lucygreen lucygreen komentáře u knih

☰ menu

Lagoona Blueová a zlovolená na moři Lagoona Blueová a zlovolená na moři Nessi Monstrata

Milý příběh :). Vracím se do dětských let, kdy pro mě Monster high byly to nejlepší a nestydím se za to.

14.04.2024 5 z 5


Ex, grogy a rock'n'roll! Ex, grogy a rock'n'roll! Maryse Dubuc

I když už jsem si myslela, že mám komiks už přečtený, četla jsem ho poprvé a hodně věcí mě překvapilo. Doufám, že někdy budu číst pokračování.

14.04.2024 4 z 5


Pupíky 1-7: Mladé, krásné a proradné Pupíky 1-7: Mladé, krásné a proradné Maryse Dubuc

Čteno dvakrát a pobavilo. Vhodné i pro starší čtenáře. Asi takový jediný komiks který jsem aktivně četla kromě Čtyřlístků :D.

14.04.2024 4 z 5


Moderní kurandera: Cesta za voláním srdce Moderní kurandera: Cesta za voláním srdce Lucie Chaya (p)

Po delší době kniha, která mě hodně zaujala a moc jsem se těšila na každé další setkání s příběhem. O trochu více mě bavila a vtahovala první část.

14.04.2024 5 z 5


Mystický tarot snů - Životní rady z hlubin podvědomí Mystický tarot snů - Životní rady z hlubin podvědomí Janet Piedilato

Zatím jsem se kartami vyloženě hluboce neseznamovala (věnovala jsem tomu večer a dopoledne), ale tolik mě nevolají jako jiné mé balíčky. Přijdou mi lehce pochmurnější. Myslím že se tématicky budou hodit spíš na období podzim/zima. Docela dost se vymykají významy klasickému tarotu, což nemusí být na škodu, ale mně to občas přijde matoucí.

14.04.2024 3 z 5


Tajemství šťastných vztahů Tajemství šťastných vztahů Denisa Říha Palečková

Super kniha i autorka. Denisu jsem potkala na Healing festivalu 23 a její přednáška se mi moc líbila. Jsem ráda za její práci a za to, že jsem si knihu přečetla. Většinu času mě opravdu hodně bavila a četla se rychle. Jen občas mi přišlo, že se témata a rady opakují, tak to třeba tolik zábavné nebylo, ale celkově převažuje super dojem.

16.03.2024 4 z 5


Co vám výživoví poradci neříkají? (Protože to nevědí) Co vám výživoví poradci neříkají? (Protože to nevědí) Pavel Walek

Hezky přehledné a edukační.

07.02.2024 5 z 5


Legendy & latéčka Legendy & latéčka Travis Baldree

Pro mě fajn kniha, ale nic převratného. Nějaké strany zaujímaly útulností, nějaké nudily. Bylo to celkem dobré, ale nejvíce mě na knihu nalákala obálka. Posílám dál a myslím si, že mi dlouho v paměti neutkví. PS: část na konci knihy (za poděkováním) týkající se minulosti hlavní postavy se mi ani nechtěla číst, ale nakonec se mi svou akčností líbila a nebyla tak předvídatelná.

07.02.2024 3 z 5


Medvěd a Slavík Medvěd a Slavík Katherine Arden

Tahle kniha byla mnohem lepší, než jsem čekala! Velice se mi líbila zdejší mytologie a celkově vykreslení všech detailů, které autorka krásně zachycuje. V žádné části mi nepřišlo, že by se děj táhl. Knihu jsem hltala a přečetla velice rychle. Postavy byly skvěle propracované a měly hloubku. Vasja je super dívka. Budu se tedy pouštět i do dalšího dílu a těším se na to. PS místy to bylo docela dost mrazivé až horrorové čtení, pro malé děti to pohádka úplně není. Vlastně i zvyklosti tehdejšího lidu netýkající se magie byly mrazivé.

07.02.2024 5 z 5


Přitažlivost planety Krypton Přitažlivost planety Krypton Jiří Mádl

Kniha mě moc nebavila, četla jsem ji dlouho. Asi by ani nevadilo, kdybych ji nečetla. Přišlo mi to jako by bylo hodně řečí kolem a ani postavy mi nijak sympatické nepřišly.

13.09.2023 3 z 5


Dobrý zrak bez brýlí Dobrý zrak bez brýlí Jacob Liberman

Super kniha, kterou jsem četla hodně dlouho a po částech. Moc se mi ale líbilo celé autorovo pojetí a jeho pohled na svět. Knih o očích jsem už několik přečetla a tato mi přišla opravdu velmi prospěšná. Celkově je spíše zaměřena na styl dívání se a přijímání života a ani ne tolik na fyzická cvičení očí (když je cvičení hlavní náplní knih z této oblasti, nečte se mi to dobře, protože pohyby se lépe pochopí například přes instruktážní video). Autorova slova mi pomohla uvědomit si důležitost uvolnění (což může být i prospěšnější než oční jóga). Už pár měsíců chodím bez brýlí a hodně se změnilo v mém sebevědomí a i na jasnosti vidění se to odráží. Knihu si plánuji určitě znovu přečíst. Děkuji.

06.09.2023 5 z 5


Vílí křídla Vílí křídla Renata Štulcová

Super kniha. První polovina byla taková seznamovací, jak už to u takovýchto delších sérií bývá. Proto jsem ze začátku uvažovala nad hodnocením tak tří hvězdiček, ale druhá polovina byla napsána opravdu poutavě a ani se nemuselo dlouho čekat na velké zvraty, děj nebyl nijak natahovaný a četlo se to moc dobře. Celkově námět je nádherný, opravdu se ani dospělí nemusejí bát, že by to bylo jen pro děti. Už se těším na další díly. Nevěděla jsem jestli nedat 4 hvězdičky, ale 5 si kniha zaslouží, za to jakou přidanou hodnotu má.

30.08.2023 5 z 5


Aristokratka ve varu Aristokratka ve varu Evžen Boček

První polovina knihy mě bavila a přišla mi vtipná a originální. Na krátkou dobu jsem ji i odložila a k druhé polovině jsem se vrátila po nějaké době. Druhá část mi už tak vtipná nepřišla. Celkově kolem Karlových Varů to bylo takové slabší, ale až si od aristokratky dám chvíli pauzu, asi se k ní zase vrátím a přečtu si třetí díl.

05.08.2023 3 z 5


Biologie člověka pro gymnázia Biologie člověka pro gymnázia Ivan Novotný

Přečetla jsem celou kvůli přijímačkám, ale dost špatně se oproti jiným chápala. Možná to bylo tím, že jsem ji četla jako první, ale další knihy mi pomohly asi více.

24.06.2023 3 z 5


Posvátná prostitutka: Věčný aspekt ženství Posvátná prostitutka: Věčný aspekt ženství Nancy Qualls-Corbett

Toto bylo něco úplně jiného, než jsem čekala. Chyběly mi tam praktické rady do života. Část se sny mě naopak docela zajímala, ale vůbec nebyl popsán například postup snové analýzy a ani kroky, které například ženy dělaly, aby si uzdravily ženství. Ve výsledku to tedy působilo jako náhodné pohádky.

24.06.2023 2 z 5


Biologie člověka 1 Biologie člověka 1 Eduard Kočárek

Podle mě nejlepší středoškolská učebnice na biologii člověka. Používala jsem ji na přípravu k přijímacím zkouškám a můžu ji srovnat s jinými učebnicemi na stejné téma. Tato byla určitě nejlepší co se týká informací a také dobře pochopitelná. Velkým bonusem je, že je napsána opravdu zábavně.

24.06.2023 5 z 5


Obraz Doriana Graye Obraz Doriana Graye Oscar Wilde

Poslouchala jsem jako audioknihu. Je to moje maturitní kniha a myslím, že se k maturitě hodí. O dekadenci a autorovi se dá dobře mluvit. Děj byl zajímavý hlavně z psychologického hlediska Doriana. Už jen z toho důvodu, jak je kniha známá, bych ji doporučovala přečíst.

20.06.2023 3 z 5


Obsluhoval jsem anglického krále Obsluhoval jsem anglického krále Bohumil Hrabal

Knihu jsem četla dost dlouho (absence odstavců a skoro i kapitol). První asi třetina mě moc nebavila, ale pak se to rozjelo a já zase koukala, kolik všeho možného je autor do svých knih schopný dát. Opravdu hodně různorodý a působivý děj. Mám pocit, že bylo skvělé vidět hl. postavu jak postupně kráčí životem, někdy i trochu s absurditou.

24.12.2022 4 z 5


Cesta pokojného bojovníka Cesta pokojného bojovníka Dan Millman

Miluju to. Naprosto moudrá kniha, která se mě v mnoha ohledech dotkla. Dokáže působit i terapeuticky a je skvělá pro lidi, co se o duchovní rozvoj zajímají. Četla jsem ji dost dlouho, ale spíš proto, aby mi co nejdéle vydržela. Opravdu mě i dokázala vytáhnout z krize. Jedna z nej knih.

19.11.2022 5 z 5