Mise

Mise https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/163100/mise-163100.jpg 4 96 30

Mise série

1. díl

Na jedinci nezáleží, záleží jen na misi. Potřebují perfektního vojáka. Někoho, kdo si dokáže zachovat chladnou hlavu. Někoho, kdo jedná bez soucitu, beze strachu, bez emocí. A proto vycvičili teenagera bez minulosti a beze jména. Je nenápadný, málokdo si ho všimne. Střídá města, školy, kamarády, na novém místě zůstane vždy jen krátce, ale pokaždé někdo zemře. Mise je splněna a on má před sebou nový úkol. Všechno je najednou jinak, když má zneškodnit starostu New Yorku. S jeho dcerou toho má mnoho společného a starosta mu připomíná otce. Hluboko uvnitř totiž sní o normálním životě, o lásce, o domově a o rodičích, o které přišel. Touží po obyčejném životě natolik, aby misi sabotoval?... celý text

Žánr:
Romány , Thrillery , Pro děti a mládež

Vydáno: , Fortuna Libri (ČR)
Originální název:

Boy Nobody; I Am the Weapon , 2013


více info...

Přidat komentář

zíza12
17.06.2020 5 z 5

překvapivě dobrý

Sabina335
07.04.2020 5 z 5

Super thriller - mladík je vycvičen, aby zabíjel. Jedinou misí to ale nekončí. Jakmile je mise u konce přichází na řadu další. Rozhodně doporučuji.


PetuliX
10.09.2018 5 z 5

Když jsem přemýšlela, co číst, přítel mi doporučil tuto knihu. Zpočátku jsem byla trochu skeptická, moc se mi do ní nechtělo, jelikož tento žánr úplně nevyhledávám. Ale proč ne, zkusila jsem to.. a vážně mě to překvapilo! Kniha je čtivá, děj je napínavý, žádné zbytečné popisy míst.. kapitoly jsou krátké, což mi vyhovovalo (takový to - dam ještě jednu, má jen 3 stránky, tak ještě jednu a ještě... a jste na konci) :D Navíc si myslím, že děj není vůbec předvídatelný, je plný zvratů a neskončí happyendem, jak by se mohlo zdát. A ta obálka, to je nádhera... Jediné, co mě mrzí je, že nebyly vydány další díly...

marta-marti8651
31.08.2018 4 z 5

Velmi poutavý a napínavý příběh. Konec byl trochu překvapující a hodně otevřený.

SoňaKábová
26.08.2018 4 z 5

Knížku jsem si koupila proto, že mě zaujala obálka. Od začáktu se mi knížka opravdu líbila, ale mě zklamal konec.

Suou
11.02.2018 3 z 5

Nooo, bolo to trochu niečo iné ako som čakal...
Zápletka sa mi páčila + ten koniec ... ten bol dokonalý :D
Knihu prečítate tak za deň, dva... má veľké písmena, ale škoda, že sa nebude vydávať pokračovanie, skončilo to tak zaujímavo. Ale zas na druhej strane pokračovanie ani nepotrebujem, lebo ten koniec bol dostačujúci.

Ilca011
06.10.2017 2 z 5

Upřímně, navnadila mě zajímavá obálka a anotace. A potom přišlo zklamání. Myslím, že samotný nápad není špatný, ale zpracování se mi vůbec nelíbilo. Krátké věty, kapitoly a celkově styl, kterým to bylo napsané mi vůbec nesedl. Ani postavy mi nepřišly zajímavé. Asi v polovině knihy (stále jsem samu sebe přesvědčovala, že se to zlepší) mě napadlo knihu odložit, ale protože nerada odkládám nedočtené knihy, dala jsem jí ještě šanci, a dočetla jsem jí. Překvapil mě konec, kde jsem čekala klasický happyend, který se nekonal a to se mi líbilo. Ale ani to nedokáže vykompenzovat všechno ostatní, co mi nesedlo na této knize.
Dvě hvězdičky: za zajímavou obálku a nápad na příběh, a za, alespoň pro mě, překvapivý konec.

Mátová
14.12.2016 2 z 5

Mno, přiznám se, že jsem podlehla velmi povedené obálce, slibovanému příběhu, ale i zdejšímu vysokému hodnocení. Po dlouhé době kniha, kterou jsem odložila nedočtenou a to proto, že mě prostě nebavila. Příběh by mohl být zajímavý, ale styl psaní mi připomíná literární internetové bahno. Krátké jednoduché věty, na nichž není pranic originálního proložené rádoby vtipnými puberťáckými myšlenkami postavy. A za textem? Pusto a prázdno. Ze všeho mám pocit, že je to psané na sílu a na efekt, nemá to ani švih, ani opravdovost. Jak kdyby to psal stroj. Chování postav pro mě postrádá logiku a akce je úsměvná, i když se tváří strašně vážně a opravdově. Dala jsem jí dvě šance, dostala jsem se zhruba do třetiny a dál se mi s ní nechce ztrácet čas.
Třeba se k ní někdy vrátím a názor změním, ale zatím dvě hvězdy - jedna za opravdu povedenou obálku, druhá za pečlivou redakci.

Roselunda 1928
27.11.2016 3 z 5

Zajímavý nápad, dobře se to četlo a konec byl napínavý, ale až moc přitažené za vlasy. A docela mi vadily ty první věty kapitol v černém rámečku.

Pavlina.13
14.07.2016 5 z 5

Jedná se o lehké čtení, kdy se autor příliš nezdržoval zdlouhavými a nudnými popisy prostředí a opravdu se soustředil jen na samotný děj. Díky tomu se tato kniha četla opravdu rychle. Moc se mi také líbil způsob rozdělení kapitol, kdy každá kapitola byla jen pár stran dlouhá, což také přispělo k rychlému čtení a nemožnosti se od knihy odtrhnout. Pořád jsem si říkala: "Ještě jedna kapitola, vždyť je jen 3 strany dlouhá." A tak pořád dokola, až najednou byl konec.
Jen mě mrzí, že další díly nejsou v češtině a ani to nevypadá, že někdy v blízké budoucnosti budou. Což je podle mě opravdu škoda. x(

hats
18.06.2016 4 z 5

Kniha sa číta sama. Väčšie písmo, začiatok kapitoly v polovici strany, krátke vety, žiadne zbytočné opisy.
Ale ruku na srdce... Detský vojak? So skúsenosťami takmer starca? To už je aké scifi. Ale inak príjemná oddychovka

MikeDV3
27.03.2016 5 z 5

Jedná se o velmi čtivou a napínavou knihu. Hlavního hrdinu jsem si oblíbil. Hrozně mě mrzí, že další díly u nás nevyjdou. U nakladatelství FORTUNA to je teď bohužel častým zvykem.

Markysek45
09.02.2016 4 z 5

Skvělé překvapení! Moc jsem nečekala, ale dostala jsem pořádně napínavý příběh, od kterého se dalo těžko odtrhnout. Měla bych sice pár poznámek ohledně věku hlavních hrdinů, možná mohli být o dva roky starší, ale co už. Zase si prošli těžkými věcmi, tak proč by nemohli být dospělí už v 16. Za mě palec nahoru a určitě si přečtu další díly v angličtině.

livres
13.12.2015 5 z 5

Kniha byla naprosto úžasná... ;) Strašně mě mrzí, že nechtějí vydat v češtině další dva díly :(

Viky007
11.09.2015 5 z 5

Úžasná kniha! A. Zadoff má podobný styl psaní jako můj oblíbenec Darren Shan, takže se mi fakt dobře četla :-).
Nejdřív mi chvíli trvalo zvyknout si na krátké věty a kapitoly, ale autor tím chtěl nejspíš zdůraznit "necitlivost" hlavního hrdiny.
Příjemně mě překvapil konec. Rozhodně se těším na pokračování (jestli nějaké bude).

Nikča1236
27.06.2015 3 z 5

Skvělá a napínavá knížka! Bylo to úplně něco jiného než obvykle čtu, a to se mi moc líbilo :). Hlavní hrdina byl super, ale bylo mi ho líto, kvůli tomu všemu, čím si musel projít. Bojové scény byly skvělé popsany. Opravdu napínavá knížka. Doufám, že přeloží celou trilogii!! :)

Terinka14
21.06.2015 4 z 5

Tato kniha se mi opravdu líbí. Je pěkně napsána a její překvapivý konec mě utvrdil v tom, že si zaslouží čtyři hvězdičky. Dala bych hvězdiček pět, ale znám lepší knihy s originálnějším příběhem. Hlavní hrdina mi byl celkem sympatický, ale Sam pro mě byla pravým opakem. No, ale co by to bylo za knížku, kdyby všechny postavy byly úžasné?

vlkove
21.05.2015 4 z 5

Zajímavé čtení
Kniha byla úplně něco jiného než na co jsem zvyklá. Krátké kapitoly a osekané věty jsou super a ke knize se to hodí.
Obálka je pěkná a výstižná.
Hlavního hrdinu jsem si moc nezamilovala asi to bude tím že nemá skoro žádné emoce.
Původně jsem knize chtěla dát tři hvězdy ale když nad tím přemýšlím jsou mnohem horší knihy a takhle kniha je nad průměrem proto dávám 4 hvězdy. :)

RecycledCarrey
11.05.2015 4 z 5

Obsahuje SPOILER.
Ze začátku trochu nudná, ale pak mě začala bavit. Bylo to jednoduché oddechové čtení. Chtěla jsem dát tři hvězdičky, ale nakonec jsem se rozhodla pro čtyři, protože zabil Sam. Myslela jsem, že to bude taková ta nuda, že se zamiluje a happyend. Nakonec mě kniha příjemně překvapila a nebyla žádné klišé.

mapet85
22.04.2015 3 z 5

Chlapec Nikto je chlapec odtrhnutý od rodičov, ktorý prešiel náročným výcvikom, aby sa z neho stala osoba bez identity, špión a zabijak vyškolený na plnenie misií zadaných Programom, človek bez emócií, názoru a s nemožnosťou rozhodovať sa. Avšak čo ak sa predsa len na povrch prederú dávno zabudnuté a v zákutiach mozgu ukryté city ? Ovplyvní to dajako prebiehajúcu misiu ? To je prípad hlavnej postavy.

Kniha sa číta ľahko, kapitoly sú krátke a písmo riedke. Niekedy som mal pocit, že viac listujem ako čítam. Opäť je to jedna z kníh určená pre teenagerov (dajaký ten boj, láska, školské prostredie), aj keď koniec ma trošku prekvapil. Nebolo to zlé, ale pre mňa len príjemná oddychovka, taká detská verzia Hitmana. :-)