Štěstí na dosah

Štěstí na dosah https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/172748/stesti-na-dosah-172748.jpg 2 107 46

Ireně se splní přání - společně se dvěma kamarádkami odlétá na prázdniny do vysněného Londýna. Města, ve kterém září spousta hvězd nejen na nebi… Irena v něm prožije svůj sen, lásku i smutek. Podaří se jí najít svoje štěstí? Také jste někdy snily o klukovi z plakátu? Co byste dělaly, kdyby stál najednou před vámi?

Přidat komentář

Uiška
24.03.2024 3 z 5

Velmi naivní příběh, ale pro romantické duše a fanynky skupiny 1D příjemné letní čtení.

Krisša871
15.12.2022 2 z 5

Musím říct, že jsem čkala nudnou romantiku, ale docela mě překvapila a proto 2


Barakoudel
10.09.2022 1 z 5

Štěstí na dosah jsem četla v době, kdy jsem neposlouchala téměř nic jiného, než právě 1D. I tak si ale vzpomínám, jak mě příběh nebavil, kroutila jsem hlavou nad nereálností příběhu, a říkala si, jak může mít někdo tak strašně zkreslené představy o tom, že by se postavy chovaly tak, jak se chovaly v příběhu. Příběh absolutně nerespektuje osobnosti postav z reality.
Autorka ale může být šťastná, že se podařilo něco takového vydat. Mezi dnešními funfictions by byla pouze průměrným příběhem, četla jsem i lepší slaďárny na téma 1D. Nicméně klobouk dolů za odvahu vstoupit s tím na trh.

michaela3070
30.10.2020

Knížku jsem si pořídila když mi bylo tak 12-13 let a neskutečně mě bavila. Teď je mi 19 let a za ta léta jsem si ji ještě přečetla několikrát. Pokaždé mě dojala i rozbrečela, jsem romantička, ale i snílek a proto si do teď myslím, že tato knížka je super. Ano konec pro mě byl trošku překvapivým, ale i tak je to skvělá kniha ke které se do teď moc ráda vracím.

hellena1523
03.01.2020 odpad!

Jak takováhle sra*ka vůbec mohla spatřit světlo světa? Kdo to schválil k vydání, proboha?! Nechápu. Větší slátanina mi snad rukou v životě neprošla. Napsané jak průměrný sloh žáčka pátého stupně základní školy, příběh...no, kdo z nás v dětském věku neměl velké, nereálné sny, že ano? Ale že by kvůli tomu musela vznikat kniha? Ještě ke všemu s tak idiotskou hlavní postavou, že čtenáře, který používá mozek, může taková akorát tak štvát svou arogancí a neskutečnou tupostí.
Totální odpad, škoda papíru. Doporučit se dá tak akorát masochistickým čtenářům.

Nikollinka
13.07.2019 3 z 5

Typická kniha pro 13leté holky..

jani.ruzicko
10.01.2018 1 z 5

Fíha... tak tohle byla slátanina - je mi líto. Jako 1D mi nevadí, nápad ze snem - taky dobrý, ale ani ty sny nejsou nikdy naprosto perfektní, což ale Irena byla - za každou cenu a ve všem. Navíc absolutně jsem nepochopila naprosto zbytečné střídání pohledů, jejích kamarádek - jako proč? Za těch 79 kaček, to nestálo.

Lucijáš276
02.12.2017 1 z 5

Musím říct, že kniha se četla celkem dobře, ale rozhodně znám i lepší knížky než je tato. V jedné určité části knihy jsem se dokonce i rozbrečela a po dalších přečtených stránkách jsem se dozvěděla, že to byl jen SEN! Na 100% vím, že kdyby to sen nebyl, tak knihu odložím a nedočítám až na samotný konec..!

Clarrisa
27.10.2017 2 z 5

Bože můj, kniha vypadala lákavě a když jsem jí dostala od kamarádky, byla jsem u vytržení.... to se bohužel asi ve čtvrtině knihy změnilo a nutila jsem se k dočtení.. když už jsem myslela, že něco přijde, že ten konec nebude taková fraška a že bude mít alespoň trochu do sebe, byl to jen sen! Brečela jsem po dočtení knihy? To ano, ale za utracené peníze a doživotní trauma z bezchybné, nejlepší, nejkrásnější Irenky, kterou chtějí všichni muži na světě.

malinkamajinka
16.02.2017 3 z 5

SPOILERY!!!!!
Kniha... klasická dívčí "slátanina". Omlouvám se že jsem to tak nazvala ale je prostě bylo jasné, co se stane když potká Harryho a že se do ní zamiluje. Ale jsem ráda za ten konec. Nečekala jsem to. To tu knihu zachránilo od toho, abych jí dala pouze jednu hvězdu. Je to krátká oddechovka, spíše pro dívky 13- a nebo fanynky 1D.

januska123
10.01.2017 2 z 5

Knížku jsem přečetla jedním dechem, a také jsem brečela když se zabila v letadle,ale ten konec o tom probuzení by chtěl více rozvést peotože nejdřív jsem nevěděla co se vlastně stalo a musela jsem si to přečíst i s tím začátkem. Ale jinak opravdu pěkná knížka.

barca3521
09.08.2016

Knihu jsem přečetla za jeden jediný den, bylo v ní mnoho emocí, ale když jsem se dočetla k pasáži s pádem letadla, začala jsem brečet. Brečela jsem celou dobu až do té doby,co jsem zjistila,že to byl jen sen, byla jsem na autorku vcelku naštvaná...

stepankaskopova
26.06.2016 odpad!

Tato kniha mě - stejně jako téměř všechny slečny tady - rozsekala, ovšem trochu jiným způsobem. Pominu-li, že Irenne je nejdokonalejší, nejkrásnější, nejroztomilejší, nejlepší zpěvačka a tak dále.. tak je také ta nejsebestřednější, nejnamyšlenější, nejtupější a nejodpornější hlavní představitelka knihy s jakou jsem se kdy setkala. Ostatně je přesně taková, jako její autorka. Připadá mi, jakoby tato kniha vznikla jen proto, aby si tahle šestnáctiletá kráska pohonila ego a všem okolo vtloukla do hlavy, že ona je nejdokonalejší bytost pod sluncem. Některé pasáže, kde se Irenka vychvaluje do nebes, mě opravdu dostaly a válela jsem se u nich smíchy. Opravdu nechápu spojení deníku s ich-formou i jejích kamarádu - kteří tam jsou v podstatě jen proto, aby vychvalovali Irenku - a pádem letadla a smrtí naší bezchybné Irenky. Kniha opravdu stojí za to. Všichni si ji kupte, protože takový odpad jste ještě jistě nikdy nečetli. Měj se krásně Irenko a od psaní knih se prosím drž co nejdál :-) děkuji.
PS. Jako ostatní tady si taky odnáším z přečtení této knihy hluboké následky.

katerina0728
23.04.2016

K této knížce jsem se dostala dnes a už ji mám přečtenou, neodtrhla jsem od ni zrak, což znamená, že se mi opravdu moc líbí. Když jsem ji četla, prožívala jsem to společně s Irenou. Doporučuju ji všem. :-) :-) :-)

klarinet02
04.04.2016 5 z 5

Tato kniha mě opravdu rozsekala a odnesu si následky na hodně dlouhou dobu opravdu velmi pěkně zpracovaná kniha. Klobouk dolů.

Anet17
02.01.2016 5 z 5

Tato kniha se mi velmi líbila a hodně jsem se do této knihy vžila.

Lily79
27.12.2015

Kniha mě bohužel nijak nezaujala. Pro mě z toho nic neplynulo, bylo tam výrazně popsáno o čem dívky "tajně sní".
Odložil jsem jí po pár stránkách, ale na druhou stranu musíme brát v úvahu že je to autorčina první kniha, takže plně doufám že příští knihy budou lepší a lepší:).

i.love.books@
23.12.2015 odpad!

Hrozná kniha, kámoška my ji včera dala k Vánocům protože ví že mám ráda sladárny a tohle byla mega sladárna. Knihu jsem včera dočetla. SPOILER: Když jsem se dočetla k letadlu řekla jsem si, že to bude jedna z těch knih se špatným koncem a začala prostě brečet a když jsem dočetla k tomu, že to byl jen sen brečela jsem ještě víc. :(
Možná bych to ukončila po tom pohřbu a nebo už po tom co jí dovolili individuální studium na té konzervatoři.

MíšaK.
30.11.2015 3 z 5

V prvopočátku musím říct, že přestože to byla spíš fanfiction, mě to bavilo. Na můj vkus většina knihy mírně sladký, myslím, že bych konec nechala bez probuzení ze snu. Bylo by to rozhodně zajímavější. A pokud ne, poslední část (probuzení) trochu rozvést. Nejdříve jsem nevěděla, jestli se opravdu probudila. Taky bych nenasazovala sebe, jako hlavní hrdinku. Už jenom ze ztráty jakého si soukromý. Přes to všechno to byl hezký příběh na tak mladou a nezkušenou autorku. A věřím, že se to bude jen a jen zlepšovat.

Terinka22
16.09.2015 4 z 5

Tahle kniha se mi moc líbí. Autorce se hodně povedla, což vzhledem k tomu, že je to její první kniha, je vážně skvělé. Zároveň je to cesta, jak se o Iren Petříkové dozvědět více. Nejvíce mě překvapil ten konec, kdy hlavní postava zemřela v letadle a pak úplná perla bylo, když jsem se dočetla, že celý příběh byl vlastně sen. Dojalo mě to a zároveň i dostalo, protože jsem to opravdu nečekala. Na to, že nejsem zrovna fanynka 1D, tak jsem si knihu opravdu zamilovala :)

Autorovy knížky

Irena Petříková
česká, 1997
2013  45%Štěstí na dosah

Kniha Štěstí na dosah je v

Přečtených152x
Čtenářské výzvě19x
Doporučených7x
Knihotéce21x
Chystám se číst18x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x