Buď v pogodě

Buď v pogodě https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/466258/bmid_bud-v-pogode-Otm-466258.jpg 4 125 37

Pokračování úspěšného bestselleru Hoď se do pogody. Další příběhy herečky Sandry Pogodové a jejího taty, naservírované jak na zlatém tácu. Autoři se dušují, že vše, co se o nich v knize dozvíte, je svatosvatá pravda. Takže přejeme dobrou chuť a doporučujeme konzumovat po malých soustech, aby vám nezaskočilo. Mám intenzivní pocit, že zatímco jiní stáli před narozením frontu na chytrost a šikovnost, já jsem se omylem zatoulala ke stánku, kde rozdávali nemotornost a nepoučitelnost. Můj život je plný karambolů a neskutečně skutečných šlamastyk, které by kohokoliv jiného asi vyřadili z provozu. Jenomže já jsem si vybrala rodinu, která je komplet tak nádherně uhozená, že do ní se svojí nemožností zapadám jak brambora do řádku. Této přehlídce potrhlých jedinců však vládne jeden, který je nepsaným králem nás všech. A sice můj tata. Je to opravdový mistr nepravděpodobnosti a držet s ním krok, není vůbec lehké. Chcete-li si zvednout sebevědomí a dokázat si, že na tom nejste zas tak špatně, jsme tu pro vás! Tady jsou naše další příběhy, naservírované jak na zlatém tácu. Dušujeme se s tatou, že vše co se zde o nás dozvíte, je svatosvatá pravda. Takže přejeme dobrou chuť a doporučujeme konzumovat po malých soustech, aby vám nezaskočilo.... celý text

Přidat komentář

wooloong
06.04.2024 4 z 5

Sandra Pogodová má smysl pro situační humor a dokáže si i ze sebe udělat legraci, a to i v situacích, ze kterých čtenáři tuhne krev v žilách. Tata zase rád vzpomíná na staré časy, a protože je pamatuji, i jeho povídky pro mě byly zajímavé. A v několika případech jsem se chechtala tak, že mi opravdu tekly slzy. Za mě dobrý. "Fifi is a dog from Čtyřlístek."

petunkav
23.01.2024 3 z 5

Za mě slabší než první kniha.
Ale chápu, že nejvtipnějších historek asi není nekonečné množství.


Lily101
15.01.2024 3 z 5

Musím na úvod přiznat, že se neumím bavit u cizích neštěstí. Naopak trnu s hlavními protagonisty, aby vše dobře dopadlo. To ale samozřejmě nemohu zohlednit v rámci hodnocení.

Příhody paní herečky byly zajímavé. Druhá část mě ale nebavila, což je nejspíš problém generační propasti mezi tatínkem herečky a mnou. Současně mi při čtení chvíli trvalo, než jsem pochopila, jak je psaná (tedy jeden příběh tatínka, jeden příběh paní herečky, jeden příběh tatínka,).

Rozhodně ale chci zkusit přečíst i první díl.

katynka78
08.01.2024 3 z 5

Smíchu není nikdy dost a kdo umí lidi rozesmát a být lidský, tak klobouk dolů. Bavila jsem se, líbilo se mi to a rozhodně doporučuju pro pohodové a milé čtení. Jinak já mám audioknihu, která je pro mě snad ještě lepší, než to číst, protože odjakživa miluju mluvené slovo - naučeno od Šimka a Grosmanna, Luďka Soboty a dalších.
Myslím, že paní Pogodová je výborná nástupkyně, která umí i svým pohledem na život lidem vykouzlit úsměv na tváři.

Česneksmedem
05.01.2024 5 z 5

Takové knihy by měly hradit zdravotní pojišťovny. Věřím, že i fest nakrknutý občan u takové pogodové knihy musí nasát kvantum optimismu a dobré nálady. TOP 3 dle mého jsou: Herbalife, Azbestová Maruna a Nukleární hraní. Jak možná víte, Sandra se prý chystá napsat rodinný román, takže už teď se těším.

Ayla767
20.09.2023 5 z 5

Ani nevím, kde jsem narazila na toto pro mě milé druhé a ryze Olomócké vzpomínání :-)) .
Paní Sandra Pogodová je prostě živel, líbí se mi její přístup k humoru a životu. Většina lidí má tátu a já mám tatu, řekla někde sama Sandra. Její moto je, smíchem ku zdraví.
Herečka je skvělá nejen na jevišti, ale je také neuvěřitelně vtipná, srdečná a pro peprné slovo nejde daleko .
Jsem patriot, žiju v Olomouci dlouhou dobu, vím o čem a kterých místech je řeč

jajcak
17.09.2023 3 z 5

Oddychovka, úsměvné.

MichalHoráček
06.08.2023 4 z 5

Stejně jako předchozí kniha. Oddychové čtení na dovolenou .

Dela111
24.02.2023 4 z 5

Buď v pogodě je druhá sbírka příběhů Sandry a jejího "taty". Ve vyprávění svých vtipných příhod ze života se střídají. Já jsem opět dala přednost audioknize načtené samotnou autorkou a Janem Kanyzou, který čte zážitky pana Pogody.
Kniha je plná úsměvných historek, které se některým stávají častěji než jiným :-). Pogodovi určité situace prostě přitahují ;-).
Výborný relax.

Lucie311
23.01.2023 2 z 5

Kniha se hezky četla, povídky fajn ale smíchy jsem nepadala

Miška74
12.01.2023 4 z 5

Jak píše v úvodu Sandra, smích léčí a tak jsem si k čaji do postele vzala i tuto knížku. Líbila se mi víc než první a i jsem se občas od srdce zasmála. Povídky jsou celkem krátké a já je zhltla za jeden den.

knihovniceS
06.01.2023 3 z 5

O Vánocích málo čtu, protože ve dne mě "ruší" pohádky, na které musím koukat, i když už jsem je kdysi viděla. Prostě jsem pohádková závislačka a čtu jen chvilku před usnutím. K tomu jsem si vybrala milé čtení Buď v pogodě.
Úsměvné perličky ze života otce a dcery. Nedají se číst v jednom zátahu (aspoň já to tak mám). Jsou to kratičké povídky, které mi zpříjemnily čas před spaním. Druhá kniha příhod se mi líbila o trochu víc. Dávám 3 hvězdy a doporučuji pro lehké pobavení.

Aliii
10.12.2022 3 z 5

Druhý díl povídek se mi překvapivě líbil o trochu více než ten první (z knihovny jsem měla půjčené oba najednou).
Na záchvaty smíchu sice nedošlo, ale historky se četly dobře a přiblížení dalších lidí z okolí Pogodových i časů minulých bylo zajímavé.

cukrovka
03.12.2022 4 z 5

Posloucháno jako audio kniha. Příjemné, vtipné příhody za života Sandry Pogodové a jejího tatínka. Některé povídky se mi líbili víc, jiné méně, ale pro odreagování a odpočinek to bylo super.

twigxi
29.11.2022 2 z 5

Miluju Sandru! Porad je to pohodova knizka, ale nebavila me tolik jako predchozi dil. Nektere pribehy mi prisly spis desive. Ja se proste nedokazu smat cizimu nestesti.

Martiiiik
04.08.2022 5 z 5

Historky, které donutí člověka občas smíchy nedýchat :-D Pro mě byly bližší spíše příběhy vyprávěné Sandrou, stejná generace no.. :-D Ale i ty jejího tatínka občas stály za to :-) Rozhodně super na zvednutí nálady a snad ještě napíšou něco dalšího :-)

vodovodnice
05.07.2022 3 z 5

Musím říct, že první díl byl asi lepší, pokračování mi připadá trochu slabší. Ale i tak je knížka veselá, občas se zařehtáte smíchy, je to příjemné čtení.

Doubravka1975
20.06.2022 4 z 5

Další, už druhá, pěkná pohodová knížka Sandry Pogodové a jejího taty. Příběhy se opět střídají a stejně jako u první knížky i tady se mi o malou trošku líbily víc tatovy příběhy.

kob
13.06.2022 3 z 5

Oceňuji nápad napsat knížku společně s tatínkem, párkrát jsem se i nahlas zasmála, ale... Ráda poslouchám Sandru Pogodovou, když vypráví - je správně ulítlá, ale v písemné formě to na mě působí jako slohovky ze základky.

kikies
28.04.2022 4 z 5

Stejně pohodové čtení jako v prvním díle. Oba Pogodovi jsou vtipní a pohodoví vypravěči, díky generačnímu rozdílu jsou vzpomínky a příběhy výborně vyvážené, a to, že si umí ze všeho udělat legraci, je prostě příjemně odlehčující a obohacující. Atraktivní herecké či umělecké prostředí a vzpomínky na velikány typu Horníček nebo Dostál ocení určitě každý a když se sem tam mihne na pozadí olomoucké prostředí, našinci to nepochybně vykouzlí ještě další úsměv na tváři navíc.