Inspektor s velkým mozkem

Inspektor s velkým mozkem https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/459478/bmid_inspektor-s-velkym-mozkem-hW1-459478.jpg 4 200 57

Inspektor Prevít série

< 3. díl

Inspektor Timothy Prévit je ve své podstatě stále stejný. Možná vychází z myšlenky, že co je dobré, nemá se měnit, ale spíš je mu to jedno. A pokud se chce změnit někdo jiný, nechť tak učiní a jeho nechá laskavě na pokoji. Také z těchto důvodů je nadále neoblíbený v práci a žije odloučen od své rodiny se svým milovaným dobrmanem Britem a papouškem Esmeraldou. Jenže z klidného pobývání ho vyruší vyšetřování dvojnásobné vraždy. A aby toho nebylo málo, přidá se k tomuto případu ještě jeden únos. Nyní je na Prévitovi, aby našel ten správný konec zamotaného klubka. Jenže Prévit už toho má dost... celý text

Přidat komentář

faba
03.04.2024 4 z 5

Završení celé trilogie jak se patří!
Škoda, jak se píše níže, že nejsou další díly. A navíc ty myšlenky, které v knize zazněly... pomoc Africe od OSN, rasismus a ,,rasismus“ a pod.
Rozhodně kniha stojí za přečtení nejen kvůli těm myšlenkám, i když to také, ale hlavně pro jemný i „hrubý“ humor.

Např.: „Hodil si provaz na hák od lustru, chvíli předtím, než jsem přišla domů. Ještě jsem ho stihla včas odříznout. Ale jak spadl na podlahu, přisedl si nohu a natrhl si kolenní vazy. Ještě ten den ho operovali.“
„No vidíte, konec dobrý, všechno dobré. Někteří lidé se pověsí oběšenci na nohy a křičí: Bobíku, pojď dolů, nebo se ti něco stane. A tak ho dorazí.“
„Myslíte si, že jsem kráva?“
„To rozhodně ne. Zvláště při tom vašem vybraném vyjadřování.“

Rozhodně s tímto autorem nekončím...

Johny_H.
29.02.2024 5 z 5

Tato série se opravdu povedla a je docela škoda že nejsou nějaké další díly. Moc pěkně psané a každá stránka je zajímavější a zajímavější a smysl pro humor autor opravdu má. Nenapadlo mě že se u detektivky kde se opravdu řeší vraždy dá smát nahlas.


playada
29.01.2024 3 z 5

Úplně nevím, jestli mi sedí ta nenucená ležérnost v podání pana Saice ( audio ). Asi bych se u detektivky chtěla trochu bát. Takhle je to spíš prča. Previt vše zvládá levou zadní, tak trochu James Bond

85098211
08.12.2023 5 z 5

(možný malý spoiler)
Tyhle knihy s inspektorem Prévitem jsou opravdu hodně dobré! ;-) I když konkrétně tento jeho poslední případ je o celou třídu drsnější, než byly ty předchozí. Jinak je ale Timothy Prévit kapitola sama pro sebe. V práci není oblíbený ani trochu a také jeho soukromý život (v současné době) není právě spořádaný. Namísto rodiny totiž žije s dobrmanem Britem a papouškem Esmeraldou ;-). A do toho všeho je pověřený vyšetřováním hned tří násilných činů najednou! Musí tedy objasnit dvě vraždy a k tomu únos, který se ovšem později zvrtne a všechno dopadne úplně jinak, než si všichni (včetně Prévita) představovali...
Kniha zase srší vtipem, i když zároveň chápu, že tento typ humoru nemusí sednout každému. Ale já jsem se opět bavila, a proto musím opakovaně hodnotit plným počtem. No a na závěr bych už jen ráda dodala, že tato série byla mým prvním setkáním s autorem, ale určitě ne posledním! ;-)

Bax9
06.12.2023 4 z 5

Tak ze série s inspektorem Prévitem je tento díl určitě nejslabší. Pořád je to napsáno čtivě, občas mi to na tváři úsměv vyvolalo (obzvláště rozhovory s příbuzenstvem), ale prostě to nebylo ono. Ve srovnání s předchozími dvěma díly trochu nuda. Asi mi tam chyběl nějaký ten mečoun nebo hasičák. :-)

soukroma
20.10.2023 3 z 5

Docela zklamání: zatímco předchozí díl byl od začátku do konce zábavný, zajímavý, napínavý a dramatický, tenhle nenabídl ani jedno z toho. Brit a Esmeralda nehrají žádnou roli, řešení třech krimi případů bylo zcela průměrné, průhledné, nezajímavé a nenabídlo pražádnou specifickou akci typu mečoun či hasičák, vlastně nenabídlo zhola nic, ani nějaký zajímavý průlom, odhalení, nevšednost. A vrchol tomu nasadila závěrečná hurá akce v Monrovii, ta byla mimořádně surreálná...
Škoda, od začátku do konce jen průměr (a to byl Prevít můj favorit- tady ovšem i ty jeho rádoby humorné hlášky vyznívaly tak nějak uměle..., ani úsměv nevyvolávaly), dočetla jsem, avšak poněkud skřípajíc zuby.

Kanimůra2
11.10.2023 4 z 5

Série přečtena téměř na jeden zátah a to byla chyba.
Je to pořád na jedno brdo. Ale tak svým způsobem píší všichni. Myslím tím jejich styl.
Mě už se to přejedlo, dávám jednu hvězdu dolů. Úroveň se asi nesnížila, jen já se nasytila...

DominaCZ
30.09.2023 odpad!

Trapná celá série

ydnac
29.09.2023 5 z 5

PRÉVIT V AKCI :-)

Vražda manžela.
Vražda manželky.
Založený požár.

Prévit je tak dobrý, že pracuje současně na třech případech. Je už skoro tak dobrý jako Chuck Norris, který umí předběhnout i svůj stín :-).
Ke konci už mě napadlo, že by tvořil dobrý team s Šedým mužem :-) (kniha od Marka Greaneyho).
Z Prévita je pořádný drsňák :-).
Jeho špičkování s nadřízeným a kolegy mě baví, umí přesně trefit do černého a nenechá si nic líbit. Vlastně bych řekla, že blbec není on, ale ostatní.
Všechny tři díly jsou skvělé a ráda bych další :-).

"Podám stížnost."
"Ovšem. Divil bych se, kdybyste ji nepodal. A teď mě prosím omluvte. Mám ještě hodně práce."
"Abyste někde vyšťoural na mého klienta nějakou špínu?"
"Vidíte, to je dobrý nápad, pane Crosby. S vámi se opravdu dobře spolupracuje."

malýčtenář
10.09.2023 5 z 5

Znovu musím jen zapleskat a už opravdu nemám co dodat. Zkrátka super,super. Kdo nečetl o mnoho přišel.

Pája699
23.08.2023 5 z 5

Já tohohle inspektora prostě žeru :-) Je mi upřímně líto, že tato série tímto dílem končí. Ty jeho vtipné obraty a řešení případu nemají chybu. Sice tam není tolik vtipných scének jako v předešlém díle, ale i tak si zaslouží plný počet hvězd.

Tohle je prostě sázka na jistotu. Ručím za to, že se u této knihy nudit nebudete a budete se skvěle bavit + k tomu Prévit vyřeší 3 případy během chviličky, které někdo "zpackal" nebo špatně dořešil.

Opět jedno velké doporučení! Za mě super počteníčko

raty
13.06.2023 5 z 5

Skvělý mix detektivky a humoru. I když jsem se nenasmála tolik jako u předchozího dílu, inspektor Prévit se svérázným přístupem k detektivní práci mě bavil od začátku do konce.

hanap
27.05.2023 5 z 5

Třetí pokračování inspektora Prévita a stále skvělé čtení, děkuji.

Ada0004
11.05.2023 5 z 5

Jej- to byla zase paráda! Moc prima počtení - naprosto jedinečná kniha! Inspektor Prevít mi bude moc chybět to by byla trojka s Forrestem Gumpem a Járou Cimrmanem! Vřele doporučuji milé odpočinkové detektivkové čtení s lahodícím humorem!

tygřík2
09.04.2023 5 z 5

Tentokrát to Timothy nandal všem, kdo si to zasloužili. Bravo a díky!

tlllk
27.01.2023 4 z 5

Toho detektíva som si obľúbil, ale autor sa už začal vykrádať. Šikovný autor to cíti, a nesnaží sa ždímať zdochlinu do sucha, o to viac si ho vážim a s radosťou siahnem po ďalšej knižke.

Kackac77
09.01.2023 5 z 5

Škoda, že je to jenom trilogie, inspektora Prévita jsem si opravdu oblíbila. Všechny díly jsou vtipné, zároveň i detektivní zápletky jsou zajímavé a napínavé. Bylo to super počteníčko.

Bubo19
30.12.2022 5 z 5

Tento díl se mi líbil asi nejvíc. Nebyl tak "ulítlý" jako předchozí dva a nejvíc mi připomínal klasické detektivky, i když stále s osobitým přístupem inspektora Prévita. Africkou epizodu bych klidně vynechala, ale jinak jsem se u knihy bavila dobře.

Ailee
18.11.2022 3 z 5

Třetí díl byl bohužel zklamáním. První případ byl nudný a ten "druhý" zase uspěchaný a vyumělkovaný, aby byl ještě "napínavější" a "drsnější" než ty z předchozích dílů. Díky tomu to bohužel působilo nerealisticky a křečovitě. Vtip absurdních situací, do kterých se Prévit většinou dostával, zda výrazně chybí.

hana1039
03.11.2022 5 z 5

Audiokniha:
Přesněji bych to nenapsala,jak píše,,salexice,, pode mnou...jeho prostě nelze,,nemilovat,, a konečně jakoby dospěl do stádia,, drsný polda,, ... doufám, že se dočkáme dalších dílů...a opět musím připomenout Jakuba Saice,jeho hlas už mi navždy bude připomínat Prévita :-)))) !!!!!

Autorovy další knížky

František Niedl
česká, 1949
2006  89%Čtvrtý králův pes
2012  89%Platnéř
2012  89%Útěk do pekel
2013  92%Čas vlků
2015  92%Krajina nočních jezdců

Kniha Inspektor s velkým mozkem je v

Právě čtených2x
Přečtených244x
Čtenářské výzvě21x
Doporučených17x
Knihotéce110x
Chystám se číst40x
Chci si koupit11x
dalších seznamech4x