jitka3027 jitka3027 komentáře u knih

☰ menu

Elsyino tajemství Elsyino tajemství Camilla Läckberg

Audiokniha.
Příběhy Eriky a její rodiny mě opravdu baví. Tento výlet za tajemstvím Elsy mě zasáhl zatím nejvíc. Konečně se dozvíme, proč byl její vztah k dcerami tak chladný. Rozuzlení není moc překvapivé, ale i tak napínavé až do konce. Přednes Dany Černé mě baví, jen mě stále tahá za uši výslovnost Eričina příjmení.

31.01.2024 5 z 5


Mořská panna Mořská panna Camilla Läckberg

Opět jeden z příběhů od kterého jsem se nemohla odtrhnout. Jen obdivuji Patrika, jak zvlada Eriku, která do všeho strká nos. Rozuzlení, které je stejně neuvěřitelné jako logické. Rozhodně se těším na pokračování protože úplný závěr mi nedá spát...

Pomalý rozjezd
Obsahuje skoky v čase

31.01.2024 5 z 5


Knihonoš Knihonoš Carsten Henn

Zajímavý příběh, který pohladí na duši každého čtenáře, i když pár výhrad by se asi našlo. Šaša mě moc bavila,hlavně jeji dětsky upřímný pohled na svět.

11.01.2024 4 z 5


Kapitán Smrt Kapitán Smrt Dominik Dán

Pecka, Burger a jeho parta mě baví, Krauz tentokrát zastinil všechny ostatní a nenudila jsem se ani chvíli. Bavil mě historický podtext i akce, jen některé detaily bych si klidně odpustila, i když bez nich by to asi nebylo ono. Tleskám a těším se na další.

20.12.2023 5 z 5


Kráva a kretén Kráva a kretén Jana Slaninová

Jednohubky, která se čte sama, má spád a vlastně nevíte, jestli postavy máte rádi nebo ne. Zpočátku ulitlý obyčejný příběh třicátnic, který má nečekané rozuzlení a hloubku. Doporučuji.

18.08.2023 4 z 5


Devět křížů Devět křížů Roman Kulich

(SPOILER) Audiokniha. Zdánlivě obyčejný příběh o výletě jedné obyčejné rodiny. Vlastně dva příběhy, které spolu zdánlivě nesouvisí. A pak přijde poslední kapitola. Bum. Tak tohle jsem vážně nečekala. Nečekaný konec a k tomu super přednes. Rozhodně doporučuji.

16.08.2023 4 z 5


Dívka, která si hrála s ohněm Dívka, která si hrála s ohněm Stieg Larsson

Audiokniha.Oproti prvnímu dílu se děj točí spíše kolem Lizbeth, je uzasne odkrývat její minulost. Baví mě čím dál víc a už rozumím, pro se chová tak, jak se chová. Úžasný přednes M.Stranskeho, kterému nemůžu vytknout ani ň.

Prostě doporučuji a už se těším na 3.dil

13.06.2023


Muži, kteří nenávidí ženy Muži, kteří nenávidí ženy Stieg Larsson

Audiokniha. Příběh si matně pamatuju z filmu, byla jsem zvědavá, jak mě bude bavit kniha. I když pominu již tradiční skvělý přednes MS, je děj do detailu propracovaný a nudit se vůbec nestihnete. Těším se na pokračování a jedinečnou Lizbeth. A samozřejmě podmanivý hlas Martina Stránského:)

26.05.2023 5 z 5


Útěk na venkov Útěk na venkov Julie Caplin

Pohodová knížka, která odsýpá, nenudí, pobaví i pohladí. Rozhodně doporučuji
Určitě se k ní vrátím

25.05.2023 5 z 5


Zahrada Zahrada Petra Dvořáková

Opět jeden velmi smutný příběh nešťastného člověka. Rozhodně velmi čtivě napsaný, člověk se úplně v té zahradě vidí. Ale být tam je velmi nekomfortní. Autorka si opět vybrala těžké téma, je ale zpracované velmi citlivě, za to ji patří velký obdiv. Poslouchala jsem jako audioknihu, velmi pěkně načteno, interpret vybran skvěle.

13.05.2023 5 z 5


Božidara Božidara Veronika Hájek Hurdová

Tak tohle byla bomba. Babi Boží je naprosto geniální postava, která mě fakt bavila. Dost mi připomínala moji vlastní babču, až na to hulení

Vykreslení vztahů mezi matkami a dcerami je z mého pohledu naprosto přesné. Děj krásně ubíhá a vůbec vám to nebude připadat, že máte naposloucháno 19 hodin. A přednes V.Zawadské k tomu všemu ladí přesně. Tohle si rozhodně ráda poslechnu ještě jednou. Fakt moc povedené. Vůbec bych se nezlobila za ještě trochu delší vyprávění. Při druhém poslechu si určitě nějaká babčina moudra zapíšu.

Tleskám.

08.05.2023 5 z 5


Veterinářka Veterinářka Gillian Hick

Prima odpočinkové čtení na odreagovani jako delané, vtipné zážitky ze studia i praxe, některé pribehy povednější, některé méně. Pokud hledáte něco opravdu nenáročného, tak určitě doporučuji.

08.05.2023 4 z 5


Pán ohně Pán ohně Peter May

Nebyl to můj šálek kávy. První autorova kniha, ale v sérii nehodlám pokračovat.
Za celou dobu jsem si zapamatovat jen jméno hlavního hrdiny, celé mi to přišlo moc šroubováné...

28.04.2023 3 z 5


Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Od začátku do konce bezmoc a trápení jedné holky, která nemá nikoho, kdo by ji měl skutečně rád, pomohl, zastal se. Napsáno velmi čtivě, povedená kniha, i když téma fakt těžké... Asi mi bude chvíli trvat, než to zpracuji...

21.04.2023 5 z 5


Babička pozdravuje a omlouvá se Babička pozdravuje a omlouvá se Fredrik Backman

Měla jsem velká očekávání, což byla asi chyba, přišlo zklamání. Zpočátku příliš rozvláčné, občas nesrozumitelné. Ke konci jsem se dopracovala jen z povinnosti a konec konečně začal dávat smysl.
Své čtenáře si knížka ale určitě najde...

07.04.2023 3 z 5


Člověk Gabriel Člověk Gabriel Kateřina Dubská

Vůbec jsem nevěděla, do čeho jdu, co mám od knihy čekat. Pár knih autorky už jsem četla, takže jsem si myslela, že nezklame. Ale tohle bylo minimálně o level výš.

Rozhodně jsem se dozvěděla nové věci, možná i částečně pochopila způsob přemýšlení. Poslouchala jsem jako audioknihu. Přednes na mě působil pohádkově, coz mi před spaním vůbec nevadilo. První část se mi líbila o trochu více.

06.04.2023 5 z 5


Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Moje první setkání s autorem, napínavé do poslední chvíle. Erika je sympaťačka :) Rozhodně se pustím i do dalších

02.04.2023 5 z 5


Nymfomanka Nymfomanka Sonia Rosa

(SPOILER) Musela jsem knihu číst po částech s větším odstupem. Zajímavý smutny pohled na nemocnou duši. Silné momenty pochopení i lítosti. Škoda, že chybí epilog... zvládla, nezvládla?

27.03.2023 3 z 5


Jezero Jezero Bianca Bellová

Surové, pesimistické, beznadějné. Moje první setkání s autorkou a budu to muset ještě nějak zpracovat. Rozhodně bych se u tohohle jezera nechtěla ocitnout ani na chvíli...

24.03.2023 3 z 5


Sítě Sítě Petra Dvořáková

Tři příběhy tak rozdílné, tak podobně zároveň o tom, kam nás může zavést naše sebevědomí, jak moc to ovlivní nás život a celou naši existenci. Moc pěkné vhledy a vykresleni pocitu jednotlivých hrdinek. Doporučuji.

19.03.2023 5 z 5