Lumíček Lumíček komentáře u knih

☰ menu

Román z pokoje 128 Román z pokoje 128 Cathy Bonidan

Asi je potřeba mít čas na čtení, já měla nějakou mezeru mezi čtením a zapomněla jsem, kdo, komu a co psal :) Forma dopisů mi moc nevyhovuje, ale zvykla jsem si, zorientovla jsem se a nakonec moc pěkná kniha. Závěr nečekaný a moc hezký.

18.09.2023 4 z 5


Máme doma alkoholika Máme doma alkoholika Barbora Houfová

Nechci být úplně zlá, tak jedna hvězdička. Přečteno jen kvůli čtenářské výzvě. Nebavilo mě to, po stránce jsem obvykle usnula, no trápila jsem se s tím. Možná snaha poukázat na toto téma, ale v zásadě o ničem. Snad začít pít, aby se to četlo lépe...

18.09.2023 1 z 5


Nasterea Nasterea Petra Stehlíková

Mně se prostě tohle líbí. Už předchozí díly byly skvělé. Nesterea má všechno, zapadající kostičky puzzle, napětí, strach, překvapení. Petro díky, velký obdiv jako u předchozích knih. Vymyslet nový svět je pro mě sci-fi :)

15.06.2022 5 z 5


Faja Faja Petra Stehlíková

Tohle je prostě můj šálek kávy. Moc se mi líbila. Obdivuji Petru jak vymyslela nový svět, mluvu, zakonitosti. Skvělé.

15.06.2022 5 z 5


Zahrada Zahrada Jiří Trnka

Jako malá jsem byla z knihy úplně nadšená. Teď jako dospělá také, ale pravdou je, že některé pasáže mi přišly trochu víc praštěné :) Můj 4.leťák to ještě nedal, začátek ano, zábavný, ale pak uz pro něj složité. Vrátíme se k ní později :)

09.02.2022 5 z 5


Flandil ve školce Flandil ve školce Barbora Hamblin

Krásná kniha s milým přístupem k dětem a nastalým situacím. Nám blízký "nevýchovný" přístup :)

31.12.2021 5 z 5


Malostranská psí zima Malostranská psí zima Pavla Skálová

Krásná a milá kniha. Bavila nás. Kuní dopis jsme četli snad 5x ... zrovna jsme se trefili do velkého zájmu o zloděje :) ja se zase smála, jak byl dopis napsaný :)

31.12.2021 5 z 5


Dráček Drápek a Království ohně Dráček Drápek a Království ohně Barbora Kvasnovská

Nádherná kniha. I malá odlišnost od ostatních může znamenat velkou výjimečnost osobnosti. Milý příběh o velkém přátelství a odvaze. Četli jsme se synem a mooooc se nám libila. Navíc krásné ilustrace.

31.12.2021 5 z 5


Nebe nad Jemenem Nebe nad Jemenem Tomáš Šebek

Neskonalý obdiv všem lékařům!

30.12.2021 5 z 5


Nevítaný host Nevítaný host Shari Lapena

Mně se kniha moc libila. Napínavá, pořád drží čtenáře bdělého. Při čtení v noci, v tichém domě jsem se i bála :) Prostě splnila vše, co má. Pachatele jsem začala tušit až ve 3/4 knihy. Doporučuji :)

22.09.2020 5 z 5


1984 1984 George Orwell (p)

Opravdu hodně nadčasová. Jednoduše se mi nečetla, ale je depresivně dobrá.

07.09.2020 4 z 5


Norské dřevo Norské dřevo Haruki Murakami

U této knihy se vcelku střídalo i mé naladění. Chvili mě bavila, chvili nudila a ke konci jsem se i těšila až ji dočtu. Některé pasáže poměrně zdlouhavé a jednotvarne. Pro mě ponuré a depresivní. Hlavní hrdina by potřeboval trochu popostrčit k činu a ne jen čekat, chodit, omlouvat se a psát dopisy. Ještě že se to na konci tak zvrhlo s Reiko ;o)

19.01.2020 3 z 5


Deník šílené matky aneb Ženská vydrží jako kůň Deník šílené matky aneb Ženská vydrží jako kůň Iva Lecká

Zavzpomínala jsem si a zasmála se. Bylo to fajn pohodové čtení. Vracet se ke knize nebudu, ale jistě ji půjčím kamarádkám v očekávání nebo s malými dětmi :)

19.01.2020 3 z 5


Továrna na sny Továrna na sny Anie Songe

Vlastně moc pěkné a plně se ztotožňuji. Jen právě neumím změnit ten pohled na svět...vidět hlavně to dobré a pak se to dobré bude vracet jako bumerang. Velký obdiv mladým cestovatelům, překonat obavy a jit si za svymi sny...skvělé.
U některých hlášek jsem se vážně pobavila. Jsou mi i sympatická neslušna slova, je to sranda. Děsná pravda je v tom, jak můžeme blbou poznámkou ovlivnit myšlení, sebevědomí, duši i na celý život. To by měl mít člověk na mysli at se zlobi sebevic.

09.10.2019 5 z 5


Teď neplač Teď neplač Joy Fielding

Pěkně se to četlo, vůbec jsem nevěděla, kdo je pachatel. Hodně zajímavých situací. Jen ten konec mi připadal takový zrychlený.

20.05.2019 4 z 5


Kráva nebeská Kráva nebeská David Duchovny

No vážně docela kravina, ale v dobrém ;)
Začátek mě bavil, pak už moc ne. Nicméně pobavila a zajímavých myšlenek bylo taky dost. Prostě oddechovka, ale znovu číst nebudu.

18.01.2019 3 z 5


Sůl moře Sůl moře Ruta Sepetys

Hodně drsná kniha. Všichni bychom si měli vážit doby, ve které žijeme. Obdivuji ty, co dokázali přežít. Člověk by nejraději zavřel oči a nečetl dál, ale je potřeba je otevřít a nezapomenout. Moc jsem soucitila a obdivovala Emilii...těhotenství a porod v tak drsné době! Pak to odloučení, bylo mi z toho vážně smutno. Tolik dětí přišlo o rodinu a naopak!!
Kniha mě opravdu vtahla. Jen ten námořník mě děsně rozčiloval.

29.12.2018 5 z 5


Malá máma Malá máma Lenka Sadvarová

Nejsem žádný suchar, ale musim se přiznat, ze jsme si občas řekla, ze to je pěkná blbost :) Sama bych si knihu nekoupila, ale když už ji mám doma jako dárek... ale zasmála jsem se, některé situace jsou vážně jako u nás doma, některé maličko přehnané, ale proč ne ;)

21.02.2018 3 z 5


Vzpomínky na Eriel Vzpomínky na Eriel Petra Stehlíková

Skvělá kniha. Výborný nápad, stránky jsem hltala a kdyby to šlo přečetla bych na jeden nádech. Střídá se tu tajemno, radost, smutek, láska i vtip. Tohle mě prostě baví a těším se na další díl :)

19.02.2018 5 z 5


Sedmilhářky Sedmilhářky Liane Moriarty

Moc se mi to líbilo. Prostě není vše tak, jak to vypadá,zkrátka život. Vcelku jsem se pobavila, kdyz nějakou situaci hodnotili ostatní, takhle vznikají drby. Do poslední chvíle jsem netušila, co se stane a především komu. Velké překvapení.

08.02.2018 5 z 5