Joyce24 Joyce24 komentáře u knih

☰ menu

Pilíře země Pilíře země Ken Follett

Poprvé jsem se pustila do tak objemné knihy z období středověku.
Ačkoliv má přes 900 stránek, čte se velmi dobře, děj rychle ubíhal, jen popisy stavby pro mě byly někdy pěkně zdlouhavé. Život ve středověku byl velmi těžký a já osobně bych ho na vlastní kůži zažít nechtěla.

30.04.2024 4 z 5


Domek u lesa Domek u lesa Mary Ellen Taylor

Je to vlastně takové volné pokračování Domu v zátoce, kdy se dozvídáme něco víc o nejmladší sestře Claire a současně prožíváme s Megan její poslední týdny před porodem, kdy se pustila do renovace Jarního domku. Moc pěkné čtení, těším se na další knihy od této autorky.

07.04.2024 5 z 5


Stopy minulosti Stopy minulosti Kathryn Taylor

Krásné pohodové čtení, kdy se Lexie snaží rozplést i kus vlastní minulosti. A ten otevřený konec? Měla jsem dát na rady zde v komentářích a pořídit si hned i druhý díl. Teď si musím počkat na rozuzlení.

10.03.2024 5 z 5


Láska ve špičce italské boty Láska ve špičce italské boty Blanka Malá

Na knížku jsem čekala čtyři měsíce než na mě vyšla řada v knihovně. Lákala mě k přečtení, protože mám ráda Itálii, italštinu. Po přečtení prvních kapitol a především po přečtení si seznámení Blanky s Agostinem jsem měla chuť knihu zavřít a vrátit, neboť to byla červená knihovna s neuvěřitelností dohromady, ale dala jsem tomu ještě šanci, protože nemám ráda nedočtené knihy a nakonec to byla taková oddechovka, kdy jsem se alespoň v mysli přenesla do slunné Itálie a dostala chuť na italská jídla.
Recepty napsané na konci některých kapitol stojí určitě za vyzkoušení.

03.03.2024 3 z 5


Dům v zátoce Dům v zátoce Mary Ellen Taylor

Moc pěkné čtení. Vždy jsem se těšila, až se zase budu moci ponořit do děje a přenést se do domu v zátoce. Krásně propojená linka z minulosti s přítomností a velice oceňuji přiložený rodokmen na začátku knihy. Mnohokrát jsem do něho nahlédla, abych se zorientovala ve vzájemných vztazích jednotlivých postav.
Řadím si autorku mezi své oblíbené a určitě se brzy pustím do další její knížky.

27.02.2024 5 z 5


Hříchy otců Hříchy otců Martin Stručovský

Tak tento díl se mi líbil podstatně více než předchozí. Je to chvílemi pěkně zamotané, ale nakonec do sebe opět vše zapadne a viník či viníci vyjdou najevo. Jen tedy ten úplný konec..... Budou ještě pokračovat případy Matěje Mlynáře nebo.....

17.02.2024 4 z 5


Napiš si svůj šťastný konec Napiš si svůj šťastný konec Sarah Jio

Krásný a dojemný příběh. Také bych chtěla mít takovou "Knižní zahradu".

04.02.2024 5 z 5


Pojď trochu blíž Pojď trochu blíž Rachel Abbott

Pro mne čtivá kniha a ten konec jsem nečekala, i když autorka má zvykem na závěr překvapit.

21.01.2024 4 z 5


Krámek se starožitnostmi Krámek se starožitnostmi Paula Brackston

(SPOILER) Poslední dobou jsem si oblíbila knihy, kde se hlavní hrdinové, přesněji řečeno hrdinky, přenesou z přítomnosti do dávné minulosti, kde zažívají běžný život tehdejších obyvatel. Tentokrát to byl přesun do roku 1605, kdy musela Xanthe zachránit služku Alici před šibenicí. Poznala při tom, jaký byl běžný život těch nejobyčejnějších lidí a současně i panstva, jak se žilo bez výdobytků dnešní doby. A samozřejmě nechybí v příběhu i láska, i když.....

02.01.2024 5 z 5


Noční lov Noční lov Robert Bryndza

Po dlouhé době jsem se pustila do druhého dílu série s Erikou Fosterovou. Po několika kapitolách jsem tušila, kdo může být vrahem, v polovině knihy se mi to potvrdilo. Přestože je vrah známý od poloviny knihy, je tento příběh čtivý a nezklamal mě.

29.12.2023 5 z 5


Na viděnou v Havaně Na viděnou v Havaně Chanel Cleeton

Zajímavý ale hlavně smutný příběh ze současné Kuby, ale také z Kuby v roce 1958 v období revoluce. Příběh Marisol, která přilétá na Kubu, aby tu rozptýlila popel své babičky Elisy, která musela před mnoha lety Kubu opustit a která zde prožila svoji osudovou lásku k revolucionáři. Nikdy jsem vlastně nečetla žádnou knihu z prostředí Kuby, proto to bylo pro mě i poučné, co se týče poznání poměrů tehdy a dnes na Kubě.

20.12.2023 4 z 5


Slušní lidé Slušní lidé J. P. Delaney (p)

Kniha o záměně děti v porodnici před dvěma lety. To samo o sobě je nepředstavitelná tragédie. A když k tomu ještě přidáte psychopata v roli jednoho z rodičů, pak je to průšvih na druhou.

17.12.2023 5 z 5


Písařka ze Sieny Písařka ze Sieny Melodie Rose Winawer

Mám ráda knihy tohoto typu, kdy se hrdinka náhle z přítomnosti ocitne v minulosti, v tomto případě konkrétně v roce 1347 v italské Sieně. Díky Beatrice jsem se mohla procházet po středověké Sieně a představovat si, jak se tehdy žilo. Pro mě to bylo o to více příjemné, jelikož jsem měla již možnost Sienu navštívit a tím pádem místa, která byla v knize popisována osobně znám.
Za mě veliká spokojenost.

01.12.2023 5 z 5


Stvůra Stvůra Kristýna Trpková

Tak jsem objevila další nadějnou českou spisovatelku detektivních románů. Kniha se mi velmi líbila. Několikrát to již vypadalo, že vrah je na dosah a ejhle falešná stopa. Vraha jsem do poslední chvíle správně neodhadla, měla jsem úplně jiné tipy. Těším se na další díly se sympatickými vyšetřovateli.

12.11.2023 5 z 5


Solvejžin slib Solvejžin slib Corina Bomann

Tento díl se mi líbil z celé ságy nejméně. Jak již zde bylo napsáno děj byl zcela předvídatelný, téměř červená knihovna, kterou právě příliš nevyhledávám.

29.10.2023 4 z 5


Hodinářova dcera Hodinářova dcera Kate Morton

Tak tato knížka mi dala pořádně zabrat. Příliš dlouho jsem se nemohla začíst, ale dala jsem tomu šanci díky komentářům, které slibovaly zlom v druhé polovině knížky. Podle mě došlo ke zlomu až tak posledních padesát stránek. Po celou dobu se zde střídaly různá časová období, příliš mnoho postav až jsem se často ztrácela a nakonec vlastně zůstala spousta věcí nevysvětlená, nejasná.
Pro mě je to zatím nejslabší knížka od Kate Morton.

15.10.2023 3 z 5


Mathildino tajemství Mathildino tajemství Corina Bomann

I tento díl se mi velmi líbil, četl se téměř sám a poslední třetinu knihy jsem dala téměř na jeden zátah. Sice byly chvíle, kdy mi Mathilda svým chováním štvala a nesouhlasila jsem s ní, ale celkově si myslím, že se jedná o podařenou knihu, potažmo celou sérii. Poslední díl už mám samozřejmě zarezervovaný.

01.10.2023 5 z 5


Bella Donna: Kráska z Florencie Bella Donna: Kráska z Florencie Catherine Aurel

Moc pěkný příběh z Florencie 15. století založený na skutečných postavách a skutečných událostech. Příběh Simonetty Vespucci, rodiny Medicejskych, Sandra Botticelliho a v neposlední řadě i bývalé kurtizány Cosimy Bellani. Příběh jsem si užila a díky tomu, že jsem měla už možnost Florencii sama navštívit, jsem si zcela věrohodně dokázala představit uličky, náměstí, Ponte Vecchio a další památky, zde popisované.

12.09.2023 4 z 5


Dům na útesu Dům na útesu Rachel Abbott

Další kniha mé oblíbené autorky opět nezklamala. Od začátku jsem měla pocit, že tady něco nehraje a něco je úplně jinak. Konec jsem tak nějak tušila, i když mi stejně leccos překvapilo.

03.09.2023 5 z 5


Otazník je polovina srdce Otazník je polovina srdce Sofia Lundberg

Po knize jsem sáhla v knihovně zcela náhodně a rozhodně nejsem zklamaná. Zajímavý příběh. Vypráví o současném životě hlavní hrdinky Elin v New Yorku a střídavě o jejím dětství na švédském venkově. Je špatné, když spolu nejbližší lidé nemluví a jen žijí v určitých domněnkách. Pak se lehce stane, že jim život nebo jeho větší část proklouzne mezi prsty a přijdou o čas, který jim už nikdo nevrátí.

24.08.2023 4 z 5