lucygreen
Moc krásné a barevné. Čím déle s nimi pracuji, tím více se mi líbí. Klasické významy karet se z obrázků dají dobře poznat. Popisy malé arkány jsou super, u velké arkány jsem občas postrádala nějaké výstižnější vysvětlení. Jinak bych je hodnotila jako krásné, jednoduché karty.
Hluboké autorčino sdílení. Kniha není nijak rozsáhlá, ale obsahuje to nejdůležitější. Autenticky.
Opravdu jedinečný příběh. Pro mě velmi netradiční téma. Vyvolal snad všechny pocity: překvapení, obavy a také smích. Osobitost se hlavním 3 robotům musí nechat.
Ač jsem první díl četla před mnoho lety, tento mě pohltil snad ještě více. Na začátku jsem se do příběhu musela dostat, ale moc se mi líbilo, jak to pak odsýpalo a mělo hlavu a patu. Krátké kapitoly byly příjemné a v každé se odhalil další dílek skládačky, takže bylo o atmosféru postaráno. Opravdu promyšlená psychologie postav.
Tato kniha (možná by se dalo říci zapadlá a docela u nás neznámá) je pro mě objeveným šperkem antikvariátu za 9 Kč. Například když srovnám tuto knihu a moderní knihu Láska po Španělsku, kterou jsem nedávno dočetla-tak Já a pan Jones byla méně sluníčková, ale zato více poutavá a že života. Opravdu hodně se mi líbilo střídání 3-4 pohledů. Všechny dějové linky mě bavily i překvapovaly. Postavy měly různé charaktery, které ale dávaly smysl. Měla jsem pocit, že kniha měla skoro všechno a jako bych vlastně přečetla více poutavým knih najednou. Doporučuji :)
Knihu jsem si vylosovala z TBR seznamu kde mám asi 400 knih. Prisla v pravý čas. Až mi to přišlo mrazivé, ale zároveň magické, jak autorka popisuje vnitřní svět mladých lidí. Opravdu důležitá témata, která nejsou moc vidět, jako kdyby neexistovala. Četla se rychle díky krátkým kapitolám, což bylo moc příjemné. Potěšil mě odkaz na podcast Velcome to Night Vale, který delší dobu poslouchám. Doporučuji.
Taková jednohubka, nádherně graficky zpracovaná. Bylo příjemné se podívat do historie sexuality zase z jiné strany.
Docela nepovedená obdoba deníku Mimoňky/Poseroutky. Celá o pomluvách.
Moc mě tenhle starší a ne moc rozšířený kousek bavil! Po dlouhé době kniha, od které jsem se nemohla odtrhnout. I jako dospělá jsem si v knize našla hodně zajímavých myšlenek a budu si ji pamatovat!
Čekala jsem, že texty ke mně budou více přemlouvat, půjdou do hloubky. Foto pěkné.
I když jsem pár předešlých dílů musela přeskočit a budu se k nim vracet na preskáčku, jsem moc ráda, že jsem si přečetla tenhle. Možná je to zatím můj nejoblíbenější, protože vyvolal až záchvaty smíchu. Bylo to prostě osvěžující a o zážitky nebyla nouze. Doporučuji hlavně pro milovníky selat a smaženého másla (pochopíte v knize). Seriózní doporučení by bylo pro všechny, co se rádi baví. A také jim nevadí, že už třeba nejsou ve věkové kategorii těchto knih (jako já), zkrátka neberou se tak přísně vážně.
Ze začátku jsem autorčiny karty vnímala jako trochu kýč, ale od té doby co je vlastním, objevuji že jsou opravdu krásné a skvěle komunikují. U těchto se mi i velmi zamlouvá jejich střední velikost, která je tak akorát. Komplexnost balíčku je opravdu skvělá. Obsahuje spoustu různorodých karet s krásnými významy. Je také možnost v knize najít popis obrácených karet, což u orákulových karet není většinou možné.
Barevnější a pěkně zpracovaná verze klasického tarotu. Chvilku mi trvalo, než jsem si na karty zvykla, ale už se mi s nimi pracuje dobře.
Karty mě natolik nadchly, že jsem si je musela pořídit asi už před rokem, kdy byly ještě dostupné jen v angličtině. Jejich téma a obrazy jsou mi nádherně blízké. Dalo by se říct že jsou to moje nejoblíbenější karty :) (a to se mnou karty Hvězdných duší od autorky úplně nesouzněly). Ale tyto jsou jedinečný zážitek. Moc doporučuji :).
Trvalo mi přes rok se knihou s malými písmenky prokousat, ale stála za to. Obsahovala spoustu témat zaměřených na sexualitu ale i obecně na témata taoismu a tantry (např umění meditace, vizualizace, práce s vyzdobením okolí...). Velmi zajímavé byly také kapitoly o početí a antikoncepci, které byly pojaty netradičně. Celkový dojem z knihy: byla opravdu do posledního detailu pečlivě zpracovaná a čtenáři nabízí spoustu pohledů na důležitá témata. Dále už je ale na čtenáři, co s ním bude souznít a čím se nechá inspirovat.
Dlouhé, nudné. Začala jsem číst náhodně v aj, pokračovala v češtině aby to trochu rychleji ubíhalo, ale ani po 3 měsících jsem nedočetla, musela knihu vrátit do knihovny a poslední kapitoly jsem četla zas v aj. No jsem ráda, že to mám za sebou, další díl neplánuji. Jediné co mě u knihy drželo bylo chvilkové zaujetí někdy kolem prostředku a pak vědomí, že už jsem za půlkou. Když už tak spíše doporučuji knihu EX na koštěti- měla podobnou atmosféru, byla také průměrná, ale líbila se mi více, oceňuji její délku, ubíhala svižně, prostě feel good a pamatuji si z ní více.
(SPOILER) Dala jsem si takový rereading z dětství, speciálně 3. dílu protože pracuje s linkou těhotenství a přišel mi asi nejlákavější. Celkově bych ale řekla, že ani v dětství se mi tato série moc nelíbila. Nikdy mi nepřišlo, že by se mi knihy psané nespisovně (aby zaujaly malého čtenáře že mluví "jeho" jazykem) líbily, spíš mě to odrazovalo. Je také dost poznat, že knihu pro malé holky psal muž, občas se setkáme s trochou odsouzení žen ze srandy. Zároveň je to možná dobou, kdy byla kniha vydána, ale vyskytuje se tam velmi autoritativní výchova, vlastně i slovní a fyzické napadání dítěte rodičem, tlak na dobré známky, ponižování učitelem a další. Spíš to na mě působilo, že to jsou normální rysy života dítěte, než že by to bylo rozebíráno, že to není zdravé. To by byl takový můj pohled spíš pro dospělé, pro zamyšlení, jestli je to ta správná kniha pro inspiraci dětí, na druhou stranu třeba si v nekterých věcích nebudou přijít samy, kdo ví...
Kniha mě bavila víc než Cyklická žena. Byla víc hravá, pohádková, ale i s praktickými tipy, hlavně co se týče spirituálního a psychického přesahu cyklu. Ocenila jsem menší rozsah stran, nebyla zbytečně roztahaná a prodlužovaná. Zaujalo mě, že kromě rituálu menarché se okrajově zabývá i rituály přechodu do mateřství a menopauzy. Nebyla pro mě tolik repetitivní jako Cyklická žena.
Bdělost se mi tedy líbila o hodně více, ale zase to bylo svižné a některé příběhy opravdu trefné. Asi se pustím i do dalších.
Taková základní kniha k tématu kterým se zabývám. Už dlouho jsem ji měla na seznamu k přečtení. Že by mě vyloženě upoutala od začátku do konce se říct nedá, občas mi přišla zbytečně složitě napsaná. Možná bych hodnotila jinak, kdyby pro mě bylo téma cykličnosti úplně nové, beru ji jako základní učebnici pro přehled, ale svoje nuance si budu hledat i v jiných náhledech na toto téma a hlavně v sobě. Mám pocit, že v knize Rudý měsíc se bude autorka věnovat více spiritualitě, tak to plánuji zkusit. Také jsem uvažovala nad tím, jestli by tento koncept mohl fungovat pro ženy užívající hormonální antikoncepci (jak autorka zmiňuje), velice pravděpodobně ne stejně v porovnání se ženami s přirozeným cyklem.