Katelienes Katelienes komentáře u knih

☰ menu

Hlad bohů Hlad bohů John Gwynne

Dechberoucí pokračování.
První díl nastavil laťku dost vysoko, ale druhý díl ji předčil.
Příběh plyne tak rychle že si ani nevšimnete že už jste u konce. Tentokrát se tu objevuje více dějových linek, které jsou tak protkané, až si chvílemi říkám, jak je možné že se v tom spisovatel ještě nezamotal. Je skvělé sledovat jak se postavy vyvíjí a jak často svými kroky a rozhodnutím překvapí. Jednoduše...tato série mě neskutečně baví a jediné co mě opravdu štve je asi jen to, že teď budu muset čekat kdoví jak dlouho na pokračování...

26.03.2024 5 z 5


Stín bohů Stín bohů John Gwynne

Jedním slovem: PARÁDA!

Svět Vigrid a jeho hrdinové si mě zcela získali a já měla často problém knihu odložit (jednou jsem kvůli tomu dokonce přejela stanici).
Parádní fantasy se severskou tématikou, kde samotný svět je sám od sebe krutý a když se k tomu přidají kouzla, nestvůry, boje, krveprolití, intriky či mytologie, tak je to pak jednoduše bomba. V knize se prolínají tři příběhové linie. Kde každá postava je jedinečná a díky tomu je děj svižný a nestane se, že by se čtenář začal nudit.
Za sebe určitě doporučuji a doufám že John Gwynne bude v psaní dál pokračovat (svět potřebuje víc takových příběhů).

06.03.2024 5 z 5


Odkaz popela Odkaz popela Matthew Ward

Jak ohodnotit tuto knihu? Možná by stačilo pár slov: Páni to byla jízda!

Můžu ujistit ty, které by zděsila tloušťka této knihy, že je to příběh který stojí za to si přečíst!
Kniha vás pohltí a čte se víceméně sama. Příběhu opravdu nic nechybí...je tam vše, intriky, akce, magie, láska i nenávist...
Fantasy jak má být. Ward se ukázal jako skvělý spisovatel a já se nemohu dočkat jak to všechno skončí.

Za sebe rozhodně doporučuji.

15.10.2023 5 z 5


Maková válka Maková válka R. F. Kuang (p)

Skvělá temná fantasy, které snad ani nic nechybělo. Pohlcena příběhem jsem knihu přečetla neskutečně rychle a teď jen musíme doufat že pokračování bude v brzké době (neboť nutně potřebuju vědět jak to celé dopadne!).
Určitě za sebe doporučuji.

10.09.2023 5 z 5


Zrádci krve Zrádci krve Lynette Noni

Tento příběh si mě svým způsobem získal a poslední díl Ranhojičky mě natolik pohltil, že jsem často místo spánku volila další kapitoly.

Skvělé napsané, plné akce, dobrodružství a napínavých chvil. Jediné co mi v knize chybělo byla asi jen zmínka či kapitola o tom jak to se všemi dopadlo po tom všem (např. "o pár let později"). Přesto si mě tato série a nápaditost příběhu natolik získala, že se tyto knihy dostaly na seznam "ty musím vlastnit" a doufám že autorka napíše opět další dechberoucí příběh.

07.07.2023 5 z 5


Boží hrob Boží hrob Jay Kristoff

Druhý díl opravdu nezklamal, autorův humor je prostě nezaměnitelný a nepostradatelný.

Opět skvěle napsané, skvělé promyšlené a konec vystihuje jen pouhé "Co?!"....nebo možná spíš "Kur*a CO?!"

Knihu jsem měla chvílemi problém odložit, a často jsem většinu dne nedělala nic jiného než byla ponořená do tohoto příběhu. Rozhodně doporučuji a doufám že autor napíše spoustu knih v podobném stylu.

13.06.2023 5 z 5


Nikdynoc Nikdynoc Jay Kristoff

Velice čtivé temné fantasy, které čtenáře pohltí a pustí ho až na konci.

Skvělé napsané, skvěle vymyšlené a promyšlené. Bála jsem se že poznámky pod čarou, budou narušovat průběh příběhu, ale naopak jej mile doplňovaly. Miu a pana Laskavého si musí snad oblíbit každý, jejich humor, smýšlení a hlavně rozhovory mezi sebou.

08.06.2023 5 z 5


Znamenitá mrtvola Znamenitá mrtvola Agustina Bazterrica

Velmi zajímavý námět, kde jsou zvířata nahrazena lidskými bytostmi. Popisy porážek, chovů, pokusů apod. se dost přibližují realitě, které čelí hospodářská či laboratorní zvířata. Chválím autorku že se toho nebála a chápu že spoustě lidem přijde tato kniha zvrácená a nechutná, ale svým způsobem je i originální a v některých oblastech vede čtenáře k etickému zamyšlení.

19.05.2023 4 z 5


Píseň krve Píseň krve Anthony Ryan

Neskutečně poutavá a čtivá kniha. Příběhem se prolínají víceméně dvě dějové linie, které do se sebe postupně zapadají. Chválím podrobné popsání jednotlivých úkolů, které museli chlapci v Šestém řádu splnit, aby se mohli stát natrvalo členy. Vélin je úžasná postava, kterou si hned zamilujete.

Už dlouho jsem nečetla tak skvělou fantasy a těším se co přinesou další díly. Anthony Ryan je opravdu skvělý vypravěč a doufám že napíše ještě spoustu knih.

21.03.2023 5 z 5


Koruna věčného soumraku Koruna věčného soumraku James Rollins (p)

Rozjezd je poměrně pomalý, ale poté se člověku nechce knihu odložit. Příběh je docela náročný a vyžaduje opravdu soustředění (jinak hrozí že se v tom ztratíte). V knize se střídá několik dějových linek, což může být ze začátku chaotické, ale poté to celé zapadne do jednoho souvislého celku. I když nejsem fanoušek ilustrovaných knih (dávám přednost své představivosti), zde použité ilustrace jsou nenásilné a přímo se do knihy hodí (a jsou prostě skvělé). Nakonec jsem si knihu užila, zkrátka fantasy jak má být.

08.02.2023 5 z 5


Zlatá klec Zlatá klec Lynette Noni

Druhý díl je stejně dokonalý jako první. Stejně jako u prvního dílu, je tento příběh napínavý a velmi čtivý. Nedokázala jsem se od knihy odtrhnout. Kivu jsem měla chvílemi chuť něčím praštit, ala nakonec její chování a postoje člověk pochopí.

Za mě skvělá série a už se nemohu dočkat pokračování.

01.02.2023 5 z 5


Královna rebelů Královna rebelů Lynette Noni

Jedno velké WOW!

Úžasný, napínavý příběh z vězeňského prostředí, který nebudete chtít odložit. Příběh je velmi čtivý, místy dost napínavý. Kivu, Jarena i malého Tippa si člověk prostě zamiluje. Rozhodně doporučuji.

01.02.2023 5 z 5


Elza radí: Skôr než prídeš k veterinárovi Elza radí: Skôr než prídeš k veterinárovi Jana Radošovská

Skvělá příručka pro majitele psího parťáka. Stručně a srozumitelně napsané. Je tam snad vše, co by měl každý pejskař znat. Věřím, že by tuto příručku měl mít každý po ruce (ideálně by se měla dávat ke každému štěněti).

Bylo by skvělé, kdyby byla napsána podobná příručka zaměřená na kočky.

09.12.2022 5 z 5


Archiv Archiv Victoria Schwab

Příběh je takový průměrný. Nenadchne natolik aby ho člověk přečetl jedním dechem, ale zároveň nenaštve. Možná bych uvítala větší popsání Úžin a chytání Historií. Ale jinak bych řekla že se jedná o oddechové čtení.

29.11.2022 3 z 5


Bezvětrné město. Kniha Druhá Bezvětrné město. Kniha Druhá Éléonore Devillepoix

Druhý díl je stejně tak skvělý jako ten první. Velmi čtivé a napínavé, příběh celou dobu krásně plyne. Co velmi cením je konec, který nebyl uspěchaný.

Za mě top příběh :)

18.11.2022 5 z 5


Bezvětrné město. Kniha První Bezvětrné město. Kniha První Éléonore Devillepoix

Skvělý příběh plný kouzel, intrik a záhad. Divokou Arku si musí snad zamilovat každý čtenář, stejně tak Lastyanaxe. Příběh je velmi čtivý, plný akce a bez zdlouhavých nudných pasáží. Jednoduše, kniha se čte sama.

Za sebe mohu jen doporučit, pokud máte rádi fantasy s nádechem záhad tak je tato kniha přímo šitá pro vás.

08.11.2022 5 z 5


Kolonie Kolonie Sam Marsden

Tato kniha mě zaujala svou myšlenkou a nápadem. Bohužel jsem z ní nakonec byla poměrně zklamaná. Přišlo mi že se tam toho moc nedělo, až ke konci byl nějaký náznak akce, jinak se to celé táhlo.

Škoda, myšlenka byla skvělá, ale bohužel to nevyšlo.

06.11.2022 2 z 5


Nadělení: Příběhy kluka ze zámku Nadělení: Příběhy kluka ze zámku Daniel Krejčík

Nádherná a milá kniha, která umí rozveselit ale též donutit k zamyšlení. Přečteno jedním dechem.
Pokud si chcete odpočinout a zasmát se, je tato kniha přímo pro vás.

05.11.2022 5 z 5