Lowelllyyp Lowelllyyp komentáře u knih

☰ menu

Královská hraničářka Královská hraničářka John Flanagan

Celou dobu jsem byla smířená s tím, k čemu to celé vedlo. Byla jsem jen zvědavá, JAK se to stane. A pak se stalo něco překvapivého. Mé věštecké schopnosti nebyly stoprocentně úspěšné, tedy, abych byla upřímná, selhaly. Po posledních stranách, které mě dohánaly k šílenství (ano, fakt to tak prožívám, je to přece můj Will), jsem zjistila, že toto nebyl poslední díl. Bude další a já začínám mít pocit, že Flanagan trochu zbytečně rozvádí něco, co je již uzavřené. Bohužel vážně netuším o čem tam chce psát, aby to nebyla jen napodobenina Willových dobrodružství. A je mi to líto..

Přesto.. Miluji to, vždycky budu! :3

25.01.2014 5 z 5


Renesance Renesance Oliver Bowden (p)

Takže .. Nějak nevím, co k tomu napsat. Nelze říct, že by děj byl špatný, naopak - myslím si, že nápad to je opravdu slušný. Ale nehorázně mě nudilo strojené a vlastně i primitivní zpracování. Opravdu jde poznat, že to je uděláno podle PC game (nehrála jsem - nechci hrát), ale přišlo mi to nepropracované a nedotažené, byly tam mezery, které jsem si nějak musela vyplnit sama. Místy jsem si připadala jako v pohádce O kohoutkovi a slepičce, jak slepička pobíhala od zvířete k zvířeti s tím, že něco potřebuje, ale ti jí řekli, že jí to dají, až když jim donese něco na oplátku,.. (Určitě to znáte).

Netuším, jestli mám potřebu číst další díl.. :)

25.01.2014 2 z 5


Buzz Buzz Anders de la Motte

[buzz] dopadl jako většina druhých dílů. Jako rozjezd před tím třetím.

HP jako by se spíš pokoušel naleznout sám sebe. Nebyl tak vtipný a morbidní jako dřív.. Spíš zhulenec na entou.

Ovšem já jako slavná vědma věštím, že poslední díl se zapíše do mého srdce.

13.12.2013


Nebe v plamenech Nebe v plamenech Emmy Laybourne

3,5 / 5*

Bylo to lepší než jednička.. Akčnější, sympatičtější, dojemnější, lepší..
Doufám, že ve třetím díle autorka nechá zaniknout svět :oD Ať to aspoň k něčemu spěje..

30.11.2013 3 z 5


Mise Mise Allen Zadoff

Od Mise jsem měla velké očekávání, přece jen obálka je úžasná, anotace skvělá a pomohly tomu také recenze ostatních. Přesto jsem se k té knize nějak nemohla dokopat, co kdyby mě zklamala?

Naštěstí tohle problém nebyl. Psáno je to velmi poutavě. Krátké odstavce, jednoduché a výstižné věty. Myšlenkové pochody "Bena", který se snažil podlízat snad úplně všem, aby stihl co měl, ty taky stály za to.

Když jsi nejsi jistý, napodobuj.

Hlavně on to je takový ten typ chladnokrevného kluka, který má tajemství a lže v jednom kuse (jen aby získal u vodítka plusy navíc). Navíc umí bojovat a zabíjet. Takhle ho na začátku autor popsal a jsem opravdu moc ráda, že tu myšlenku dotáhl až do konce. Že to nebylo tak jako u většiny knih, kdy se v hlavním hrdinovi zčista jasna objeví nějaké to srdce a pocity a začne se měnit. Vůbec. :3 Za tohle má ta kniha u mě velké a obrovské plus!

Ten konec.. pff, já od začátku čekala a doufala, že to bude směřovat tím směrem, jakým se to vydalo. A byla jsem opravdu happy, jak dva grepy, když se mi to vyplnilo :3 Do posledního puntíku. Že z toho Zadoff nevycouval, i když to bylo, dá se říct nevyhnutelné. Toť vše k mé oblibě vražd všech možných postav :oD

Milovníci vražd a soubojů .. tohle je pro vás!

Tahle kniha má rozhodně hodně co do sebe, další díl je rozhodně na mém to - read listu a už teď se na něj moc těším. mám totiž takové tušení .. že to bude velmi zajímavé, už jen podle toho, co autor naznačil.

27.11.2013 4 z 5


Divergence Divergence Veronica Roth

I love Tobias..

27.11.2013 5 z 5


Šampion Šampion Marie Lu

Jsou knížky, které čtete a jsou takové, které prožíváte! Oh my God - tahle knížka se navždy vryla do mé paměti, jsem zdrcená, chce se mi brečet (berte s nadsázkou), jsem překvapená. Tohle prostě není možné. Absolutně netuším, jak to mám strávit nebo jak s tím naložit. Co mám dělat? Popravdě .. těch posledních 10% jsem četla s pusou otevřenou dokořán..

To prostě není možné. Jsem sešrotovaná.

Day je Legenda. June je Fenomén. Kdo je Šampión? Vím odpověď, jen ji zatím nedokážu vyjádřit. Absolutely amazing.

5 HVĚZDIČEK ..

27.11.2013


Anna - Krok za krokem do nového života Anna - Krok za krokem do nového života Justus Pfaue

Na toto téma bylo natočeno už hodně filmů. Nevím, jak knížky, protože tohle nevyhledávám. Nicméně filmům se neubráním. Určitě to znáte. Krasobruslařka, která spadne a pak jde na soutěž - kde většinou vyhraje nebo skočí druhá. Tanečníci, kterým se něco stane a pak jdou taky na soutěž. Ale Annu jsem nejvíc našla v příběhu Surfařka, která je tedy natočená podle skutečné události (tím pádem je to mnohem silnější příběh). Ta holka, která miluje surf nade vše se stane obětí žraloka, který jí ukousne ruku, a přesto se nevzdává a surfovat chce dál. Měla daleko větší odhodlání než Anna, která se úplně zhroutila a ponořila do svého vlastního přemítání o tom, jak se to všechno podělalo.

Život je přeci boj, ale stojí za to. Tahle strana její povahy mi lezla neskutečně na nervy, a nebylo to jenom o tom. Navíc - nejsem příznivce baletu. Takže vlastně vůbec nevím, proč jsem to nakonec četla. Vesměs je to blbost, totálně odhadnutelná a už anotace vám dá všechno, abyste byli schopni vědět, o čem ten příběh je. A to asi není dobře. Ale jako takový oddych, kdy se chcete zabývat takovým tím "co by - kdyby" to bude asi fajn knížka. Já jsem ovšem trochu jiné povahy a děsně mě to nudilo.. místo Anny jsem se víc zajímala o toho Rainera, kterému jsem daleko víc přála, aby se znova na ty nohy postavil, protože on věřil.

26.11.2013 2 z 5


Rebelové věčnosti Rebelové věčnosti Gerd Ruebenstrunk

Rebelové mě zaujali, o tom žádná. Takový ten pocit, když se na knížku podíváte a prostě víte, že ji chcete. Já nevím, proč. Jen se mi neskutečně líbí její vzhled. Ta kombinace bílé s oranžovou. Připadalo mi to úchvatné, dokud jsem nespatřila i výtisky originálu! Ti totiž mají ještě navíc oranžové boky stran a celé to působí daleko víc "wáu" než ta naše. Ale nevadí.. Chci tím říct, že tohle je jedna z knih, do kterých jsem investovala a potom jen tiše doufala, že bude dobrá.

Ten začátek ve stylu - holka jde do banky prodávat svůj čas - to mi strašně připomnělo Banku těl, mělo to takový nějaký obdobný systém, ale v tomhle případě se mi zdálo, že daná "Banka" byla propracovanější ve smyslu funkčnosti (podepřena vědou :oP ). Sám skener a popisy, jak co funguje. Jen by mě zajímalo, jestli to je reálné, jestli kdyby někdo docílil ve skutečnosti toho, co tam popisují, jestli by bylo opravdu možné odebírat čas nebo jestli ten autor psal nějaké bludy, ale podle mého je to jeden z lidí, které fyzika bavila a rozhodně to tam zakomponoval. A chyba to rozhodně nebyla, ty prvky kvantové fyziky mi vždycky vykouzlily úsměv. Daleko víc než postavy..

"Náhody" byly velkými okamžiky celé knížky. Protože se úplně náhodou srazí tři lidi, každý v jiné dopravní pozici a stejně mají něco společného. Nečekané. Takových překvapení, které spíš rozesmějou než překvapí bylo v knize víc. Třeba.. záhada hlavolamu .. Willisovi rodiče, kdo by to tak asi mohl být? Já teda věděla už po tom, co se řeklo, že je to sirotek :oD

Celý děj bych rozdělila asi na tři fáze. Ta první byla, cituji: "zatím fajn", protože jsem ještě moc nevěděla, co očekávat. Pak se to přehouplo na - "OMG, co to sakra je za blbost?". Ale konec ... ten byl sám o sobě největším a nejlepším momentem celé knížky. Až na posledních asi sto stranách se objevila ta patřičná krutost hraničící s trochou nechutností, ke které to celé směřovalo. Nějaká akce, něco se pořád dělo, zvraty ať už čekané nebo ne. A pořádné dokreslení charakterů..

A hlavně.. pro mě je to totálně uzavřené. Jeden díl, víc to nepotřebuje. Hlavně ať toho autora nenapadne to znova nějak otevřít, celé by to zpackal.

Nakonec jsem tomu ty čtyři hvězdičky dala, i když si myslím, že to je spíš na nějaký 3,7. Ale to já nemůžu udělat, když ta kniha vypadá tak skvěle.. :oD

26.11.2013 4 z 5


Bouře Bouře Julie Cross

Má první myšlenka po dočtení? "Ale nééé.."

Po celou knihu jsem se děsně nudila, vážně! Nebylo tam nic zajímavého, beru to od postav, přes děj, před prostředí až po ten konec, který má být NĚCO. Mi to spíš přišlo jako NIC, a popravdě po těch pár dnech už si z něj téměř nic nepamatuju.

Možná mi to ale někdo vysvětlí .. Jaký je smysl toho, že někdo hopsne do minulosti, znovu se zaláskuje do 007 verze své holky .. a pak se vrátí (ztraceno XXX stran knihy) a ona si nic z toho nepamatuje a je stejně blbá jako předtím? - Tohle mi prostě do hlavy nejde.

Netuším, co víc byste k tomu chtěli slyšet. Jedním slovem? Trapné.

Mi se to sice nelíbilo, ale už teď je na to dost kladných názorů, takže se zas tak moc neodraďte ;o) Třeba jsem na tuhle slaďárnu jen neměla náladu. (Třeba na ni celkově nemám buňky, že já nedala už na první pocit z obálky..) :oD

25.11.2013 2 z 5


Krvavá cesta Krvavá cesta Moira Young

Tahle knížka se stala zrealizovaným nápadem, který tady ještě nebyl. Putování pouští.. osobně jsem se s tím v takhle propracované míře ještě nesetkala. Opravdu jste nuceni přemýšlet nad krutostí lidí, ale taky živlů. Co všichni dělají, aby přežili, aby měli co jíst. Je to silný příběh. Když se to tak vezme, Saba měla vždycky jen a pouze svou rodinu, když jí to vzali, byla odhodlaná, dostat to zpět. Za každou cenu. Svým putováním se změnila! Z odrbané holky se stala bojovnice, plně schopna strategicky přemýšlet. Sledovat tu proměnu bylo příjemné, i když mi Saba svým chováním k sestře strašně vadila. -_-

Čte se to opravdu dobře, za pár "minut" to máte dočteno a jsou místa, kde se dá hledět s otevřenou pusou. Přesto mě Krvavá cesta neoslovila tolik, jako všechny ostatní. Na GoodReads všichni dávali 4 - 5 hvězdiček, a já zcela nechápala proč. Nudila jsem se přibližně do doby, než se tam objevil Jack, který to tak příjemně okořenil, že už i mi se chtělo číst dál a dál.

"Move fast, travel light, an never tell 'em your real name."

A ten konec .. sice se to uzavřelo, ale jakoby právě tím koncem začínal nový příběh. Druhý díl je tady každou chvíli a váhat nebudu, přečtu si ho. Sice asi za nějaký čas, ale přečtu. Jsem zvědavá. :o)

Chtěla jsem dát 3 hvězdičky. Pak jsem si uvědomila, že nemůžu. že jsou tam postavy, které si to nezaslouží. Jack, Ike - neskutečný dobrák, Ikona - další WTF moment. Pro tyhle jsem chtěla přidat půlku hvězdičky, protože to co se tam stalo bylo kruté, nefér, ale vyplatilo se. Nakonec jsem se rozhodla pro 4 hvězdičky, a to až v momentě, kdy jsem se ráno vzbudila a uvědomila si, že se mi o Krvavé cestě zdálo. Když se mi to tak vrylo pod kůži.. jen tři hvězdy to dostat nemůže.

25.11.2013 4 z 5


Konec a smrt Amelie Anne Konec a smrt Amelie Anne Kat Rosenfield

Nedávno jsem ve škole psala slohovou práci s ústředním tématem: Líčení. Jsou to takové ty blbosti, jako když se píše: Ten ohnivý kotouč se schovával do svých peřin. (V překladu: slunce zapadá). U téhle knížky jsem měla silný pocit, že je tam obdobných přirovnání taky hodně a nevím proč, vždycky se mi chtělo moc smát, když se mi něco takového objevilo před očima. Celé je to vlastně napsané tak nějak vznešeně a až moc slohově, jako by se vlastně nepsalo o ničem. Toho pocitu se doteď nemůžu zbavit. A absolutně nechápu, jak někdo je schopen napsat (a vydat to) fráze typu: "Řek si to?", "Moh mi pomoct.", nějaké "by jsme a by jste" - vždyť to přece zní naprosto odporně. (O -ej,-ej,-ý,v- ; to už ani nemluvím).

Po dějové stránce taky nic moc, žádný jakýsi vyšší cíl, postavy nezajímavé a divné. A ta vražda... čekala jsem něco mnohem víc zamotaného, překvapujícího a dokonale promyšleného. Tak by kniha měla vypadat, že čtenář až do poslední stránky není schopen říct, kdo tu oběť zabil. Ne, že otevřu knihu a po první kapitole řeknu: ten to je. A nakonec to je ještě pravda -_-. Nesmím se zapomenout zmínit o tom stálém sexování :oD. To bylo pořád něco! Já chtěla řešit vraždu a ne, aby tam pořád někdo s někým spal. A když už spolu nespali, tak řešili, jak to udělat, aby to bylo lepší. (Já chtěla-chtěla-chtěla krvák)

Jsem si jistá, že někomu se ta kniha bude líbit, hlavně spíš takovým nenáročným čtenářům, kteří toho za sebou ještě moc nemají, určitě holky. Klukům by se mohly protáčet panenky už po první kapitole (kdyby si to tedy někdo z tohoto pohlaví vybral, čemuž nevěřím).

25.11.2013 2 z 5


Žena v kleci Žena v kleci Jussi Adler-Olsen

Ani ve snu by mě nenapadlo, že by tahle knížka mohla být AŽ tak dobrá, opravdu ne. Udržuje vás v napětí vlastně do posledních stran, s tou ženou prožíváte každičký její okamžik a ten konec taky není až tak očekávaný. Je to jedna z mála knih, u kterých jsem neuhodla vraha věznitele (nebyl to zahradník).

Komisař Carl se stal ihned mým oblíbeným - fakt - protože se nebojí říct svůj názor, ať to stojí, co to stojí. Nehledě na peníze. Navíc způsob jakým klade otázky a vyšetřuje případ, jeho myšlení.. Je skvělý, a Asaad též.

Takhle knížka je zfilmovaná a to se stejným scénáristou, jako měli Muži, kteří nenávidí ženy. Už to slibuje dokonalou precizní práci. Akorát, vzhledem k tématu, se trochu bojím na to kouknout. Trailer je totiž .. pff .. silný.

25.11.2013 4 z 5


Oceán na konci uličky Oceán na konci uličky Neil Gaiman

Tahle knížka popírá všechny fyzikální a vlastně úplně všechny zákony. Abyste si ji užili musíte připustit, že nebe je zelené a tráva modrá, že louže je oceán, že protony jsou malí lidičkové, že chodíte po nebi a fialové slunce na vás svítí z trávy. Ano, takhle divný ten příběh je. Zdá se to nepředstavitelné, ale takové to je. Nejlepší a dokonalé.

Neil Gaiman bude asi génius, jak to tak vidím. Jelikož to byla první knížka, kterou jsem četla, rovnou jsem si v knihovně půjčila Nikdykde, které je taky proslavené, už se na něj velmi těším. Snad bude taky tak .. velkolepé.

Opravdu! Oceán na konci uličky je tak moc divný až je strašně krásný. - Doporučuji.

25.11.2013 5 z 5


Jarní měsíc Jarní měsíc Sophie Audouin-Mamikonian

http://spacewithbooks.blogspot.cz/2013/11/rc-recenze-jarni-mesic-indiana-teller-1.html ...tam

25.11.2013 3 z 5


Scarlet Scarlet Marissa Meyer

Abych pravdu řekla, Cinder mě neuchvátila tak absolutně, jako všechny okolo. Už jsem si začínala připadat divná :oD Dala jsem tomu takové necelé čtyři hvězdičky. Ale teď, když vyšla Scarlet a začlo takové to šílenství, kdy to čte každý druhý, jsem už chtěla konečně taky. Zprávu, že mi ji v knihovně odloží (a že hned jak donesu Zlomenou, že mi ji vymění) jsem přijala s nadšením a ve čtvrtek už jsem ji měla doma. Musím teda říct, že s tou obálkou mě Egmont dostal! Jsem z ní úplně paf a opravdu se mi moc líbí (narozdíl od prvního dílu). Vlastně, řekla bych, že je lepší než origoš.

Po dějové stránce se mi to také zdálo takové víc akčnější, lepší, originálnější a hezčí než jednička. Opravdu jsem se "zakousla" a chramstala stránku po stránce. nejhorší pocit asi byl, když jsem věděla, že mám nějakých třicet stran do konce a já nechtěla, aby to konec byl :oD A on se přitom blížil tak rychle..

V prvním díle jsem Cinder vnímala jen jako nějakou průměrnou hrdinku, ale tady se mi úplně dostala pod kůži a stejně tak i Scarlet s Vlkem. Nedokážu říct, kterou z těch holek mám radši, každá v sobě má něco.

Někde v půlce jsem se zamyslela.. Cinder je jako Popelka, Scarlet jako Červená Karkulka a co bude dál? Odpověděla mi jedna GR friend. Bude následovat Rapunzel a potom taky Sněhurka. A když se to vezme kolem a kolem, dává to smysl. Chci říct - ty obálky (teď mám na mysli ty originální) - k tomu dokonale sedí. A já si toho všimla až teď. Stydím se.

Beze sporu dávám plný počet hodnocení a na Cress se už moc těším :3 Ale předtím než si ji přečtu, budu chtít znova přečíst Cinder, protože se obávám, že jsem té knize hodně ukřivdila. :o)

16.10.2013 5 z 5


V pasti V pasti Michael Northrop

Znáte všechny ty různé přírodní katastrofy, které jsou v jakýchkoliv podobách všude kolem nás. Obří požáry, které sžírají stromy i budovy, jako bombonky. Vítr, který, když se přežene, zničí spousty tisíc domů. Zemětřesení, které mívají ohromující účinky. Ale také voda. Ta je podle mě nejvíc ničivá, nenechá vám nic, nejde zastavit. tahle knížka ale poukázala na přírodní katastrofu, které jsem nepřikládala nijak velkou hodnotu. Sníh.

Léto moc nemusím, ale zimu a sníh miluji. Proto mě taky ten nápad knihy oslovil. Uvězněni ve sněhu, zní to vážně zajímavě. Napsané je to spíš - hmm OK - že by se mi to četlo extra rychle se říct nedá. Taky je to relativně krátká knížka a já si k postavám nedokázala najít ten správný vztah. Ani jednu jsem si neoblíbila, ničím mě nikdo nezaujal, byly jen součástí nějakého příběhu, který se vyprávěl. Od začátku je vám vlastně jasné, že hlavní hrdina to přežil. (Což já jsem nechtěla, bych je tam všechny pohřbila bez zaváhání. Takový konec by určitě spousta lidí nečekalo. Nebo mohl přežít jen jeden jediný vyvolený. Ale to je fuk, já mám všeobecně chuť zabíjet hl. i vedlejší postavičky.) V tom všem je to takové divné a v podstatě celkem nudné, myslím si, že z takového tématu mohli vytěžit daleko víc.

Největší eso, které tahle knížka tasí, je realističnost. Opravdu od začátku až do konce jsem měla pocit, že se to klidně mohlo stát, nepřekvapilo by mě, kdyby na konci bylo napsané: Podle skutečné události, věřila bych tomu - rozhodně. Je to jeden z těch příběhů, který donutí zamyslet se nad tím, co byste dělali, kdyby se to stalo vám. Čekali byste na záchranu? Zabili byste se rovnou sami? V tomhle ohledu je to neskutečné.

Sumasumárum je to příjemné čtení, a názor na sníh jsem nezměnila, pořád ho mám děsně ráda a těším se na letošní sněhuláky! Ale té sedmi (nebo míň??) členné skupince musí ty krásné bíle průhledné sněhové vločky už pořádně lézt krkem :oD

16.10.2013 3 z 5


Magie mrtvých Magie mrtvých Ilona Andrews

Kate Daniels je rozhodně lepší než Alex Craft, ale zase horší než Anita Blake.

Nicméně všechny tyto ženské mají něco společného. Neuznávají autoritu. A mají stejně prořízlou hubu :D Možná proto jsou tak skvělé.

U těch akčních hlavních hrdinek jsem zvyklá na to, že bojují se zbraní s velkou ráží. Tato má jen meč :oD Ale umí to s ním, tím pádem je to stejně nebezpečná jako ty s nabitou puškou .

Ale ten příběh se mi líbil a jsem zvědavá na další díly. Akce, humor, akce, akce.. Doporučuji!

http://spacewithbooks.blogspot.cz/2013/08/recenze-magie-mrtvych-kate-daniels-1.html (Tady najdete celou recenzi)

24.08.2013 4 z 5


Andělé noci Andělé noci Lili St. Crow (p)

Celou tuhle knížku hodnotím jako obří zklamání. Popravdě, už po první větě, jsem věděla, že mi ten překlad nesedne. Prostě typicky pražský. Agrr - to nesnáším. Někde jsem četla, že to má být napsané nepsisovným jazykem, ale že se na to dá zvyknout. Ehm. Nedá. Opravdu nedá :oD Nevím, možná mi to vadí, protože jsem z Ostravy a nebo jsem pouze přecitlivělá.

"Hergot. Sakra, ďas aby tě spral."

Děj byl takový divný, místy trochu nesmyslný, Dru byla v pohodě, ale Graves mi nesedl. Už jen jak jsem si představovala, že se "dotýkám jeho vyhublého a úzkého hrudníku" byla strašná.

Taky jsem krapek nepochopila název "Andělé noci", pokud vím, tak tam o andělech nic nebylo - jen upíři a vlkodlaci a něco, co žere sny. Taky je psané, že "láme srdce" - zatím nevím komu :oD

Dějově to bylo tak na 3 hvězdičky, ale za ten překlad automaticky o jednu hvězdu míň! -__-

Tato série má ještě další 4 díly, přeložená je zatím do 2. dílu. Kdyby to bylo jako jedna knížka, tak zavřu oči v té první pětině a čtu dál. Tak to tedy udělám, přečtu si i zbytek a třeba mě to překvapí :o)

23.08.2013 2 z 5


Jed Jed Fiona Paul

No, musím říct, že něco takového jsem opravdu nečekala. Bylo to tak milé a přitom příjemně zasazené do historie Benátek. Pokud člověk dával pozor, mohl se i něco dozvědět. Zápletka byla suprová. Lehce komplikovaná s překvapivým koncem. Nikdo prostě nebyl takový, jak se zdálo zpočátku - to si uvědomovala i Cass. Užívala jsem si některé momenty, které byly nabité humorem i rozpaky, a i když zápletka byla celkem vážná, někdy jsem se fakt bavila. Autorka dokázala jasně vylíčit mnohá místa, takže jsem měla pocit, jako bych tam sama byla. To se nestává moc často. Přečteno jedním dechem jsem zvědavá co se z toho vyvrbí dál. Škoda jen, že další díl u nás ještě nevyšel..Rozhodně doporučuji.

27.07.2013 5 z 5