ženské zdraví a i když je kniha určena starším ženám, byla přínosem i mě samotné. Z poloviny ji mám podtrhanou :-) Myslím, že každá žena si z ní vezme mnoho informací a rad a bude obohacena o zkušenosti samotné dr. Northrup.