klotylda.ln klotylda.ln komentáře u knih

☰ menu

Aristokratka pod palbou lásky Aristokratka pod palbou lásky Evžen Boček

První tři aristokratky byly skvělé, opravdu jsem se od srdce zasmála a smála se kolikrát i nahlas. Ale další díly velká klesající tendence...no a poslední díl - nevěřila bych tomu, ale nedočetla jsem to. Nedalo se. A to přečtu víceméně všechno a málokdy knihu odložím. Tohle se prostě vůbec nepovedlo.

12.04.2024 odpad!


Později Později Stephen King

Bylo to příjemné čtení na dovolenou. Žádné hororové psycho, spíš duchařina.

14.07.2023 4 z 5


Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Přečteno za jeden den. Velice silný příběh vyprávěný ze začátku devítiletou holčičkou. Konec ještě silnější a temnější. Paní Mornštajnová prostě umí. Ale na Hanu zatím žádná jiná kniha nemá.

17.04.2023 4 z 5


Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

Knihu jsem se chystala koupit již dlouho. Nakonec jsem si pořídila audioknihu a nezklamala. Moc zajímavé vyprávění o osudech bohyní, mám chuť se rozjet podívat do Žítkové :-)

17.04.2023 4 z 5


Jedenadvacet polibků Jedenadvacet polibků Roald Dahl

Za mě skvělá knížka plná zajímavých povídek s nádechem tajemna a černého humoru. Roalda Dahla milujeme s dcerou, jeho pohádky a knížky pro děti jsou úžasné. Tato kniha byla první pro mě dospělé a opravdu paráda.

29.08.2022 5 z 5


Předčítač Předčítač Bernhard Schlink

Zajímavé téma a krásně napsáno.

12.08.2022 4 z 5


Babičkou proti své vůli Babičkou proti své vůli Eva Dolejšová

Kniha mi nesedla. Nesedl mi styl psaní, postavy, děj. Chtěla jsem si koupit oddychovku na dovolenou, prostě knihu u které se zasměju. Místo toho mi hlavní hrdinka lezla od začátku na nervy tím jak byla celý život uťápnutá a co si všechno nechala od manžela líbit. Po narození vnuka už to bylo jen samé ušišlané nezáživné cosi. Protože jsem držák, doposlouchala jsem audioknihu do konce :-D

12.08.2022 1 z 5


Rosemary má děťátko Rosemary má děťátko Ira Levin

Viděla jsem před mnoha lety film, ze kterého jsem si skoro nic nepamatovala. Knihu jsem poslouchala jako audio namluvené Pavlou Beretovou a bylo to parádní.

30.05.2022 5 z 5


Vrány Vrány Petra Dvořáková

Před chvíli jsem doposlouchala audioknihu a po hodně dlouhé době jsem u knihy plakala. Naprostá bezmoc dvanáctileté Báry, odporná zlá povaha matky a slabošský otec.....Bára naprosto v kleštích. Moc smutné čtení. A samozřejmě jsem musela i přemýšlet nad tím, jestli moje holky jsou šťastné a jestli jim také někdy nevědomky neubližuju a budou na svoje dětství vzpomínat hezky...

18.01.2022


Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Úžasná kniha, jako vždy. Paní Morštajnová prostě umí!
Nicméně tuto knihu jsem poslouchala jako audioknihu, kterou předčítala Veronika Gajerová a ta má pro mě naprosto příšerný a intonačně nepříjemný hlas.
Kdyby kniha nebyla tak poutavá, zabalila bych to hned na začátku. Od Gajerové už nikdy víc audioknihu.

24.05.2021 4 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Krásná kniha. Smutná, pravdivá. Téma války a utrpení nejen židů - na to bychom neměli nikdy zapomenout. Strašná doba. Vždy si vzpomenu na vyprávění mé prababičky o válce, "vojáčcích", co nás zachránili (prababička je nazývala takhle zdrobněle) a věčném strachu o své nejbližší. Díky Bohu jsme se narodili do doby, kdy jsme se válce vyhnuli.
Dám si pár dní oddych a pak si přečtu poslední knihu, co jsem od paní Mornštajnové ještě nečetla, Slepou mapu. Věřím, že ani ta nezklame.

26.02.2021 5 z 5


Deník kastelána Deník kastelána Jan Bittner (p)

Deník kastelána mě bavil, moc. Poslouchala jsem audioknihu, která byla skvěle namluvena Jaroslavem Pleslem. Škoda, že pan Boček kromě Kastelána a Aristokratek nic jiného nenapsal.

05.08.2020 5 z 5


Zpovědi trosky po čtyřicítce Zpovědi trosky po čtyřicítce Alexandra Potter

Kniha byla oddychové a příjemné čtení, které mi zrovna naprosto sedlo. Už jen ten název knihy se mě trochu dotýkal :-D Tedy věkem. Četla jsem dokonce nejen před spaním, ale i během dne, na což nemám normálně čas.
Ani by mi nevadilo dopadnout jako tahle "troska" :-)

30.06.2020 5 z 5


Slavné české lebky - Antropologicko-lékařské nálezy jako pomocníci historie Slavné české lebky - Antropologicko-lékařské nálezy jako pomocníci historie Jiří Ramba

Profesor Ramba mě nikdy nezklamal. Tajemství Karla IV. bylo pro mě ještě o něco zajímavější, ale i tato kniha je úžasná.

25.02.2020 5 z 5


Dívka, která si říkala Tuesday Dívka, která si říkala Tuesday Stephen Williams

Líbilo se mi to, poutavé čtení, i když dost přitažené za vlasy co se týče schopností hlavní hrdinky. Ale jo, za mě dobrý :-)

25.02.2020 4 z 5


Psycho Psycho Robert Bloch

Skvělý!

14.02.2020 5 z 5


Až tady nebudu Až tady nebudu Linda Green

Knížka byla ze začátku rozvláčná, trochu jsem si říkala, jestli není určena pro mladší čtenářky. Ale potom se děj rozjel a začala mě konečně pořádně bavit. Téma domácího násilí a styl, jakým byla napsaná, bylo moc zajímavé, čtivé a napínavé.

07.02.2020 4 z 5


Vysmátá krajta aneb Přízrak krásné modelky Vysmátá krajta aneb Přízrak krásné modelky Ivana Vostřáková

Vostřáková mě baví. Moc! Pohodové čtení s nádechem duchovna, vhodné na dovolenou :-)

21.01.2020 5 z 5


Ostrá jako katana Ostrá jako katana Ivana Vostřáková

Knížku jsem měla jako úžasnou oddychovku, velká škoda, že už mám od paní Vostřákové všechno přečtené :-(

13.01.2020 5 z 5


Vysmátá koza aneb Přízrak krásné modelky Vysmátá koza aneb Přízrak krásné modelky Ivana Vostřáková

Knížka mě moc mile překvapila. Mám pocit, jako by ji psal můj oblíbený Švandrlík :-) Pohodové, oddychové čtení před spaním nebo na dovolené, velký nádech duchařství a humoru. Už jsem si koupila i další dva díly a těším se na ně.
Bylo by fajn podle téhle knížky natočit film. Kdyby ještě žil Macourek, to by byla jízda!

24.10.2019 5 z 5