Dům na útesu

Dům na útesu https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/418443/bmid_dum-na-utesu-OEb-418443.jpg 4 341 108

Stephanie Kingová série

1. díl >

Mark a Evie spolu prožili divoký románek. Po nenadálém úmrtí Markovy první manželky mu Evie pomohla postavit se opět na nohy. Markova sestra Cleo ví, že by mu nový vztah měla přát, vůči Evii je ovšem značně nedůvěřivá… Když Evii začne doma potkávat jeden úraz za druhým, její přátelé znejistí. Nemohl jí zranění způsobit Mark? Když je jednou v noci do jejich domu na útesu povolána seržantka Stephanie Kingová, najde ve zkrvavené posteli propletená dvě těla. Kde začíná vražda? V okamžiku, kdy člověk pozvedne nůž, anebo už při první myšlence na násilí? Porotu soudu, před nímž Evie stane, čeká nelehké rozhodování – lze ospravedlnit vraždu? Dům na útesu je temně poutavý psychologický thriller se všemi typickými znaky bestselleru Rachel Abbottové – nechybí provokativní dilema, propracovaná zápletka, strhující napětí ani brilantní charakterizace.... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

And So It Begins , 2018


více info...

Přidat komentář

petraj30
11.04.2024 4 z 5

Z počátku jsem byla z knihy rozčarovaná a moc mě nebavila, ale pak se to krásně rozjelo a nebylo k zastavení.
Spoiler.
Ani nevím proč, ale hodně mi to připomínalo knihu Zmizelá od Gillian Flynn. Věděla jsem, že Evie měla všech pět pohromadě celou dobu. Zbylo jen vyřešit otázku "proč to všechno". To bylo velké překvapení a konečná kapitola taky.
Nakonec musím napsat, že mě kniha velmi bavila, i když jsem s velkými obtížemi hledala alespoň náznak sympatické povahy. Ale k těmto knihám to patří.

beruska
30.03.2024 4 z 5

Paní autorka je má oblíbená a myslím si, že kniha určitě stojí za přečtení.... :)


karaliene
21.03.2024 3 z 5

Nechci být genderově nekorektní, ale ženský rukopis z textu přímo čiší.
Jazyk pro nenáročné čtenáře; jednoduchý tak, jako by příběh smolil průměrně nadaný středoškolák na zastávce autobusu cestou do školy.
Obsah naopak překombinovaný; za takovou koncentraci emočně nestabilních jedinců by se nemusela stydět ani prominentní psychatrická léčebna.

princesse
04.09.2023 4 z 5

U mě dobrý. Četlo se to samo a zápletka i způsob podání čtenáři parádní. Našlo by se tam pár věcí, které mi až tak moc neseděly, ale vcelku povedená kniha. Mrknu se příležitostně i po dalším dílu.

Joyce24
03.09.2023 5 z 5

Další kniha mé oblíbené autorky opět nezklamala. Od začátku jsem měla pocit, že tady něco nehraje a něco je úplně jinak. Konec jsem tak nějak tušila, i když mi stejně leccos překvapilo.

petrulkaa
19.07.2023 5 z 5

Napínavé až do konce. Knihu se mi vůbec nechtělo odkládat, spisovatelka je mistrovská vypravěčka. Obzvlášť posledních sto stran jsem četla jedním dechem a rozuzlení bylo přímo strhující, pro mě překvapující, nečekané. Už se těším na další knihu této skvělé autorky.

Veve11111
02.03.2023 5 z 5

Kniha je rozdelená na tri časti. Prvá časť bola taká rozťahanejšia, bavila ma menej, šlo to tak pomalšie. Avšak od druhej časti kniha nabrala rýchly spád a už to šlo. Odporúčam ;) .

martiline
26.02.2023 5 z 5

Líbí se mi až neskutečné zápletky, které umí vymyslet Rachel Abbottová ... a v této knize o ně není nouze. I když to udělám málokdy, tak tentokrát jsem si hned ze začátku přečetla konec :-) ... neradím to, nedělejte to ... ale i tak mne kniha chytla a já četla jedním dechem. Snad tím přečteným závěrem mne najednou zajímalo sledovat postavy a jejich chování ještě víc, protože už jsem "věděla" ...

mi-380
03.02.2023 3 z 5

Ženy pro ženy, samé ženy. Občas do tohoto žánru zavítám. Často bych klidně připsal „i pro muže“, u dění v domě na útesu bych původní označení neměnil. Dost věcí mi tu každou chvíli šlo proti srsti. Od překombinované a nevěrohodné historky, přes podivně rozčleněné vyprávění, až po časté ponory do nenávistných myšlenek hlavních postav a ledabyle načrtnuté mužské figurky. Posledních padesát stran s dlouhými vysvětlujícími proslovy mě sice udržovalo v napětí, ale každou minutu jsem musel počítat, kolik času mi ještě zbývá, abych už byl konečně na konci.
65 % (zatím 299 hodnotících, průměr 81 %).

dlabikk
19.01.2023 4 z 5

Skvělý psychothiller, přesně tak se mi to líbí. Nutí vás číst a číst, až jste na konci. Dle anotace ve vás hlodá otázka, zda zabila úmyslně či ne. Tentokrát mi to neseplo a jsem ráda, že jsem byla napnutá až do samého konce.

Mistatka
30.12.2022 5 z 5

Úplná bomba. Už se těším na další Knihy.

Gibis
16.11.2022 5 z 5

Psychotrhrillery Rachel Abbottové mě vždy hodně baví a ani tento nebyl výjimkou. Od začátku máte pocit, že tady něco nehraje, z jemných narážek tušíte, že všechno nebude tak, jak je vyprávěno a váháte, komu vlastně máte věřit. Kdo je ten padouch? Kdo lže a kdo je obětí? A jak to všechno dopadne? A tak jsem musela číst a číst a číst, abych se už konečně dozvěděla :) Pro mě skvělé!

Sixtínka
11.10.2022 3 z 5

Miestami veľmi zaujímavé, miestami hrozne zdĺhavé, niekedy až bolestivo pritiahnuté za vlasy.

Sate
06.10.2022 3 z 5

Kniha přečtená během několika málo dní. Že začátku, problém se záčíst, asi od nějaké 15 kapitoly to bylo o něco lepší. Kniha je napsaná jako celek dobře, ale děj to už je trochu něco jiného. Nejlépe jde popsat kniha asi jako "divná", stále netuším, co si o tom všem myslet. Ovšem jako psychothriller bych to úplně nenazvala. Na to tomu dost chybělo.
Postavy, eh, většina byla nesypmatická a vyšetřovatelka kolem, které se má točit vlastně celá série, je dost nevýrazná. Občas jsem i zapomněla, že tam vůbec je.

postrach
29.09.2022 3 z 5

Kniha mi moc nesedla.OD rachel Abbott,jsem cekala víc.Nezvěstná,Spi sladce a Skryté okno,byly mnohem lepší.

Amitiel76
19.09.2022 3 z 5

Knihu jsem dočetla před pár dny, a dnes už si jen stěží vybavuji její děj. A to je jak se říká: "velký špatný". Nejprve mi vůbec nesedl styl, kterým je to napsané. Trvalo mi dost dlouho, než jsme si s knihou sedly. Děj byl táhlý, pomalý, bez patřičných emocí a náboje, který by měl správný thriller mít. Postavy mi přišly takové hodně ploché, a zjednodušeně napsané. Ani k jediné jsem si nedokázala vytvořit jakýkoliv vztah. Celou zápletku příběhu jsem rozluštila už dříve než v polovině, a na konci knihy jsem si jen doladila detaily.
Taková hodně průměrná kniha, po které bych znovu rozhodně nesáhla. Jednou stačilo.

ZuzanaZ83
25.08.2022 4 z 5

Příběh, ve kterém dojde k zabití muže, který svou partnerku týral. Jeho sestra je na něj až nezdravě fixovaná a nenávidí všechny ženy jeho života. Ale kdo je násilník a kdo je vrah?
Napínavý thriller, kde až do konce nevíte, kde je pravda.

SilvieSisinka
28.05.2022 4 z 5

Ujeta zvláštní kniha,člověk musel číst dál.Do konce nevěděl kdo je vrah.

Lexie321
13.05.2022 4 z 5

(SPOILER) Kniha bola skvele napísaná. Už od začiatku som tušila ako to celé v skutočnosti s Evie bolo ale aj tak nejaké veci ma prekvapili. Zo záveru som trocha sklamaná. Bola to moja prvá kniha od autorky ale ešte nejaku iný si od nej určite rada prečítam.
SPOILER:
Popravde veľa postáv si naozaj nezaslúžilo aby boli obeťami Evienho planu najviac asi Mark a Lulu. Ale aj iný ako Harriett a Amina. Postava Stephanie bola fajn a myslím, že som si ju aj obľúbila ale zároveň bola trocha nevýrazná ako vyšetrovateľka. Aspoň v tomto pripade.

Alienn
05.04.2022 4 z 5

Napínavá až do konce, rozhodně mě nechala v klidu. A přestože tady jsem závěr trefila, tak jsem si jí moc užila. Doporučuji, nudit se nebudete.

Štítky knihy

thrillery pro ženy

Autorovy další knížky

Rachel Abbott
anglická, 1953
2015  84%Spi sladce
2016  83%Zabij mě znovu
2015  88%Nezvěstná
2016  77%Ohrožená
2019  81%Dům na útesu

Kniha Dům na útesu je v

Právě čtených5x
Přečtených448x
Čtenářské výzvě26x
Doporučených12x
Knihotéce245x
Chystám se číst244x
Chci si koupit42x
dalších seznamech6x