Hlad bohů

Hlad bohů https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/520081/bmid_hlad-bohu-V8r-520081.jpeg 5 39 10

Krvopřísežní série

< 2. díl

Bájná dračí bohyně Lik-Rifa byla osvobozena ze svého věčného vězení. Nyní osnuje nový věk krve a dobyvačných tažení. Orka pokračuje v pátrání po svém zmizelém synovi, Krvopřísežní se v zoufalém závodě o záchranu jedné své členky ženou na jih — a Varg podniká první kroky za pomstou. Elva slíbila, že splní krevní přísahu a zachrání zajatce ze spárů Lik-Rify a jejích drakorozených následovníků, nejprve ale musí přesvědčit Líté bijce, aby ji následovali. Ani Krvopřísežní a Lítí bijci však nemohou dračí bohyni čelit sami. Jejich naděje spočívá v šílených spisech spoutaného boha. V knize zakázaných kouzel, s níž dokážou vzkřísit vlčího boha Úlfriho… a vyvolat bitvu, která otřese základy země.... celý text

Literatura světová Fantasy
Vydáno: , Host
Originální název:

The Hunger of the Gods


více info...

Přidat komentář

Katelienes
26.03.2024 5 z 5

Dechberoucí pokračování.
První díl nastavil laťku dost vysoko, ale druhý díl ji předčil.
Příběh plyne tak rychle že si ani nevšimnete že už jste u konce. Tentokrát se tu objevuje více dějových linek, které jsou tak protkané, až si chvílemi říkám, jak je možné že se v tom spisovatel ještě nezamotal. Je skvělé sledovat jak se postavy vyvíjí a jak často svými kroky a rozhodnutím překvapí. Jednoduše...tato série mě neskutečně baví a jediné co mě opravdu štve je asi jen to, že teď budu muset čekat kdoví jak dlouho na pokračování...

ctenarEva1Doy
20.03.2024 5 z 5

Prostě úžasná. Nemohu se příběhu nabažit a vůbec nevím, co budu dělat do vydání dalšího dílu. Zpracování světa i postav je z mého pohledu naprosto famózní, příběh má spád, v knize jsem nepotkala jedinou nudnou kapitolu, hltala jsem každou stránku, kdykoli jsem měla na čtení chvilku čas. Moc se těším i na vydání audioknihy, velmi ráda si ji znovu pustím. Za mě deset hvězdiček a velký palec nahoru. Nemohu se dočkat pokračování. Prosím, ať se ho dočkáme co nejdříve :-)


HynekBee
04.03.2024 5 z 5

Dal bych 6* . Ale občas byly rušivé chyby. Takže 5* :D

Každopádně pro mě se stal John Gwynne asi králem novodobé zahraniční fantasy. Děj má spád, vše se odehrává z pohledů několika hrdinů, které jsem si všechny oblíbil, což se u mě nestává.

K tomuhle není co dodat. Doufám, že už HOST pracuje na pokračování.

Slezadav
04.03.2024 4 z 5

Je pro mě těžké po tak skvělém prvním dílu série jako byl Stín bohů dát pokračování cokoliv jiného, než plné hodnocení. Bohužel to je ale případ této knihy, které dávám "jen" 4/5. Nechápejme se špatně, Hlad bohů je skvělý. Nicméně oproti prvnímu dílu jsem našel několik negativ.
Začnu ale tím pozitivním. První krásné překvapení je ihned na začátku knihy, kde je rekapitulace předchozího děje. První díl jsem četl před x měsíci a tohle bylo super užitečné a měli by to dělat všichni autoři, kteří píší série. Hlad bohů pak navazuje přesně tam, kde první díl skončil a nadále sleduje příběhy Orky hnané touhou zachránit syna, Elvy toužící po slávě a bohatsví a Varga, bývalého otroka. Velmi oceňuji dvě nové "hlavní" postavy z jejichž pohledu příběh sledujeme Biora a Gudvara. Jsou skvělé oživení a přináší další pohled na různé události. Často se dočkáme vylíčení stejné scény z různých pohledů, což bylo moc fajn. Líbil se mi vhled do Gudvarových myšlenek.
Důvody proč dávám o jednu méně, než plné jsou např. příliš krátké kapitoly, kdy se POV postavy měnily příliš rychle, než jsem se stačil "zažrat". Některé scény byly podle mého docela zbytečné a celkově postavy, svět ani příběh neposunuly (např. jazykožrouti). Celkově by mi asi nevadilo, kdyby bylo o trošku méně násilných akcí. Ne, že bych je neměl rád nebo byly špatně napsané, ale nemusí mít skoro každá pidibkapitolka bojovou scénu.
Na další díl si určitě počkám, protože jde o výbornou sérii skvělého spusovatele. Přestože dávám teď 4/5 v součtu s prvním dílem je u mě série prozatím stále top.

evilunicorn
19.02.2024 5 z 5

Přiznávám se bez mučení.. Baví mě to. Strašně! A uvědomuji si, že jsem nekritický, ale prostě si nemůžu pomoct. Tohle je tak skvělá série! Plná krve, znovu oživených bohů,smeček monster, touhy po pomstě,síní kde teče pivo a medovina proudem,drakkarů vzdorujicích moři!JJa si to strašně užívám, a i když je to vlastně taková jednoduchá grimdarková rubačka, chytlo mě to za srdce a mám pocit, že jen tak nepustí! Skvostné, pro mě jedna z nejlepších fantasy.

Tesset
04.02.2024 5 z 5

U smradlavé trollí pr**le to bylo čtení! Skvělé pokračování epické fantasy inspirované severskou mytologií nadchne všechny čtenáře, kteří k jednomu z těchto témat tíhnou. Ani v druhém díle není osud k postavám nikterak přívětivý, což se dokonale hodí do atmosféry příběhu. Blíže se dočteme o linkách jednotlivých hrdinů i vedlejších postav. První díl byl spíš takový úvodní a tady už nám to jede všechno naplno. Strašně se těším na třetí díl a doufám, že bude stejně bravurní.

Deia
25.01.2024 4 z 5

Na toto pokračovanie som sa tešila a nesklamalo ma. Asi sa mi páčilo aj trošku viac ako prvá časť. Rada som sa stretla so známymi postavami, s Orkou, Vargom, Elvou. Už s menším nadšením som spoznala postavy nové, respektíve staré, ale s novými pohľadmi - Gudvar nie je dvakrát sympatický a Biór ma nejak nezaujal. Najviac som si užívala kapitoly Orky, neskôr aj Elvy, Vargove ma tiež bavili, ale len preto, že je obklopený zaujímavejšími postavami ako je on sám. Ináč je dej akčný, stále sa niečo deje, vkuse tečie niekoho krv, jedna bitka strieda druhú, príde mi, že každý je proti každému. Ale číta sa to dobre a som zvedavá, do akého cieľa to celé dospeje. Páči sa mi svet inšpirovaný severskou mytológiou a aj putovanie postáv. Teším sa na ďalšiu časť a dúfam, že bude čoskoro.

Mojepočteníčko
24.01.2024 5 z 5

Pane Bože! Včera jsem otočila poslední stránku a doteď nemůžu popadnout dech, jak moc jsem děj ke konci knihy prožívala. Probudila jsem se v půl 5 ráno a srdce mi tlouklo jako o závod. Fakt - nekecám! A spravilo to až pořádně velký kafe!

První díl byl skvělej a druhý snad ještě mnohem víc. Bylo to jako jet na horský dráze bez držení
Kostra příběhu je úplně stejná - jedna kapitola = jedna postava, což bývá někdy trochu peklo. Zvlášť pokud máte svoje oblíbence. A já zůstala věrná Orce .

Tohle je série, která vám vyrazí dech, srazí vás na kolena a vyždíme z vás veškerý emoce, kterých jste schopni.

Taky jsem si opět popřemýšlela nad otroctvím jako takovým. Zajímalo by mě, kde prapůvod toho všeho leží. Co to bylo za nápad, aby si člověk podmanil člověka, připoutal ho k sobě příkazy, mnohdy i bitím a choval se k němu jako ke zvířeti? A ty důvody...Jednou si to budu muset pořádně nastudovat...

Miluju to! Vím, že tlustý knížky moc se nefrčí, ale Krvopřísežným musíte dát šanci. Nebudete litovat! Je to příběh, na který 5 hvězdiček nestačí :).

luculi
04.12.2023 5 z 5

Na začátku knihy je krátké shrnutí děje předchozí knihy. Což oceňuji snahu, ale i tak to pro mě bylo hektické a zmatečné. První kapitoly se tedy nesly v duchu těžkého rozpomínání. Chvíli mi trvalo, než jsem dokázala zařadit jednotlivé pohledy různých postav a přiřadit je ke správným skupinám.

Díky hektickému závěru roku jsem si knihu skrz nabitý harmonogram nedokázala dostatečně užít. Nicméně se mi líbilo pomalé tempo vyprávění, které vyloženě křičí, že jde o rozsáhlou ságu. Příběh je vleklejší, plyne pomalými krůčky, pluje po povrchu a občas se lehce ponoří hlouběji, ale i tak působí bohatě. Slibuje mnohé zvraty, které se občas i splní, ale hodně toho čtenář objeví až s dalšími díly, to je jasné. Líbilo se mi, jak se občas některé skupiny postav minuly nebo dokonce střetly. Bylo to plné akce, bojů, dokonce i ztrát. Většinou kniha působí tak, že jsou ty postavy snad nesmrtelné, ale není tomu tak. Autor v tomhle dokáže dost překvapit.

A překvapená jsem byla i já. Přestože první díl pro mě byl takovým průměrem, tohle se mi hodně líbilo. I přes počet stránek a moje strašně pomalé tempo, mě celkově kniha docela dost nadchla a už teď se moc těším na pokračování. Autor na mě působí dost slibně a pokud bude takto psát i nadále, nebo dokonce lépe, dostane se do mojí topky, zaručeně...

Frizer
02.11.2023 4 z 5

Tato kniha se mi líbila mnohem více než první díl. Zatímco první kniha byla o popisu světa, se spoustou nezodpovězených otázek, tahle měla mnohem lepší tempo. Je tu více postav než dříve, takže někdy byl příběh trochu matoucí. Hlavně se mi ale líbil příběh Guddwara, zrádce, zbabělce a survivora... mám rád tyhle záporné charaktery. Stále se mi nelíbí některá slova jako seax a myšlenková klec místo hlava nebo mysl. Ale to je problem AJ verze. Autor zbytečně machruje vymýšlením již vymyšleného . Akce nebyla úplně skvělá, ale dostatečně věrohodná. Solidní 4 hvězdy a pokud třetí kniha udělá další velký skok jako druhý díl z prvního, máme se opravdu na co těšit.

Autorovy další knížky

John Gwynne
britská, 1968
2022  86%Stín bohů
2023  80%Moc
2023  93%Hlad bohů
2024  0%Odvaha

Kniha Hlad bohů je v

Právě čtených6x
Přečtených48x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených5x
Knihotéce79x
Chystám se číst64x
Chci si koupit44x
dalších seznamech3x