lsisec lsisec komentáře u knih

☰ menu

Jerúldelger Jerúldelger Ian Manook (p)

Netradiční prostředí, trocha mystiky a trocha sentimentu. Silně kratochvilné.

18.09.2023 4 z 5


Kronika zániku Evropy: 1984–2054 Kronika zániku Evropy: 1984–2054 Vlastimil Vondruška

Tak chystal jsem se něco napsat, ale když jsem si přečetl komentář od ZaS, zjistil jsem, že tam je řečeno vše a ZaS dávám palec nahoru. Když vezmu v úvahu, ze společnost je rozdělena 50 na 50, pak 63% hodnocení není tak špatné. Za literární zpracování davam 3* . Musím říct, že mně přesvědčila svým zpracováním jenom mrcha Marta. Dobráci z okruhu nové šlechty mně neoslovili.
Nicméně za odvahu a chuť předestřít společnosti tyto vize, které mimochodem plně sdílím, dávám 5*. Takže ve výsledku 4* (•‿•)

02.01.2020 4 z 5


Elitní sniper Elitní sniper Scott McEwen

Níže uvedené hodnocení Trudoše je plně výstižné a není k němu co dodat. K dobru knihy bych jenom přidal, že se jedná o kratochvilné, napínavé čtení, které nikoho nezabije, ale dovolí mu příjemně strávit dlouhé sychravé podzimní večery .

25.11.2019 3 z 5


Složka 64 Složka 64 Jussi Adler-Olsen

Kromě toho, že pan Adler Olsen umí poutavě vyprávět své příběhy, pak dalším velkým kladem jsou jeho neotřelá témata. Myslím, že internační tábory pro padlé ženy v západní Evropě po druhé světové válce jsou novinkou pro mnohé čtenáře. A zase stejně, jako v předchozích dílech, je to strhující napínavé čtení, ale některé pasáže těžko k uvěření, jako například ta koncovka s jedy. Tu jsem skoro nepochopil a proto pouze za 4.

25.11.2019 4 z 5


Žena v kleci Žena v kleci Jussi Adler-Olsen

Čte se to opravdu dobře. Více než samotný příběh mně baví samotná osoba - bytost pana komisaře Morcka :) jeho radosti a těch po pravdě řečeno není moc a jeho starosti, kterých je habaděj. Rovněž dění na policejní ústředně je strhující. Samozřejmě, stejně jako ve třetím díle ( Vzkaz v láhvi ) je podle mně spousta věcí minimálně přitažená za vlasy a téměř neuvěřitelná, ale budiž autorovi odpuštěno neb je to vtipné, čtivé, strhující. Dal bych 4.5, ale nevím jak se to dělá a tudíž dávám 5. Zcela výjimečně.

25.11.2019 5 z 5


V lese visí anděl V lese visí anděl Samuel Bjørk (p)

Milovník napětí a detektivek s odpuštěním zachrochtá blahem. Propracované, perfektně vykreslené postavy se svými každodenními problémy, míra násilí na hranici únosnosti, vygradovaný konec. Za mně přátelé ANO.

17.09.2019 4 z 5


Sběratel kostí Sběratel kostí Jeffery Deaver

Za mně nic moc. Není to můj šálek kávy. Hodně neuvěřitelné skoro jako fantasy.

17.09.2019 2 z 5


Popravčí Popravčí Chris Carter

Je to slabé, je to špatné a jen o chlup lepší než "Dvojitý kříž" ovšem zase doplňuji - "From my point of view". Bylo to napínavé, temné, zbytečně brutální, zbytečně krvavé, zbytečně zvrácené, vygradovaný konec. Autor to teď vygradoval tím, že vrah ochutnává svoje oběti. Zkrátka není to můj šálek kávy.

17.09.2019 2 z 5


Dvojitý kříž Dvojitý kříž Chris Carter

Je to slabé, je to špatné ovšem - "From my point of view". Dovolím si citovat z jednoho komentáře níže uvedeného : "Bylo to napínavé, temné, brutální, krvavé, místy trochu zvrácené, vygradovaný konec". Napínavé asi ano, ovšem zbytečně brutální, zbytečně zvrácené. Autor už neví čím by ohromil čtenáře. Chybí jen to, aby vrah ožíral svoje oběti, ale POZOR v "Popravčím" to autor dožene. Zkrátka není to můj šálek kávy.

17.09.2019 1 z 5


451 stupňů Fahrenheita 451 stupňů Fahrenheita Ray Bradbury (p)

Napětí a téma k zamyšlení, to vše nabízí dílko z dílny génia Sci-Fi Ray Bradburyho. Perfektní.

03.04.2019 4 z 5


Děláme si to doma sami 2 Děláme si to doma sami 2 Alena Thomas

No nechal jsem se nachytat. Očekával jsem hodnotné rady, postupy, jak co udělat, jak co zpracovat. Karnevalové zpracování - obsah chudičký, dětinsky naivní. Opravdu v časopisech typu "Vlasta" nebo příloha Mf DOMOV toho najdete za míň peněz podstatně více. Nedoporučuji.

07.02.2019 2 z 5


Děláme si to doma sami Děláme si to doma sami Alena Thomas

No nechal jsem se nachytat. Očekával jsem hodnotné rady, postupy, jak co udělat, jak co zpracovat. Navážu na komentář od "vlastabrouckova" : Karnevalové zpracování - obsah chudičký, dětinsky naivní. Opravdu v časopisech typu "Vlasta" nebo příloha Mf DOMOV toho najdete za míň peněz podstatně více. Nedoporučuji.

07.02.2019 2 z 5


Caesarovy Římanky Caesarovy Římanky Colleen McCullough

Král Sula je mrtev a ať žije král! Ale kdo je novým králem? Pompeius , Crassus a nebo mladinký Ceasar ?
Sledujeme krůček po krůčku, jak Ceasar stoupá po žebříčku moci. Politické pletichaření a intriky. Kdo zvítězí? No to už všichni víme . . .

27.11.2018 4 z 5


Přízeň Fortuny Přízeň Fortuny Colleen McCullough

Znovu neskutečné čtení. Opakoval bych jenom svá hodnocení předchozích dílů. Tento díl je o Sulovi. Rozporuplná krásná postava, která v sobě ztělesňuje zlo i dobro. Člověk, který žil a bojoval především pro Řím. A růžky v tomto díle začíná vystrkovat i mladý Ceasar. Perfektní čtení.

27.11.2018 5 z 5


Koruna z trávy Koruna z trávy Colleen McCullough

Vřele doporučuji všem těm, kteří mají blízko k historií a hlavně hledají ponaučení v historickém dění. Můžete sledovat prvopočátky neúprostného boje mezi osobnostmi typu Gaia Maria a třeba i Suly a žvanily v Senátu. Mezi lidmi, kteří mají touhu něco vykonat a něco dělat a mezi těmi, kteří umí jenom tlachat. Krásné postavy, krásně vykreslené. Kontrolujte dění na Wikipedii. Doplňujte vazby a informace. Krásné čtení.
Postavu Suly považuji za úchvatnou. Neskutečný člověk. Pravý diktátor, který, ale od samého počátku dýchal a žil pro Řím.

27.11.2018 5 z 5


Modlitba za mlčení Modlitba za mlčení Linda Castillo

Kopie skoro věrná Slibu za mlčení. První díl přinesl ohlas, tak proč to nezkusit s malými obměnami ještě jednou ?? SUper za dvě hvězdy.

09.10.2018 2 z 5


Slib mlčení Slib mlčení Linda Castillo

Nechal jsem se zlákat tou pro nás neznámou komunitou Amišů a porušil jsem zase jednou ( už se mi to stalo vícekrát :) ) svoji zásadu nečíst detektivky a thrilery, které vytvořila female. No a pravdu povědíc udělal jsem chybu. Hodnocení nebudu tvořit na základě popsaných brutalit, toho kousku absurdního sexu, ale na základě toho, zda-li příběh měl hlavu a patu a to neměl. Jenom ta první a základní věc, že od samého počátku se pracuje s verzí, že se objevil sériový vrah a vyšetřování si pro sebe drží zuby nehty městská policajtka, bez toho aniž by zavolala specialisty z FBI. Podle toho to tak vypadá. Plno ženských emocí, citů a pocitů. Pak se tam objeví životem vytrestaný ochlasta, se kterým má samozřejmě sex, ale vztah je pro normálního člověka nepochopitelný. Dalším příkladem, který mně pobavil je to že několik dnů a týdnů mrzlo až praštělo. Naše vyšetřovatelka si vzala rýč a aniž by znala polohu hrobu jala se údajně vykopávat pozůstatky nějakého mrtvého. Kdo měl možnost ve svém životě v déle trvajícím mrazu kopat zem ví, o čem mluvím Absolutní nesmysl. A jiné a jiné věci. No pro mně nestravitelné. Dvě hvězdy je moc.

09.10.2018 2 z 5


Trpaslíci Trpaslíci Markus Heitz

Dalo by se říct, že ke knižním postavám trpaslíků nemám velkou důvěru. Ostatně jsem toho názoru, že po Tolkienovi nelze nic objevného o tomto národu napsat, ale podlehl jsem perfektnímu hodnocení na databázi knih a vydal jsem se do říše fantasy. Bohužel Marcus se pohybuje v zažitých schématech. Vůbec nic originálního. Nevraživost elfů a trpaslíků vůči sobě, společná nenávist ke skřetům, schopnost tolerovat existenci lidí, dokonce i draka Marcus použil, aby se čtenář nenudil a to co mi vůbec nesedlo, byla nebo byly tzv. zombie, z nichž některé měly tu nádhernou vlastnost, že byly ochotné spolupracovat v boji za dobrou věc proti svým zlým kamarádům. Blbost . Zombie znám, to by nikdá neudělaly. No, pro mně je to slátanina všeho možného dohromady, ve které samozřejmě nechyběli čarodějové a čarodějky a králové lidského pokolení. Takový špatný klon Hobita a Pána prstenů. Za jakž takž originální lze považovat existenci ALFů. Což zřejmě jsou zparchantělí elfové.
Všechno bych to byl býval ještě polknul, kdyby to byl býval překryl silný příběh, ale bohužel pro mně, silný příběh se nekonal. Níže "Fanfara 7" píše, že knize dává 3 hvězdy za "Dvojčata" a to je přesné. To byly jediné postavy, které nebyly ploché a byly uvěřitelné. Dávám 3 hvězdy za "Dvojčata" a za prožité zklamání neb sem se těšil. Je to průměrné čtení, které ovšem nikoho neurazí, ale ani nenadchne. Ačkoliv, kdy si přečtu recenze níže . . . . .

21.03.2018 3 z 5


Vzkaz v láhvi Vzkaz v láhvi Jussi Adler-Olsen

Moc jsem od toho nečekal neb to byla zatím má první detektivka z této dílny, ale musím přiznat, že jsem byl mile překvapen. Výborné téma, zajímavé prostředí a i ten dánský humor mi seděl. Napětí do poslední stránky. Jediné co bych tomuto nevšednímu dílku vytknul, je vlastní akt vyrobení "vzkazu v láhvi". Je možné, že jsem to špatně pochopil, ale zkuste si zavázat ruce za zády a napsat celkem dlouhý dopis. Mi se to teda nepovedlo :) . Nicméně od tohoto "fantasy" počátku, pak už vše má celkem svou logiku a je to akceptovatelné a napínavé a to mám rád. Za 4 hvězdy a přidal bych ještě půl, ale nevím jak se to dělá.

20.02.2018 4 z 5


Alexandrijská knihovna Alexandrijská knihovna Steve Berry

Moje první COTTONovka. Neříkám, že poslední, ale totok je hodně slabé dílko. Mrtví nejsou mrtví, prezident USA není takový blb, jak se všeobecně předpokládalo, nevěrná manželka, není až tak odsouzeníhodná, vlastní syn není vlastně vlastní, nic vlastně není takové, jak se zdá. Věřit se opravdu nedá nikomu. No a Cotton? Ten je neprůstřelný. Rád bych dal aspoň 3 hvězdy, ale nemohu. Dvě budou stačit.

05.02.2018 2 z 5