Lucieenka Lucieenka komentáře u knih

☰ menu

Rybí krev Rybí krev Jiří Hájíček

Mám ráda české spisovatele a autor Hájíček se k nim připojil. Kniha je čtivá. Hlavní hrdinka mi byla sympatická, její houževnatost obdivuhodná. Osudy lidí ve vesnicích těžké téma.

26.02.2024 4 z 5


Drak spí Drak spí Michaela Klevisová

Výborné čtení, a co miluji u paní Klevisové je popisování přírody, kdy po čtení jejich knížek, máte touhu uniknout do přírody a nasávat čerstvý vzduch a poslouchat zvuky lesa.

17.11.2023


Malinka Malinka Dita Táborská

(SPOILER) Wow, tak to byla drsná sonda do života adoptované holky. Z popisu porodu doma jsem fakt měla husí kůži a pak jsem čekala na rozuzlení, kdo byla biologická matka Malky, ale bohužel to se nikdy nedozvíme, viz. kniha.

22.09.2023 4 z 5


Věci, na které nastal čas Věci, na které nastal čas Petra Soukupová

Wow, někdo by si řekl, obyčejný příběh o normální rodině, ale mě to neskutečně bavilo. Bavilo mě, jak různé kapitoly byly popsány jednotlivými členy rodiny. Bavilo mě, jak v jedné knížce bylo popsané 17 let vztahu dvou lidí. Moje první kniha od autorky Soukupové a určitě ne poslední.

19.08.2023 5 z 5


Zvonkohra Zvonkohra Eliška Václavíková

Za mě krásná pozitivní kniha, která pohladí na duši. A připomenutí, že darovat úsměv nás nic nestojí, ale druhému to může zlepšit den. Rozdávejme úsměvy a naslouchejme lidem. :)

12.08.2023 4 z 5


Kde jsi, když nejsi Kde jsi, když nejsi Radka Třeštíková

Za mě nejlepší kniha autorky. Kniha se četla svižně a byla jsem zvědavá na její konec. Bavila mě i nepravidelnost kapitol. Vizuálně i obsahově super kniha.

11.07.2023 4 z 5


Chovejte se jako kočka Chovejte se jako kočka Stéphane Garnier

Lehce se čte a pohladí na srdci.

28.06.2023 3 z 5


Žijte! - Jak si vybudovat život, a ne životopis Žijte! - Jak si vybudovat život, a ne životopis Jason Wachob

Pěkná, pozitivní kniha s dobrými radami.

18.04.2023 5 z 5


Šikmý kostel 2 Šikmý kostel 2 Karin Lednická

Bravurní kniha. Klaním se spisovatelce.

12.04.2023 5 z 5


Houbařka Houbařka Viktorie Hanišová

Krásná čtivá kniha s velmi těžkým tématem propojená s přírodou a houbami na Šumavě. Za mě brilantní dílo, které přečtěte během pár dní.

01.01.2023 5 z 5


Důmyslné umění, jak mít všechno u pr**le Důmyslné umění, jak mít všechno u pr**le Mark Manson

Za mě supr kniha, která mi pomohla na cestě k mému osobnímu rozvoji.

19.12.2022 5 z 5


Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Kniha, která mě naprosto pohltila. Kniha, která není jen obyčejným románem, který zapadne v zapomnění. Ale kniha, která vás nutí nad jistými věcmi přemýšlet. Kniha zároveň motivační, která vám po dočtení nabídne vlnu pozitivní energie.

03.11.2022 5 z 5


Tajemství Tajemství Radka Třeštíková

Kniha se četla velmi svižně, byla jsem zvědavá, jak to vše dopadne, ale konec knihy byl pro mě zklamáním. Čekala jsem větší rozuzlení. Velká škoda.

06.10.2022 3 z 5


Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Wow. Takové knihy já můžu. Oceňuji, že je kniha postavena na reálných situací, kdy spisovatelka čerpala z rozhovorů od pamětníků. A velice oceňuji, že jsem se vzdělala ohledně československé historie, konkrétně o sváru o Těšínsko mezi Polskem a Československem, protože jak zmiňuje paní Lednická v doslovu, ve škole se opravdu o této historii nedozvíte.

07.09.2022 5 z 5


Milá pani Birdová Milá pani Birdová A. J. Pearce

Knihu jsem četla dlouho, nějak extra mě nenadchla. Ale řekla jsem si, že už ji dočtu. Jak už tady někdo psal, tak opravdu poslední třetina knihy je čtivější a zajímavější. Ale znovu už bych si knihu nepřečetla.

02.08.2022 2 z 5


Bez bahna lotos nevykvete Bez bahna lotos nevykvete Thich Nhat Hanh

Taková malá, útlá knížečka ale dá vám tolik užitečných rad a rozjasní vaši duši a mysl. Čtení, co pohladí srdce. Určitě doporučuji přečíst, když nemáte zrovna šťastné období a hledáte duševní útěchu.

30.06.2022 5 z 5


Prokletý kraj Prokletý kraj Michaela Klevisová

Zase tak krásná kniha. U které nechcete, aby byl konec. Nechcete se loučit s krajinou Šumavy. S tajemstvím, které nad ní visí. Popisy chalup, nedotčené přírody. Úplně vás to láká zajet si na Šumavu a objevovat její krásy. Pro mě mistrovské dílo, které ve mně bude ještě dlouho doznívat.

17.06.2022 5 z 5


Nebezpečná laskavost Nebezpečná laskavost Darcey Bell

Mělo to spád. Líbily se mi vykreslené jednotlivé postavy a jejich tajemství. Do konce knihy čekáte jak se to celé vyvrbí. Jdu si pustit i filmové ztvárnění ;)

07.06.2022 4 z 5


Nebe je zpět Nebe je zpět Clara Sánchez

I když byla kniha velice zvláštní, nutila mě číst až do konce a byla jsem zvědavá, jak to celé dopadne. Jak už tady někdo napsal, v knize nehledejte logiku, ale spíš takovou oddychovku, když se vám nechce do náročnější četby. Knihu jsem dostala, sama bych si ji určitě nekoupila.

15.05.2022 2 z 5


Heřmánkové údolí Heřmánkové údolí Hana Marie Körnerová (p)

Člověk si po takovém čtení vždy váží v jaké době a blahobytu žije. Líbila se mi houževnatost Anny. Líbilo se mi, že se nikdy nepoddala osudu. Líbilo se mi, že na všem špatném si našla to dobré. Od Anny bychom se mohli učit. Jestli jsem do teď neměla oblíbenou knihu, tak už mám.

19.04.2022 5 z 5