kuba1991 kuba1991 komentáře u knih

☰ menu

Pod Annapurnou svítá modře Pod Annapurnou svítá modře Jiří Fišar

Pěkně napsaný příběh s krásnými fotografiemi.Škodá té podle mne,zbytečné zápletky s Anne,která knize ubírá hodně na realitě.Ale jako cestopis velice pěkné.

04.09.2023 3 z 5


Pach krve Pach krve František Niedl

Velice zajímavé téma, děj plynul rychle a knížka se četla velice dobře .Dá se říct ,že předčila mé očekávání a určitě si rád přečtu další autorovu knihu.

26.02.2023 5 z 5


Sekta Sekta Martin Goffa

Autor zase na jedničku.Knížka se mi moc líbila.Přečetl jsem ji za den,protože od děje se nešlo odtrhnout a opět se těším na dalši knihu od tohoto spisovatele.

02.10.2022 5 z 5


Tenkrát na východě v Rusku (Vzestup oligarchů) Tenkrát na východě v Rusku (Vzestup oligarchů) Ben Mezrich

Jelikož jsme relativně mladší ročník,tak jsem tzv.oligarchy začal vnímat až v momentu kdy Roman Abramovič koupil Chelsea.Takže jsem rád za pro mne dost nových a zajímavých informací jak to fungovalo(a myslím,že možná i pořád funguje)v Rusku od doby po rozpadu SSSR.

12.09.2022 4 z 5


Volání Kukačky Volání Kukačky Robert Galbraith (p)

Po knize jsem šáhnul ze zvědavosti díky autorce a byl jsem mile překvapený.Cormoran a Robin jsou bezva dvojka a rád si přečtu další díly.

26.08.2022 5 z 5


Strach Strach Jozef Karika

Knížka se mi líbila a to i proto,že tam bylo použito a zmíněno hodně reálných míst,navíc nechybělo napětí a vše co k takovému žánru patří,ale popravdě mi ten závěr připadal přitažený za vlasy.Tak pro to dávám o hvězdičku míň.

02.08.2022 4 z 5


Sucho Sucho Neal Shusterman

Perfektní téma,které donutí člověka se aspoň pořádně zamyslet a příběh se mi taky líbil.
Byla to má první knížka od autora a určitě si přečtu další. ;-)

07.06.2022 5 z 5


Svědectví o životě v KLDR Svědectví o životě v KLDR Nina Špitálníková

Myslím,že by si měl knihu přečíst každý,protože kolikrát si říkám,že si vůbec neuvědomujeme čeho všeho bychom si měli vážit .Svědectví z knihy jsou hrůzostrašné a je mi jasné,že je to jenom kapka v moři.Děkuji za práci paní Špitálníkové,která nám tímto počinem zprostředkovala tyto informace.

27.03.2022 5 z 5


Okolo sveta 2 – Putovanie po Hodvábnej ceste Okolo sveta 2 – Putovanie po Hodvábnej ceste Martin Navrátil

Opět perfektní čtění s krásnými fotografiemi.

22.03.2022 5 z 5


Smrt na druhém břehu Smrt na druhém břehu Dominik Dán

Moje první kniha od tohoto autora a hodnotím ji jako naprostou pecku.Už teď lituju,že jsem po ní nešáhl dřív,ale o to víc doufám,že co nejdřív budu číst jeho další dílo.Napínavá od začátku do konce.A hlavně si člověk udělal vlastní názor a ,,obrázek,, a fungování podsvětí v 90tých letech.

24.01.2022 5 z 5


Přes hranice Přes hranice Margot Flügel-Anhalt

Obdivuhodné a inspirativní zároveň.Takové příběhy bych mohl číst pořád a navíc moc pěkné fotky z cesty.

04.01.2022 5 z 5


Dítě číslo 44 Dítě číslo 44 Tom Rob Smith

Najít bratra po víc než 20.letech,v té době a při rozloze Sovětského Svazu a je víc sci-fi než pomyslná jehla v kupce sena,ale to je tak odbočuju.Kniha mne hlavně zaujala,že vycházela ze skutečných událostí a myslím,že tam bylo vše podstatné i pěkné popsáno.

29.12.2021 5 z 5


10 000 kilometrů pěšky Latinskou Amerikou 10 000 kilometrů pěšky Latinskou Amerikou Jan Rendl

První i tento pokračující díl se mi hodně líbil.Cesta jako taková musí být obohacující zážitek na celý život,který si asi nikdo nedokážeme ani představit.Jsem strašně rád,že po dlouhé době u českého cestopisu byly fotky,které podle mne k tomuto žánru prostě patří. .. ,A chtěl bych dodat,že určitě nejen já bych byl rád,kdyby Honza v jakémkolik psaní dál pokračoval,protože je to fakt talent.

12.12.2021 5 z 5


10 000 kilometrů pěšky Jižní Amerikou 10 000 kilometrů pěšky Jižní Amerikou Jan Rendl

Tento žánr mám rád.Líbila se mi autentičnost a hlavně jsem moc rád za fotky!

24.11.2021 5 z 5


NSA: Národní bezpečnostní úřad NSA: Národní bezpečnostní úřad Andreas Eschbach

Téma moderní technologie v době 2.světové války mě celkem hodně zaujalo.Například v knize popsaná technologie rozpoznávání obličejů je až hrůzostrašná představa pro naši společnost.Z pohledu technologie a odborných výkladu je to zajimavé a velice poučné.Z pohledu osudu hlavních hrdinů je příbeh nakonec velice smutný,ale jelikož je děj zasazen do doby války,tak se to trochu dalo očekávat.

14.08.2021 4 z 5


Parte Parte Čou Chao-chuej (p)

Čekal jsem že by kniha mohla být dobrá,ale popravdě byla neskutečně dobrá.Líbil se mi popis aktérů na začátku knihy.Celý příběh byl promyšlený,napínavý a hlavně velmi nápaditý.Tady nic jiného než plný počet hvězd nešlo dát a už teď se moc těším na pokračování.

09.05.2021 5 z 5


Okolo sveta 1 - Zážitky profesionálneho cestovateľa Okolo sveta 1 - Zážitky profesionálneho cestovateľa Martin Navrátil

Knížka se mi opravdu moc líbila.Jsou v ní vybrané samé zajímavé destinace s moc pěknými fotografiemi.Nejvíc sa mi líbilo čtení o Kongu,Čukotce a ještě moc nepoznaných částech Indie,ikdyž čtu cestopisy celkem dost,tak přesto o těchto destinacích jsem neměl skoro žádné informace.Transsibiřskou magistrálu,Afghanistán,Pákistán a zbytek mám už trochu jak načtený,tak nasledovaný z dokumentů,tak jsem zhruba tušil o čem to bude.O Severní Koreji jsme toho asi všichni kdo to čteme/sledujeme už viděli dost a je to jak přes kopírák,což ovšem určitě autorovi nemám za zlé,protože prezentuje pouze to ten jejich režim dovolí.Dávám plný počet hvězd a těším se na další knihu.

16.04.2021 5 z 5


Zápisky ze Severní Koreje Zápisky ze Severní Koreje Michael Palin

Pan Palin nám ukázal co nám mohl ukázat a udělal to hezky věcně a poutavě.Jelikož už jsem o této zemi něco málo četl z jiných zdrojů a byl jsem na přednášce ,kdy zemi navštívil člověk z ČR,tak musím říct,že opravdu většina věcí byla hodně podobných,což jsem ovšem i očekával,protože je jasné,že KLDR bude prostě ukazovat jen to co CHCE ukazovat.Každopádně jsem moc rád za každou fotografii z tohoto státu a kniha jich obsahovala opravdu hodně.Knihu určitě mohu doporučit a rád se podívám na dokument.

27.02.2021 4 z 5


Prázdniny v Evropě Prázdniny v Evropě Ladislav Zibura

I po přečtení čtvrté knihy mne nepřestává Láďa Zibura bavit.Naopak možná mne právě tato kniha bavila ze všech nejvíc,možná to bylo proto,že procestoval a navštívil během relativně krátké doby hodně různorodých států a národů.U většiny jeho cestovatelských zážitků opět tiše závidím,ikdyž uznávám,že každý na takový to druh cestování stopem prostě není a tudíž opět před autorem smekám za odvahu.A taky díky za některé a tipy(např.observatoř v Kokinu,...) a za spoustů zajímavostí(např.Baltský řetěz,obec Lazarat a další).

25.02.2021 5 z 5


Muž z chatrče Muž z chatrče Martin Goffa

Tato knížka bylo moje první střetnutí s tímto žánrem a musím smeknout.Nevím jestli ostatní knihy jsou taky tak dobře napsané a tudíž i výborně čtivé,ale tato mne ohromila.Jelikož jsem v době ,,olejářu,, byl spíš ve fázi života kdy jsem se učil chodit a posléze mluvit a číst,tak jsem skutečně rád,že jsem získal trochu povědomí o tom jak to vlastně fungovalo.Hodnocení dávám 100% a už se těším na čtení další knihy od Martina Goffa.

04.02.2021 5 z 5