Nestvůrné dámy na cestách

Nestvůrné dámy na cestách https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/441465/bmid_nestvurne-damy-na-cestach-4QA-441465.jpg 4 26 5

Mary Jekyllová vedla od doby, kdy Sherlocku Holmesovi a doktoru Watsonovi pomohla vyřešit Whitechapelské vraždy, docela poklidný život. Pod střechu svého londýnského domu přijala Beatrici Rappacciniovou, Catherinu Moreauovou, Justinu Frankensteinovou i svou sestru Dianu Hydeovou, a přestože mezi nimi občas dochází ke sporům, vycházejí spolu členky Athénina klubu tak dobře, jak je to jen u pěti mladých žen natolik rozdílných povah možné. Jakmile však Mary obdrží telegram se zprávou o únosu Lucindy van Helsingové, musí se Athénin klub neprodleně vypravit do Rakousko-uherského císařství, aby zachránil další dívku, jež se stala obětí hrůzných pokusů. Členky Athénina klubu tak čeká náročné cestování Evropou. V Paříži, Vídni i Budapešti si Mary a její přítelkyně najdou nové přátele, budou čelit starým protivníkům, a nakonec se postaví děsivé Společnosti alchymistů, neboť je nevyšší čas, aby nestvůrné mladé dámy překonaly minulost a začaly si samy utvářet vlastní osud.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Argo
Originální název:

European Travel for the Monstrous Gentlewoman , 2018


více info...

Přidat komentář

Áňa 998
20.11.2022 5 z 5

Do druhého dílu jsem se pouštět nechtěla, ale nakonec jsem neodolala. Druhý díl je o dost lepší, než ten první. Holky cestují, děj má spád a objevuje se i můj oblíbenec, Sherlock Holmes :-)

kolacky
08.08.2021 5 z 5

Jak jednoduše se z těch hodných (dr. S. a prof. Van H., abych se přidržela paní Poolové) stanou ti zlí a z padouchů hrdinové... !


jackketch
28.05.2021 1 z 5

(SPOILER) Mutantka, zombice, chiméra, puberťačka a stará pana se vydají přes půl evropy zachránit upírku. Během záchranné výpravy, během popíjení kafíčka a ochutnávání zákusků se setkávají s agentkami a zlými, nebo hloupými muži a konstatují, že viktoriánská Anglie je zaostalý západákov.
Možná jsem měl smůlu, že jsem souběžně s touto knihou četl dceři před spaním Hobita, ale měl jsem pokaždé problém se přinutit, abych s Nestvůrami neskocoval předčasně. Ať žije Bilbo Pytlík!

janca6129
03.05.2021 3 z 5

Zatímco Případ alchymistovy dcery mě celkem uchvátil, z pokračování jsem už tak nadšená nebyla... Bylo to příšerně roztahané (četla jsem to měsíc a půl, kdy cca 2 týdny jsem ani neměla chuť se k tomu vracet...), místy dost nudné, některé z postav zas ploché - zejména muži. Takového Holmese rozdýchávám doteď, Hydea jakbysmet.

Pokud z prvního dílu feminismus jen dýchal, tady už křičel snad z každé stránky, až mi to místy začalo i vadit... Oproti celkové a často až zbytečné rozevlátosti" byl konec příliš rychlý - celou dobu se holky za něčím táhnou takovou dálku a ono "fik fik", konec.

Nicméně si to přece jen ponechalo svůj kousek originality a jsem zvědavá, zda třetí díl bude lepší a nadchne mě stejně jako jednička.

Jolana.b
10.04.2021 4 z 5

Na Nestvůrné dámy jsem se velmi těšila, protože Případ alchymistovy dcery byl strhující. Tento díl je také dobře napsaný, ale myslím si že zbytečně rozevlátý. Oproti prvnímu mu dle mého názoru něco málo chybí, proto nedávám plný počet hvězdiček, ale i tak to stálo za přečtení.