LunaL. LunaL. diskuze u knih

☰ menu

Tradinář: Rodinný a tvořivý rok plný oslav a rituálů Tradinář: Rodinný a tvořivý rok plný oslav a rituálů Monika Kindlová

Krásný nápad dostala jsem jako dárek, knížka udělala velkou radost

04.01.2023 4 z 5


Harry Potter a Ohnivý pohár Harry Potter a Ohnivý pohár J. K. Rowling (p)

Corvus: Děkuju za vysvětlení. Pořád ale nechápu, jak se mohl Harry přenést z Bradavic, když se v knize tolikrát tvrdilo, že se tam přemisťovat nejde.. A až teď mi došlo, že kdyby se jim původní plán podařil a Voldemort by zabil Harryho, tak by ho přemístili zpátky do bludiště, aby to vypadalo, že zemřel během turnaje. Doteď mě nenapadlo uvažovat nad tím, co by bylo dál, kdyby se jim plán povedl!
Taky máte pocit, že můžete číst sérii o Harrym pořád dokola a pokaždé v ní objevíte něco nového? :)

04.05.2020 5 z 5


Harry Potter a Ohnivý pohár Harry Potter a Ohnivý pohár J. K. Rowling (p)

V tomhle díle jsem nepochopila jednu věc. Během celé knihy je několikrát zmíněno, že se v Bradavicích nemůže člověk přemisťovat z místa na místo. A nakonec je Pohár přenašečem a přenese Harryho na hřbitov. Čekala jsem vysvětlení, jak se jim to povedlo, ale nic. Navíc na začátku jsou přenášedla popsaná tak, že dokáží člověka přenést v předem stanovenou dobu, kterou člověk musí stihnout na minutu přesně. A když člověka přenesou na určité místo, tak se z předmětu stane opět jen obyčejná věc. Jak to, že se Harry díky Poháru dostal zase zpátky do Bradavic? Přehlédla jsem něco? Dokážete mi to někdo vysvětlit?
Jinak ale skvělá knížka stejně jako celá série!!! :)

03.05.2020 5 z 5


Harry Potter a Ohnivý pohár Harry Potter a Ohnivý pohár J. K. Rowling (p)

Už je i tento díl ilustrovaný. Původně bylo v plánu, že vyjde jeden díl od J.Kaye ročně, u čtvrtého dílu to trvalo déle.. Jaký z dosud ilustrovaných dílů se vám líbil nejvíc? U mě vede určitě druhý díl :)

02.05.2020 5 z 5