Trhni si!

Trhni si! https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/219443/bmid_trhni-si-hOx-219443.jpg 4 263 64

Mia je sedmnáctiletá holka, která se na vlastní pěst protlouká životem. K tělu si jen tak někoho nepustí a pro drsné slovo nejde daleko. Když odejde od své nesnesitelné matky, začne žít v opuštěném domě s partičkou kluků, kteří jsou na tom podobně jako ona. Když mezi ně přijde nový spolubydlící, není z něj Mia zrovna nadšená. Hádky jsou na denním pořádku, ale postupem času se ukazuje, že na rčení "co se škádlívá, to se rádo mívá", možná něco bude.... celý text

Přidat komentář

Mikiem
05.02.2024 5 z 5

Docela jsem se bavila ale četla se zdlouhavě ta kniha a je spíš pro teenagerky a teenagery ale jinak dobrý nestěžuju si

Ellienkaa
27.08.2023 4 z 5

Začala bych vzledem knihy, obálka naprosto šílená, příběh byl hezký, za mě teda klasický hate to love, ale kdyby byla hezčí obálka, tak kniha je top! Je tedy pravda, že příběh byl táhlý, ale bavila mě každá stránka. Teda Miu bych teda někdy fakt propleskala...


xxxmoncicak
18.07.2023 4 z 5

Příběhy mladých. Pohodovka

_Steff_
09.07.2023 4 z 5

Znovu jsem po pár letech přečetla tento skvost a musím říct, bylo to o dost lepší než si pamatuju. Postavy mě mnohem víc bavily, jejich dialogy byly vtipné, a ač by se tam našli nějaké otravné pasáže, kniha byla moc fajn : )

Ann98
25.08.2021 5 z 5

Ještě teď, bezprostředně po dočtení, se směju. Musím souhlasit, že kniha postrádá zápletku. Děj se odehrává převážně na jednom místě a ve finále se tam nic neděje. Ano, Mia byla na zabití, i já jsem měla chuť ji občas proplesknout. Nicméně ona za své chování vlastně nemůže. Od mala nebyla k ničemu vedena a vychovávaná, není se tedy čemu divit. Brala jsem ji prostě takovou jaká byla. Je prostořeká, s ničím si nedělá hlavu, co ji přijde na jazyk, to taky z pusy vypustí, ale já tuto Miu prostě žeru. Brad byl naprosté zlatíčko. Ti dva byli stvořeni k tomu se v jakékoliv situaci a na jakémkoliv místě pohádat. Jejich přestřelky plné sarkasmu a vtipu byly výborné. Všichni kluci byli miláčci. Ale to jak je Mia vždy dokázala bezvadně setřít nějakou hláškou, na to do smrti nezapomenu. Jestli je pravda, že smích prodlužuje život, tak jsem díky této knize nesmrtelná.

anelise
22.02.2021 1 z 5

Knihu jsem nedočetla, myslela jsem, že tam bude více akce. Hlavní hrdinka mi byla nesympatická a za většinu problémů si mohla sama.

Anonym877
24.11.2020

Tuto knihu jsem si osobně velmi oblíbila. Je to takové oddechové čtení, které bych doporučila spíš náctiletým dívkám. Ale rozhodně bych knihu doporučila.

Makkys
02.10.2020 2 z 5

Knihu jsem vyhrála tak jsem si říkala proč si ji nepřečíst. Musím ale říct ze mě moc nezaujala, hlavní hrdinka byla hrozně drsná a nesympatická a docela vulgární. Chvílemi jsem měla chuť ji proplesknout. Vedlejší postavy byli pro mě zajímavější a víc sem si je oblíbila. Posledních asi 30str jsem hodně přeskakovala. Určitě by kniha nemusela mít tolik stran protože se tam nic moc zajímavého nedělo.
2,5*/5*

leník511
23.03.2020 3 z 5

Knížka, ve které se nic neděje a klidně by mohla být o polovinu kratší. A o hlavní hrdince radši ani nemluvím.

rajcatko
12.09.2019 2 z 5

Hlavní hrdinka byla na pěst, hysterická blbka, která si za polovinu svých problémů, ne, oprava..za většinu svých problémů mohla sama. Nad její temperamentností jsem občas jen kroutila hlavou. Díky bohu za kluky, udělali tu knihu aspoň trochu čitelnou. A chudák Brad, zasloužil si něco lepšího.

Veruu95
06.08.2019 3 z 5

Kniha je oddechová, takový průměr. Nebylo to nic extra zapamatovatelného, taková komedie pro teenagery. Moc jsem si neoblíbila hlavní hrdinku, ale za to se mi líbily snad všechny mužské postavy.

Laughtubbe
27.05.2019 3 z 5

Knihu jsem si užila. Můžu všem doporučit. Nasmála jsem se, jen co je pravda. Příběh nám ukázal, že každý v sobě nosíme nějaké tajemství,na zádech nosíme břímě a v rukou se bojíme udržet to, co máme rádi. Tak moc až málem ztratíme možnost být šťastní. Nesmíme se bát otevřít se a zkusit něco nového. Vztah který měla Mia a Bradly byl okouzlující. Jde vidět, že každý potřebuje lásku. Bylo to příjemné čtení. Na knihu jsem natrefila náhodou a nelituji. Má apatie k českým autorům upadá. Díky této knize jsem obrátila o 180 stupňů. Teď v mé knihovně je vícero českých autorů. Nebojte se a ponořte se do světa hašteření, lásky, výhružek, dospívání ... no prostě do světa Mii a Brada (samozřejmě i dalšího testosteronu pod jednou střechou :D ).

JulieJames
13.05.2019 3 z 5

Do příběhu jsem se dostávala těžko, z počátku byla hlavní hrdinka Mia vyloženě na pěst, až jsem myslela, že knížku odložím, ale rozhodla jsem se vytrvat a nakonec to tak špatné nebylo. Mia nejde pro ránu daleko, má explicitní slovník a hraje si na drsňačku, z čehož byla nejedna komická situace, a právě díky nim byla kniha super. Kluci v partě, se kterými Mia žije v jednom domě, byl prvek, kvůli kterému stálo za to číst dál, byli vtipní, ujetí, i trochu záhadní. Upřímně jsem si celou knížku představovala, že by z toho mohl být docela dobrý komediální seriál pro teenagery, lehce předvídatelný, ale povedený.
Defakto jediné, co mi na knize vadilo, byl začátek a konec. Než jsem pochopila, kdo vlastně Mia je a jaká je, lezla mi na nervy a nevěděla jsem, co se děje. Takové vržení rovnou do středu věcí mi úplně nesedí. A konec se mi nelíbil v tom, že celý charakter Mii, který autorka celý příběh těžce budovala, byl sfouknut na pár stránkách jejím chováním, které ji ani trochu nevystihovalo.
Dávám tři a půl hvězdičky za povedené mužské postavy, čtivost a komické prvky, příjemná oddychovka :-)

kristyn3833
22.03.2019 3 z 5

Tato kniha se nejspíš do mé mysli zaryje jako každá.
Byla originální a hlavní autorka, kterou jsem ráda oslovovala prořízla pusa mě dosti pobavila.
Vůbec bych na začátku neřekla čeho je Mia schopná, nebo jak se zachová, když se zamiluje.
U této knihy jsem se hodně nasmála a usmívala jako měsíček.
Byla spíše taková oddechová a četla se velice jednoduše a rychle.
Knihu doporučuji pro odreagování, ale určitě to není nějak zvlášť dech beroucí literatura, prostě kniha, která zabaví.

Crosss
26.02.2019 4 z 5

Když se člověk chce na chvíli vžít do někoho úplně jiného, tato kniha je skvělá volba. Charakter hlavní postavy je pro tento účel naprosto dokonalý + s sebou přichází dobrodružství volného stylu života, trochu mimo hranice zákona, o kterém občas člověk přemítá a představuje si "co kdyby můj život vypadal takhle?"

Calla2002
23.10.2018 5 z 5

Páni! Páni! Páni! Byla to pro mě taková oddychovka, kterou jsem přečetla za jeden den. Ale náramně jsem si to užila, vlastně to byla kniha, kterou jsem v tu chvíli hledala. Kluk a holka, že začátku nenávist, hádky (které mě na tom baví asi nejvíc) , potom sex a nakonec velká láska, potom zlomený srdce a potom zase velká láska a tak to skončilo. Mezitím byla samozřejmě sourozenecké láska a přátelství! To by nesmělo chybět! Potřebovala jsem si na chvíli odpočinout od mého fantasy světa a potřebovala jsem něco takového, u čeho se člověk rozesměje, naštve se a co zabaví holku co najednou neměla co číst. Všechny postavy jsem si hned zamilovala a myslím, že se ke knize jestě někdy vrátím.
Jsem moc ráda, že jsem si to přečetla a rozhodně dooručuji.

TerryDee
01.10.2018 2 z 5

Kniha nebyla špatná, ale asi pro každého úplně není.
Hlavní hrdinka Mia je velmi drsná a nekompromisní, která utekla z nefunkčního domova a nalezla nové útočiště v domku u kluků (s podobnými osudy).
Na Miu jsem si těžko zvykala. V některých situacích byla na pěst, někdy mi zase přišla v pohodě. Pro ránu a sprostá slova nešla daleko, a díky tomu si získala respekt chlapců, s kterými bydlela. Nicméně její pozu drsoňky postupně rozbije nový spolubydlící Brad, který podle mě měl svatou trpělivost. Ne všichni by se totiž přenesli přes její chování, které bylo občas přes čáru. A proto by nedělalo problém si oblíbit chlaoeckou sestavu. Kluci byli skvěle vykresleni a působili opravdu sympaticky. Byli to správná paka.
Závěrem, pokud si někdo chce přečíst něco oddechového a romantického, tak může sáhnout po této knize. Neuškodí.

venacava
12.09.2018 1 z 5

Asi jsem uz stará :).. Četla jsem na etapy, protože mě příběh moc nebavil a vždy mi chvíli trvalo se začíst. Upřímně s odstupem i přemýšlím o čem to bylo.

leník511
14.08.2018 3 z 5

Jakože... Bylo to celkem dobré, ale klidně to místo 400 stránek mohlo být zkrácené na 200. Nejvíc se mi líbil asi epilog, protože hlavní hrdinka se tam konečně nechovala jak kráva a přišlo mi, že to psala úplně jiná autorka

Knihomolka10942
30.07.2018 1 z 5

O ČEM TO JAKO JE?! Váhala jsem jestli tuto hnížku ohodnotím alespoň jednou hvězdičkou. Knížka nemá nějakou pořádnou zápletku, jde jen o sprostou holku co se dává dohromady s chlapem... já v tom jinak nic hlubšího nevidím...