Žena - tělo a duše

Žena - tělo a duše https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/126957/mid_zena-telo-a-duse-XDb-126957.jpg 5 11 6

Podněty pro ženy, aby obnovily soulad mezi duší a tělem, řídily se svým vlastním vnitřním vedením a vydaly se na cestu k uzdravení. Lékařka-gynekoložka na základě svých osobních zkušeností a zkušeností dalších žen radí, jak si zachovat jedinečnou ženskost a s ní spojené zdraví: ženy musí naslouchat svému tělu i duši, obnovit ztracenou duševní i fyzickou rovnováhu, neboť mnoho zdravotních komplikací si způsobují zbytečně samy.... celý text

Literatura naučná Zdraví
Vydáno: , Columbus (ČR)
Originální název:

Women , 1994


více info...

Přidat komentář

Anna 13
01.09.2019 5 z 5

Tato kniha je základem ženské knihovny.
Mít ji doma a v různých životních obdobích do ni znovu a znovu nahlížet...

Mnoha lidem změní pohled na ženské tělo, ženské nemoce, ženskou sexualitu i spiritualitu, těhotenství, porod, mateřství, menstruaci či menopauzu.

Nesmírně důležité čtení, které vybízí k láskyplnějšímu jednání se sebou samou.

Doporučuji!!! A hodlám sehnat i do své knihovny.
Řekla bych, že je to až PŘELOMOVÁ kniha.

Lucina88
31.03.2019 5 z 5

Úžasná kniha, která změnila můj pohled na věci nejen co se týkají zdraví. Autorku jsem začala sledovat i na internetu a jsem velmi ráda, že jako lékařka je nohama na zemi, dokáže poradit a ví, za čím problémy stojí. Nejde jen o fyzickou stránku člověka - hlavně psychickou. Díky za tuto knihu!


marcela8717
11.02.2019

Jedinečná "bible pro ženy". Doporučuji každopádně přečíst, ne-li mít po ruce.

hadobia
01.08.2016 5 z 5

Moc inspirativní kniha, která mi pomohla lépe pochopit sebe sama, zaujmout k sobě láskyplnější postoj. O psychosomatiku a osobní rozvoj se zajímám už léta, ale přesto jsem v knize objevila nové užitečné informace, věci zamyšlení i pasáže, které mě dojaly a zavedly blíže k sobě. Škoda, že knihu už nejde sehnat pod tímto názvem a v tomto formátu - prodává se nyní jako dvoudílná kniha pod názvy "Zdravá žena od narození do prvního početí" a "Zdravá žena od prvního početí po stáří". Připadá mi ale, že obsah obou dílů je rozhodně zajímavý pro ženu v jakékoliv životní fázi.

Phewell
05.04.2016 5 z 5

Ke knize jsem se dostala díky psaní bakalářské práce zaměřené na ženy. V knihovně mě překvapila její tloušťka, ale to co bylo napsané uvnitř mě fascinovalo a zcela změnilo pohled na věc a na svět vůbec. Každou stránku jsem hltala a četla stále dokola. Kapitoly jsou srozumitelně rozděleny. Autorka díky své mnoholeté praxi vysvětluje a popisuje, jak funguje ženské tělo, vkládá i příběhy žen. Zaměřuje se na ženskou duši, a tělo bere jako psychosomatický celek. Měla by si ji přečíst každá žena a dívka.

Danafantom
30.01.2014 5 z 5

Hooodně tlustá knížka. První a poslední kapitoly mě hodně oslovily, byly o přístupu ženy k sobě samé. Následovaly pak kapitoly o ženských nemocech a potížích, ty jsem naštěstí mohla vynechat. Ale kdyby něco, vím, kde hledat.