LunaL.

Uzasna kniha! Vesele obrazky a hlavne uzasny dej, ktery nechava prostor pro fantazii a vypraveni si s detmi :) Jen by mohla byt delsi, nebo mit dalsi dily ;)
Deti ji prohlasily za nejlepsi knizku, za posledni dobu urcite!

Z knihy jsme byli vsichni nadsene! Jak ja, tak vsechny moje deti (5,5,8). Vesele obrazky, krasny dej. A spousta prostoru na dalsi povidani si :) Skoda, ze byla kratka, uvitali bychom dalsi dily!
Az na konci jsem zjistila, kdo je autorem - to bylo hezke prekvapeni. A dalsi tema k vypraveni.
Dcera prohlasila, ze je to nejhezci kniha. Za posledni dobu urcite :)

Po dlouhe dobe detska kniha, ktera se nam doslova nelibila. Mozna proto, ze jsem ji cetla se synem (8) dceram (5) a syn v deji videl hodne nesmyslu.. Ilustrace hezke, ale za nas to nezachranily..

Knihu detem(5,8) doporucil knihovnik. Komiksy moc nemusim, nedokazu je ocenit. Ale cteni deti bavilo, jen ne vse hned pochopily.
Asi za par let by jim to dalo vyrazne vic.

Knizka se nam s dcerou (5) libila. Byla o holcicce Alence, ktera vecer nechtela spat. A byla vystrasena nejen ze tmy,.. Jeji maminka ji vypravela pohadky a tim ji pomohla nejake veci pochopit.
Pohadky byly hezke, klidne. Jedine, co se da vytknout, je zbytecna delka kazde pohadky. Neco se zbytecne opakovalo nebo az moc popisovalo. Nektere deti by to mohlo odradit..

Originalni pribeh. Kratky, chvilemi vtipny, s dejem a poucenim. Precteno behem chvilky, ale urcite se k ni s detmi jeste vratime.

Knihy s hranicari mam rada, vzdy se tesim na novy dil, i kdyz vim, ze me uz malokdy neco prekvapi.
U tohoto dilu mi vadilo, jak byl slaby. Nevim, jestli jsem cetla knihu v dobe, kdy jsem na ni nemela naladu, nebo jestli byl dil vyrazne slabsi, nez ostatni. Pritom byla psana stejne, jako minule dily - nebo prave to byl ten problem?
Jestli vyjde novy dil, dam mu jeste sanci. Na vic jak 20 dilu to ale nevidim ( uz je ani nemam, kam davat ).

(SPOILER) Jedna z nejhezcich knizek, ktere jsem posledni dobou detem cetla (5+8 let). Deti si pribehy se o malem Frantikovi moc uzivaly, i ja se na vecerni cteni tesila.
Ja ocenila, ze kazdy pribeh byl trochu jiny. Ne vzdy tam byli klasicti zlodeji, davalo to prostor k diskuzi.
Synovi se moc nelibilo, ze deti sly za skolu. Bylo v knize hezky ukazane, ze veci nejsou jen cernobile.
Detektivni pribehy plne odvahy,kamaradstvi, vysetrovani a dobrych koncu muzeme jen a jen doporucit :)

Audiokniha.
Zajimave, hezky pribeh s poslanim. Ne se vsim jsem souhlasila, ale bylo tam par myslenek, ktere me zaujaly.
" Unava je jen stav mysli"
"Musime trenovat svou mysl, aby se pri pohledu na kvet nesoustredila na trny, ale na krasu kvetu"
- volne napsane, nehledala jsem presna slova ;)

(SPOILER) Tenhle dil byl pro autorku neplanovany, proto jsem se bala,ze uz to nebude "ono". Uz novelou na zacatku to bylo jine, i kdyz uz i ta bavila :)
Nova prani rozhodne nezklamala!
Moc se mi libil opacny scenar, kdy se do Green Valey vracel clovek, ktery v nem vyrustal a miloval ho. Bylo mile setkani se znamymi postavami, obdobi Vanoc tomu dodalo kouzlo.
Kazdym silem vzdy zasnu, ze kniha, ktera ma pomerne jednoduchy dej (a od prvniho setkani dvojice je vam jasne, jak kniha dopadne), je tak uzasna!
Rada se k cele serii opet nekdy vratim :)

(SPOILER) Chapu, ze se Lucky knihy nekterym lidem nelibi. Same zdrobneliny, stezovani si, sprosta slova a spatne napsane chyby..
Ale taky chapu ty lidi, ktere jeji knihy miluji! Pro jeji humor, uprimnost, svehlavost, popisy cest, z kterych je citit radost.. a pro Marvela!
Radim se do druhe skupiny. Ano, Lucka neni zadna velka spisovatelka. Ale umi zaujmout, rozesmat a primet ostatni, aby sbalili veci a vyrazili do prirody.. Nebo aby si plnili sve sny. Coz neni malo :)
V tehle knize jsem ocenila uprimnost. Popravde napsala, jak se citila. I pres smutny konec byla kniha zskoncena optimisticky, za coz klobouk dolu!

Zajimavy napad! Cetla jsem detem, nemohli jsme se vzdy dockat vecerniho cteni. Bavilo nas to, ale asi jsem cekala trochu vic.
Konec na pokracovani doslova zklamal.

(SPOILER) Prvni kniha od autorky. Pujcila mi ji segra se slovy, ze si ji proste musim precist. Dekuju ji, byla skvela!
Ctiva, s dejem a hlavne se spousty humoru! Dost jsem se nasmala, co vsechno si Charlie s brachy a sousedem vyvadeli :) I u toho, jak sel ... se poprve seznamit s jeji rodinou. Chtela ho predtim uklidnit a moc se ji to nepovedlo :D
Bylo hezke sledovat, jak ji (nejen) Linda navadi i do ciste holciciho sveta, jak v sobe nachazi i tuhle stranku. Takhle bych mohla pokracovat, az bych popsala celou knizku! :)
Jako oddevhovka super!

Dcera (5) miluje uz dva roky prvni dil. Trvalo mi, nez jsem sehnala druhy. Je stejne hezky, jako prvni. Tady je asi vic prostoru na malovani.

(SPOILER) Zajimava, hodne napinava knizka. Vubec jsme netusili, co bude dal a nemohli prestat cist. Krasne ilustrace pres cele stranky. Jen ten otevreny, nejasny konec nas zklamal.

Dcery miluji jednorozce, proto sahly po tehle knizce. Knizka se jim libila, ale uz jsou na ni velke (5), uz se k ni asi nevratime.
Jednoduchy, hezky pribeh, o tom, ze nevadi byt jiny.

(SPOILER) Kniha s krasnym pribehem o jednom nechtenem mastifovi, ktery diky stesti zacal hrat v nejslavnejsi saze vsech dob. Jak staci trocha pece, lasky a duvery a z nestastneho, zanedbaneho psa je psi milacek.
Libilo se mi jak vypraveni o vycviku Monkeyho, tak sem tam zminka o treninku dalsich zvirat pro serii. Pobavilo me, ze museli schanet 40 kocek, ktere budou "zdobit" porcelan v patem dile.
V knize bylo hodne zajimavych perlicek z nataceni,ale i bez nich by stalo za to tuhle knihu precist. Posledni dve kapitoly byly opravdu hodne dojemne.

Vtipny pribeh o medvidkovi, ktery se snazil pstrosa naucit letat. A mel dost zajimavych napadu :-)
Mladsim dceram (5) se knizka libila, synovi (8) mene. Verim ale, ze pro trilete je pribeh idealni :)
Jedine, co me rozcilovalo, byl nespisovny tvar slova letat. A nechapu, ze slovo litat dali i do nazvu.

Krasna detska knizka z podmorskeho sveta plna zajimavych zivocichu a necekanych pratelstvi!
Sledujeme delfina Tomyho, jak jde poprve do skoly, kde se uci maskovani, rychloplavbe, skakani i lovu. A i kdyz je to delfin skakavy, tak zrovna z hodin skoku ma nejvetsi strach.. Ale ma kolem sebe npve kamarady, kteri mu ukazi, ze s jejich podporou dokaze prekonat strach.
Kniha o pratelstvi, prekonani strachu, zklamani i odpusteni.
Nechybi ani krasne obrazky a na konci vysvetlivky mprskych zvirat.
Jedna z nejhezcich detskych knizek, co vysla v posledni dobe!