levac levac komentáře u knih

☰ menu

Rande Rande Halina Pawlowská

Jestli je aspoň polovina z toho pravda, měly by si tuto knihu přečíst všechny ženy s nízkým sebevědomím. Neboť je to jasný důkaz toho, že pokud budete o své přitažlivosti přesvědčená, budete upravená a vystupovat sebevědomě až asertivně, můžete vypadat jako naprostý opak ideálu krásy a stejně se na vás budou chlapi lepit.

20.04.2024 1 z 5


Dvojitá ozvěna Dvojitá ozvěna Hynek Čapka

Je to jako číst něčí deník, autentické a intimní. Velmi příjemné a uvěřitelné čtení na oddechový víkend, a to i přes veliké množství chyb, které díky stylu psaní člověk autorovi tak nějak odpustí.

10.09.2023 5 z 5


Billy Summers Billy Summers Stephen King

Jsem moc ráda, že jsem se díky čtenářské výzvě dostala k této knize. Horory už nemusím, a tak jsem na ni přišla jen díky jiným čtenářům, kteří jí doporučovali. byla to jízda!

05.08.2023 5 z 5


Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Není to ten typ knihy, kde by bylo potřeba hnát se ku konci, napnutá, jak to dopadne. Je to fantazie puštěná z uzdy, mysl toulajici se navolno. Rozumím, proč nesedne každému, já jsem si ji ale moc užila. A na rozdíl od mnoha knih, kdy po dočtení cítím smutek, že už skončily, tady si člověk může dál rozvíjet vlastní příběhy. Co by bylo, kdybych tenkrát...

25.03.2023 5 z 5


Morový testament Morový testament Vlastimil Vondruška

Za mě trochu slabší, opravdu hoodně nevěstek :), ale pořád příjemná oddechovka.

27.11.2022 4 z 5


Jestli vůbec někdy Jestli vůbec někdy * antologie

Povídky jsou napsané výborně, člověka přenesou zpět do doby za oponou, až z těch vzpomínek mrazí. Pro člověka, který v tom žil, nijak příjemné čtení. Doporučila bych těm, co to neprožili a pak těm, kteří skuhrají, jak špatně se tu žije.

28.09.2022 5 z 5


A pak nezbyl žádný A pak nezbyl žádný Agatha Christie

Je zajímavé, jak rozdílné názory mohou lidé mít. Ač knihy paní Christie miluji, tohle se mi nelíbilo vůbec. Za mě moc krve, děj jasný od předmluvy a konec přitažený za vlasy. Ale nevadí, je pořád tolik jejích knih, ze kterých je možné vybírat!

30.08.2022 2 z 5


Prasklé zrcadlo Prasklé zrcadlo Agatha Christie

Po nějaké době čtení jsem si uvědomila, že jsem vlastně kdysi viděla film, a tudíž jsem si vzpomněla, kdo vraždil. Kniha byla ale velmi čtivá, tak jsem pokračovala a užívala si autorčinu genialitu, jak si hraje se čtenářem - chvilku ho navede správně, pak ho zase pošle do slepé uličky, a tak až do konce :) oproti filmu zde byly i velmi zajímavé reálie z té doby. Skvělá jednohubka, doporučuji.

22.08.2022 5 z 5


Sešli se v Bagdádu Sešli se v Bagdádu Agatha Christie

Ač Poirota miluji, tohle bylo velmi příjemné zpestření. Kniha se četla jedním dechem , ideální oddechovka na víkend.

26.06.2022 5 z 5


Velká čtyřka Velká čtyřka Agatha Christie

Tak koukám, že nejsem sama, kdo byl z této knihy trochu v rozpacích. Nicméně, i slabší Agatha Christie je pořád velmi příjemné čtení :).

22.06.2022 3 z 5


Hoď se do pogody Hoď se do pogody Sandra Pogodová

Ze začátku jsou to spíš milé než vtipné povídky, ale pak se to rozjelo a rodinu Pogodových jsem si tak zamilovala, že je mi líto, že není třetí díl. Rozhodně doporučuji jako audioknihu, povídky čtené autory dodávají textu emoce, které si v tištěném textu lze stěží dodat. Za mě super oddechovka!

17.05.2022 5 z 5


Buď v pogodě Buď v pogodě Sandra Pogodová

Ke knize jsem přistupovala bez očekávání a opravdu jsem si ji užila. Doporučuji v audioverzi, člověku večer pomůže přijít na jiné myšlenky. Vždy jsem si jednu povídku vyslechla a u další usnula, a tak mi kniha vydržela opravdu dlouho :) Už jsem si k tomuto účelu pořídila první díl :D

03.04.2022 5 z 5


Myšlenky za volantem Myšlenky za volantem Marek Eben

Též doporučuji jako audioknihu, člověk po celém dni nechá odpočinout očím a když čte knihu autor sám, je o zážitek víc.

02.02.2022 5 z 5


Jako zabít ptáčka Jako zabít ptáčka Harper Lee

Skvělá kniha, kterou řadím mezi to nejlepší, co jsem kdy četla. Nádherně a poutavě napsané, s nadhledem a milým humorem. V první části není moc z avizovaného děje, tím se ale nenechte odradit a užívejte si atmosféru té doby, později do sebe všechno zapadne.

23.09.2021 5 z 5


Prokletý kraj Prokletý kraj Michaela Klevisová

Od autorky jsem nejprve četla Drak spí a říkala jsem si, že je tam detektivní zápletka a její vyšetřovatelé tak nějak navíc, že by úplně stačilo vystavět příběh na těch skvěle vykreslených postavách. A v této knize mi to autorka "splnila":). Čtivé, napínavé a ještě postavené na historických reáliích, lze jen doporučit.

03.09.2021 5 z 5


Bajky barda Beedleho Bajky barda Beedleho J. K. Rowling (p)

Tak toto mě tedy nebavilo...

27.07.2021 2 z 5


Už zase sloužím o Vánocích Už zase sloužím o Vánocích Adam Kay

Zdá se, že je mnohem lepší nápad, nejprve si přečíst tuto knihu a pak teprve první díl. Což jsem nevědomky udělala, a tak mi tato kniha přišla velice vtipná a svěží, něco jako česká kniha Bulbem záchranáře, kterou také doporučuji. A už se tedy těším na předchozí díl :)

02.07.2021 5 z 5


Hezčí svět Hezčí svět Barbora Šťastná

Za mě velmi příjemná kniha. Ani nevím, kde jsem k ní přišla a neměla jsem žádná očekávání, autorku neznám. Ale po tom frustrujícím začátku se to začalo zajímavě rozvíjet a i hloubka postav, zejména tedy hlavní hrdinky, mi přišla dostatečná. Spokojenost, určitě vede k zamyšlení, jak dalece změní některá naše rozhodnutí trajektorii našeho života. A i našich blízkých.

10.06.2021 5 z 5


Kočka myši nenechá Kočka myši nenechá Marie Rejfová

Překvapuje mě, jak vysoké hodnocení tu tato kniha má. Už třetí díl mi přišel výrazně slabší než první dva a tento v sešupu pokračuje. První půlka úplná nuda, druhá lepší, ale celkově už vyprchal břitký humor, odpich i napětí mezi Josefínou a komisařem. Pokud vám Josefína chybí tak jako mě a nemůžete si pomoct a dáte tomu šanci, doporučila bych max z knihovny.

16.09.2020 3 z 5


3x Hercule Poirot 3 3x Hercule Poirot 3 Agatha Christie

Opět skvělý výběr detektivek z pera mistryně. Postupně zjišťuji, že nevýhodou těchto mini sérií je, že každý příběh překládá někdo jiný, což působí zbytečně rušivým dojmem. Nejvíce to bylo cítit u posledního příběhu, kde Poirot najednou začal mluvit až archaicky. Na druhou stranu mě zrovna v tomto příběhu potěšilo, že jsem uhodla, kdo to byl. To se mi u Agathy stalo snad poprvé :)

10.08.2020 5 z 5