Černá vdova

Černá vdova https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/417974/bmid_cerna-vdova-E7P-417974.JPG 4 114 33

„Zlo je silné tam, kde dobro mlčí…“ Jean-Paul Sartre Módní návrhářka Edita žije od smrti prvního manžela jen se svým psem a postupně začíná vnímat zrychlené tikání biologických hodin. Její osud od základu změní setkání s charismatickým Ondřejem, do kterého se bezhlavě zamiluje. Mladá žena přijímá nabídku k sňatku a věří, že konečně přijde i vysněné dítě. Čeká ji však tvrdé prozření. Z partnera se krátce po svatbě vyklube agresivní násilník, který se neštítí žádné krutosti. Edita, plná ponížení a studu přede všemi pečlivě tají domácí násilí a marně hledá cestu z bludného kruhu. Jako podnikatelka je soběstačná i úspěšná, ale v soukromí se pod vlivem systematického týrání mění v submisivní a vystrašenou bytost. V jednu chvíli sice najde sílu k odporu, ale její pokus vyklouznout zpod Ondřejovy nadvlády nevyjde tak, jak plánovala. Dochází k tragické konfrontaci a Edita svého muže zabije. Noční můra však nekončí, a teprve teď paradoxně nastává skutečný boj o život… Proč jen se někomu nesvěřila?... celý text

Přidat komentář

katerina5619
10.01.2024 odpad!

Asi nikdy se mi nestalo, abych knihu nedočetla, pokud to nebyla např. učebnice chemie. Ale tak neuvěřitelně trapné dialogy jsem silou vůle zvládla jen do strany 88. Po cca 50 knihách za sebou, které jsem hodnotila vždy minimálně 4 hvězdami se čtenářské štěstí pro jednou vyčerpalo.

Opatov
14.10.2023 3 z 5

Závažné téma. Bohužel jednání hlavní postavy, velmi úspěšné ženy, je někdy stěží uvěřitelné. Logicky bych očekávala psychicky labilní hrdinku, která není finančně zajištěna. Tam bych pochopila i trochu naivní dialogy.
Ale jinak příběh domácího násilí, manipulace, fyzické agresivity a žárlivosti je popsán velmi dobře.


Lucie401
10.07.2023

moc pěkna a vyborna kniha.

sestricka1
08.10.2022 5 z 5

Vyborna kniha na velice vazne tema. Z prvu jsem sice mela dojem cervene lacine knihovny a rikala jsem si, co na tomto vsichni tak vyborne hodnotili? Zhruba od 70 stranky to nabralo uplne jiny spad a to uz jsem se neodtrhla. O to vice jsem to cele prozivala, kdyz jsem si dej spojila se svymi blizkymi. Ne jen zeny jsou ve vztazich terorizovany. Dokonce i silny a vyrovnany muz se muze dostat do sparu psychopatky a nevedet co s tim ma delat. Knihu urcite doorucuji a hodnotim plnym poctem *.

Katt15
07.07.2022 5 z 5

já musím bohužel říct, že jsem se v této knize celkem viděla. Velice silný příběh, který rozdmýchá emoce. úžasná kniha

barbora6886
09.03.2022 5 z 5

Kniha výborná, příběh silný. Když jsem to četla, vzpomněla jsem si na jeden svůj bývalý vztah, takže jsem příběh hodně prožívala. Při čtení se mi otevíral nůž v kapse, je hrozný kolik žen tak potichu trpí. Doufám, že si z knihy vezmou příklad.

Pajina68
07.03.2022 5 z 5

Tak tahle kniha mne vážně dostala. Hrozné, co některé ženy musí prožívat. Četla jsem to jedním dechem a bylo mi z toho smutno na duši. Opravdu drsný příběh.

marci8
20.02.2022 5 z 5

Knize nemám co vytknout. Je velmi dobře napsaná a čte se sama. Vtáhne do děje tak, že čtenáři bude špatně téměř jako by byl na místě hlavní hrdinky. Myslím, že je i velmi přínosná, protože si mladá děvčata uvědomí, že ne vše,co vypadá romanticky, je takové skutečně. Běžně knihy pro ženy nečtu, ale tahle byla silnější a děsivější než mnohé thrillery a horory, které jsem četla.

harena
19.02.2022 4 z 5

Z anotace už víme o co v knize půjde, ale stejně jsem se zkusila začíst, protože od M. Harasimové je to moje první kniha. Zpočátku se seznamujeme s prostředím, kde hlavní hrdinka pracuje, pak přichází ON a nastává jiskření, trošku sexu, láska a svatba a právě tou svatbou začíná ten pravý příběh který nabývá spád, zvyšuje se napětí a pak už jsem knihu nemohla pustit z ruky. M. H. popsala případy domácího násilí, manipulaci a psychopatické chování násilníka a podle mě se jí to podařilo velmi dobře.
Čtivý a napínavý thriller pro ženy.

perpe2a
24.10.2021 3 z 5

Oddechové, ženské čtení s naivní hrdinkou.

Allla9
26.08.2021 5 z 5

Téměř celou knížku jsem četla se svíravými pocity na hrudi. Vždycky s dalším činem násilí jsem si říkala, tak to již je snad moc, už se rozhoupej a ukonči to domácí násilí a stále ho neomlouvej. Dlouho trvalo, než pohár přetekl. Je těžké zažívat záměrnou krutost od člověka, který by vás měl chránit a milovat.

ANDY28
15.08.2021 2 z 5

Poutavě napsaný příběh, pro mne ale hodně plytce vykreslené postavy, ani slza neukápla

bábuška
07.06.2021 5 z 5

Citát Jean-Paula Sartra je skutečně pravdivý a výstižný. Nečekala jsem od této knihy že mně tak zaujme, ale paní autorka dokonale vystihla vrozenou krutost Ondřejovu a překvapivou Editinu slabost v tomto nerovném páru, i když na druhé straně je to žena úspěšná a soběstačná. Je to zatím druhá kniha od této autorky, ale byla jsem velice potěšená, přečetla jsem ji poměrně rychle a mohu jen doporučit.

Anit.N
05.02.2021 2 z 5

Omlouvám se, ale mě to nějak nebaví. A to od autorky jsem měla vše přečteno během pár dní. Tohle se táhne už přes měsíc a prostě odkládám.

Jiparis
20.12.2020 4 z 5

Velmi dobře zpracovaný příběh o domácím násilí. Bohužel od první třetiny byl děj předvídatelný, snad jen konečné vyústění mě trochu překvapilo. Nicméně autorka píše působivě a kdyby vše nebylo zabarveno do červené knihovny, líbilo by se mi mnohem více.

Nunynka
07.10.2020 4 z 5

Tak já nevím. Každopádně je kniha určena převážně ženám. Být chlap,tak se mi asi nelíbí. Od začátku mě chytla a četla jsem ji s chutí. Ale ten konec za mě byl už trošku přes čáru. Nevím jestli hodnotit třemi nebo čtyřmi hvězdičkami.

i.stefany
23.09.2020 5 z 5

Zlo je silné tam, kde dobro mlčí... Naprosto výstižný citát pro tuto knihu. Výborně zpracovaný příběh o domácím násilí a manipulaci. Již jsem na toto téma četla více knih, ale tuhle jsem prostě nemohla ani na chvíli pustit z ruky. Povedené, čtivé a napínavé do poslední řádky. Určitě ráda doporučím.

jankasvanka
01.09.2020 5 z 5

Tak to byl hodně silný příběh.Bylo hodně těžké knihu odložit a jít spát. Určitě si přečtu další knihy od této spisovatelky

jasmína
20.08.2020 5 z 5

Rozhodně je kniha skvěle napsaná, a líbilo se mi rozhodnutí hlavní hrdinky, ač bylo pozdě a špatně, že nikomu nic neřekla, někdy bývá úplně pozdě, a to naštěstí se jí ve štěstí nestalo......

Inka8
29.07.2020 5 z 5

Skvělá kniha , vřele doporučuji