Karina_ Karina_ komentáře u knih

☰ menu

Vztek Vztek Tracy Wolff

Knihou jsem se musela trochu prokousávat, první díl se mi četl lépe, ovšem musím ocenit, že autorka trochu upustila od té přeslazené dějové linky a zařadila více akce. Námět celkově se mi líbil a jsem ráda, že se druhý díl trochu lišil od prvního. V prvním díle jsem se bála, že knihy budou napodobeninu něčeho mezi Odkazem a Twilight ságou, to se naštěstí nestalo. Přestože tu někdo psal, že autorka nemá promyšlené a není originalní, já si to nemyslím, poslední věta knihy mě dostala a věřím, že ve třetím díle se ukáže, co vše měla autorka promyšlené už od prvního dílu.
Knihu obecně hodnotím 4* je to něco co si ráda přečtu ještě jednou někdy v budoucnu, ale na 5* to nemá.

06.03.2024 4 z 5


Touha Touha Tracy Wolff

Začátek byl nezajímavý, nemohla jsem se začíst. Později mě ale milostná dějová linka pohltila. Samozřejmě je to klasický příběh něžně dívky a bad boye co nesnáší sebe i celý svět, ale kdyby to bylo jinak, nikoho to nenadchne.
Rozuzlení bylo velmi čtivé, trochu jsem to čekala, ale i tak mě překvapilo, jak se děj vyvíjí. Knihu jsem přečetla za jeden den, takže jsem zvědavá na druhý díl.

03.02.2024 5 z 5


Cesty se rozcházejí Cesty se rozcházejí Veronica Roth

Už v prvním díle jsem měla problém trochu se orientovat v ději, ale to je můj problém ovšem jména Cyra a Cisi pro mě byla občas matoucí.
Závěr byl na mě trochu rychlý a zbytečně ustřižený, ale jinak je kniha moc hezká a příběh kreativní. Určitě si ji někdy ráda přečtu znova.

30.01.2024 4 z 5


Čáry života Čáry života Veronica Roth

Dlouho jsem váhala, jaké dám hodnocení, kniha se mi totiž líbila, jen jsem se v ní neskutečně ztracela. Přisuzuji to ovšem vše nepozornosti a proto knihu hodnotím 4/5.

11.01.2024 4 z 5


Rodina především Rodina především Karen M. McManus

Jakoooo.. Dobrý, moc nevím co o knize napsat. Trvalo mi, než jsem se do ní za četla, ale příběh hezký. Bylo mi tedy velmi brzy jasné, co se stalo, ale detaily mě překvapily. Každopádně podruhé už knihu nejspíše číst nebudu.

10.11.2023 3 z 5


Kůže plná stínů Kůže plná stínů Frances Hardinge

Za začátku jsem se do knihy nemohla vůbec začíst. Náboženská tématika mě na začátku dost odrazovala a myslela jsem, že knihu nedočtu.
Později se mi ale četla hezky, příběh byl hezky, promyšlený, zajímavý ale nebyla to kniha, na kterou bych se těšila až přijdu z práce. Dala jsem proto tři hvězdičky. Také mi tam chyběla nějaká romantika, ale to už je můj problém

10.11.2023 3 z 5


Důvodné pochybnosti Důvodné pochybnosti Whitney G. (p)

Skvělé lechtivé četní. Moje první kniha od autorky a určitě ne poslední. I když bylo scén možná až příliš, nakonec mi to nevadilo, i dějová linka byla promyšlená a hezká. Byl tam příběh, nebylo to jen o sexu, což u erotické četby cením.

20.09.2023 5 z 5


Nové vyhlídky Nové vyhlídky Lilly Lucas

Po dočtení třetího dílu jsem se bála, co s Annie bude, tohle jsem ovšem nečekala, propojení postav a dějů v Green Valley naprosto žeru. Tenhle díl mě chytil za srdíčko.
Typicky romantický příběh, klasická romantická zapletka, ale čtení neskutečně krásné.

18.09.2023 5 z 5


Runy osudu Runy osudu Christina Courtenay

Nádhera. Krásný romantický příběh

03.09.2023 5 z 5


Ozvěny run Ozvěny run Christina Courtenay

Tato kniha mě opět přesvědčila, jak krásné jsou příběhy s dvěma dějovýma linkama. Neskutečně jsme se zamilovala do skandinávských zemí a jejich historií. Ač nejsem fanouškem silných příběhů o dobyvatelých kteří znásilňovali a rabovali celé vesnice, tento příběh je jemný a i jak sama autorka píše, byl to její záměr ukázat, že ne všichni Vikingové byli takový.
Milostný příběh je krásný, ač v dnešní době by okolnosti začátku tohoto vztahu byli dost přes čáru. Ovšem to k 9. století patří.
A dějová linka přítomnosti? Naproto krásná.

29.08.2023 5 z 5


Nové sny Nové sny Lilly Lucas

Auuu, to bylo smutné, dilema které se odehrává v příběhu je moje noční můra.
Každopádně do hlavních postav jsem se neskutečně zamilovala, konec bych udělala trochu dramatičtější, ovšem závěr byl podle očekávání skvělý. Ani třetí díl od autorky mě nezklamal, moc se mi líbí propojení knih místem a postavami. No nic, jdu na ten další

29.08.2023


Nevítaný host Nevítaný host Shari Lapena

Neměla jsem doma jinou knihu, proto byla tato moje jediná volna na dovolenou k moři. Hned jsem zjistila, že to není pohodové čtení v moři, občas jsem se ztrácela v postavách, ale spíše svou nepozorností. Tip na nezvaného hosta jsem hned odhadla správně, ale několikrát jsem v knize svůj tip přehodnocovala. Námět na knihu dobrý, ovšem bych si knihu přála více napínavou, "strašidelnou" aby mi běhal mráz po zádech. Ale tak možná si ji příště nebrat k moři by pomohlo. Ji ak hodnotím jako příjemný lehký thriller.

29.08.2023 3 z 5


Pozvala mě dál Pozvala mě dál Lucy Clarke

Zpočátku jsem se nemohla začíst, utrápené začátky kdy je hlavní postava "v koncích", moc nemusím. Ale musím říct, že příběh nabral neskutečné obrátky a rázem jsem ho za den přečetla. Konec příběhu není jasný do posledních dvou kapitol, což mě velmi překvapilo a i konec konce je tak nepředvídatelný, že mi to vyrazilo dech.
Musím se přiznat, kniha plná zvratů, strach, napětí, ale na konci mi i slzička ukápla.

29.08.2023 4 z 5


Dívky z lesů Dívky z lesů Minka Kent

Kniha byla skvělá, příběh skvělý, styl psaní a postavy se mi moc líbili, ale konec mi přišel strašně rychlý.
Knihu ovšem hodnotím pozitivně

12.07.2023 3 z 5


Matčin hrob Matčin hrob Lisa Regan

Hodně dobrý příběh, ke konci jsem se bála, že rozuzlení bude až ve 4. dile, na konci mi ovšem přišel závěr tak rychlý, že bych to možná i uvítala. Ale obecně je kniha velmi poutavá a člověk se trochu i zamyslí, jak je na tom v životě vlastně dobře.
Doporučuji.

16.05.2023 4 z 5


Dívka beze jména Dívka beze jména Lisa Regan

Další díl, co nezklamal, první mě zaujal o trochu více, ale na kvalitě tohoto to nic nemění. Uvítala bych méně zainteresovaných osob, ale příběh nezklamal, závěr případu ani soukromého života detektivky jsem nečekala. Úžasný.

12.05.2023 4 z 5


Zkáza Ďáblova akru Zkáza Ďáblova akru Ransom Riggs

Film který je udělaný podle prvního dílu byl skvělý a tak jsem se rozhodla pro knižní sérii.
Skvělý nápad, styl psaní, postavy, promyšlenost příběhu a mezilidských vazeb. Ještě k tomu doplněno neskutečnými obrázky, které příběhu dodaly úplně jiný rozměr, jak kdybych byla celou dobu s postavami v knize.
Za mě nedokážu ani určit jaký díl byl lepší či horší, tato série u mě v srdíčku vyhrála nějaké to místečko

07.05.2023


Mizející dívky Mizející dívky Lisa Regan

Kniha mě ze začátku velmi zaujala, pak jsem ji na pár dní odložila a poté jsem ji zhltla za jeden den. Už od začátku mi bylo tedy jasné, kdo obecně v tom má prsty, ale bylo zajímavé zjišťovat, kdo v tom je konkrétně zapletený. Celkový dojem z knihy mám dobrý, byla napínavá a klasický příběh hlavní postavy a jejího problému, že jí nikdo neposlouchá mi byla sympatická, Josie bojovala za své přesvědčení, že se něco děje. A Ramona? Hustý

07.05.2023 4 z 5


Učitelem ve školce: Ohlédnutí za školním rokem Učitelem ve školce: Ohlédnutí za školním rokem Ondřej Koželuh

Oddechovém čtení vhodné pro rodiče, aby se trochu probrali, pro začínající učitelky, zjistí, jak ten rok vlastně vypadá, také pro učitelky zkušenější, pro zasmátí a pro všechny co milují dětskou upřímnost.

07.05.2023 4 z 5


Stačí jen dotyk Stačí jen dotyk Colleen Oakley

Moc hezký romantický příběh, konec mi ovšem přišel takový rychlý. Ale celkový dojem z knihy to nekazí, jen jsem po přečtení postrádala jedete tak aspoň 50 stran ‍️

31.10.2022 4 z 5