Z popela

Z popela https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/515899/bmid_z-popela-653b9537dd046.jpg 4 117 36

Když Eason zjistil, že z hořícího domu nevynesl svou ženu, ale její nejlepší kamarádku Bree, pohltila ho hrůza. Nikdo další požár nepřežil – ačkoli po té noci jako by skutečně nežili ani oni dva. Eason se jako svobodný otec bez střechy nad hlavou nastěhuje k Bree do domku pro hosty. A i přes pocit viny a hluboký žal spolu nakonec dokážou vytvořit jeden tým. Co se může z popela jejich životů zrodit?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

From the Embers , 2021


více info...

Přidat komentář

Jita160
22.04.2024 5 z 5

Moc pěkný příběh plný emocí ,zrady a lásky i když začal velkou tragédií.
Easonovi a Bree uhoří v domě jejich životní partneři. Jsou oba pokřtění ohněm,jsou zničení a zoufalí.
I když se nikdy moc nemuseli tak se z nich stávají spolubydlící ,pomáhají si navzájem a s výchovou svých dětí. Dva lidé, kteří ztratí vše a navzájem u sebe našli naději.
Po prožitém pekle, které si oba protrpěly jsou přesvědčeni ,že teď už jim ve společném štěstí a lásce,kterou k sobě našli nic nebrání.
Ale jak se jen zmýlili ,protože to pravé peklo je teprve čeká.

kika 13
21.04.2024

Určitě jsem nečekala takový zvrat na samém konci.


Lofda
20.04.2024 5 z 5

Protože už autorku trochu znám, nějaký ten šokující zvrat jsem očekávala a on skutečně přišel, i když tentokrát jsem náznaky zavnímala a došlo mi, kam vše spěje. Čtení jsem si i tak opravdu užila, trochu jsem si poplakala, párkrát jsem se pousmála, mám prostě ráda ty dětské hlášky ;-) .. Jen bych ke konci ubrala trochu toho cukrkandlu a medíku, nebylo třeba tolik tlačit na pilu, emoce vygradovaly tak jako tak.. Reálně hodnotím 4,5* a budu se těšit, že si v budoucnu od autorky zase něco přečtu.

sidonka
07.04.2024 5 z 5

Stačí vteřina a život je vzhůru nohama. nebo se právě otočil do toho správného směru? Krásné romantické čtení plné nečekaných zvratů, kde se při čtení umíváte, ale uroníte i slzu

petulkapeta
01.04.2024 5 z 5

,,Tohle byla Bree, do které jsem se zamiloval. Bojovnice. Popudivá divoška. Nádherná osina v zadku."

Někdy si myslíte že ste udělaly chybu jako Eason když z plamenů hořícího domu vytahl ženu, která nebyla jeho. Jak to ovšem tak bývá ta jeho ženou už je a vy si nenechte tento příběh ujít...i když vás možná roztrha na kousky..a epilog vas zase složí.

Kudík
25.03.2024 5 z 5

Stačí tak málo a život se ve zlomku okamžiku změní v popel, avšak z popela se může zrodit i Fénix, který sice zemřel v ohnivých plamenech, ale následně povstává a je symbolem nejen smrti, ale i znovuzrození a síly.
Eason Maxwell byl také bájná postava, protože tolik dokonalosti...., které si jeho žena Jessica necenila, to až zamrzí. Co na tom, když má někdo své sny a přesto se snaží o zabezpečení rodiny, ale druhý mu nijak nevychází vstříc a pouze jej peskuje. Nejlepší přátele v podání Bree Wintersové a Roba, kde mě odhalení v necelé polovině děje nijak nepřekvapilo, jen silně znechutilo, protože to bylo jako ze života, v tomhle složení kolem sebe opravdu nechcete.
Líbilo se mi, že Eason i Bree přes veškeré truchlení neopomíjeli Ashera, Madison a Lunu. Samotný závěr byl trošku moc, ale říkala jsem si, že se k něčemu schyluje, i když osobně jsem čekala něco méně nepravděpodobného. Autorka si v nečekaných zvratech a odhaleních libuje, každopádně dokáže vykouzlit čtivý příběh na pár stránkách a v tomto případě i s krásným epilogem. 4,5*

Tesset
20.03.2024 2 z 5

(SPOILER) Tak. Četlo se to rychlé a děti byly roztomilé, za to jediné dávám 2 hvězdičky. Bree i Eason strašně nesympatické postavy, s kterými se mi za žádnou cenu nepodařilo soucítit. Ze začátku úplná hrůza, pak se to trochu srovnalo. Když přišli na to, jak to bylo s Robem a Jessicou a pokročili spolu, vypadalo to jako ospravedlnění jejich vztahu. Přitom to vůbec nebylo zapotřebí, šťastní spolu mohli být, i kdyby ti dva nebyli vykreslení jako zloduši. Konec byl dost přitažený za vlasy, tomu se prostě nedalo věřit, Robovo chování tomu absolutně neodpovídalo a bylo vytržené z kontextu. Autorka je známá, že příběh převrací ze všech stran, ale tohle bylo moc.

4xbabča
20.03.2024 5 z 5

Je to jen malý okamžik a změní se život a vše je úplně jinak než dříve. Dvojice, která po tragédii zůstává spolu, postupem času odhaluje skutečnosti a tajemství z minulosti, která opravdu překvapí. Kniha se četla moc hezky, nepostrádá napětí a určitě si přečtu další knihy této autorky.

LilianaFalcon
14.03.2024 3 z 5

Musím říct, že jsem trochu zklamaná. Doufala jsem, že autorka přijde s nějakou jinou zápletkou a rozuzlením. Takhle mám pocit, že jsem tu knížku četla už několikrát.

Nuttelka
13.03.2024 5 z 5

(SPOILER) Mám tuto autorku opravdu ráda, její knihy se čtou skoro samy :-) Čekala jsem, že mě zase vyždíme ze všech emocí, ale ono se tak úplně nestalo.. její předešlé knihy mě dostaly mnohem více.. Od samého začátku víme, jakým směrem se děj bude ubírat. Eason je po celou dobu úplný světec, čekala jsem, kdy se co po*ere, ale až na závěrečné "drama" se vlastně nic takového nestalo. S Bree jsou výborná dvojka, která se skvěle doplňuje a naprosto milují svou rodinu. Kniha mě hodně zahřála na srdci, vztah s dětmi je tu naprosto skvělý, proto dávám plný počet bodů, jelikož je to opravdu krásná kniha..

bezzink
13.03.2024 4 z 5

Hodne zajimava kniha. Moje prvni od autorky a urcite vyzkousim i dalsi. Musim souhlasit s Ketfl, po precteni anotace jsem se bala, co to udela s mymi emocemi. Ale je to vazne napsane tak, ze to cloveka uplne nezdime. Ve 3/4 knihy je to teda na muj vkus az prilis presladene, proste dokonalost a clovek uz jen ceka na ten bod zlomu. Zaver pomerne prekombinovany, ale jsem prekvapena, ze se toho nechytl zadny scenarista. Pribeh mi prijde jako typicky adept na zfilmovani.

hzd
08.03.2024 5 z 5

Moje první knížka od této autorky. Moc se mi libila. Něco je předvídatelné, ale něco mě opravdu překvapilo. Četla se moc hezky.

Kristy.Seb
03.03.2024 4 z 5

Po prvních kapitolách jsem si říkala, co to je za nány. Ale tahle autorka zase z toho vyzdinala maximum. V půlce knihy jsem lapala po dechu, jak by něco takového mohli udělat... A ten konec? Byla to jízda. Ale Eason měl srdce na pravém místě.

Lenka0007
02.03.2024

Aha, začala jsem čisté domnění, že půjde o promyšlený psychologický thriller. A ona je to romantika. Jasně, na konci je “nečekané rozuzlení a závěr potěší opět všechny milovníky červené knihovny. Já jdu lovit do jiných vod

MAU256
02.03.2024 5 z 5

Z hořícího domu vynesl tělo, které mělo být jeho manželky, jenže nebylo. Byla to Bree, kamarádka jeho ženy, se kterou se zrovna nemuseli. A v hořícím domě zůstala jeho žena a její manžel. Oba ztratili lásku svého života, ale bylo tomu vážně tak? Zrada, která se dostala na povrch, byla zničující, ale oni jí zdolali a zrodila se ta nejkrásnější láska. Už od začátku knihy je sice jasné, jak to zřejmě dopadne, ale bylo to krásně čtivé, určitě její přečtení doporučuji.

moma08
23.02.2024 5 z 5

Autorku mám ráda už díky jejím předchozím knihám. Její styl psaní můžu a vyhovuje mi.
Od začátku příběhu je docela jasné, kam to všechno bude směřovat. Čekala jsem trošku nějakou zápletku, ale zajímavé překvapení se odehrálo až ke konci knihy.

Ketfl
20.02.2024 5 z 5

Stačí jedna vteřina a život, jak jste ho znali a milovali, shoří na prach. Může z popela vzejít i něco jiného, než jen smutek a bolest?

Easonovo manželství s Jessicou poslední dobou skřípe. Ona je doma s malinkou dcerou Lunou, zatímco on se snaží prorazit jako hudebník, ale moc se mu nedaří. S penězi na tom nejsou nejlépe a Jessice rychle dochází trpělivost. Naopak manželství jejich dlouholetých nejlepších přátel, Bree a Roba, vypadá jako z pohádky. Mají spolu dvě děti, úspěšnou firmu a chovají se k sobě, jako by spolu teprve začali chodit.
Dvojité rande mělo být zaslouženým povyražením pro oba páry. Jenže tohle rande se promění v peklo na zemi. A z plamenů se podaří dostat jen Easonovi a Bree.

Autorce se podařilo vytvořit velice zajímavý a emocionálně nabitý příběh. Skvěle popsala, jak se Eason a Bree vyrovnávají s následky obrovské tragédie. Oba dva přijdou o životní partnery a zůstanou sami na svoje děti. Eason a jeho malinká dcera Luna dokonce přijdou o střechu nad hlavou. Přesto, že kniha je nabitá emocemi, není napsaná tak, abyste ji museli celou probrečet. Text se čte skvěle a já byla opravdu moc zvědavá, co se dozvím dál.

Romantická linka je hodně pomalá a vztah ústřední dvojice se vyvíjí v letech. Eason a Bree měli dříve trochu vyostřenější vztah. Po tragédii si však zůstanou na blízku a Bree brzy vidí, že Eason není vůbec takový, jak si myslela. Eason byl celkově skvělá postava a já si ho opravdu oblíbila.

Příběh ale není jen o tragédii a vyrovnání se s prožitými traumaty. Hlavní dvojice brzy začne odhalovat temná tajemství, která čtenáře překvapí. Já sama jsem některé události vůbec nečekala.

Přesto, že příběh byl opravdu nádherný, tak půl hvězdičky ubírám za to, že toho dramatu mi tam přišlo už zbytečně moc. I tak si ale myslím, že tohle je kniha, kterou byste neměli přejít bez povšimnutí, protože rozhodně stojí za přečtení.

Hodnotím 4,5 z 5*

MamaKnihomolka
15.02.2024 5 z 5

Víte jak se říká: "Všechno zlé je pro něco dobré" ? Tak tahle věta sedí ta tuto knihu jako pr**el na hrnec.
Už od prvních stran se mi drtilo srdce a postupem čtení se rozpadalo na menší a menší kousky a pak? Autorka smetla všechen popel a zase mé srdce poskládala.
Proto autočiny knihy tak miluju. Podobně jako u Colleen Hoover jsou její knihy emocionální jízda. Tím ale obě autorky nechci srovnávat. Každá píše úplně odlišně a taky vás zasáhne úplně jinak.

Kdybyste o Aly Martinez chtěli něco vědět, tak napsala dvoudílné série Nejtemnější úsvit (Nejtemnější úsvit, Nejjasnější soumrak) a Regret Duet (Psáno s lítostí, Psáno s nadějí). Všechny její knihy mají na databázi knih přes 85% a na Goodreads přes 4,3. Všechny jsem četla a všechny, včetně Z popela, mohu jen doporučit!

A teď k samotnému příběhu Z popela. Připravte se opravdu na emoční jízdu. Všechny postavy jsou boží. Až na pár, které vám, ale neprozradím :)
Co na příbězích Aly miluju, je růst postav. Mění se vám před očima. Bree mi ze začátku vůbec neseděla. Byla neslaná, nemastná a až moc slušná a pedantská, ale potom doslova vykvetla. Eason byl zas neschopný podpantoflák, který měl velký sen, stát se hudebníkem a moc se mu nevedlo a táhl s sebou ke dnu celou rodinu. Ale pak? Nová múza a byl jak vyměněný chlap a velkým 'ch'.

Někomu se může zdát příběh až překombinovaný, ale mě to nepřišlo, zkrátka se toho v životě někdy stane tolik, že až žasneme.
Romantická zápletka bude každému jasná, ale právě proto aby nebyla kniha tak předvídatelná, chápu, proč autorka vymyslela ještě ty další věci okolo. ;)
Proto, když chybí ještě sto stran do konce, si řeknete: "Cože? Vždyť tady už to mělo končit!"

Raislin
14.02.2024 5 z 5

Krásná kniha plná emocí. Nemohla jsem se od ní odtrhnout. Oba hlavní hrdinové byli báječní i když mi na začátku Bree moc neseděla, vše se rychle změnilo. A konec byl jen třešničkou na dortu.

Karin94
14.02.2024 4 z 5

„Miloval jsem tě ještě předtím, než jsem si uvědomil, že tě miluju. Miloval jsem tě ještě předtím, než jsem tě měl milovat. A budu tě milovat každý den po zbytek života. Nemůžu ti ale slíbit, že život bude vždycky snadný.

Veríte, že by z popola mohlo vzniknúť aj niečo krásne?

Eason a Bree. Dve hlavné postavy, ktoré prídu o všetko. Zostanú po nich len deti.

Eason je hudobník, ktorý má s manželkou Jessicou dcéru. V hudobnej brandži by sa chcel dostať vyššie než aká je skutočnosť, lenže musí myslieť hlavne na svoju dcéru.
Bree je úplný opak. Peniaze jej v živote nerobia žiadny problém. Má dve malé deti, milujúceho manžela Roba a úspešnú firmu.

Všetky štyri postavy, ktorých spája dlhoročné kamarátstvo, jedného dňa zničí oheň. Eason zachráni iba Bree.

Kniha sa čítala naozaj dobre, autorka vedela vynikajúco opísať emócie a pocity obidvoch postáv. Nájdeme tu aj témy ako je depresia, vyrovnávanie sa s danou situáciou a samým sebou, atď.. Dokonca aj vzťah medzi deťmi a rodičmi bol opísaný krásne.

Ale rozhodne kniha nie je len o tomto. Ak mám byť úprimná, toto je typ knihy, v ktorej najdete všetko. Taktiež nechýbalo srdcervúce rozprávanie, ani erotika. Z čoho som ale bola mega prekvapená bola detektívna zápletka. Popravde v polovici knihy príbeh ukončila spisovateľka tak, že som vôbec nevedela o čom bude ďalšia polka, no ale teda toto som rozhodne nečakala, tak isto ako aj zápletky samotné. Bez nich by som to ale dokázala prežiť.

Odporúčam, kniha sa mi páčila.
Žiaľ, nedávam plný počet hviezdičiek, keďže tam toho potom bolo priveľa a bolo to celé nejaké prekombinové.