Flandil ve školce

Flandil ve školce https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/336794/mid_flandil-ve-skolce-3qz-336794.png 4 51 16

Pohádky pro malé předškoláky, předškolačky a jejich rodiče. Knížka pohádek Flandil ve školce je určená především dětem předškolního věku a jejich rodičům. Hlavní postavou je malý šnek Flandil, který začíná chodit do školky. Zde se dostává do situací, které mnohé děti důvěrně znají, a často si s nimi nevědí rady. Nezřídka v nich vyvolávají různé negativní emoce, strach, nervozitu nebo pocity osamění. Flandílek a jeho kamarádi dětem ukáží, jak se vyrovnávat s takovými situacemi, jako jsou například obavy z prvního dne ve školce, ubližování v dětském kolektivu, setkání s cizojazyčnými dětmi, strach z neznámých věcí, počurávání, tréma či vyrovnávání se s narozením mladšího sourozence. Děti uvidí, že každou situaci lze nějak řešit a že se s žádným trápením nemusí bát obrátit na dospělé o pomoc.... celý text

Přidat komentář

Varjohukka
14.09.2023 5 z 5

Moc fajn kniha pro všechny děti a jejich rodiče.

uzivatel83509
30.05.2023 5 z 5

Doporučuji všem rodičům, jejíchž děti jdou do školky!


Štěpinambura
25.09.2022 5 z 5

Krásná milá knížka pro všechny školkáče.

gumkacik
28.07.2022 3 z 5

Při čtení synovi jsem tu a tam něco přeskočila, něco upravila. Čistě nevýchovný přístup mi není blízký. Přijde mi, že maminka v knize se chová jako robot bez vlastních emocí, který má všechny reakce na dítě nastudované od Katky z kurzu Nevýchovy.

Jančislava
26.04.2022 5 z 5

Flandila máme doma rádi. Je to ukázka toho, že se dají situace řešit i jinak. Tento díl může dětem připomínat situace, které zažily nebo třeba zažijí. To že Flandil řeší věci hlavně s maminkou mi přijde normální, když je doma a tatínek v práci. U nás jsou oba díly hodně oblíbené a často čtené.

Lumíček
31.12.2021 5 z 5

Krásná kniha s milým přístupem k dětem a nastalým situacím. Nám blízký "nevýchovný" přístup :)

hippiesak
11.10.2021 1 z 5

Já nevím, ale já tu knížku nemám rád :( Nelíbí se mi, jak se tu řeší problémy ve školce, doma a tak. Stále někdo někde brečí a řeší problémy. A pak to maminka vše nějak vyřeší. Za mě ne. Každý máme jinou výchovu... Takže já ji dětem podruhé číst odmítám. Dětem se líbí obrázky, tak ji doma nechám, jinak bych ji s radostí někomu daroval. Asi tak. Sorry.

marketa536
07.05.2021 4 z 5

Řešení různé problematiky v knížce se mi líbilo, avšak musím souhlasit, že mi přišlo nevhodné, že se v knížce málokdy hovoří o tatínkovi. Vše obstarávala maminka a celkově vše Flandil řešil jen a pouze s maminkou, nikdy nic neřešili jako celá rodina. Z tohoto důvodu dávám 4 *.

poetree
20.09.2020 5 z 5

Ty jo, asi hormony mateřské, ale já jsem tedy občas nemohla číst, jak mě dojímalo, jak byla Flandilova maminka hodná a moudrá. Pro mne příjemné scifi :-)

maminkoutek
24.08.2020 5 z 5

Kniha se zaměřuje na reálné situace, se kterými se děti mohou setkat ve školce. Je tedy vhodná hlavně pro začínající školkáčky, kterým může pomoci překlenout prvotní rozpaky, obavy a potíže. Ale bavit bude určitě i staré mazáky.

Všechny problémy jsou řešeny nenásilně, citlivě a s podporou milující maminky. Musím říct, že ten ten kontaktní a respektující styl řešení problémů mě opravdu dostal, takže i já sama jsem knihu se zájmem přečetla.

Marmelada01
28.01.2020 1 z 5

Knížka je dle mého názoru feministicky zaměřená ( skoro žádná zmínka o tatínkovi, vše obstarává maminka... ) a podporuje alternativní styl výchovy, který nám osobně není vlastní. Ale to je věc názoru :) Při čtení 3 letému dítěti musíme hodně věci upravovat.

Bonda
28.01.2020 5 z 5

Čteme na žádost dcery (2 a čtvrt) stále dokola. A i mě to stále dokola baví a dojímá. Flandil (i druhý díl. tj. Flandil u doktora) je jako Babička: obraz idyly. Tentokrát idyly ohledně toho, jaký respekt mají od dospělých dostávat děti. Reálná komunikace je často bolestně jiná (ach, lékaři, ach sestry). Ale ve Flandilech jsou dialogy diamantově vybroušené tak, že fungují jako dokonalý návod, jak ano. Návod cenný, krásný, hodný klidně milionu opakování. Ten milion opakování mě ostatně nejspíš čeká. Snad se nám tím respekt večte pod kůži!

martini.ce
02.11.2019 4 z 5

Laskavé a jednoduché školkovní příběhy, které můžou pomoci rodičům a dětem při řešení vlastních situací. Když se dítě něčeho bojí, když mu ve školce někdo ubližuje, atd. Pro školkovní děti ideální.

Petja
11.08.2019 5 z 5

Velmi podařená kniha, kterou jsem pořídila, když dceru v nové školce děti nechtěly přijmout mezi sebe. Hlavně díky ní jsme ji přesvědčili, aby školce dala ještě šanci. Věřím ale, že se bude líbit i dětem, které žádné problémy nemají, prostě proto, že je tam vykresleno prostředí školky, jak je důvěrně známe, jen v hlavní roli nejsou děti, ale zvířátka.
Líbí se mi, že maminka se šnečkem řeší problémy respektujícím způsobem, komunikace o některých situacích pro mne byla inspirující. Velmi zdařilé jsou i ilustrace.
Kvalitu knihy dokládá i fakt, že se téměř nedá sehnat z druhé ruky.

Coco3
05.06.2019 5 z 5

Krásná kniha s respektujícím přístupem k dětem a jejich potížím ve školce i ve spojitosti s ní. Člověk si spoustu věcí uvědomí, jak se taky kdysi bál.... zvlášť oceňuji kapitolu Leo ubližuje. Syn je menšího vzrůstu a myslím že i díky ní, už se odvážil důrazně ozvat, když mu někdo něco násilím bere. Vřele doporučuji všem s otevřeným srdcem vůči sobě i svým dětem.

Gayatri
14.03.2017 5 z 5

Flandil je šneček, který nastupuje do školky. Kniha v každém příběhu otevírá nějaké téma. Je to například strach ze školky, ubližování mezi zvířátky ve školce, cizojazyčný nový kamarád, počůrávání, příchod sourozence, Mikuláš či besídka. To vše jsou zásadní dětská témata, se kterými se potkávají a musí je řešit. V knize je nádherně nastíněno, jak se to dá udělat s laskavostí a láskou.
Co se mi líbilo nejvíc je přístup šnečkovi maminky. V knize je krásně popsáno, jak lze dítěti uznávat pocity, provázet ho nepříjemnými emocemi, aniž bychom je potlačovali nebo od nich dítě schválně odváděli. Také se mi líbilo, že maminka Flandilovi nepřináší hotová řešení, ale spíš ho provází tak, aby si na řešení sám přišel nebo se na něm podílel.
Opravdu tuhle knihu doporučuji!!!