Kiikuus Kiikuus komentáře u knih

☰ menu

Šach a mat Šach a mat Ali Hazelwood

Já tuhle Young Adult literaturu moc nemusím, ale tahle mě příjemně překvapila. Bavilo mě to, postavám jsem jejich roli věřila a děj se mi líbil. Samozřejmě to bylo chvílemi přehnané a všichni to zbytečně komplikovali, ale tomu se v tomhle žánru asi nedá vyhnout.

24.04.2024 4 z 5


Gazely Gazely Patrik Hartl

Jedna z lepších Hartlovin, dobře čtivá a oddechová. Děj mě bavil a vztahové peripetie také. Je škoda, že jeho knihy postrádají větší hloubku, proto ve mně žádná z jeho knih nezanechá hlubší stopu a je jednoduše zapomenutelná.

24.04.2024 3 z 5


Genesis Genesis Chris Carter

Carter opět stvořil brilantně brutální knihu. Po otevření vás čeká skvělá akce, při které vám bude tuhnout krev v žilách a neotřelá zápletka i finální rozuzlení. K tomu si přidejte charismatického Huntera po boku se sympaťákem Garcíou a máte knihu, co si musíte přečíst.
Stále mě udivuje, že je Carter schopný napsat tolik knih a neztratit plnou pozornost diváka, protože jsou všechny stejně čtivé a napínavé. Za to mu patří můj obrovský obdiv.
U dílu číslo 12 to doufám nekončí a já už se nemůžu dočkat dalšího:-)

24.04.2024 5 z 5


Někdo z nás Někdo z nás Kristýna Trpková

Wow! Já nemám co vytknout. Skvělý, napínavý, nepředvídatelný příběh a navíc skvěle vykreslené postavy. Moc se mi to líbilo.
Kristýna Trpková je knihu od knihy lepší a nápaditější. Těším se, co přijde dál.

24.04.2024 5 z 5


Zvonkohra Zvonkohra Eliška Václavíková

To bylo tak milé a zajímavé čtení. Propletenec vztahů v jednom neobyčejném městě. Příběhy neobyčejně obyčejných lidí.
Já si odnáším jednu obrovskou pravdu o tom, že bychom se všichni měli občas zastavit a všímat si věcí kolem sebe dětskýma očima, protože i malý skutek může někomu změnit život. A třeba i nám samotným.

06.04.2024 4 z 5


Hlava plná lásky Hlava plná lásky Ali Hazelwood

Co k tomu napsat?
No, byla to romantika/červená knihovna jak vyšitá a to já moc nemusím, ale na druhou stranu se to dobře četlo a snad mě to i celkem bavilo.
Jen nechápu, proč chlap musí být vykreslen jako naprostý Bůh a hlavní hrdinka jako taková malá chudinka. Hlavně tomu ženy nevěřte, takový chlap neexistuje :-D

03.04.2024 2 z 5


Nenávist Nenávist Chris Carter

Jak já toho Cartera miluju, to je nepopsatelný. Tak dobrý čtení, spousta akce, ani chvíli nuda a navíc to má moc pěkně promyšlený.
Neznám lepší detektivky než tyto. I když dobře se mi spát z toho teď pár nocí nebude.

03.04.2024 5 z 5


Severka Severka Nina Špitálníková

Od autorky jsem přečetla všechny knihy a tahle patří k těm nejlepším.

Čtenáři záporně hodnocené zpracování se mi líbilo, kniha mě bavila a dobře se četla.

Teď z obsahové stránky. Těžko si dokážu představit, že by někdo dokázal lépe napsat o podobných zvěrstvech, co se v KLDR dějí. Na druhou stranu kniha by určitě snesla větší rozsah v tom, co hlavní postava zažila na jihu. Hlavně co se týče kulturního šoku a uvědomění si reality, ve které žila na severu (lži, propaganda, totalita atd..).

Celkově knihu rozhodně doporučuji a těším se na další.

26.03.2024 5 z 5


Za zamčenými dveřmi Za zamčenými dveřmi Freida McFadden

Já mám tyhle knížky ráda - ty co Vás vcucnou a za pár hodin po dočtení vylivnou zase ven. Mělo to spád, bylo to napínavé, dobře se to četlo..

Doporučuji všem milovníkům thrillerů a nejen jim.

26.03.2024 4 z 5


Námi to končí Námi to končí Colleen Hoover

Upřímně - Colleen moc nemusím, teen literaturu také ne. A teď přijde to ALE.

Ale tohle byla skvělá, poutavá, čtivá a zajímavá kniha.

Úžasný příběh, možná místy nepravděpodobný, ale na čtivosti mu to neubírá.

Doporučuji.

23.03.2024 5 z 5


Hotel Atlantic Hotel Atlantic Barbora Šťastná

U každé knihy mi musí přirůst k srdci některá z postav a tady se to stalo. Když k tomu přičtu mou lásku k historickým románům a obohacení novými informacemi, tak dávám 5/6*.

23.03.2024 4 z 5


Malinka Malinka Dita Táborská

K mé smůle jsem před pár měsíci jako první přečetla Běsu, takže hodnocení není tak jednoduché.

Bylo to skvělé drama plné složitých vztahů, lásky, rodinných pout, nepochopení, nespravedlnosti/spravedlnosti a dobrých/špatných charakterů.

Ditu Táborskou mám ráda. Kniha byla skvělá. Jen o trošku méně skvělá než Běsa.

23.03.2024 4 z 5


Možnosti milostného románu Možnosti milostného románu Jan Němec

Tušila jsem, že jsem s autorem sáhla v knihkupectví úplně vedle a nemýlila jsem se.

Přiznávám - nedočetla jsem to.

Je to škoda. Některé myšlenky mě chytly a já se jen modlila, aby zas nepřišla ta zdlouhavá o ničem omáčka, kterou jsem se nemohla prokousat. Jenže skvělé čtení versus omáčka 1:9.

23.03.2024 1 z 5


Vrány Vrány Petra Dvořáková

Jedním dechem, za jedno odpoledne. Dvořáková opět stvořila dokonalé rodinné drama. Rezonovat ve mně bude ještě dlouho.

14.02.2024 5 z 5


Dějiny světla Dějiny světla Jan Němec

S touhle knihou jsem sáhla úplně vedle a po přečtení některých zdejších recenzí se bojím, že ani Možnosti milostného románu nebudou nic pro mě. Takže tady na ně budu teď měsíce koukat v knihovně a odkládat jejich čtení, co to půjde.

Ale k věci. Nelíbil se mi styl, jakým je kniha napsána, nelíbil se mi příběh a postavy jako by kolem mě jen prošly. Nerada nechávám knihy rozečtené a jen díky tomu jsem ji dočetla. Co vám budu, já se u ní natrápila.

14.02.2024 odpad!


Tíživé ticho Tíživé ticho Robert Bryndza

Bryndza je pro mě zárukou jednoduchého čtení, u kterého si oddychnu a jsem schopná knihu zhltnout za jeden večer. Ani tentokrát tomu nebylo jinak a kniha mě dokonale vtáhla do děje. Jenže pak se to celé začalo kazit. Nesmrtelnost hlavní postavy jsem ještě zvládla a čekala, co se bude dít po její cestě přes půl Evropy. A v ten moment mi přijde, že autorovi došel dech a už nevěděl, jak z toho nadupaného příběhu vybruslit. A tak vzniknul konec naprosto o ničem. Velká škoda.

13.01.2024 3 z 5


Sedm manželů Evelyn Hugo Sedm manželů Evelyn Hugo Taylor Jenkins Reid

Jeden z nejlepších románů jaké jsem kdy četla. Ten příběh mě tak pohltil, že jsem ji zhltla jedním dechem, v noci se mi o Evelyn zdálo a přes den jsem neustále přemýšlela nad jejím životem a těšila se na každou další stránku. Myslím, že na jméno Evelyn Hugo nikdy nezapomenu a na některé myšlenky z knihy též.
Pro všechny nečtenáře rozhodně kniha na vzplanutí vášně ke knihám.
A pro všechny čtenáře něco co si musíte přečíst.

08.01.2024 5 z 5


Vyhnanie Gerty Schnirch Vyhnanie Gerty Schnirch Kateřina Tučková

Touto knihou jsem dala Kateřině Tučkové druhou šanci a rozhodně toho nelituji. Kniha mistrně napsaná, čtivá a zajímavá. Příběh z naší historie, který se klidně mohl stát a je děsivý až hrůza.
Tu jednu hodnotící hvězdu strhávám za pro mě ne úplně šťastně napsaný konec. Chybí mi tam to něco. To rozuzlení. To dovysvětlení si. Vlastně mi přijde, že tím koncem byl život Gerty Schnirch tak nějak smeten ze stolu.

08.01.2024 4 z 5


Slavík Slavík Kristin Hannah

Nádherná kniha, skvělé naprosto odlišné hlavní hrdinky, mrazivé příběhy, ale i láska a krásná rodinná pouta. Dala mi nový náhled na život ve válce, děsila mě, ale i hřála. Autorku pasuji na jednu z mých nejoblíbenějších a už se těším, až si od ní přečtu další knihy.

21.12.2023 5 z 5


Pomocnice Pomocnice Freida McFadden

Pokud máte čtenářskou krizi a moc se Vám nechce začínat s žádnou knihou, tak se pusťte do tohoto thrilleru. Mně nedala spát dokud jsem ji nedočetla a nezjistila, jak to tedy je. Zároveň jsem doma začala pociťovat jistou tíseň a nedůvěřivost, tak moc se mi knížka vryla pod kůži. Tak schválně, jestli to budete mít podobně.

14.12.2023 5 z 5