M.Bo. M.Bo. komentáře u knih

☰ menu

Nejlepší víkend Nejlepší víkend Patrik Hartl

Lepší než erotikon, horší než prvok.
Na autorovi mám ráda, jak dokáže propojit příběhy jednotlivých postav, jak to do sebe vždy hezky vše zapadá. Někdy mám problém s jejich uvěřitelností, ale na druhou stranu v jeho knihách není nic, co by se stát nemohlo.
Budu se těšit na další knížky, pokud ještě přibydou.

18.03.2021 4 z 5


Chuligán Chuligán Philipp Winkler

Celý příběh je vlastně dost smutný. Věřím, že pro spoustu lidí neexistuje nic jiného než parta a fotbalové rvačky. Bylo mi líto, že Heiko se na rozdíl od ostatních nedokázal z tohohle malého světa vymanit, protože i z jeho vztahu ke zvířatům bylo znát, že není v jádru špatným člověkem.
Jsem ráda, že jsem po knize sáhla, zajímavý vhled do světa, kde se nikdy pohybovat nechci.

02.02.2021 4 z 5


Stalker Stalker Lars Kepler

Jako všechny předchozí knihy ze série, naprosto skvělé. Jsem ráda, že mám před sebou aktuálně ještě tři tituly ze série. Dám si asi chvilku pauzu, abych se měla na co těšit.

29.10.2020 5 z 5


Z první ruky Z první ruky Jeffrey Eugenides

Za mě tato knížka tedy ne-e. Přečetla jsem první dvě povídky a i to mi dalo zabrat. Bohužel neoslovily.

23.09.2020 1 z 5


Muž a žena Muž a žena Michal Viewegh

Knížka je lepší než Povídky o nelásce, co jsem četla nedávno. Ale... Myslím, že je vidět autorova literární vyčerpanost. Ne každý může psát věčně, a to si myslím, že je přesně případ autora. Má za sebou skvělé knihy, ale v posledních je už cítit přílišné tlačení na pilu.

09.09.2020 2 z 5


Písečný muž Písečný muž Lars Kepler

Jedním slovem - WOW! Po minulém díle série jsem byla nadšená, ale tato kniha mě dostala ještě o kousek víc. Vždy oceňuji, když autor dokáže dobře propojit minulost, která zatím nebyla zmíněná naplno, a aktuální případ. Což je v této knize naprosto dokonalé. Moc se těším na další díly, kam mě zavede Joona tentokrát.

31.08.2020 5 z 5


Malý pražský erotikon Malý pražský erotikon Patrik Hartl

Jako vše od pana Hartla přečteno jedním dechem. Jeho styl psaní mi prostě sedí, jeho knihy jsou lehce stravitelné a na odlehčení hlavy ideální.
Musím ale říct, že ostatní jeho příběhy mi sedly více. Měla jsem zde občas problém, že některé postavy a jejich osudy už byly příliš překombinované a málo pravděpodobné.
To ale nic nemění na tom, že se těším na poslední knihu od autora, co mi zbývá.

17.08.2020 4 z 5


Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

Jako oddechovka, u které se nemusí příliš přemýšlet, je to ideální volba. Přečtenou ji má člověk za chvíli, pobaví se, zamyslí nad tím, jak jednoduché je zkomplikovat si život a jak těžké je to občas "napravit". Moc se těším na filmové zpracování, doufám, že to zvládnou a bude to stejně dobré jako kniha.

15.07.2020 5 z 5


Svědkyně ohně Svědkyně ohně Lars Kepler

Stále nechápu, jak dokáže manželský pár psát dohromady, ale důležité je, že to perfektně funguje. Joonu už jsem si stihla oblíbit, a jsem ráda, že se v této knize dostáváme už více pod jeho kůži. Případ, který zde vyšetřuje je pro mě lépe uchopitelný než v Paganiniho smlouvě (politika není úplně má parketa), takže příběh se mi líbil velmi. Rozuzlení mě vyloženě dostalo - musela jsem na chvíli knížku položit a rozdýchat to.
Není co dodat. Těším se na další knihu ze série.

15.07.2020 5 z 5


Foukneš do pěny Foukneš do pěny Radka Třeštíková

Od Radky mám přečteno několik knih a tahle mě nakonec vlastně mile překvapila. Počáteční chaos se postupně učesal, a konec je daleko více uzavřený než v ostatních knihách autorky, což mě potěšilo. Styl, jakým jsou knihy od paní Třeštíkové psány se mi líbí, jen už bylo dost "utrápených" hrdinek, takže doufám, že se dočkáme i něčeho pozitivnějšího v dalších dílech.

15.07.2020 4 z 5


Paganiniho smlouva Paganiniho smlouva Lars Kepler

Joona Linna se stává mým novým oblíbencem. Jsem ráda, že trpí alespoň na ty migrény, jinak bych ho považovala za moc dokonalého.
Příběh je krásně spletitý, začíná postavami, které jsou postupně v příběhu čím dál méně důležité při rozplétání velké politické kauzy. Těším se na další komisařův případ.

10.06.2020 5 z 5


Přísně tajná Přísně tajná Janet Evanovich

Jediná kniha ze série, kterou jsem zatím přečetla. A proč ne. Je to čtivé. Nemá to žádnou velkou hloubku, je to celé trošku naivní a málo uvěřitelné, ale jakmile se člověk chytne v množství postav, tak jako oddechovka poslouží skvěle.

20.05.2020 4 z 5


Místnost Místnost Jonas Karlsson

Zajímavý kus. Počet stránek způsobí to, že jí přečtete během odpolední kávy a zanechá ve vás pár otazníků. Do teď vlastně nevím, jestli si svou verzi reality Bjorn vymýšlel, nebo jí tam opravdu viděl.

13.05.2020 4 z 5


Letuška z economy aneb Co na Instagramu neuvidíte Letuška z economy aneb Co na Instagramu neuvidíte Petra Jirglová

Na knížku jsem se těšila, protože Petra mi byla ve všech rozhovorech sympatická. Už na prvních stránkách ale přišlo zklamání a bohužel neodeznělo. Nemám ráda nespisovné výrazy a smajlíky uprostřed řádků, ale to může být jen můj subjektivní problém. Více mi vadilo, že knížka na sebe málo navazovala, změť náhodných zážitků, která dohromady moc neladila a velmi málo popisu samotného jádra práce letušky.

13.05.2020 2 z 5


Povídky o nelásce Povídky o nelásce Michal Viewegh

Nevím, jestli je to určené náročnějšímu čtenáři, ale mám pocit, že jsem to vůbec nepochopila.

13.05.2020 1 z 5


Naprosto pozoruhodná věc Naprosto pozoruhodná věc Hank Green

Takhle, já nejsem zrovna největší fanoušek sci-fi knih. Takže mě vlastně mile překvapilo, že jsem ji dočetla rychle a bezbolestně. Příběh je docela zajímavý, postavy jsou dobře vymyšlené. Nejvíce se mi asi líbila dějová linka proměny April ve chvíli, kdy se stala slavnou. Myslím, že to hezky korespondovalo s dnešní dobou youtuberů a influencerů.

13.05.2020 4 z 5


Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Prosím, ať tato paní napíše nekonečně mnoho knih. První jsem četla Hanu a doufala jsem, že další mě bude bavit stejně. Tiché roky mě rozhodně nezklamaly. Autorka píše naprosto skvěle, příběh plyne. Oblíbila jsem si formu střídání vyprávění jednotlivých postav. Těším se na další její knihu.

12.04.2020 5 z 5


Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

Nečekala jsem, že mě bude tolik bavit. Příběh prolínající se s minulostí jednoho z hlavních hrdinů byl hodně poutavý. Pro mě první kniha autora a myslím, že ne poslední.

12.04.2020 5 z 5


Chirurg Chirurg Petra Dvořáková

Já vlastně nevím, proč jsem doktorovi tolik fandila. Však to žádný hrdina není a přesto jsem doufala, že ho potká šťastný konec. A on se ho nakonec vážně i částečně dočkal. Kniha mě moc bavila, za mě určitě povedená.

12.04.2020 5 z 5


Veselí Veselí Radka Třeštíková

Příběh hezky plynul, postavy měli velmi uvěřitelné charaktery i zápletky byly dost ze života. Měla jsem trošku problém si zvyknout, že knížka je z poloviny psaná v nářečí, ale kolem půlky už jsem to ani nevnímala. Konec je podobný, jako ve všech knihách autorky - nedořešený. Ale celkově musím říct, že jiné knížky autorky ve mě zanechaly lepší celkový dojem.

09.03.2020 3 z 5