Jolana.b Jolana.b komentáře u knih

☰ menu

Hrdá Hrdá Elżbieta Cherezińska

Za mne velmi dobře napsaný román. Měla jsem strach, že se budu ztrácet v postavách. Ale autorka si dala práci s jejich dokonalým vykreslením. Dokonce jsem se přistihl při čtení o nájezdech, že jsem měla pocit, že cítím krev a strach Angličanů. Velmi se těším na druhý díl. Za mne báječná kniha.

28.03.2024 5 z 5


Hrobník a dívka Hrobník a dívka Oliver Pötzsch

Zajímavé, skvěle napsané. Ale doporučuji číst až po přečtení Hrobníka. Knihy na sebe navazují. Určitě doporučuji.

28.01.2024 5 z 5


Černá smečka Černá smečka František Kotleta (p)

Od Kotlety jsem už nějakou tu knihu přečetla, ale tohle bylo skutečné zklamání. Na obrovské množství krve, střelby a jiných podobných zábav jsem u něj zvyklá a tak nějak mi k němu i pasují, ale tady mi to přišlo překombinované. Myslím si, že si autor mohl ušetřit energii na tuto knihu a věnovat ji něčemu mnohem lepšímu.

11.01.2024 odpad!


Pravá bluesová kočka Pravá bluesová kočka Dominik Fiala

Za mne to byla jedna z nejhůře čtených knih. Náročnější byl snad jen Obraz Doriana Greye. Líbí se mi obálka. Líbí se mi nápad, ale styl psaní je strašný. Něco jako Terry Prachett, ale v hodně slabé chvilce. Knihu jsem dočetla, protože jsem chtěla vědět konec, ale celkově to bylo zklamání.

16.10.2023 2 z 5


Velmi anglická vražda Velmi anglická vražda Verity Bright

Když čtu komentáře níže uvedené, přemýšlím, zda jsme četli všichni stejnou knihu. Já ji koupila své babičce, jako milovnici Agáthy CHristie. Stále jsem se k regálu s touto knihou vracela jako moucha k lampě až jsem si ji koupila. A nelituji toho. Bylo to báječné čtení, které se o noční čte úplně samo. Svým způsobem mi připomněla slečnu Fisherovou. Nezávislá mladá žena s dokonalým majordomem v zádech. Skvělé čtení. Těším, že si přečtu další dobrodružství této dvojice.

21.09.2023 5 z 5


Plavba do nenávratna Plavba do nenávratna František Niedl

K této knize není co nového napsat. Vše bylo napsáno níže. Snad jen to, že pan Niedl prostě umí psát. Jeho knihy jsou zárukou dobrého čtení.

07.09.2023 5 z 5


Ztracená nevěsta Ztracená nevěsta Bella Ellis (p)

Nebylo to špatné čtení, ale trochu rozevláté. Vhodné na dlouhé zimní večery nebo pobyt v nemocnici.

11.07.2023 2 z 5


Muž bez minulosti Muž bez minulosti Tim Weaver

Ze zásady nečtu knihy, na jejichž obálce je uvedeno, že je to bestseller. U této knihy bych neudělala výjimku, kdyby nebylo audioknih. Pustila jsem si to při práci a zjistila, že na youtubu je pouze prvních pár kapitol. I to stačilo, abych se zaháčkovala a knihu dohledala. I přesto, že má téměř 500 stran četla se s lehkostí až překvapivou. Byl to dokonalý čtenářský zážitek. A dobrý námět k zamyšlení. - Nemáš jméno, propadneš systémem, prostě nejsi. Neexistuješ. Děsivé.

22.06.2022 5 z 5


Koniášův klíč Koniášův klíč Zuzana Koubková

Nebudu opakovat, co již bylo napsáno. Jen jedno řeknu. Každé slovo stálo za přečtení. Užila jsem si to.

20.11.2021 5 z 5


Omyl kronikáře Kosmy Omyl kronikáře Kosmy Jiří Dobrylovský

Za mne velmi dobře zpracované téma. Vše podstatné bylo již napsáno níže. Vřele doporučuji ke čtení i přemýšlení.

12.05.2021 5 z 5


Nestvůrné dámy na cestách Nestvůrné dámy na cestách Theodora Goss

Na Nestvůrné dámy jsem se velmi těšila, protože Případ alchymistovy dcery byl strhující. Tento díl je také dobře napsaný, ale myslím si že zbytečně rozevlátý. Oproti prvnímu mu dle mého názoru něco málo chybí, proto nedávám plný počet hvězdiček, ale i tak to stálo za přečtení.

10.04.2021 4 z 5


Zločin na zámku Zločin na zámku Jiří Procházka

Příjemné čtení na dlouhé noční večery a dobré zakončení série Případů majora Zemana. Tato kniha se ale nedá číst bez znalosti předchozích dílů.

28.01.2021 4 z 5


Rudá galerie Rudá galerie Tiffany Reisz

Tato kniha byla dárek. Sama bych si ji nekoupila. Čekala jsem něco víc. Bylo to dost "laciné" čtení.

28.01.2021 1 z 5


Letec Letec Jevgenij Vodolazkin

Nebylo to špatné čtení, ale není to má krevní skupina. Proto jen 4 hvězdy.

07.01.2021 3 z 5


Smrt synů Smrt synů Lasse Holm

Naprosto úžasný příběh. Stejně dokonale napsaný jako předchozí dílly. Jsem ráda, že jsem je četla. Děj byl strhující a něco jsem se dozvěděla o těchto seveřanech.

10.11.2020 5 z 5


Deníky cizince Deníky cizince Elly Griffiths

Skvělá detektivka. Co dodat víc.

03.11.2020 5 z 5


Dívka v přestrojení Dívka v přestrojení Greer Macallister

(SPOILER) Toto jedna z těch knih, které vás pohltí. Měla jsem pocit, jako bych seděla v nějaké zapadlé kavárně s kamarádkou, kterou jsem dlouho neviděla a ona mi vyprávěla svůj příběh. Bylo to dokonale napsané a užila jsem si každou stránku. Jsem ráda, že existovaly ženy jako Kate Warnová, které dláždily cestu nám všem ostatním. Škoda, že se o nich ví tak málo.

13.10.2020 5 z 5


Výpověď Výpověď Whitney G. (p)

Na deštivý sobotní den s hrnkem teplého čaje u praskajících krbovek naprosto dokonalé čtení. Čte se sama, až se na konci člověk divý, že je na poslední stránce. Velmi dobře napsaný příběh. Vřele doporučuji.

28.09.2020 5 z 5


Nájezdy synů Nájezdy synů Lasse Holm

Nebudu zde opakovat to, co již bylo napsáno. První díl byl velmi příjemným překvapením, druhý byl skvělý. Moc se těším na třetí. Pokud chcete cítit sůl moře, slyšet třesk zbraní a zažít dlouhé pitky u ohně, pak Nájezdy synů jsou to pravé.
P.S. Vyhraďte si víc času, za jeden večer to nestihnete.

15.09.2020 5 z 5


Pomsta synů Pomsta synů Lasse Holm

Nevím, co napsat. Jedním dechem se tato kniha přečíst nedá, protože tato kniha je tak dobře napsaná, člověk slyší i řinčení zbraní. Je to skvělý čtenářský zážitek.

14.08.2020 5 z 5