Knihoholka:'33 Knihoholka:'33 komentáře u knih

☰ menu

Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

Jeden z nejlepších thrillerů, co jsem kdy četla. Naprosto. Nemohla jsem se od knížky absolutně odtrhnout, mělo to spád, chvílemi mě mrazilo a..a... Byla to prostě neskutečná pecka. Jediná věc mě teda trošku zklamala: myslela jsem, že hlavním tématem bude Josef Ek a chtěla jsem, aby toto téma bylo tím hlavním, a ne vedlejším. Ale i tak mě knížka neskutečně bavila a opravdu málokdy mě takhle zaujme některá kniha.

22.10.2016 5 z 5


Případ Kobra Případ Kobra Richard Preston

Já osobně jsem absolutní blázen do knih, které se odehrávají v lékařském prostředí. A navíc se zajímám o všechny možné choroby, převážně ty smrtelné, a téma biologických zbraní mi rovněž není vůbec cizí. Takže jsem ihned si musela tuto knihu koupit. Už předtím jsem četla Zákeřnou Ebolu, u které mě chvílemi mrazilo, ale přečetla jsem ji jedním dechem, poněvadž ačkoliv mě tato témata děsí, tak mě zároveň neskutečně fascinují. Ze Zákeřné Eboly jsem pochytala všechny odborné termíny (některé jsem znala i předtím), takže v Případu Kobra mi to nedělalo žádný problém a četbu mi to nijak nekomplikovalo.
Tento thriller rozhodně naplnil má očekávání. Nejvíce jsem si užívala scény, ve kterých virus "likvidoval" své oběti, nebo scény odehrávající se na pitevně (i přesto, že mi z nich bylo špatně, tak jsem četla dál). Mě dílo nezklamalo, protože to celé bylo reálné. A z toho důvodu by vás měla knížka děsit. Téma biologických zbraní je samo o sobě děsivé, a po přečtení jsem opravdu seděla a jen nad tím vším přemýšlela. Epilog spisovatele a poznámky samotného překladatele vám navíc na klidu nepřidají, ba naopak. Myslím, že knížka je skvělá pro lidi, kteří se nějak více (jako já) zajímají o choroby a/nebo biologické zbraně. V jiném případě kniha nebude čtenáře bavit a nebude mít ten patříčný efekt. Lidé od toho asi čekají thriller plný přehnaných scén a berou to jako další příběh z mnoha, který přečtou a za chvíli už neví, o čem byl. Nepohlížejí na to jako na možnou hrozbu. Tak, jak to autor zamýšlel.

22.10.2016 5 z 5


Dám ti slunce Dám ti slunce Jandy Nelson

Já vážně nevím, co říct. Od knížky jsem nic moc neočekávala, ale tohle... To jsem necekala už vůbec. Postavy, příběh a to všechno bylo naprosto perfektní. Normálně mě knížky tohohle typu nebaví. Tahle je ale top. Vazne. Příběh mě zasáhl, což se mi stane málokdy. Kdyby to šlo, dam tomu 264728 hvězdiček!

03.07.2016 5 z 5


Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Dámy a pánové, k ohodnocení této knihy postačí moje nejčastěji používaná fráze: No bliju.

21.04.2016 1 z 5


Netopýr Netopýr Jo Nesbø

Na Nesba jsem se chystala už pěkně dlouhou dobu a strašně jsem se chtěla dozvědět, co je na něm tak dokonalého, jak všichni s radostí tvrdí. Knížka mě vážně celkem zaujala, četla se sama a rychle. Vrah byl pro mě absolutním překvapením a byla jsem ráda, že mě autor dokázal překvapit. Harry Hole je skvělý charakter, ale.. Něco mi tam trošiiinku chybělo a sama nevím co. Proto jsem dala 4 hvězdy.

21.04.2016 4 z 5


Na hraně zapomnění Na hraně zapomnění Jessica Ann Redmerski

Knížka se mi ze začátku strašně moc zalíbila a potřebovala jsem číst dál a dál... Příběh mě celkem zaujal a říkala jsem si, že tahle knížka je celkem dost povedená. Jenže ke konci už mi to přišlo trochu moc přeslazené a tak jsem si říkala:"Ne, to dočtu, v každý knížce jsou takový chvíle.." fajn, tak jsem četla.
ALE KNÍŽKA BYLA TAK STRAŠNĚ ZNEHODNOCENÁ TÍM MEGAULTRANAIVNÍM HAPPY-ENDEM, ZE KTERÝHO MI BYLO VÁŽNĚ ZLE! (za to dávám dvě hvězdy dolů!) TO JSEM SI VÁŽNĚ ŘÍKALA, ŽE TO SNAD ANI NEMŮŽE MYSLET VÁŽNĚ! Už chyběla jen ta věta: "... a žili šťastně až do smrti."

06.05.2015 3 z 5


Spálená mrazem Spálená mrazem Patricia Briggs

Mercy me prostě nikdy neomrzi, jelikož příběhy o ní jsou neskutečně vtipné a promyšlené.

12.04.2015 5 z 5


Štěstí na dosah Štěstí na dosah Irena Petříková

Dámy a pánové, představuji vám brak roku... Počkat, ne roku, ale celého století! Absolutně nedokážu pochopit, jak někdo mohl tuhle "knihu" vůbec vydat. Ani by nevadilo, ze je to původně fan fiction, četla jsem jich spousta, a některé byly napsané vskutku brilantně. Ale nikdy jsem necetla takhle hroznou. Napsané je to tak infantilním způsobem, že se vám chce zvracet. Při slově "Irenka" jsem se pokaždé otřepala. Je to tak strašně... sladké a trapné a.. Autorka si za tohle zaslouží veřejný výprask na Václavském náměstí!

05.03.2015 odpad!


Divergence Divergence Veronica Roth

Já už vážně nevím, ale jakmile se někde objeví nějaká úžasná, světová kniha, už předem vím, že mě zas tak úplně neuchvátí. Ať už to byly Hvězdy nám nepřály nebo právě Divergence. Divergence je si myslím hodně přeceňovaná kniha a je to další tuctový příběh z budoucnosti. Ale i přesto musím říct, že žádná katastrofa to nebyla (musím uznat, že Čtyřka je boží!) a kniha mě i celkem zaujala.

A je to snad poprvé v životě, co se mi líbil film víc než knížka!

17.10.2014 4 z 5


Smečka Smečka Andrea R. Cremer

knížka je super, ale,.. pane bože, ten Shay mi TAK STRAŠNĚ LEZL NA NERVY!!!! úplně grrrrr! :D vážně, nechápu, že dala přednost Shayovi, protože já bych s ním nevydržela ani 5 vteřin.

14.09.2014 4 z 5


Měsíční píseň Měsíční píseň Patricia Briggs

Původně jsem si myslela, že to bude taková typická kniha pro teenagery, která už mě nebude mít čím překvapit. Mýlila jsem se.
Hlavně tím, že v knize nejsou hlavními hrdiny žádní náctiletí, jak byste mohli podle tématu očekávat. Naopak jsou to dospělí lidé, kteří to mají v hlavě opravdu srovnané. Příběh mě strhl, a byl jiný, než ty ostatní příběhy o vlkodlacích a víte co myslím. Musím přiznat, že občas už jsem se ztrácela v řadě postav, a párkrát jsem nepochopila, o co tam vlastně jde a jak to s těmi vlkodlaky je. Knihu mohu jenom doporučit.

17.08.2014 4 z 5


V pasti V pasti Michael Northrop

Po přečtení anotace mě kniha celkem oslovila, že už jim půjde o holý život a tak dále. A tak jsem čekala... Nevím, asi jsem měla moc bujnou fantazii a čekala jsem, že vůbec nebudou mít přístup do kuchyně, budou umírat a hlady a pak se tam začnou požírat navzájem (:-D), nebo ne až tak, ale už vážně kamarádství půjde stranou a budou z toho takové menší hladové hry; kdo přežije.
Ale žádná akce tam nebyla. Jo, pak je na chvíli málem zavalil sníh, ale tím veškeré dění haslo.

10.07.2014 2 z 5


Antibohyně Antibohyně Kendare Blake

Mně se knížka strašně líbila! Už i předtím Anna krví oděná mě uchvátila. Kendare má úžasný (aspoň pro mě) styl psaní, díky kterému mě příběh vůbec nenudil, četl se úplně sám. A musím ocenit i skvělý nápad. Nesmrtelné bohy čeká nevyhnutelná smrt, každý umírá jiným způsobem. Litovala jsem Athénu kvůli jejímu způsobu umírání, strašné. Díky knížce jsem se i zlepšila ve znalostech řecké mytologie :D

08.07.2014 5 z 5


Krvavý polibek Krvavý polibek Lisa Jane Smith

Asi nejlepší díl z Říše temnot.

02.07.2014 4 z 5


Síla vzdoru Síla vzdoru Suzanne Collins

Absolutně jsem to nečekala. Vůbec. Knížka je tak perfektně napsaná, a každá kapitola končí nepředvídatelně a vy musíte číst pořád dál a dál... Škoda jen, že vždy zemře nějaká moje oblíbená postava. VŽDYCKY! Na konci knížky jsem ani neviděla písmena, protože jsem měla zaslzené oči. Není to žádný slaďák. Suzanne mě vždy nějak překvapila.

01.07.2014 5 z 5


Dotek chladu Dotek chladu Tamina Berger

zatím jsem četla skoro všechny díly z edice thrillerů. A opravdu skoro všechny byly stejné. Vždycky na konci hlavní hrdinka skončí v domě vraha nebo v jeho blízkosti a z ničeho nic se tam zjeví banda policistů, kteří ji zachrání. Tenhle byl jiný v tom, že v každé kapitole byl jeden zápis z deníku Julie. Ale tím ta rozdílnost asi končí. I když tenhle díl mě celkem bavil, najdete v téhle edici i mnohem lepší kousky.

01.07.2014 3 z 5


Návrat Návrat Lisa Jane Smith

Upíří deníky jsem začala číst teprve nedávno. Zatímco první čtyři díly mě vážně zaujaly, tenhle byl nudný. Opravdu nudný. V celých 224 stranách byly popsány asi 3 dny, nic víc, nic míň. V podstatě se tam skoro nic nedělo, občas tam byla nějaká napínavější scéna, ale tím to haslo. Nevím, jestli vůbec budu pokračovat ve čtení této série.

01.07.2014 2 z 5


Polibek pro Annu Polibek pro Annu Stephanie Perkins

Normálně mě "normální" realistické romány moc nebaví. Všechno je na jedno brdo, stejný děj, a nakonec happy-end. V románech žánru fantasy nebo sci-fi je pokaždé něco nového, jiného a to mě baví. Ale tahle knížka je absolutně DOKONALÁ. Spisovatelka skvěle píše, kniha je čtivá, zábavná a přesně taková, jaká má být. Příběh je poutavý a Paříž jako pozadí funguje skvěle. Nemůžu dát nic jiného než 5 hvězdiček a palec nahoru!

01.07.2014 5 z 5


Vražedná pomsta Vražedná pomsta Suzanne Collins

Tak nějak jsem očekávala, že se stane to, co se stalo... aréna, atd. Ale konec mně hodně překvapil. Knížka je naprosto skvělá, vážně. Bavila mě více než první díl, a to už je co říct.

19.06.2014 4 z 5


Den co den Den co den David Levithan

Myslím, že nápad je to skvělý. Každý den v jiném těle, ale každý den miluje toho stejného člověka. Zpočátku jsem vůbec nechápala, kdo 'A' je. Jestli holka, nebo kluk. Časem jsem to nějak pochopila. Ale příběh to byl vážně zvláštní. A ten konec jsem vážně nečekala. Znáte to, tipovala jsem to na takový ten 'happy-end', ale on nikde.

28.01.2014 4 z 5