Jed

Jed https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/155003/mid_jed-Fok-155003.jpg 4 78 20

Temné vody série

1. díl >

Tajemství mohou být mocná a smrtelně nebezpečná - jako jed. Cassandra Caravellová patří v renesančních Benátkách ke společenské elitě. Má všechno, co si jen dívka může přát: elegantní šaty, třpytivé klenoty, pozvánky na ty nejlepší večírky a hezkého bohatého snoubence. Touží však po něčem jiném. Od smrti svých rodičů se cítí jako v pasti, sama ve městě zbudovaném na mořské laguně, kde temný labyrint vodních kanálů šeptá o útěku. Potom však Cassandra narazí na mrtvé tělo ženy s vyrytým krvavým X a je postupně vtažena do nebezpečného světa tajných společenství, kurtizán a zabijáků. Navíc zjistí, že se zamilovala do Falka, chudého malíře se svůdným úsměvem… a zvykem dostávat se do potíží. Stále však zbývá vypátrat vraha mrtvé ženy. Najde ho Cassandra dřív, než najde on ji? A zůstane věrná svému snoubenci, nebo podlehne citům k Falkovi, které se jí začínají vymykat z kontroly?... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Venom , 2012


více info...

Přidat komentář

Sixtínka
05.04.2023 5 z 5

Za touto krásnou obálkou sa ukrýva perfektný príbeh, ktorý ulahodil mojej duši. Zaujímavé prostredie, zaujímavá zápletka, napätie, romantika. Všetko krásne vyvážené. Nie je nič, čo by som tejto knihe mohla vytknúť. Určite odporúčam.

Parwana
10.02.2023 odpad!

Kniha vypadala slibně, bohužel to byla jenom navoněná nuda. Na začátku to vypadalo, že se nám zde rozehrává temný thriller v atraktivních kulisách Benátek. Když se ale ani na straně 40 nic moc nedělo a já trpěla pod sáhodlouhým popisem jízdy dívek v gondole, odložila jsem.


sall02
26.01.2023 3 z 5

Jako upřímně, koho by napadlo skloubit dohromady historický román, a především romantiku, detektivku a ještě kousek mystična a utvořit z toho relativně funkční příběh?

Jako takhle, historický román to potkalo z letadla a historická fakta to nepotkalo ani při průletu Mléčnou dráhou... ovšem zasazení do renesanční Itálie, Benátek, kde máme romantické gondoly, krásnou přírodu, moře a 16.-17. století na mě fungovalo, a přestože se tehdy takto lidé nechovali a postavy se tudíž chovaly naprosto neuvěřitelně a nerealisticky (na tu dobu - postavy si tykají, ženy jsou až moc vzdělané, mluva, reálie...), tak mě to neskutečně bavilo číst. Jen zkrátka počítejte s tím, že příběhově to více připomíná Titanic než renesanční Itálii :-D.

Bavil mě lehký afekt a naivita hlavní hrdinky, která je typickou pipinkou, jež je nutno zachraňovat, no koho si na to povoláme než sexy chudého umělce, který ji na straně 200+ namaluje téměř nahou. A to je zasnoubená s jiným, bez gardedámy... a no, chápeme se :-D. (ehm... Titanic on point)

Detektivní linka mě bavila a upřímně, neodhadla jsem ji, přestože jsem v průběhu čtení měla nějaké tipy. Ani jeden nevyšel a já si rozuzlení a závěrečný cliffhanger užila, a stopro se tedy musím pustit do druhého dílu. Musím vědět, jak to bude pokračovat a jak to dopadne.

Co se týče romantické linky, je sladká jako cukrová vata, čokoládový fondán, marcipánový dort a vanilková zmrzlina na to, ovšem... mně se to líbilo, a přestože byla naprosto nerealistická a mírně přitažená za vlasy, bavilo mě to číst a Falca jsem si zkrátka zamilovala. Aby taky ne.

Co nejdříve se tedy pustím do druhého dílu, a přestože je to taková sra*ka, tak si to zkrátka užívám a doufám, že si stejně užiju i díly další. Víckrát to číst ale netřeba.
3,5/5

Ana72154
17.10.2021 2 z 5

Nejdříve mě upoutala obálka a poté i anotace. Děj byl ovšem zklamání, vůbec mě nebavil- možná to bylo stylem psaní.

Saraken
20.12.2020 4 z 5

Na prvy pohlad ma zaujala obalka a az potom anotacia ????nakoncila som dnes prvu cast a idem hned na druhu ... zatial fajn uvidime co bude dalej ..

Pedruska01
13.08.2020 5 z 5

Sáhla jsem zase jednou po knize, na kterou se mi dlouho - roky prášilo a opět nemám páru, proč já to vůbec dělám? Četlo se to celkem dobře a rychle na větší formát knihy a menší písmenka. Musím vyzdvihnout ten vizuál knihy uvnitř, je moc krásný. Neměla jsem žádná očekávání, ale dostala jsem po dlouhé době směsku žánrů, která mě příjemně překvapily a bavily. Historický příběh opředený detektivkou, a to vše završovala romantika. Tahle kombinace se mi vážně líbila.
Hlavní hrdinku Cass jsem si celkem oblíbila a neměla jsem s ní problém. Měla celkem pro strach uděláno, když se např. uprostřed noci rozhodla udělat výlet na hřbitov, který měla hned vedle baráku, ale co, proti gustu... :D Samozřejmě nebyla nebojácná, což je nejen pochopitelné, ale i zákonitě logické. Každopádně její odvaha byla obdivuhodná, to se musí nechat. Však mě bavila ona i její "dobrodružství", neměla jsem výhrad.
Druhý hrdina Falco, to byl umělec, o kterém jsem dlouho nevěděla, co si myslet. Cass mu každou další stránkou propadala a já si pořád nebyla jistá. Nemůžu říct, že je zlý, nesympatický nebo snad nějak protivný, právě naopak. Zalíbil se mi a nejspíš jsem si ho taky dost oblíbila, jen mi trvalo dost dlouho k tomu dojít a utvořit si názor. Nevěděla jsem, zda mu něco jako důvěřovat.
V tomhle příběhu, za což jsem osobně ráda se objevuje náznak trojúhelníku, ale celkem mě mrzelo, že se třetí cíp tohoto tvaru ukázal osobně až tak pozdě. Luko - paradoxně to byla postava, se kterou jsem "bojovala" stejně jako s Falcem - taky jsem prostě dlouho nevěděla, co si o něm pořádně myslet. Všechno bylo opředeno tolika tajemstvími, podivným chováním a stovkami otázek. A stejně jako Falco se mi po nějaké době zalíbil a já si ho oblíbila. Přesto nemůžu říct, kdo z koho. Falco - Luko. ? Tohle prostě nejde. Zvláštní charakterní scénář oblíbenosti postav.
Vývoj příběhu mě několikrát překvapil a šokoval. Líbil se mi a bavilo mě to, nenudila jsem se. Mělo to spád, akci, bylo to dobře napsané - styl. Dramatické okamžiky i ty romantické - bylo to moc hezky vyvážené. Jedná se o sérii, proto čekám, že mnohé otázky, které tu nebyly zodpovězeny nebo činy dokonány se dozvím/dočtu v dalším/ch díle/ch. A jsem vážně hodně zvědavá, co mě ještě všechno čeká a hlavně, jak to po té romantické lince dopadne - ano, má romantická duše zase promluvila. Autorka v tomhle směru byla celkem nejednoznačná. Mrzeli by mě oba adepti, protože oba mají dost do sebe, ale komu fandit jsem se ještě nerozhodla a dokonce ani nikdo z nich nepřevažuje?!, tak uvidíme, co bude.
Přesto všechno bych tuhle knihu se starším ročníkem (dnes už) ráda doporučila, protože si jistě zaslouží být čtená a hodnotím ji všemi pěti hvězdami. :)

Majka1979
12.04.2020 5 z 5

Zo začiatku som nevedela, čo od knihy čakať, no potom som sa od nej nevedela odtrhnúť, pre mňa úžasný príbeh a už dnes sa púšťam do druhej časti :)

Aymira
03.04.2020 3 z 5

Zvláštní kniha. Dlouhou dobu jsem si nebyla úplně jistá, jestli čtu realitu nebo sen. Ze začátku mi to celé navíc připadalo jako červená knihovna pro náctileté. V průběhu čtení jsem začala být ale dějem znepokojena a moji pozornost podnítila zvědavost, kdo za tím vším vlastně stojí nebo jak to vůbec je. Určitě je zajímavá ta vnitřní polemika, kdy se čtenář zamýšlí nad tím, zda je lepší poslechnout hlas svého srdce, nebo být pragmatický a následovat rodinu. Závěr mě zklamal - byl nedotažený, ustřižený a navíc jsem měla pocit, že autorka vaří z vody a rychle do příběhu zahrnuje fakta a postavy, která jí pomohou děj ukončit.

Knihomolka97
20.03.2020 5 z 5

Příběh odehrávající se v Benátkách (první plus hned na začátku). :D
Historická romance/detektivka/thriller... super! Bylo to zajímavé a napínavé až do konce. Falco nebo Luca? U mě zatím vede Falco, ovšem doufám, že v dalších dílech bude mít Luca větší prostor. :)

PerfectionistKa
15.02.2019 4 z 5

Začátek mě docela nechytl, přestože mě doba děje knihy zaujala, musela jsem si zvyknout na styl vyjadřování, chování, oblékání, apod. Obrovským plusem byly Benátky! Jelikož jsem je sama několikrát navštívila, dokázala jsem si živě představit některá popisovaná místa (teda po odstranění všech těch asijských turistů :D). Vedle roztržité Cass mě bavila i Madalena. Falka jsem si samozřejmě taky oblíbila, ale

*MOŽNÝ SPOILER* jakmile se vrátil Luca, získal si mě a jsem v jeho “týmu”. Trochu jsem doufala, že si Cass Falka fakt znechutí tím, co dělá, ale marně. Nojo, ten milostný trojúhelník na konci jsem přece jen mohla čekat, že? :D *KONEC SPOILERU*

Dlouhou dobu při čtení jsem si říkala, že dočtu a stačí, ale po dočtení mám nutkání pořídit si další díl, protože jsem přirozeně zvědavá, jak to všechno dopadne :-)
Závěrem bych ještě chtěla dodat, že po některých komentářích tady jsem se málem odradila od koupě, ale byť to není žádná hitparáda, jsem ráda, že jsem si knihu pořídila, a vřele ji doporučím dál. Má docela dost originální zápletky a dobu a místo. Jo a taky (jak už tu někdo psal), lidi si podle obálky mysleli, že čtu nějakou hodně erotickou věc typu 50 odstínů... :D opak je pravdou, neodraďte se tím.

EDIT: Po přečtení celé trilogie musím dodat, že poslední díl je opravdu nejlepší a stojí to za to. Doporučuji!

Brunnetka
17.08.2018 5 z 5

Ze začátku mi vadil styl psaní a doba, kdy se příběh odehrává. Nechápala jsem korzety a styl vyjadřování. Ale pak jsem se do příběhu zažrala... Prostě super námět. Ať už jednotlivé vrsty společnosti nebo tajné společenství.

PS: knížku jsem si koupila, protože se mi líbila obálka. Až dodatečně jsem zjišťovala obsah :D

zuzka894
05.08.2018 2 z 5

Nuda nuda. Čekala jsem napětí, drama, "zástava dechu" a ono nic. Zajímavé bylo pouze to jak objevili orgány naložené v balzámu.....to byla ta chvilka napětí, která ovšem zase upadla. Do dalších dílů se pouštět nebudu.

Annkag
23.05.2018 4 z 5

Mnoho ludí si myslelo ked ma videli čítat túto knihu podla titulky že JÁ čítam nejaký romantikou presýtení román typu 50odtienov....Nie!!!
hned ako otvoríte knížku a začítate sa do prvých stránok zistíte že to romantikou nabitá kniha byt nemože.Dej sa odohráva na pohrebe komtesy Liviani.
Hlavná hrdinka,ktorá po nociach blúdi po cintoríne navštívi v ten večer Livianinu hrobku ale jej telo tam nenájde.Namiesto neho je tam telo kurtizány s vyrezaným X na hrudi.
Rozhodne sa po tom pátrat,spozná tajomného Falca do ktorého sa postupne zamiluje,dostáva tajomný vzkaz v ktorom je napísané,že je na rade ona.Zvádza vnútorný boj,ktorý jej velí zabudnút na Falca a sústredit sa na svojho snúbenca luka,spoznáva život v uliciach Benátok v noci ked žena jej postavenia tam nemá čo robit počas bieleho dna nie to ešte v noci kde v temnotách číhajú zlodeji,malomocný a VRAH!
Temný román s tajomstvom Rádu večnej růže,vykrádanie hrobov,nachádzanie mrtvol,nových a nových otázok na ktoré hladáme odpovede....

,,Voda je zrcadlo,
ve kterém vidíme své pravé já,
přesto se však
schovávame v mlze.,,

KNIHA VĚČNÉ RŮŽE

Anette Abeja
18.07.2016 5 z 5

Po tom co jsem si zde přečetla kritiku na tuto knihu, jsem neoplývala již takovým nadšením, jako když jsem si knihu vybírala. Avšak to se hned vzápětí vrátilo, když jsem ji začala číst. Kniha se mi líbila a to hned z několika hledisek: Prvním bylo místo konání, které je (aspoň pro mne) "neohrané" v ostatních podobných knihách. Druhým jsou nečekané události, nebo někdo je může nazvat též zvraty. Třetím je pak samotný příběh, díky kterému si půjdu hned v nejbližší době pro dašlí díl od této autorky, abych mohla sledovat další vývoj. Takže doporučuji!

sakalik55
08.04.2015 5 z 5

Krasna kniha!Di Cass sem se naprosto vzila a do Falca zamilovala.Kniha má vsechno co spravna kniha má mít.Jedine co bych vytkla mozna bylo chovani postav a tradice.V te dobe bylo vsechno uplne jine a to co delala Cass by bylo mozna tedka trochu rebelske, ale v ty dobe by to neslo a ani rozhovory.Nicmene, kdybych vedela jak se to dela.Dala bych 5*!

lenkaknel
10.10.2013 2 z 5

Jed je pro mne naprostým zklamáním. V mých očích příběhu nejvíce uškodil hlavně fakt, že je vyprávěn ve třetí osobě a motá se pouze kolem hlavní hrdinky a neřeší jednání dalších postav, když jí zrovna nejsou nablízku (to už to rovnou autorka mohla psát v ich formě). Příběh mi přijde takový mělký. I co se tajemnosti týče, trochu pokulhává... Navíc po sto sedmdesáti stránkách (tedy polovině knihy!) víme pouze dvě věci: Cass musí najít tělo své kamarádky a neměla by Falkovi tolik věřit. To je dost chabé. Další díly rozhodně číst nebudu. Ale abych jenom nekritizovala, obálka je velice povedená a má u mě jednu hvězdičku.
Možná má očekávání knížka nesplnila proto, že jde o čtení pro mladší čtenářky (+/- 15).

Gwendolyn
02.09.2013 5 z 5

Moc krásný příběh!!!
Cass je hrozně sympatická a to prostředí je prostě úžasné:-D

Lowelllyyp
27.07.2013 5 z 5

No, musím říct, že něco takového jsem opravdu nečekala. Bylo to tak milé a přitom příjemně zasazené do historie Benátek. Pokud člověk dával pozor, mohl se i něco dozvědět. Zápletka byla suprová. Lehce komplikovaná s překvapivým koncem. Nikdo prostě nebyl takový, jak se zdálo zpočátku - to si uvědomovala i Cass. Užívala jsem si některé momenty, které byly nabité humorem i rozpaky, a i když zápletka byla celkem vážná, někdy jsem se fakt bavila. Autorka dokázala jasně vylíčit mnohá místa, takže jsem měla pocit, jako bych tam sama byla. To se nestává moc často. Přečteno jedním dechem jsem zvědavá co se z toho vyvrbí dál. Škoda jen, že další díl u nás ještě nevyšel..Rozhodně doporučuji.

Calzedonka
14.05.2013 5 z 5

Krásný příběh z historického prostředí Benátek. Byl napínavý, poutavý a mysteriózní. Někomu by mohly vadit delší popisy, které se v knize vyskytly, ale mně osobně to vůbec nevadilo. Dokázala jsem si tak lépe vykreslit konkrétní situaci. V knize se také objevuje romantika, která je hezky podaná.
Celkově se mi kniha četla velmi příjemně, bavila mě a už se nemohu dočkat pokračování :)

LuminenEnkeli
05.05.2013

Už vyšla...šak sem ju viděla v knihkupectví..

Štítky knihy

detektivní a krimi romány Itálie romantika Benátky historické romány

Autorovy další knížky

Fiona Paul
americká
2013  80%Jed
2015  87%Špaček
2014  79%Belladonna