Lenkakolar Lenkakolar komentáře u knih

☰ menu

Ztracenné Ztracenné Michaela Losekoot

Nenáročná kniha se silnými slovy, hloubkou a neskutečným hnacím motorem pro všechny ženy. Zde je krásně vidět, jak jednoduše můžeme žít život po svém, ale snadné to není.

18.11.2023 5 z 5


O vílách a snech O vílách a snech Léna Brauner

Lena Brauner mě fascinuje svými názory a přednesem, jakým podává rozhovory, proto jsem si knihu objednala. Zejména také pro její nádherné ilustrace. Myslela jsem si, že obsahem knihy budou nějaké ezo příběhy. Ono to může i tak někomu připadat, ale jedná se spíš o přístup k životu v několika kapitolách. Kniha je pro mě inspirací, člověk si v ní najde své, s něčím se může i ztotožnit. Lena Brauner má to nadání, že dokáže myšlenku krásně vystihnout ve slovech.

18.08.2023 5 z 5


Zázračný úklid - pořádek jednou provždy Zázračný úklid - pořádek jednou provždy Marie Kondo

Podobná knize Zit s radosti. Kazdy si prijde na sve a verim, ze úklid pro nekoho muze byt příjemnou zábavou a “ocistnym” rituálem :)

24.04.2022 4 z 5


Žít s radostí – ilustrovaný průvodce uměním třídění a úklidu Žít s radostí – ilustrovaný průvodce uměním třídění a úklidu Marie Kondo

Skvělá knížka, kterou se clovek necha inspirovat pred počátkem úklidu v domácnosti. Sama některé praktiky jiz využívám, avsak to asi nikdy uplne podle autorky nebude. Skládání obleceni na hranu mi prijde trochu nesmysl, ale kazdy si v knize prijde na sve :) Kapitoly jsou psány jasne, stručně a přehledně :)

24.04.2022 4 z 5


Citlivý pomocník Citlivý pomocník Ilse Sand

Kniha je nejen pro pomocníky lajky, ale je napsána i pro necitlivé lidi, kteří se jen treba snaží měnit k obrazu jiných. Kniha vede k zamyšlení člověka nad sebou samotném, ukazuje smer, a tedy začít u sebe.

09.07.2019 5 z 5


Třinácté komnaty dětské duše Třinácté komnaty dětské duše Violet Oaklander

Velmi zajímavá kniha, vhodná hlavně pro rodiče, kteří chtějí nahlédnout do dětské duše a obávají se anebo neví, jak s dětmi mluvit, respektive si myslí, že nedělají v komunikaci chyby či dávají za vinu dítěti. Kniha pomůže k poznání dětského světa a nezapomíná na dítě, jako na plnohodnotnou lidskou bytost. Pozastavuje se nad tématy jako nálepkování, problémové chování, uzavřenost dětí a mnoho dalších. Kniha určitě bude mít v domě místečko :)

07.07.2019 5 z 5


Nejlepší víkend Nejlepší víkend Patrik Hartl

Hartlovi jsem dala druhou šanci, nevím, jestli se chci o ni pokoušet znovu. Myslím si, že autor by dokázal do příběhu dát víc. Něco tomu chybělo, ale na druhou stranu tam toho bylo zas až moc :/ Taková až místy nereálná chaotická trágo-komedie.

22.02.2019 3 z 5


Panda v nesnázích Panda v nesnázích Markéta Lukášková

I když i tato autorčina druhá kniha působí možná amatérsky, oproti její prvotiny vidím velký pokrok. Děje všech hrdinů mne bavily, líbí se mi autorčin smysl pro humor, skloubení dvou období, jednoduchost a styl psaní. Co mi trochu bylo proti srsti, bylo negativní naladění Terezy, ostatně jako v Lososovi, neboť mi to připomíná mne v období puberty a dál. A jsem ráda, že většinu negativních myšlenek už mám za sebou. Ostatně tuto nepokládám jako minus, naopak. Za přečtení, myslím si, kniha stojí :)

17.01.2019 4 z 5


Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Myslím si, že tato kniha ma právo na titul bestseller, narozdíl od jiných udávaných bestsellerů. Kniha se mi četla velmi dobře, k žádné z postav jsem se sice nepřikláněla, ale to už tak někdy bývá, když nejste sám psychopat. Děj naprosto famózní, určitě doporučím dál.

07.12.2018 5 z 5


Dědina Dědina Petra Dvořáková

Knihu jsem přečetla jen stěží. Zacatek dobry, bavil me, hlavne nářečí, které je mi blízké. Děje povídek me nenadchl, kromě snad druhe ze čtyř. Jinak celkem slabost. Každopádně jako oddychovka je vhodná.

07.12.2018 2 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Zvláštní příběh, zvláštní hrdinka, zvláštně napsáno. Kniha mě celkem nudila, nic se tam nedělo, autorka popisovala život hrdinky, odpuzující a zoufalý. Je to škoda, něco mi tam prostě chybělo :(

23.02.2018 3 z 5


Malý pražský erotikon Malý pražský erotikon Patrik Hartl

P. Hartl je trochu zvrácený. Musí být! P. Hartl píše příběhy, které můžou být realistické, a to mě znepokojuje. P. Hartl výborně píše zvířecím smýšlením, asi taky prošel reinkarnací. P. Hartl píše jednoduše, čtivě a lidsky, a to mě baví. Ovšem nevím, zda na Okamžiky štěstí budu mít odvahu, protože se mi nelíbí tragičnost příběhů, a to mě mrzí.

07.02.2018 4 z 5


Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

Čekala jsem trochu víc. Knížka je psána sice humoristicky, ale děje se zdály být tragické. Vrhám se na Erotikon, tak doufám, že příběhy trochu překvapí :-)

29.01.2018 3 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Srdceryvná, bolestivá, žalostná, lítostivá, silná, ale také láskyplná. Taková je Hana. Autorka výtečně zachytila historii generací, která mi dala ve středu knihy docela zabrat. Já si však vyňala to nejdůležitější, a to holky Helerovic. Váhala jsem, zda čtyři či pět hvězdiček. Avšak styl, jakým je kniha napsána, ukazující více úhlů pohledu na tento příběh, se mi velmi líbí. Za mě doporučendo, ale teď zas za něčím veselejším :-)

23.01.2018 5 z 5


Losos v kaluži Losos v kaluži Markéta Lukášková

Na lososa jsem se těšila. Ač jsem si myslela, že jsem dost cynická, toto byl masakr. Bářin negativismus mě až znechucoval. Miladino promlouvání z nebe mi přišlo až pohádkové, více jsem se i přes ten všechen cynismus těšila na pasáže s Bárou. Konec uspěchaný, čekala jsem větší vymazlenost pomsty. Styl psaní mi vyhovoval, jednoduché a čtivé, nicméně dávám tři hvězdy.

14.01.2018 3 z 5


Charakter (taky ještě mädchen, ničema a oskar) Charakter (taky ještě mädchen, ničema a oskar) Jiří Šimáček

Jakooo, napsáno velmi vtipnou formou, akorát mě kniha na začátku zaujala,pak mě nebavila, Ničema mě doslova s-al, a u konce mě zase bavila. Každopádně dobrá oddychovka :-)

11.11.2017 3 z 5


Kaleidoskop srdcí Kaleidoskop srdcí Claire Contreras

Šmankoté! To bylo jak poutní pendrek, ještě tu sladkou chuť cítím na jazyku. Asi jsem už na tyto příběhy stará :D Knížku jsem musela v tramvaji i zavřít, jak mi bylo při čtení někdy studno :D Nicméně věřím v to, že opravdová láska může vypadat podobně, ne-li stejně :-)

01.11.2017 4 z 5


Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

Moje první detektivka a vůbec jedna z prvních knih, které jsme přečetla. Jelikož nejsem vášnivý čtenář (zatím), bylo zde na mne dosti postav, myšlenkami jsem se vracela k tomu, kdo to je. Jinak mne bavila od začátku do konce, hlavně posledních 100 stran, kdy jsem díky dovolené mohla číst až do půlnoci, prostě jsem se neodtrhla :-) Výborný základ pro natočení filmu, na který se schválně podívám (vzhledem k jeho "úspěšnosti"), protože jsem nikdy nemohla srovnat knihu s filmem (nikdy jsem nečetla). Jinak knihu opravdu doporučuji :-)

30.10.2017 5 z 5


Voľba Voľba Nicholas Sparks

Velmi poutavý příběh, oddychový a láskyplný. U autora mi někdy vadily krátké věty, ale zvykla jsem si. Líbí se mi taky, když knížka obsahuje více dialogů než přemrštěných myšlenek oněch postav, zde to bylo docela hezky vyvážené. Určitě sáhnu i po jiné knize od Sparkse :-)

19.10.2017 4 z 5


Osm Osm Radka Třeštíková

Osmička mě bavila až do poslední strany, ovšem s vědomím, že se přece jen na té poslední stránce dozvím rozuzlení, a ono nic. Nicméně se mi četla dobře, dlouhé souvětí mi nevadilo, ba naopak jsem měla pocit, že knihu čtu jedním dechem. Postavy psycho, každé bych dala pár facek. Líbilo se mi nahlédnutí do mysli oněch postav, předbíhání do budoucnosti, což mě bavilo i štvalo zároveň. Emoce jsem u knihy nechávala znát, zasmála jsem se, i se mračila. Recenze na Bábovky jsou různé, ale hodlám si ji přečíst. Autorka je vtipná a zároveň umí vtáhnout do děje.

10.10.2017 3 z 5