jolisek123 jolisek123 komentáře u knih

☰ menu

Šepot Šepot Chrissie Keighery

Knížka má své kouzlo... Někdo řekne, že to bylo nezáživné a nudné, pro někoho se otevřel svět zcela nový a neprobádaný. Za mě průměrný příběh, čtení pohodové, nějak náročné:-)

09.09.2018 3 z 5


Rozvaliny Gorlanu Rozvaliny Gorlanu John Flanagan

Kolik lidí mi říkalo: „Není tahle kniha spíš pro kluky?” nebo „Opravdu ji chceš číst? Nebude se ti líbit.” a podobné. Mohu s jistotou říct, že nelituji, kniha mi dost připomíná stylem napsání i líčením Pána prstenů, nemohu si pomoct:-) To ovšem není výtka, kniha byla dle mého názoru super a těším se až si půjčím další díly.

17.06.2018 5 z 5


Trhni si! Trhni si! Andrea Kabeláčová

Zklamání? A jaké... Kde je pointa celého příběhu? Co ty vulgarismy? To se slovo kur*a nedalo nahradit něčím jiným, například „do háje”? Neoblíbila jsem si ani jednu z postav, Mia i Brad mi přišli dětinští a jak to říci, nevyspělí. Snad jediné, co je na téhle knize pozitivní je, že mě moc nestála. Za mě opravdu špatná kniha, znovu bych si ji rozhodně nepřečetla.

31.05.2018 1 z 5


Jednou ano, dvakrát ne Jednou ano, dvakrát ne Cylin Busby

Tak tohle jsem nečekala. Nečekala jsem něco tak silného a dojemného, nečekala jsem, že budu ke konci tak brečet a ani jsem nečekala, že to bude tak citově rozsáhlé a procítěné (asi rozumíte:-)) Opravdu překrásná knížka, dala bych 6* no bohužel mi nebylo dopřáno:-)

20.05.2018 5 z 5


Pes baskervillský Pes baskervillský Arthur Conan Doyle

Moje první „Holmesovka” a jsem nadšená. Rozhodně s Sherlockem nekončím a ještě pár knih o něm se v mé knihovničce objeví:-)

05.05.2018 5 z 5


Papírová města Papírová města John Green

Když jsem knížku prvně uviděla, říkala jsem si: Hvězdy nám nepřály se mi přece líbilo a Papírová města jsou od stejného autora, tak proč to nezkusit? Hvězdy nám nepřály nasadily laťku hodně vysoko a tak jsem asi čekala od Papírových měst příliš mnoho. Zklamání se dostavilo hned po pár stranách. Chování postav jsem nechápala, děj se táhl a vypadalo to, že to nikdy neskončí. Možná je to mým věkem.

28.04.2018 2 z 5


Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Naprosto dokonalá kniha, Johna Greena přímo zbožňuji (respektive jeho styl psaní). Moc dojemný příběh, který chytne za srdce, ke konci už jsem bulela jako želva:-)

26.04.2018 5 z 5


Tíha vesmíru Tíha vesmíru Jennifer Niven

Překrásná knížka, kterou nevidíte, ale cítíte:-) Rozhodně doporučuji, rozhodně to není má poslední knížka od autorky

20.04.2018 5 z 5


Jeden z nás lže Jeden z nás lže Karen M. McManus

Nebudu lhát, když napíšu, že je to jedna z nejlepších knih, jaké jsem kdy četla. Napínavá, plná zvratů, trocha romantiky, přesně tak, jak to mám ráda. Těším se na další takovou knihu:-)

15.04.2018 5 z 5


Eleanor & Park Eleanor & Park Rainbow Rowell

Překrásná knížka, oceňuji pohled obou postav. Dobře se čte, moc se mi líbí autorčin styl psaní. Jen konec trochu smutný, ale ne každá knížka, která je skvělá, musí skončit happyendem. Rozhodně doporučuji!

07.04.2018 5 z 5


Řekni mi tři věci Řekni mi tři věci Julie Buxbaum

Podle mého poměrně originální kniha, ovšem konec se dal dost předpovídat, ale to už se prostě někdy stává. Každopádně to neubírá knížce na skvělém zpracování:-)

21.03.2018 4 z 5


Láska & gelato Láska & gelato Jenna Evans Welch

Nápad dobrý, plné zvratů, i když konec se dal poměrně dost dobře předpovídat. Odpočinkové čtení, které vás dostane do středu Itálie a probudí ve vás náctiletou holku s chutí objevovat:-)

16.03.2018 4 z 5


Můj život u sousedů Můj život u sousedů Huntley Fitzpatrick

Moc pěkná knížka, plná zvratů. Rozhodně doporučuji:-)

16.03.2018 5 z 5


Koruna Koruna Kiera Cass

Trilogii jsem si naprosto zamilovala. Byla romantická, byla napínavá a plná zvratů. Nic nemohu vytknout ani Koruně, ale když jsem ji dočetla, byla jsem poněkud zklamaná. Kam se vytratila ta romantika, která byla předešlou sérií doslova přeplněná?

05.01.2018 3 z 5


Hanin kufřík Hanin kufřík Karen Levine

Smutný, dojemný, ale bohužel také pravdivý příběh, který představuje snad to nejlepší zpracování, jakého se mu mohlo dostat...

05.01.2018 5 z 5


100 přání 100 přání Erica Bertelegni

Ze začátku mě moc knížka nebavila, ale na doporučení kamarádky jsem to nevzdala a nakonec jsem za to byla moc ráda. Na třináctiletou dívku, která tuto knížku napsala, je to nepředstavitelný výkon, opravdu klobouk dolů:-)

27.10.2017 5 z 5


Náhradní kluk Náhradní kluk Kasie West

Moc pěkná knížka, děj byl nenáročný, i když konec mě trochu zklamal. Zůstal takový otevřený, takže doufám, že autorka vydá pokračování:-)

25.10.2017 4 z 5


Reset Reset Amy Tintera

Knížka pro mě ze začátku velmi originální, v druhé polovině se to zvrtlo do klasického románku Wren a Calluma, což se ovšem dalo čekat. Také konec knížky byl jaksi moc uspěchaný, jakoby autor měl dopředu určený počet stran, do kterého se musí vejít. Čekala jsem tam více popisu a soubojů. Jinak pro mě velmi hezky napsaná, rychlé čtení na večery:-)

06.08.2017 4 z 5


Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Tato kniha mě opravdu zklamala. Děj, hrozně předvídatelný a ani nějak nenadchne. Postavy, chování vůbec neodpovídá. A o ceně tohoto scénáře radši mluvit nebudu...Ale abych jen nekritizovala, kniha se rychle četla a měla jsem ji přečtenou během jednoho delšího večera:-)

06.08.2017 3 z 5


Koláč s kapkou jedu Koláč s kapkou jedu Alan Bradley

Nemůžu se zbavit dojmů, že Flavii je nějaká moc chytrá:-) Na jedenáctiletou holku mi to nepřišlo, ale příběh sám o sobě mě dost bavil. Detektivky mám moc ráda a závěr knížky byl prostě úžasný, vše do sebe skvěle zapadlo:-)

06.08.2017