kristynatjxo kristynatjxo komentáře u knih

☰ menu

Nezdolná Nezdolná Karen Lynch

Po dlouhé době knížka, která mě opravdu zaujala od začátku až do konce. Neměla jsem u knížky pocit, že vím hned celou dějovou linku, jak to někdy u podobných příběhů bývá.
Bavila mě spousta vedlejších postav, které se zde objevují. Vůbec by mi nevadilo se o nich dozvědět více v dalších dílech. Sára mě jako hlavní hrdinka vyloženě ničím neštvala. Možná byla trošku tvrdohlavá, ale na to má právo. :) Velké plus vnímám i v tom, že i když je Sára o tolik mladší jak já, při čtení jsem to nijak výrazně nevnímala a vůbec mi to nevadilo. Těším se na další díly, s čím přijdou. :) Určitě doporučuji, přečetla jsem knížku na jeden zátah. :)

03.05.2024 5 z 5


Láska po španělsku Láska po španělsku Elena Armas

(SPOILER) Začátek mě úplně netáhl. Ani jedna postava mi v tu chvíli nepřišla sympatická. Ale naštěstí jsem knihu neodložila, a dala jí ještě šanci.
Po chvíli to bylo již lepší a knížka mi přišla i místy vtipná. Hlavní hrdinka opravdu až moc mluví, ale v tom jsem se občas sama poznala :) Ani mi nevadí to, že nemohla nejprve uvěřit tomu, co se děje. Kdyby na mě někdo byl odměřený nebo protivný, tak bych zatím také nehledala lásku. :)
Vtipné mi u těchto knížek přijde, že člověk vždy čeká na nějaký zvrat. Pokud totiž najednou vše funguje, tak se musí zákonitě ještě něco narychlo pokazit.
Občas by mi nevadilo dávkování té chemie a sexuálního napětí i dříve v knize. Je to jako nic, nic, nic a pak vše najednou na několik Kapitol :))

05.03.2024 3 z 5


Má mě rád, nemá mě rád Má mě rád, nemá mě rád Sally Thorne

Super oddechovka. Romantická, vtipná knížka. Kdy od začátku tušíte, jak asi děj končí, ale přesto vás baví číst, co se mezi hlavními postavami bude dít. :)
Líbilo se mi, jak se Lucy a Josh navzájem zlobili, jaké na sebe měli poznámky a jak to mezi nimi jiskřilo.
Jen mě v poslední době nebaví tolik dějové linky, kdy jedné z osob není dobře a ta druhá osoba se o ní musí starat. Měla jsem nějaké štěstí na podobně psané situace ve více knihách a nějak mě to nebere.
Jinak hodnotím kladně :) Určitě mě kniha bavila více než film.

10.02.2024 4 z 5


Půlnoční klenot Půlnoční klenot Richelle Mead

Nečetla jsem první díl, proto mi nevadilo, že se v knize nějaké pasáže opakovaly nebo vysvětlovaly, jak zde někdo občas píše. Mě se děj knížky líbil. Hlavně postava Miri. Přišla mi velmi statečná, chytrá ale i přesto v nějakých věcech trochu tvrdohlavá. Bavilo mě sledovat, vývoj vztahu s dalšími postavami. Hlavně s Grantem. A taky jsem na chvíli zatoužila, aby mi někdo ušil krásné šaty a mohla jsem jít na ples :)
Ráda bych si přečetla další díl, protože styl psaní se mi zamlouval. :)

10.02.2024 4 z 5


Jak neztratit lásku Jak neztratit lásku Meg Cabot

Námět knihy nebyl špatný, ale nemohla jsem si ji dostatečně užít,kvůli stylu psaní. Věděla jsem do čeho jdu, přesto mi tam pak chybělo detailnější seznamování hlavních postav apod.

10.02.2024 3 z 5


Spolubydlící Spolubydlící Beth O’Leary

Zajímavý námět knížky. Dopisování přes lístečky se mi moc líbilo. Přišlo mi to milé a vtipné. Těšila jsem se, až se naše postavy konečně setkají:) A jejich první setkání stálo za to :D
Jen chvílemi mi už vadil děj s bývalým přítelem a různé komplikace ohledně toho. Ale chápu to, i v životě nejde vše lehce. Jen nějaké části bych klidně zkrátila :)

10.02.2024 3 z 5


Fakt šílená jako já Fakt šílená jako já Jo Watson

Postava Frankie se mi líbila. Bylo tu dobře vysvětlené, proč vznikla její posledlost vzhledem a sociálními sítěmi. Občas si z dětství neseme trauma, které nás tolik ovlivňuje v dospělosti.
Byla jsme ráda, že od začátku knížky vím, proč se tak hlavní postava chová. Měla jsem k ní větší pochopení a tím pádem, mě nějaká její bláznivá rozhodnutí tolik neštvala:)
Příběh knížky se mi líbil. Nebyl nijak složitý, ale i přesto zajímavý. Hodně mě zaujalo místo, kde se příběh odehrává. Normálně by mi představa žití na poušti připadala hrozná, ale v tomto případě mě to zaujalo.
Oblíbila jsme si i vedlejší postavu Samíru. Která Frankie od začátku pomáhala. Nijak ji netlačila, přesto ji pomalu vedla k něčemu lepšímu.
Mark se mi líbil. Nebyl vykreslený vyloženě dokonale, přesto si vás po chvíli získal. :)
Knížka má podle mě opravdu dobrou myšlenku. Zajímalo by mě, kolik z vás, kteří knihu četli, napadlo, jak často sáhnou po telefonu. Třeba jentak. Ikdyž zrovna nikdo nepíše, nebo nevolá.

10.02.2024 5 z 5


Miláčkové z metra Miláčkové z metra Kate Spencer

Knížka mi přišla super. Připadá mi velmi aktuální, jak se plno věcí stane senzací právě díky sociálním sítím. Postava Franny se mi líbí, je milá, bláznivá a přestože si s ní osud hraje, není přehnaně lítostivá a kritická, ale ráda se tomu zasměje.
Postava Hayese mě příjemně překvapila. Čekala jsem spíše velmi sebevědomého, krásného chlapa, který je vtipný, chytrý a dokonalý. Skrývá city a Franny se vedle něj cítí méněcenná a neschopná. Jenže tak to není :)))! Hayes je sice krásný, úspěšný, bohatý, ale taky občas nejistý a trapný. Často plácne nějakou hloupost a někdy neví, jak se má správně zachovat. Jak v soukromí tak v celostátní televizi. To mi přišlo na knížce moc sympatické. Oba jsou celkem skuteční a normální. :) Bavili mě i ostatní postavy, knížka se hezky četla. Je fakt, že děj byl celkem předvídatelný, ale to bych nebrala jako mínus. :)

04.02.2024 4 z 5


Aristokratka pod palbou lásky Aristokratka pod palbou lásky Evžen Boček

Byla jsem hodně zvědavá, jak bude série knih ukončena. Protože jsem si knihy zamilovala a vždycky se těšila na další. Některé díly se mi líbily trochu méně, ale tento díl mě zase dokázal pobavit. To co pan autor dokázal ještě vymyslet mi přišlo opravdu zábavné a měla jsem pocit, že se směju stejně, jako když jsem četla první díl. Takže za mě je tohle určitě jedna z těch povedenějších knížek. :)

25.01.2024 4 z 5


Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Kniha mě moc baví a ráda se k ní vracím. Chápu, že styl psaní nemusí někoho hned zaujmout, ale určitě stojí za to, ji dát šanci. Knížka je opravdu vtipná, líbí se mi často bizarní situace do kterých se postavy dostávají.
Je to dobře vymyšlená kombinace různých postav a líbí se mi i doba, do které je děj zasazený. Kdyby to šlo, hned se jedu na takový hrad podívat:)

25.01.2024 5 z 5


Kulti Kulti Mariana Zapata

Miluji fotbal a tak mě knížka zaujala, aniž bych znala autorku. Četla jsem ji tedy jako úplně první od Zapaty. Možná i proto se mi líbila zatím nejvíc. Líbili se mi různé dějové zvraty, povaha hlavní postavy i následné vysvětlení některých věcí. Pokud Zapata něco v knihách zmíní, většinou se k tomu dřív nebo později dostane i s vysvětlením, což se mi líbí. Klidně bych brala knížku o trochu kratší a romantické pasáže dřív než na úplném konci, ale po přečtení více knížek od autorky je mi jasné, že je to její styl.

14.01.2024 4 z 5


Srdcem proti zdi Srdcem proti zdi Mariana Zapata

Knihu jsem četla po knize Kulti od stejné autorky a tím pádem jsem čekala trochu víc. Nějak jsem si nedokázala oblíbit hlavní postavy, a pak jsem knihu dočítala už spíš z donucení. Autorky styl psaní se mi moc líbí,ale tohle mě holt tolik neoslovilo.

14.01.2024 2 z 5


Dvojitý zásah Dvojitý zásah Mariana Zapata

Na knihu jsem se moc těšila, protože knihy od autorky mě většinou moc baví. Ale tady mě postupně během děje začala, jako čtenáře ztrácet. Zbytečně natažené, spousty nedůležitých úvah a nijak zajímavé dějové linky. Byly zde momenty, kdy jsem si říkala, že pokud teď dojde k rozuzlení děje, bude to perfektní. Jenže pořád nic, až mě hlavní dvojice začala trochu štvát. Knihu jsem pak už dočítala trochu z nutností. Klidně bych ji tak o 70-100 stránek zkrátila a bylo by to rozhodně lepší.

14.01.2024 3 z 5


Kdokoliv Kdokoliv Sarah Sprinz

Na knihu jsem byla zvědavá, díky pěkným recenzím, ale zas tak moc mě nenadchla. Chvílemi jsem ji chtěla odložit, protože mě nějaké postavy velmi iritovaly.
Hodnotím ji, ale celkem pozitivně pro zajímavé vedlejší linky, a důležitá témata, kterých se autorka rozhodně nebojí.

14.01.2024 3 z 5