Karlo5o Karlo5o komentáře u knih

☰ menu

Riders on the Storm: Můj život s Jimem Morrisonem a Doors Riders on the Storm: Můj život s Jimem Morrisonem a Doors John Densmore

Nahlédnutí do hlavy Jima Morrisona prostřednictvím vzpominek Johna Densmora. Jak říká sám Densmore, nemusí to být pravda, ale takhle si to pamatuje on, na tohle by měl myslet i čtenář. Byl to pěkný pohled na náladu v 60. letech v USA, naopak nepěkný pohled na velmi rychlou degradaci geniálního hudebníka. Kolem a kolem to byla zajímavá kniha, občas trochu protahovaná, ale hvězdu ubírám hlavně kvůli velkému množství chyb v textu a kompozici, která mi úplně neseděla. Nicméně pro fanoušky i zvědavce určitě povinnost.

12.12.2021 4 z 5


Vzhůru do noci - Metallica Vzhůru do noci - Metallica Mick Wall

Za mě jedna z nejlepších česky lokalizovaných biografií. Je napsána člověkem, který byl současí dění okolo Metallicy již od samého počátku a je to v textu velmi poznat (za mě i výborný hrubší jazyk, který tomu dodává autentičnost). Kniha je samozřejmě nejvhodnější pro fanoušky Metallicy, ale dobře poslouží i jako nakouknutí do hudební scény především 80. a 90. let (dozvítě se spoustu zajímavosti i o ostatních velkých jménech doby, Axl, Ozzy,..) . Kéž by takových knih bylo více.

18.10.2021 5 z 5


Bouře mečů Bouře mečů George R. R. Martin

Výborná kniha, tímto dílem pro mě začíná ta správná hra o trůny.

27.12.2020 5 z 5


Střet králů Střet králů George R. R. Martin

Další díl skvělé ságy, příběh se začíná větvit a o to víc se člověk těší na další díl.

12.12.2020 5 z 5


Hra o trůny Hra o trůny George R. R. Martin

Počátek výtečného fantasy příběhu plného zvratů, intrik a hlavně hry o trůny. Doporučuji všem a hlavně těm, co si myslí, že seriál je skvělý, protože zjistí, že se kvalitě knížek vůbec nepřibližuje.

07.11.2020 4 z 5


Kmotr Kmotr Mario Puzo

Výborná kniha, která čtenáři poskytne nejen nahlédnutí do systému New Yorkského podsvětí, ale mimo to vykreslí spousty charakterů, které do něho vůbec nepatří, nebo snad ano? Nicméně popis operace pánevního dna, jsem opravdu nečekal... Zkrátka kniha, kterou každému doporučuji.

02.10.2020 5 z 5


Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

Nastartování světoznámé knižní série. Kniha se čte výborně, ale určitě ji řadím spíše do kategorie příjemné odpočinkové knihy , než do nejlepších knih, které jsem kdy četl a to platí o celé sérii.

15.09.2020 4 z 5


Den Trifidů Den Trifidů John Wyndham (p)

Výborná nadčasová kniha, která se četla skoro sama.

15.09.2020 5 z 5


Království stínu Království stínu Richard A. Knaak

Přečteno doopravdy jedním dechem. Lepší jak předchozí díl, ale samozřejmě nesrovnatelné s jinými většími fantasy díly. Ale je to výborná odpočinková četba, která mám dojem mnohem více potěší čtenáře, kteří hráli samotnou hru, mě tedy rozhodně vyvolala krásné vzpomínky na hraní za Necromancera. Doporučuji.

23.08.2020 4 z 5


Světová válka Z Světová válka Z Max Brooks

Velmi mě překvapila forma vypravování v této knize, nejprve jsem totiž viděl film a očekával od ní něco podstatně jiného. Nicméně po přečtení již film nepotřebuju znovu vidět, knížka je úžasná. Doporučuji všem, které zajímá, jak by zombie apokalypsa "doopravdy" probíhala a jak by ji lidstvo mohlo zvládnout.

22.08.2020 5 z 5


Návrat krále Návrat krále J. R. R. Tolkien

Výborné zakončení, poslední kapitoly, věnované osudu společenstva s návratu do Kraje byly skvělé a vše pěkně doplňují.

20.08.2020 5 z 5


Dvě věže Dvě věže J. R. R. Tolkien

Druhý díl skvělé trilogie. Nutno dodat, že se v dosti případech odlišuje od filmového zpracování a moc se mi to líbí.

20.08.2020 5 z 5


Společenstvo Prstenu Společenstvo Prstenu J. R. R. Tolkien

Prostě skvělé fantasy, které nastartovalo tento žánr.

20.08.2020 5 z 5


Dědictví krve Dědictví krve Richard A. Knaak

Odpočinkové fantasy, nečekal jsem nic víc, takže nejsem zklamán. Ačkoli si dokážu představit kvalitněji zpracované postavy, případně kvalitnější příběh/zápletku, bylo to příjemné čtení.

20.08.2020 3 z 5