Karabach Karabach komentáře u knih

Obálka knihy Bible matematiky: Od nuly k nekonečnu: Příběh vědy, která utváří svět. Bible matematiky: Od nuly k nekonečnu: Příběh vědy, která utváří svět. John Farndon

Zajímavé shrnutí vývoje matematiky, spíše popis nežli nějaké pikantnosti, otázkou je jak to vše bude pokračovat dál?

24.01.2026

Obálka knihy Mechanický pomeranč Mechanický pomeranč Anthony Burgess

Když náš pokornej čtenář poprvé zlukoval tento pejpr tak nevěřil vlastním ajkám co híroval, dělal si překladatel hjumanik fisíz s tímto ještekem? Bajat Alex byl poradny lunatik co kartáčoval ptice se svými frendikami a blbal najfem pro pležr. Můj gulliver z toho dostal pořádné tolčoky až jsem musel začat drinkat tý.

23.11.2025

Obálka knihy O lásce a jiných běsech O lásce a jiných běsech Gabriel García Márquez

Krátký příběh o nefunkční zvrácené rodině, která svoji jedinou dceru odevzdala vrahům!?

16.11.2025

Obálka knihy Pavilon čís. 6 Pavilon čís. 6 Anton Pavlovič Čechov

Doktor roky přehlížel mizernou situaci v nemocnici až se otočila proti němu. Častokrát mame moc věci změnit a z lenosti nebo strachu nic neuděláme. Doktor a potažmo celý systém ochutnali vlastní medicínu.

16.11.2025

Obálka knihy Andělé a démoni Andělé a démoni Dan Brown

Hlavní hrdina v příběhu čtyřikrát přežil jasnou smrt, hlavně ta poslední kdy z několika kilometrů spadl do řeky Tibery, zrovna do bublinek, to je proste už moc.
Kniha je napsaná ve svižných kapitolách a tím pádem se rychle čte.
Po této zkušenosti si od podobného žánru dám na delší dobu oddych.

31.03.2025

Obálka knihy Lapuťák a kapitán Adorabl Lapuťák a kapitán Adorabl Dominik Landsman

Skvěle zábavné pro děti, syn se smál a pak neusínal.
Některé pasáže jsem na vyžádání musel pročítat vícekrát.

12.12.2024

Obálka knihy Cesta kaizen Cesta kaizen Robert Maurer

Tato útlá kniha v sobě skrývá mnoho inspirativních kroků jak se každý den o trochu v čemkoliv zlepšit.

30.11.2024

Obálka knihy Buďte mistry improvizace Buďte mistry improvizace Martin Vasquez

Dobré tipy, hlavně části o humoru a vyprávění příběhů.
Bohužel po přečtení se jen tak nezlepšíte, neboť je nezbytné chodit do improvizačního klubu a pravidelně vystupovat před publikem.

11.11.2024

Obálka knihy Bez frází a bez jůtubu Bez frází a bez jůtubu Dominik Landsman

O stylu autora si můžu myslet cokoliv, avšak knihu jsem četl devítiletému synovi před spaním, který je velký sportovec a má rád i Youtube a PlayStation.
Syn se u každé kapitoly smál a vždy chtěl přidávat další. Špatně usínal.
To pro mě znamená dobrá literatura pro mládež.

11.11.2024

Obálka knihy Na západní frontě klid Na západní frontě klid Erich Maria Remarque (p)

Měla by to být povinná četba pro všechny politiky.

16.04.2024

Obálka knihy Jak je důležité míti Filipa Jak je důležité míti Filipa Oscar Wilde

Milé krátké čtení, místy i celkem vtipné.

03.04.2024

Obálka knihy Vynález jménem Bitcoin Vynález jménem Bitcoin Yan Pritzker

Super vysvětlené fungování Bitcoinu. Teď už mi jen zbývá si koupit hardware a začít těžit.

31.03.2024

Obálka knihy Severka Severka Nina Špitálníková

Oblíbená knížka Kim Čong-una.

03.03.2024

Obálka knihy Ostrov Ostrov Max Brooks

Báječné počteníčko pro mladé vášnivé hráče Minecraftu. Brzké usnutí je garantováno.

27.01.2024

Obálka knihy Obr Dobr Obr Dobr Roald Dahl

Osmiletý syn u čtení této pohádky neusínal a pozorně poslouchal, což je pro mě vždy znamení kvalitní dětské literatury.

05.11.2023

Obálka knihy Mistr a Markétka Mistr a Markétka Michail Bulgakov

Rozhodně je to nezvyklá kniha, v některých případech jsem si připadal jako ve snu.
Děj se různé prolíná. Líbily se mi biblické pasáže.

03.11.2023

Obálka knihy Bylo nás pět Bylo nás pět Karel Poláček

První polovina byla báječné čtení. Toulky Indií mě už nebavili.

19.10.2023

Obálka knihy F. L. Věk I. F. L. Věk I. Alois Jirásek

Poutavý příběh mladého vlastence napsaný úžasným jazykem. Líbil se mi autorův popis Prahy a studia strávené v klášteře, kde se František věnoval hudbě a četl knihy a pomáhal starému oživlému knihovníku. Potom se trochu osamostnatil a zamiloval. Rozumím jeho vnitřnímu boji, když si nakonec před divadlem a Prahou, vybral život na venkově a vyhověl svým rodičům. V té době neposlouchat rodiče musel být velký hřích.
Zvažují přečíst další díly tohoto rozsáhlého díla.

15.10.2023

Obálka knihy Letový plán Letový plán Brian Tracy

Motivační kniha od seberozvojového guru, kterou jsem kvůli okolnostem potřeboval přečíst. Nejvíce se mi líbila kapitola 3 o nastavení cílů. Hlavním poselstvím je bojovat, jít za svým cílem a nevzdávat se.

29.09.2023

Zavřít