KnihomolkaOli Online KnihomolkaOli komentáře u knih

☰ menu

Cizinka Cizinka Diana Gabaldon

Já nevím čekala jsem, že z toho budu vystřelená jako většina lidí, ale bohužel.
Za prvé mi trvalo opravdu dlouho se začíst, na nějakou dobu jsem knihu i odložila.. zkusila jsem to proložit seriálem a Jamie trochu zabral, i když hlavní herečka mi moc neseděla.
Ke konci mě to ale docela chytlo, možná proto, že jsem zapomněla na to, jak byl zvláštní začátek. Ocitnout se 200 let zpátky a vlastně se z toho vzpamatovat hned druhý den, to je záviděníhodná vlastnost. Já bych byla nepoužitelná aspoň měsíc.
Zkusím další díky a budu doufat, že mě nadchnou více.

21.02.2024 3 z 5


Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Trošku ponurý příběh napříč generacemi. Zajímavý styl psaní, čtivé, smutné i radostné.. za mě kvalitní čtení.

08.02.2024 4 z 5


Vévoda a já Vévoda a já Julia Quinn

Tak tady se s hodnocením teda těžce neshoduji. Seriál jsem neviděla (po knize ani moc nechci), takže hodnotím pouze knižní verzi.
Vůbec jsem se do toho nedokázala vžít. Chyběla mi nějaká omáčka. Hlubší popisy postav, emocí, prostředí vyjímečně bych snad ocenila i podrobný popis večerních šatů, jak je podle mě u knih z 19. století běžné. Bylo to celé jakési ploché.
Také mě nebavily přiblblé dialogy, pusté tlachání, kdy chtěl pořád někdo někoho zabíjet.
Za mě teda zklamání a budu hooodně přemýšlet, jestli dát šanci dalším dílům.

02.02.2024 2 z 5


Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Nebylo to špatné. Propojení mezi postavami mě bavilo, některé mě teda svým strašným chováním šíleně štvaly, ale v celku docela čitelné.

26.01.2024 3 z 5


Neklidná krev Neklidná krev Robert Galbraith (p)

Jasně, omáčky bylo hodně, o tom žádná. Ale je to tak čtivé, že ta omáčka protéká mezi prsty fakt svižně. Mě to opět bavilo, případ zajímavý, závěr ještě zajímavější.

22.01.2024 5 z 5


Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Harryho miluju, takže mi bylo jasné, že mě bude bavit cokoliv, co se toho týká. Jasně, není to stejné, tolik mě to nevtáhlo (dost možná proto, že šlo o scénař), Harry mě dost často štval, ale pohled na různé světy mě bavil.
I když to není stejné, jako číst ty hlavní knihy, stejně si přečtu všechno, co by ještě mohlo vyjít a budu ráda, že se můžu zase aspoň na chvilku přenést do kouzelného světa mého dětství.

15.01.2024 3 z 5


Hedvábník Hedvábník Robert Galbraith (p)

První díl byl podle mě lepší, odsejpalo to. Tahle kniha se docela vlekla, klidně mohla být kratší, ale opět jsem do poslední chvíle nevěděla, kdo je vrah.

11.12.2023 4 z 5


Volání Kukačky Volání Kukačky Robert Galbraith (p)

Čtivé, zajímavé, Rowlingová se prostě nezapře. Na rozdíl od jiných detektivek jsem do poslední chvíle nevěděla, kdo je vrah.

11.12.2023


To prší moře To prší moře Radka Třeštíková

Nooo můj šálek to tedy rozhodně nebyl. Postavy nesympatické, příběh takový nijaký. Nečetlo se to snadno a upřímně jsem byla ráda, že je konec.

10.12.2023 2 z 5


Velký Gatsby Velký Gatsby Francis Scott Fitzgerald

Divné postavy, divné dialogy, divná kniha.

26.11.2023 2 z 5


Ranhojička Ranhojička Ricarda Jordan (p)

Čekala jsem trošku jiný směr, kterým se bude příběh ubírat. Myslela jsem, že to bude víc o léčení a problémech s tím spojených, vzhledem k nepříznivé době pro jakoukoli odlišnost v názorech na léčebné postupy. Ale kniha byla velice čtivá a nevadilo mi, že měla hrdinka i trochu štěstí a ne jenom trápení a nesnáze.

07.11.2023 4 z 5


Jeho banán Jeho banán Penelope Bloom

Čekala jsem od toho přesně to, co jsem dostala. Příběh sice na můj vkus občas trochu nereálný, ale jako oddechovka příjemné a čtivé, takže dřív než vás kniha začne štvát tak skončí.

26.09.2023 2 z 5


Osmý život (pro Brilku) Osmý život (pro Brilku) Nino Haratischwili

Krásný příběh, který nás provede několika generacemi. Je smutné sledovat, jaké měli hrdinové na začátku se svými životy plány, sny, očekávání... ale život není pohádka a nakonec nic nedopadne tak, jak si vysnili.
Některé pasáže se četly samy, některé byly náročnější. O postavách bych řekla to stejné. Některé jsem si oblíbila a fandila jim, některé mi vadily a doufala jsem, že z příběhu zmizí a nebo se jejich chování změní k lepšímu.
Občas jsem měla pocit, že už je to dlouhé - přeci jenom přes 800 stran nepřečtete během pár dnů - takže jsem si někdy říkala, že bych už potřebovala nějaký jiný příběh, jelikož osudy postav v této knize nejsou nejšťastnější a celé to na vás tak nějak tlačí, je vám z toho úzko a máte potřebu vidět nebo číst něco veselého.
Ale celkově moc povedená kniha, kterou všem doporučuji.

26.09.2023 4 z 5


Tajemství čokoládovny Tajemství čokoládovny Paula Brackston

Musím říct, že první díl mě bavil víc. Toto mi přišlo takové pomatené, nedovysvětlené.. ale oddechovka dobrá.

30.04.2023 3 z 5


Krámek se starožitnostmi Krámek se starožitnostmi Paula Brackston

Začátek byl trochu kostrbatý a bála jsem se, že mi bude dělat kniha potíže stejně jako jméno hlavní hrdinky (nevím proč, ale dráždilo mě). Nakonec se příběh rozjel, zápletka mě vtáhla (dost tomu pomohl Samuel) a najednou se to četlo samo.

15.04.2023 3 z 5


Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky J. R. R. Tolkien

Jedna z mála knih, kdy musím přiznat, že se s filmem nedá srovnat…
Všechno mi přišlo nějak zkrácené, odbyté, nedokončené…
Chyběla mi ta atmosféra, prostředí, hudba, postavy z filmu, LEGOLAS!
Trpaslíci se mi zdáli spíš nesnesitelní, ustrašení.. zatímco ve filmu jsou to odvážní bojovníci, se kterými bych chtěla podnikat takovou cestu i já.
Kdybych neznala film, asi bych to hodnotila jako zajímavý fantasy příběh, bohužel film znám, takže kniha až na druhém místě.

30.09.2022 3 z 5


Řeka času Řeka času Beverly Swerling

Kniha se četla dobře, akorát mě nebavila. Příběh mě bohužel nezasáh a dotčeno bylo pouze pro klid duše.

31.07.2022 2 z 5


Ztracený dopis Ztracený dopis Jillian Cantor

Příběh dobrý, akorát jsem už od poloviny knihy vytušila, jaký bude konec. Nebylo to pro mě tedy až takové překvapení. Hlavní hrdina z roku 1938/39 mi trochu vadil, byl na můj vkus až moc velká bačkora (což je vzhledem k době pochopitelné, ale od hlavního hrdiny se čeká pravý opak), a ve srovnání s Elenou, která byla pravým opakem, bylo jeho bačkoráctví ještě více do očí bijící. Ale jinak nenáročná a celkem příjemná četba.

21.06.2022 3 z 5


Přátelé Přátelé Kelsey Miller

Čekala jsem trošku jiný směr této knihy. Přátele miluju a ráda si o nich něco přečtu, ovšem více by mě zajímaly samotné díly, životy herců v době natáčení seriálu, co je bavilo, co méně atd. Četlo se to ale dobře a rychle.

24.05.2022 3 z 5


Kroniky prachu Kroniky prachu Lin Rina

Bomba!! Jak už tady někdo psal, je to taková Pýcha a předsudek. Což je něco přesně pro mě! Tloušťka knihy mě zpočátku děsila, protože ze zkušenosti je vetší část nudná, ale tady ne. Tady mě bavila každá stránka. U některých jsem se i uculovala, jaký je to slaďák. Mohu jen doporučit!

09.02.2022 5 z 5