Johny_H. Johny_H. komentáře u knih

☰ menu

Příběh služebnice Příběh služebnice Margaret Atwood

Velice zajímavá kniha která se velmi složitě hodnotí nic méně mě velice překvapilo jak je seriál věrný předloze. Složité pro mě byly mírně popisné situace, které jsou vzhledem ke kontextu pochopitelné ne však až tak moc záživné proto dávám jen 4 hvězdy z 5.

27.04.2024 4 z 5


Světla na pobřeží Světla na pobřeží František Niedl

Toto byl opravdu moc pěkný a propracovaný příběh plný akce a těším se na další díl.

25.04.2024 5 z 5


Likvidátor Likvidátor Honza Slívka

Dlouho se mě nestalo, že mě kniha chytla prakticky od první věty a byla bezchybná až do konce. Tento začínající autor má rozhodně potenciál a já jen doufám, že z této knihy vznikne série. Jelikož svět je opravdu zajímavý a hlavní postava také. Je tu jediná chyba kde dám 7 z 5 hvězdiček :-). Toto mohu opravdu vřele doporučit.

20.04.2024 5 z 5


80 milionů očí 80 milionů očí Ed McBain

Moc pěkné oba dva příběhy i když u prvního víme zločince od začátku a druhý případ je poměrně průhledný.

14.04.2024 5 z 5


Kocour z Montmartru Kocour z Montmartru Michaela Klevisová

Opravdu moc hezké povídky o kočkách, až na jednu ta mě upřímně nesedla. Jinak nemám co vytknou autorka píše opravdu moc milým laskavím způsobem, až máte občas vlhké oči a přitom se smějete nahlas. Jako kočičí člověk nemohu jinak 5/5

13.04.2024 5 z 5


Když se nikdo nedívá Když se nikdo nedívá Jennifer Hillier

Ta to autorka mě překvapuje četl jsem od ní všechny knihy a pořád nechápu jak z pera tak dokonalé autorky která si umí hrát s postavami a napínavou atmosférou mohla vzejít tak špatná kniha, alespoň pro mě Malá tajemství s toho to důvodu jsem se této knihy trochu bál, ale zde se opět ukazuje její talent a kniha je naprostá dokonalost která sice u čtvrté části trochu na pár stránkách ztratí tempo, ale to je jen malá zanedbatelná výtka. Jinak se děj žene ku předu a zážitek je na 5/5 a mohu jen doporučit. Pokud bude žebříček knih jako za rok 2023 rád ji tam dám.

09.04.2024 5 z 5


Na straně českého krále (dvojkniha 9. a 10. díl) Na straně českého krále (dvojkniha 9. a 10. díl) Jan Bauer

Naprostá paráda oba dva příběhy jsou moc povedené. Líbí se mi především dostatek akce a dobrá přehlednost mezi postavami.

04.04.2024 5 z 5


Osudy dobrého vojáka Švejka 1. díl Osudy dobrého vojáka Švejka 1. díl Jaroslav Hašek

Tak nevím jak tuto knihu hodnotit a asi ji ani hodnotit nebudu. Vypůjčil jsem si celé vydání 1-4 z knihovny a Švejka jako postavu nebo film mám moc rád. Nic méně čist to bylo opravdu peklo. Kombinace sem tam s němčinou má určitě své s dobou kdy to bylo psané, ale dnes to číst není nic moc když neumíte německy. Po 50 stránkách jsem to vzdal jelikož sice vtipné odbočky Švejka se po pár stránkách stávaly spíše otravné a prodlužování příběhu. Nakonec jsem doposlechl první díl a to pomocí audio knihy kde to šlo vydržet a audio kniha by byla tak na 3 až 4 /5 a film 5/5 ale kniha sotva 1,5/5. Tak do přečtených dávám první díl a raději nehodnotím hvězdičkami.

30.03.2024


Štvanice Štvanice František Niedl

Moc pěkná kniha, kterou jsem si na rozdíl od prvního dílu opravdu užil. Oceňuji skvělou akci a vyprávění příběhu jednou osobou. Doufám, že se budou tohoto stylu držet i další knihy ze série.

28.03.2024 5 z 5


Krev pro divoženku Krev pro divoženku Kristýna Sněgoňová

Moc pěkná kniha a doufám, že časem se dočkáme dalšího dílu. Jediné co je trochu škoda je délka kapitol jinak je to opravdu bez chybičky a zvraty jsou naprosto parádní.

23.03.2024 5 z 5


Panenka Panenka Ed McBain

Jeden z dobrých příběhů 87 revíru, který je opravdu fajn a moc jsem si ho užil.

17.03.2024 5 z 5


Čekání na kocoura Čekání na kocoura Michaela Klevisová

Vzhledem k tomu, že povídky nečtu a dá se říci, že je vysloveně nemám rád. Není se čemu divit, že se mi do této knihy nechtělo. O její existenci jsem tak nějak věděl a popadl jsem ji v rámci letošní čtenářské výzvy a musím říci, že je to až na dvě slabší povídky opravdu povedená kniha u které jsem měl místy vlhké oči a přesto že čtu obvykle jiný žánr tak musím dát 5/5.

15.03.2024 5 z 5


Všude číhá smrt (dvojkniha 7. a 8. díl) Všude číhá smrt (dvojkniha 7. a 8. díl) Jan Bauer

První příběh lehce slabší, ale druhý to naprosto vyrovnává a mám pocit, že bez Františkána by to nebylo čitelné on je výborná postava.

10.03.2024 5 z 5


Pohled šelmy Pohled šelmy František Niedl

Tato kniha mi moc nesedla. Autora mám ve veliké oblibě a Inspektor Prevít mi sedl neskutečně dobře. Nic méně tato kniha ne. Dám šanci ještě dalšímu dílu a rozhodnu se zda budu číst dál. Normálně bych dal 2 z 5, ale autora mám rád a vždy nové sérii dávám plusové body a tak dám 3/5. Nějak mi nesedly 3 dějové linky v hlavě jsem udržel jen dvě a raději bych nějakou detektivku čistě s postavou Pfeiferové no snad bude i v dalších dílech.

04.03.2024 3 z 5


Inspektor s velkým mozkem Inspektor s velkým mozkem František Niedl

Tato série se opravdu povedla a je docela škoda že nejsou nějaké další díly. Moc pěkně psané a každá stránka je zajímavější a zajímavější a smysl pro humor autor opravdu má. Nenapadlo mě že se u detektivky kde se opravdu řeší vraždy dá smát nahlas.

29.02.2024 5 z 5


Poprava Poprava Alexander Gordon Smith

Moc krásná série a perfektní zakončení ke které se v budoucnosti určitě zase vrátím. Je pravda, že kdybych měl brát jednotlivé díly tak čtvrtý byl nejslabší. Takový výplněk ale zde to zase nabralo spád. Jinak všechny díly byly opravdu výborné.

25.02.2024 5 z 5


Hrůza na Šibeničním vrchu Hrůza na Šibeničním vrchu Darcy Coates

Docela zbytečně dlouhé a konec zase zbytečně zkratkovitý.

21.02.2024 4 z 5


Nerozhodnost Nerozhodnost Ed McBain

Původně jsem chtěl dát 4/5 jelikož se zde v podstatě neřeší žádný případ a neodvíjí se životy našich oblíbených detektivů, ale po přečtení samotného závěru knihy dávám knize 2/5 a doporučuji tento díl při čtení této série vynechat a jít na další. Vůbec o nic nepřijdete a nezkazíte si dojem.

20.02.2024 2 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Poprvé jsem na malého prince narazil jako na audio knihu načtenou Viktorem Preissem a byla to naprostá paráda. Nyní jsem jí vzal na čtenářskou výzvu z knihovny a toto je zkrátka dojímavý a nádherný příběh kterému se nedá co vytknout 5/5 a na 100% doporučuji.

13.02.2024 5 z 5


Příkopy Příkopy Jan Míka

První dvě povídky nic moc. Zajímavé je že to samé se dá říci i u předchozího dílu v každém jsou dvě povídky nezajímavé, alespoň pro mě u Náměstíčka je to Bič a Máti u Návsi jsou to první dvě a sestry a zde opět první dvě. Jinak jsou tam i skvosty a pokud jste viděli seriál musíte postavy jako je Lopušný, Loučný, Plecitá a Milda prostě milovat. Herecké obsazení bylo až na výjimky naprosto parádně vybrané.

12.02.2024 4 z 5