katerina5619 katerina5619 komentáře u knih

☰ menu

V jejím srdci svět se tříští V jejím srdci svět se tříští Jonathan Dylan Barker

Jsem nadšená. To bylo tak jiné, tak temné, tak krásné a silné. Před čtením jsem se lekla té nálože stran, ale už po prvních odstavcích jsem byla lapena. Doporučuji.

22.03.2024 5 z 5


Můj bratr Můj bratr Karin Smirnoff

Kniha, kterou jsem nemohla odložit. Temné a ledové.
Dechberoucí a napínavé.
Strach, beznaděj, touha, pocity vyjádřené tak, že jsem se dokázala vcítit.
Co je pravda, co je lež?
A ten konec vyvolal zvědavost.
Těším se na druhý díl, snad brzy.

27.02.2024 5 z 5


Botanik Botanik M.W. Craven

Senzační čtení. Po řadě knih, kdy jsem nenatrefila na nic, co bych chtěla hodnotit aspoň 3 hvězdami, přišel na řadu Botanik, a hodnotím plným počtem hvězd. Moc se mi líbí i vtipné dialogy, ironické poznámky Poa. Těším se na další díl.

22.02.2024 5 z 5


Frankie Frankie Jochen Gutsch

Krásné, milé, veselé, zábavné, poučné, smutné,... Kocourův pohled na život je prostě úžasný ve své jednoduchosti. K této knížce se budu určitě vracet a doporučuji tuto krásnou jednhubku všem.

01.02.2024 5 z 5


Černá vdova Černá vdova Markéta Harasimová

Asi nikdy se mi nestalo, abych knihu nedočetla, pokud to nebyla např. učebnice chemie. Ale tak neuvěřitelně trapné dialogy jsem silou vůle zvládla jen do strany 88. Po cca 50 knihách za sebou, které jsem hodnotila vždy minimálně 4 hvězdami se čtenářské štěstí pro jednou vyčerpalo.

10.01.2024 odpad!


Z popela Z popela Aly Martinez

Krásný příběh, překvapivá a nečekaná zápletka a moc dobře se kniha četla, nedalo se od ní odtrhnout. I překlad byl skvělý, myslím, že mám další oblíbenou autorku. Určitě přečtu i další knihy od Aly Martinez.

05.01.2024 5 z 5


Kyselé třešně Kyselé třešně Lenka Chalupová

Nestačí mi hvězdičky. Knihu jsem přečetla za jeden den v době nemoci. Nedala se odložit. Děj je tak uvěřitelný, na základě skutečných událostí, o kterých jsem dříve nevěděla. Jako bych, díky autorce, všechny ty postavy znala.
Neskutečně silný příběh a silně emotivní. Hned pokračuji další knihou od L. Chalupové

30.11.2023 5 z 5


Bývali jsme bratři Bývali jsme bratři Ronald H. Balson

Když jse mi podařilo prokousat začátkem příběhu, který je sice fiktivní, ovšem na základě skutečných událostí z té doby, děj mne naprosto pohltil. Velmi dobře se mi knížka četla, neotřelý je nápad zpracování příběhu. Zajímavé bylo zkusit si odpovědět na 9 otázek v závěru knihy. Zajímal by mne výsledek takového dotazníku mezi různými sklupinami lidí.

27.10.2023 5 z 5


Houpačky Houpačky Lucie Konečná

6 hvězd z 5. Moc pěkný příběh, který nutí k zamyšlení. Čtení mi přineslo celý arzenál pocitů, a i když, nebo možná právě proto, že se nekoná žádný přeslazený happy end, je ten příběh uvěřitelný, dojemný i krásný zároveň.

19.10.2023 5 z 5


Země Země Eloy Moreno

Dočetla jsem, ale bez nadšení, dokončila jsem čistě z toho důvodu, abych se nepřipravila o překvapení v závěru, kdy si pogratuluji k tomu, že jsem vytrvala, a ocením příběh třeba na samém konci. Toto ale nebyl můj šálek kávy.
Hvězdičky dávám za skutečně originální nápad, téma, a druhou hvězdu za memento, kam jako lidstvo směřujeme.

05.10.2023 1 z 5


U severní zdi U severní zdi Petra Klabouchová

Kniha se nadala odložit. A doznívat bude dlouho. Je nepochopitelné, co se může z člověka stát za nestvůru, jež slepě plní rozkazy a ve jménu toho si nepřipouští vinu. A je též nepochopitelné, kolik toho člověk dokáže vydržet. Doporučuji k přečtení všem.

17.09.2023 5 z 5


Nikdy se nepřestala usmívat Nikdy se nepřestala usmívat Martin Štefko

Alexandry mi bylo nejdříve líto, potom jsem ji chápala, potom nenáviděla, a nakonec jsem zůstala v úžasu. Čtení mne bavilo, šokovalo. Doporučuji k přečtení.

03.09.2023 5 z 5


Návrat nežádoucí Návrat nežádoucí Lenka Potůčková

Moc pěkná kniha, nestravitelnost života té doby je podána tak přesvědčivě a srozumitelně, že bych doporučila knihu číst v rámci výuky dějepisu doby válečné a poválečné. Ačkoli jsem slyšela vyprávět pamětníky mnohokrát, tato kniha ve mne nechala velmi hluboký dojem a dokreslila moje představy. Doporučuji každému se na těch 550 stran čtení vrhnout, stránky vám budou utíkat pod rukama a s hrůzou zjistíte, že UŽ je konec..

10.05.2023 5 z 5


Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Tak naprosto uvěřitlně napsaný příběh, pro který mi chybí ještě další hvězdičky k hodnocení. Malé lži se stávají velkými, slova, která nejdou vzít zpět, pohnou osudy mnoba lidí a čtenáři se chce to změnit, zvrátit, doufat, že ještě to bude jinak, že se něco stane a všechno se vysvětlí. Z příběhu mrazí a mám ho pod kůží. Knihu nešlo odložit. Myslím, že i pohled na čtenáře při dočítání posledních stránek by stál za to.

28.04.2023 5 z 5


Skryté obrázky Skryté obrázky Jason Rekulak

Příběh je čtivý, vtáhne do děje, na konci čeká překvapení s jako bonus žádné klišé. Z vyprávění o životě chůvy na prázdniny se stává horor. Knihu jsem nemohla odložit.

30.03.2023 5 z 5