krtek6 krtek6 komentáře u knih

☰ menu

Němý křik Němý křik Angela Marsons

Od této autorky pro mne prvá kniha. Četla se velmi dobře.Líbila se mi i postava Kim, i když byla někdy trochu protivná, drsná, myslím si , že k tomuto typu knihy plně sedla.Rozuzlení na konci bylo zajímavé, i když jsem trochu něco podobného očekávala.Právě mám rozečtenou další knihu autorky Ďábelské hry.

21.04.2017 5 z 5


Dech smrti Dech smrti Arnaldur Indriðason

Kniha opět zaujala. Autor se čte dobře, pravda je trochu drsnější. Líbilo se mi prolínání přítomnosti s minulostí, udržovalo více v napětí. Zajímavé bylo i téma domácího násilí, které je bohužel aktuální i u nás. Doporučuji určitě přečíst.

08.08.2016 5 z 5


Skleněná těla Skleněná těla Erik Axl Sund

U knihy mi trochu na začátku trvalo než jsem se zorientovala. Jinak opět dost brutální,zvláštní kniha. Ale vzhledem, že jsem četla i předchozí trilogii, u této dvojíce autorů mne to nepřekvapilo. Četla se opět velmi dobře a zajímavé bylo i rozuzlení případu. Slabším povahám určitě nedoporučuji, jinak má ode mne opět jedničku.

23.07.2016 5 z 5


Vojenská felčarka Vojenská felčarka Heidi Rehn

Kniha se mi moc líbila. Zajímavá je i tím, že že popisuje život mezi vojáky v době třicetileté války.poskytuje jak napětí, tak trochu té romantiky a velmi zajímavé pro mne bylo i přímo prostředí felčarů, různé druhy bylinek k léčbě apod. Určitě doporučuji.

31.05.2016 5 z 5


Kam se poděla Elizabeth Kam se poděla Elizabeth Emma Healey

Kniha mě velmi zaujala a to hlavně proto, že se zde popisuje stařecká demence z pohledu pacienta. Maud je velmi roztomilá, velmi hezkým způsobem a podrobně je líčeno jaké trápení prožívají lidé , které trpí tímto problémem. Od menší zapomnětlivosti až po vystupňoívání, kdy už neví, co vlastně chtěla před malým okamžikem.Je tam i trochu detektivní zápletka, která ovšem není v této knize nejdůležitější. S pisovatelce se kniha povedla na jedničku a doporučuji určitě k přečtení.

24.05.2016 5 z 5


Šepot vzdálených chvil Šepot vzdálených chvil Kate Morton

Tato kniha neodpovídá stylu spisovatelky. Je psána trochu jinak. Přestože byla místy zdlouhavá , líbilo se mi střídání různých let v knize, protože tím vzrůstalo napětí, jaké bude vlastně nakonec úplné rozuzlení. Protože jde o velmi kvalitní spisovatelku, nevadila ani rozvláčnost knihy, což se hodně čten ářům nelíbilo. Doporučuji učitě k přečtení.

21.05.2016 4 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Kniha se mi líbila, velmi dobře se četla, pravda než děj dostal prudklý spád, chvilku to trvalo.Ale jinak doporučuji určitě stojí za přečtení.

04.05.2016 4 z 5


Seance smrti Seance smrti Arnaldur Indriðason

Kniha se mi líbila jako téměř všechny severské detektivky. Mají trochu jin ý styl než klasická třeba americká detektivka a to se mi právě líbí.

16.04.2016 4 z 5


Umři znovu Umři znovu Tess Gerritsen

Opět velmi pěkná, čtivá kniha této autorky. Zatím se mi od ní líbily všechny knihy.Zajímavé je vždy rozuzlení, udržuje v napětí a moc se mi líbí postavy Maury a Jane.Určitě stojí za přečtení.

11.04.2016 4 z 5


Popel ve větru Popel ve větru Kathleen E. Woodiwiss

Moje první kniha od této autorky, tak nemohu porovnat s ostatními knihami od ní. V každém případě moc hezky, čtivě napsaná, i když mohla být trochu kratší.Líbila se mi hlavní ženská postava, svým někdy velmi vtipným jednáním / hlavně přestrojená za mladíčka/ a vůbec mi nevadilo, že byla kniha psaná hodně romanticky. Myslím, že stojí za přečtení.

10.03.2016 5 z 5


Desátý kruh Desátý kruh Jodi Picoult

Tato kniha nebyla špatná, ale vzhledem k tomu, že jsem již přečetla i jiné knihy této autorky, řekla bych,že byla na můj vkus moc rozvláčná.

02.03.2016 3 z 5


Nejsem jako vy Nejsem jako vy Jodi Picoult

Kniha se mi velmi líbila,už jen protože popisuje problémy okolo Aspergerova syndromu, což bylo pro mne něco úplně nového o čem jsem mnoho nevěděla. Je napsaná s velkou profesionalitou a citem pro detail.Po Vypravěčce druhá kniha od Picoultové, která mne velmi zaujala. Určitě doporučuji přečíst.

02.03.2016 5 z 5


Až na konec všech dní Až na konec všech dní Jodi Picoult

Tato autorka mne zaujala při čtení knihy Vypravěčka a ta byla opravdu krásně napsaná,šla hodně do hloubky. Proto jsem si řekla, že pokud možno přečtu od autorky všechny knihy. Mám-li porovnat tuto knihu s Vypravěčkou, nedosahuje takové kvality. Jde sice o zajímavé téma jako ostatně u Picoultové je tak vždy, ale trochu mi vadil konec.

08.02.2016 4 z 5


Zločin I Zločin I David Hewson

Seriál jsem v televizi nesledovala. Kniha byla úplně skvěle napsaná, prolínání děje - vyšetřování zločinu a kampaň ve vysokých kruzích politiky, spoustu podezřelých, vše mě až do konce udržovalo v napětí. Myslím, že napsat knihu podle scénáře, když už vlastně proběhl seriál, je určitě těžší než rovnou psát knihu podle své představy. Za mě musím dát knížce velkou jedničku a doporučuji všem, kteří mají rádi kvalitní kriminální román.

18.01.2016 4 z 5


Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

Knihu jsem přečetla jedním dechem. Velmi na mne zapůsobila.Je přímo obdivuhodné, co všechno dokáže člověk vydržet.Zajímavé bylo i vykreslení povah obou bratrů, oba byli synové jedné ženy a přitom oba tak strašně rozdílně chápali nástup nacismu a přestože byli vychováni ve stejné rodině, každý se postavil k tomuto problému úplně jinak.

05.01.2016 5 z 5


Mlhy Ölandu Mlhy Ölandu Johan Theorin

Skvěle napsaná kniha. Nevadilo mi ani střídání přítomnosti a mnulosti. Naopak mne více udržovalo v napětí. Severská krimi je trochu jiná, pro mne zajímavější, ponurost ostrova v knize perfektně zachycena, chvilkami jsem si připadala, že stojím na ostrově a jsem přímý účastník děje. Všem doporučuji.

12.10.2015 5 z 5


Kocour Bob Kocour Bob James Bowen

Velmi roztomilá knížka, která se dobře čte.přečetla jsem si i pokračování příběhu a musím říci, že Jamesovi i Bobovi moc fandím.

12.10.2015 5 z 5


Africký příběh lásky Africký příběh lásky Daphne Sheldrick

Ta kniha mne doslova dostala. Nádherně napsaná, skvěle popisuje radosti i strasti spojené s péčí o zvířátka. Hluboce se klaním lidem, kteří dokáží celý život obětovat záchraně divokých zvířat. Na jednu stranu krásná práce, ale i velmi náročná a někdy i hodně smutná, když se vám nepodaří zachránit zvíře, i když děláte maximum. Doporučuji všem lidem, kteří mají rádi přírodu.

12.10.2015 5 z 5


Život v divočině - africké dobrodružství Život v divočině - africké dobrodružství Tony Fitzjohn

Krásná kniha, která na mne hodně zapůsobila.

12.10.2015 5 z 5